Dodaj do ulubionych

Nowy tekst barona

19.02.11, 23:44
wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,78999,9133022,Dr_Dybczynski_o_uniwersytecie__Chce_lepszego_dzisiaj.html
Obserwuj wątek
    • charioteer1 Re: Nowy tekst barona 20.02.11, 01:03
      Mnie sie to coraz mniej podoba. Rewolucyjny plan Dybczynskiego to sa rzeczy, ktore sie po prostu robi na innych uczelniach i nikomu by nie przyszlo do glowy pisac o tym w gazecie.

Projekty stawiania pomnikow i zatrudniania profesjonalnych menedzerow sa dosc humorystyczne.
      • bumcykcyk2 Re: Nowy tekst barona 21.02.11, 00:25
        Kpi z Hartmana (słusznie, bo to autor wyjątkowych andronów), ale sam miesza rzeczy rozsądne z kompletnymi głupotami. Pomysł stawiania pomników Czarneckiemu czy Kulczykowi w zamian za łaskawe zajęcie się problemem biblioteki uniwersyteckiej to dziecinada. Pomysł z cyklu "jak mały Kazio wyobraża sobie wielki świat". Przyjdzie miliarder i sypnie kasą w zamian za pomnik. To może już lepiej napisać list do Muammara Kaddafiego? Bałwochwalczy list i zgoda na rozbicie namiotu wodza na dziedzińcu uczelni, w obecnej sytuacji politycznej mogą sprawić cuda. Kto jak kto, ale politolog powinien o tym wiedzieć! :-)

Ps. Patrzę na twarz Pana Dybczyńskiego i widzę zmęczonego życiem, sfrustrowanego człowieka. Na razie to bym mu radził ponowne zajęcie się obracaniem studentek (w czym kiedyś podobno miał wprawę) oraz napisanie jakiegoś scenariusza dla Zanussiego - skoro dostał tyle listów, to razem z własnymi przemyśleniami ma już gotowy materiał na fabułę!
        • matdokt Re: Nowy tekst barona 21.02.11, 02:10
          bumcykcyk2 napisał:

> ć list do Muammara Kaddafiego? Bałwochwalczy list i zgoda na rozbicie namiotu w
          > odza na dziedzińcu uczelni, w obecnej sytuacji politycznej mogą sprawić cuda. K
          > to jak kto, ale politolog powinien o tym wiedzieć! :-)

Niestety UWr nie ma dużego dziedzińca na którym można by rozbić namiot, ale jest pomnik szermierza wraz z fontanną, w którym można się wykapać, a przynajmniej kiedyś regularnie kapali się tam i włazili na pomnik poddani Her Majesty. Z tym że oni bardziej polowali na tani alkohol etc. (a do Akademii to im było bardzo daleko).

A może to taka tradycja w UK wchodzenia na pomniki? Ostatnio w weekend o północy widziałem paru siedzących i imprezujących na pomniku, w samym centrum pewnego dużego miasta w północnej Anglii.
        • znajacyprawde1 Re: Nowy tekst barona 22.02.11, 20:03
          "Obracaniem studentek" ??? Co to za tekst intelektualisto? Zazdrosc czy frustracje Toba kierowaly gdy to pisales? Uzyj mózgu nastepnym razem gdy zechcesz pisac komentarz.
          • bumcykcyk2 Re: Nowy tekst barona 23.02.11, 12:23
            A Ty się z kruchty jakiejś urwałeś? Poradziłem Panu dr Dybczyńskiemu żeby sobie bzyknął studentkę to mu ulży. Gdzie tu widzisz brak mózgu szanowny interlokutorze?
            • znajacyprawde1 Re: Nowy tekst barona 23.02.11, 16:17
              Ironicznie sformułowany tekst: "niech bzyknie studentke", nie świadczy źle o adresacie tylko o nadawcy. Niech bzyka co chce i kiedy chce- czy studentki czy żone czy co tam zechce. Nie ma to nic wspolnego z jego artykułem.
      • flamengista ten "rewolucyjny plan naprawczy" 21.02.11, 16:03
        to zbiór ogólników, które przeciętny student jest w stanie spisać w pół godziny na kolanie, w dodatku po wypiciu 2 piw.

Ja rozumiem, że w artykule do gazety trzeba pisać przystępnie, ale tu nie ma żadnego konkretu. W dodatku wprowadzenie ocen okresowych to nie żadna "rewolucyjna propozycja", a konieczność bo zmusza do tego nowa ustawa.
    • flamengista on dalej nie rozumie problemu 21.02.11, 15:58
      CytatDla mnie dyskusja kończy się, kiedy widzę, że spośród prawie trzech tysięcy osób, które biorą udział w internetowym sondażu, równo 90 proc. podziela wyrażone przeze mnie poglądy

Kłopot w tym, że:

1. pisze oczywistości, nie proponując żadnych działań naprawczych
      2. sam ten system współtworzył i legitymizował, jako członek senatu i wicedyrektor instytutu
    • spokojny.zenek Re: Nowy tekst barona 21.02.11, 19:46
      A gdyby tak ścisnąć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka