Dodaj do ulubionych

Test zdolności językowych - 20 pytań

IP: sw1.* / 195.136.49.* 18.10.04, 19:48
50 % - niech ten wynik zawstydzi moich nauczycieli a nie mnie :)
Obserwuj wątek
    • mukie Test zdolności "językowych" - 20 pytań 18.10.04, 19:54
      Test zdolności - owszem. Ale wbrew nazwie nie językowych. Według mnie to po
      prostu wersja testu na rozumowanie logiczne i zdolności anagramowania
      wyrazów; te ostatnie zaś przeważnie nie przydają się w życiu codziennym do
      niczego oprócz rozwiązywania krzyżówek czy gry w Scrabble (no, chyba, że ktoś
      zajmuje sie łamaniem kodów). Testów na zdolności językowe mam za sobą kilka i
      w żadnym stopniu nie przypominały tego zamieszczonego tutaj.
      • Gość: krasnal Re: Test zdolności "językowych" - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:40
        Moim zdaniem test zdolnosci językowych nie jest sprawiedliwy dla dyslektyków!!!
        mam wielu znajomych którzy znaja po kilka języków, nawet mają z nich
        certyfikaty, a mimo to nie dostają się na wymażone kierunki bo nie poszedł im
        test językowy. Przeciesz dyslekcja a zdolność do języków to dwie róne sprawy.
        NIe nalezy skreślać dyslektyka tylko dlatego bo nim jest.
        • aleandra Re: Test zdolności "językowych" - 20 pytań 05.10.08, 15:42
          Tak samo, jak się nie powinno wymuszać słuchania z radia różnego rodzaju tekstów
          w języku obcym w trakcie zdawania matury pisemnej z języka obcego dla osób
          niedosłyszących. Ciekawe tylko, czemu wszyscy mają to w dupie?
          Pieklisz się o nic. Dysleksję można - jeśli nie zupełnie się jej pozbyć -
          ograniczyć w dużym stopniu.
      • sissi5 Re: Test zdolności "językowych" - 20 pytań 24.06.05, 14:38
        Hej! Przeczytalam Twojego posta odnosnie "testu zdolnosci jezykowych". Podobny
        egzamin czeka mnie na studia. Niestety nigdzie nie moge znalezc przykladowych,
        tego typu, testow. I w zwiazku z tym, bylabym bardzo wdzieczna za przeslanie mi
        podobnych pytan lub ewentualnie autora i tytuly ksiazek, ktore
        sprawdzaja "predyspozycje jezykowe" ( na adres stella_@poczta.onet.pl) Z gory
        dziekuje!
      • sara1981 Re: Test zdolności "językowych" - 20 pytań 14.09.10, 22:19
        Zgadzam sie. Po kilku pytaniach mi sie odechcialo rozwiazywania go, a znam 5 jezykow;)
    • Gość: gość Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: 80.51.250.* 18.10.04, 19:55
      ja mam 45% i uwazam, ze te anagramy sa beznadziejne.
      • Gość: kasia Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.04, 20:37
        Mam 55%. A w jakim czasie trzeba te zadania rozwiazac?
        Bo gdybym sie mogla dluzej zastanawiac to wynik bylby z pewnoscia lepszy.
      • Gość: Ewa Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 20:32
        dobra chwalcie sie ile mieliscie :) mialam 55 % cos czuje ze cienko... ale
        anagramy byly bardzo fajne !!!
        • Gość: Charlotte Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.vig.bostream.se 23.10.04, 19:29
          A ja mam 30 % bez zastanawiania. Zaznaczalam odpowiedzi na chybil trafil.
          • luizabla Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 27.04.05, 20:38
            ja ta samą metodą (chybił trafił) miałam niezły wynik - 50%
          • altowiolistka Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 03.08.07, 14:01
            Ja mam 65%, ale mam wątpliwości co do pytania z posiłkiem i daniem. Tak jakby
            nie istniały posiłki jednodaniowe.
            • super_maupa Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 27.10.10, 23:59
              > Ja mam 65%, ale mam wątpliwości co do pytania z posiłkiem i daniem. Tak jakby
              > nie istniały posiłki jednodaniowe.

A liczby jednocyfrowe? :P
      • Gość: malawroclaw Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:59
        tez mam 45%
      • jan.kran Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 14.02.06, 04:09
        Ja jestem filologiem i znam biegle kilka języków...
        Z testu zrezygnowałam przy czartym pytaniu.
        To jest test na wszystko tylko nie na zdolności językowe:DDDD
    • Gość: b. Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.04, 19:57
      ufff 55% ale kurde to trudne troszke...
      • Gość: student_x Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.client.comcast.net 18.10.04, 20:00
        35 % a` i tak kilka odpowiedzi trafilem ;-)....
    • Gość: mon.dan Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: 195.116.62.* 18.10.04, 20:06
      niecierpie anagramow, ale 60% dałam rade.
    • Gość: ferro Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.sady.rulez.pl / 217.153.178.* 18.10.04, 20:21
      Trzeba troche cierpliwosci (ktorej nie mam), zeby to rozwiazac na 100%. Ale
      jestem szczesliwy, bo wyciagnalem 70%.

Ja bym jednak nie zwalal tedy na nauczycieli - mialem dosc kiepskich z polaka.
      A z matmy bylem i jestem noga.
      • Gość: aneta Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.aster.pl 18.10.04, 20:29
        Na razie jestem druga, 65%!
        • Gość: Aga Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 17:24
          Ja też jestem druga ale nod końca bo 40%.Rozwiązywalam ten test z przekonaniem
          ze nie mam zdolnosci językowych no i nie mam albo to taka przepowiednia
          samosprawdzająca się.Podobno Ci muzykujący i matematycnie uzdolnieni łatwiej
          się uczą języków więc ja chyba wyjątek od tej zasady.
      • Gość: rezcit Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 19:45
        też bym nie zwalał, uczę angielskiego, po anglistyce, mówię biegle w 3
        językach itp. (co prawda jestem po paru piwkach) ale test raczej nie
        współmierny do niczego co ma związek ze zdolnościami językowymi. Raczej
        analitycznymi a u mnie z tym ulala...bida. pozdrawiam zagorzałych testujących.
        Wynik 50 % :(
    • Gość: Paweł Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.met.pl 18.10.04, 20:34
      Mam 60 %, ale cztery odpowiedzi sobię jeszcze doliczę. Gdy jest pytanie, który
      obiekt/anagram/coś innego nie pasuje do pozostałych, to np. w pytaniu 18-ym
      uważam, że zaznaczeni biblistyki też jest dobrą odpowiedzią, bo ma mniej sylab,
      niż pozostałe wyrazy. I co mnie obchodzi, że autorzy tego nie przewidzieli?
      Pytanie jest o to, który wyraz nie pasuje. I to jest odpowiedź dobra. Podobnie
      z kilkoma innymi zadaniami, gdzie jest więcej niż jedna możliwość rozwiązania.
      I na koniec - nie jest to absolutnie test na inteligencję, ale na poznanie
      regół rządzocych budowanie anagramów. Kto rozwiązuje ich więcej, ten ma lepsze
      wyniki. Tyle.
      • Gość: magda Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:40
        Mam 80% i uważam, że to kicha, te pytania są proste i jakbym pomyślała przez
        chwilę dłużej,miałabym 100%, a przynajmniej 90%. To jak wy rozwiązujecie te
        testy, że macie około 50% albo i mniej???
        • Gość: jelena Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.04, 20:46
          może po prostu zaliczamy się do tej ogromnej większości osób, które:
          - nie należą do Mensy,
          - mają inne zmartwienia niż rozwiązywanie anagramów,
          - mają inne pojęcie inteligencji
          - na forum piszą prawdę swoich wynikach!
          • Gość: magda Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:49
            ja do mensy nie należę, jakbym chciała się popisać, to napisałabym, że mam
            100%, a nie 80% (jakby nie było to 4 odpowiedzi błędne). Wcale nie twierdzę, że
            jestem od kogoś inteligentniejsza, bo wynik tego testu nie musi koniecznie o
            tym świadczyć, dziwi mnie tylko to, że nikt chyba nie myśli logicznie, bo tu
            wszędzie są zasady, na które trzeba wpaść.
            • Gość: Mati Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.04, 20:55
              wyrazy uznania dla twojej zdolności logicznego myślenia,
              pamiętaj jednak że nie wszyscy mają podobną...
              • wpisz Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 28.07.08, 20:34
                sen-sennik.pl/
                sen-sennik.pl/xmlrpc.php
                sen-sennik.pl/2008/07/
                sen-sennik.pl/dodaj-sen/
                sen-sennik.pl/znadz/
                sen-sennik.pl/sennik-runy/
                sen-sennik.pl/author/king/
                sen-sennik.pl/category/katalog-snow/
                sen-sennik.pl/sennik-rum/
                sen-sennik.pl/sennik-rumianek/
                sen-sennik.pl/sennik-ruszt-pieca/
                sen-sennik.pl/sennik-rusztowanie/
                sen-sennik.pl/sennik-rys/
                sen-sennik.pl/sennik-ryz/
                sen-sennik.pl/sennik-rysunek/
                sen-sennik.pl/sennik-rytual/
                sen-sennik.pl/sennik-rzad/
                sen-sennik.pl/page/2/
                sen-sennik.pl/category/porady/
                sen-sennik.pl/category/sennik/
                sen-sennik.pl/category/sennik/fazy-snu-i-marzen-sennych/
                sen-sennik.pl/category/sennik/wyniki-badan/
                sen-sennik.pl/index.php?submit.x=0&submit.y=0&s=+
                sen-sennik.pl/wp-login.php?action=register
                sen-sennik.pl/wp-login.php
                sen-sennik.pl/sennik-maz-sasiad-zmora/
                sen-sennik.pl/sennik-kon-2/
                sen-sennik.pl/sennik-mysz/
                sen-sennik.pl/sennik-marzenia-senne-wypoczynek-dla-umyslu-i-psychiki/
                sen-sennik.pl/author/admin/
                sen-sennik.pl/sennik-fazy-snu-i-marzen-sennych/
                sen-sennik.pl/sennik-fazy-snu/
                sen-sennik.pl/sennik-co-rozni-faze-marzen-sennych-od-snu-glebokiego/
                sen-sennik.pl/sennik-zaklocenia-faz-marzen-sennych/
                sen-sennik.pl/sennik-nadrabianie-zaleglosci-w-marzeniach-sennych/
                sen-sennik.pl/sennik-ryz/trackback/
                sen-sennik.pl/author/king/page/2/
        • Gość: sdfsj'dfj Ja tez 80% IP: *.petrus.com.pl 18.10.04, 23:08
          Ja tez mialem 80% poleglem na trudniejszych anagramach (strzelalem) nie chcialo
          mi sie nad nimi siedziec i tez uczciwie sie przyznaje ze jestem w nich chyba
          slaby. Reszta dosc prosta. Jak slusznie ludzie zauwazyli takie mierzenie
          inteligencji jest o kant dupy jezeli potem sprawdzac to z kluczem.
          Rozwiazywalem w zyciu kilka testow i tez potrafilem dac logiczna odpowiedz,
          czasem duzo prostsza niz "zalecana", ale jednak "zla". 100% raczej nie wierze
          zeby uzyskal bo trzeba miec troche szczescia jeszcze ale 90-95 jest do
          wyciagniecia tylko kwestia czasu pozostaje - staralem sie to w miare szybko
          robic a nie siedziec pol dnia - brakuje w tym tescie tez czynnika czasowego !!!
          Ogolnie to tylko zabawa wiec nie trzeba sie przejmowac.
        • Gość: Ona Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.ny325.east.verizon.net 22.10.04, 15:35
          Droga magdo, gratuluje Ci wspanialego wyniku 80%. (A moze i 100%, jakbys
          pomyslala?)..Jednoczesnie zazdroszcze Ci arogancji, braku wychowania,i jeszcze
          innych milych cech Twojego charakteru, ktore emanuja z Twojej
          wypowiedzi..Zapewniam Cie, ze zajdziesz wysoko..
    • Gość: Mati Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.04, 20:52
      60 per cent, kilka zadań strzelałem...
      nijak ten test nie sprawdza umiejętności językowych, raczej logiczne i
      skojarzeniowe!
    • Gość: stan Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:54
      A w pytaniu 10 zamiast wrobla mozna ulozyc wieloryba :)
      • Gość: karo_linka Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: 212.122.214.* 18.10.04, 21:41
        a też mi wyszedł wieloryb :)
      • alfryderyka Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 19.10.04, 20:36
        Ja też ułożyłam wieloryba, ale na szczęście to też nie ryba. 60 % to trochę
        mizernie, kładę to na karb stresu - po raz pierwszy odezwałam się na forum.
      • polska_baba U mnie też wieloryb, a zadanie 16 ma 2 rozwiązania 04.01.10, 14:44
        Ja też ułożyłam wieloryba, ale to nie ryba, więc też nie pasował :)
        W zadaniu nr 16 jako odpowiedź można podać także punkt d. Tylko na tym rysunku nie ma liter występujących w alfabecie łacińskim po sobie:
        a) BAHT - B po A
        b) LPYM - M po L (w alfabecie polskim byłoby to źle, bo jest Ł, ale nic z tego zadania nawet nie sugeruje, że chodzi o polski alfabet - nie ma takiego zastrzeżenia w opisie i nie ma ani jednej polskiej litery w zadaniu, a skoro test ma badać zdolności językowe można było brać pod uwagę też alfabet łaciński)
        c) ZEDS - E po D
        D) KORC - żadna z tych liter nie występuje po innej z nich
    • Gość: matematyk Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:05
      Cyfra nie jest bynajmniej częścią liczby, a jedynie jej zapisem graficznym.
      • Gość: magda Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:09
        A może danie to zapis graficzny posiłku.:)
      • Gość: APair Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 00:42
        > Cyfra nie jest bynajmniej częścią liczby, a jedynie jej zapisem graficznym.

Czyli zakładamy, że istnieją jedynie liczby 0-9 i innych nie ma?
      • aguszak Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 19.10.04, 12:35
        No własnie - cyfra/liczba to część numeru :)
    • Gość: muka! Pierwsze pytanie IP: *.chello.pl 18.10.04, 21:15
      "Flądra jest kręgowcem i rybą. Pozostałe zwierzęta nie" głosi klucz do
      odpowiedzi. Dlatego dostałem za to pytanie 0 punktów, bo zaznaczyłem jako
      niepasującą do tego zestawu meduzę. Dlaczego? Bo flądry, krewetki i ostrygi się
      je. Meduz nie. No chyba że "meduzą" zgodnie z PRL-owską nomenklaturą nazwiemy
      "nóżki" zamawiane jako zagrycha do alkoholu ;)))

Teraz już wiem czym się różni członek MENSY od zwykłego zjadacza chleba. Tam
      gdzie ten drugi widzi asocjacje związane z normalnym życiem, ten pierwszy wytęży
      swój wyjatkowy umysł i wykombinuje coś z "wyższej półki". Na przykład
      systematykę Linneusza.

I jeszcze jedna uwaga. Nie warto ciągle myśleć o jedzeniu bo wyjdzie się na
      debila ;)))
      • Gość: jaaa Re: Pierwsze pytanie IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 18.10.04, 21:19
        dokładnie tak samo rozumowałem, uważam że takie pytania są bez sensu bo można
        znależć różne odpowiedzi i skąd tu wywnioskować o którą autorowi chodziło
      • Gość: donia Re: Pierwsze pytanie IP: *.net-serwis.pl 18.10.04, 21:35
        tak samo mialam (moze ci co to wymyslili powinni w kluczu kilka dobrych
        odpowiedzi wpisac:))
      • amatil Re: Pierwsze pytanie 18.10.04, 21:43
        No to ja akurat przekombinowałem. W pytaniu, gdzie trzeba było podać co nie
        pasuje:
        • amatil Re: Pierwsze pytanie 18.10.04, 21:47
          No to ja akurat przekombinowałem. W pytaniu, gdzie trzeba było podać co nie
          pasuje: WHR, TKB, PMF, KHC odpowiedziałem, że PMF. Bo środkowa spółgoska nie
          jest gardłowa :).
          A chodziło o kolejność w alfabecie

55%
          • bombelix Re: Pierwsze pytanie 17.09.09, 12:17
            hehe pomyslalam dokladnie tak samo i tez mialam źle. :)
      • radtca Re: Pierwsze pytanie 18.10.04, 22:32
        meduza (a jakies inne tez ma rozne mozliwosci). 45 i sie dziwie co ma ten test
        wspolnego z inteligencja. Dr. Walesa by mial chyba 100%
      • Gość: rys Re: Pierwsze pytanie IP: 195.47.246.* 20.10.04, 15:29
        ja znalazlem inne kryterium: fladra ma 2 sylaby, pozostale po 3. Przypadkowo
        trafilem.
      • f.mulder Re: Pierwsze pytanie 28.11.05, 21:50
        Z tą meduzą to tak samo rozumowałem, przypuszczałem że test na zdolności
        językowe będzie miał więcej wspólnego z życiem niż ze znajomością biologii. W
        kilku przypadkach było więcej niż jedna możliwa interpretacja.

Znam biegle 4 języki, kolejne 2 biernie. Haha, na tym teście zdobyłem 55%, bo
        nie potrafię tak szybko trzaskać anagramów.
    • Gość: pijaw pytanie nr 10 - niejednoznaczny pkt D IP: *.chello.pl 18.10.04, 21:16
      Wprawdzie na końcu dowiedziałem sie, ze autor miał na mysli WRóBLa, ale mi do
      głowy przyszedł WieLoRyB. Te same spółgłoski, a się bardziej z pozostałymi
      punktami kojarzy. No i odrzucić też się da - jako ssaka :-))))))))))
    • Gość: jonasz Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.trzebiez.sdi.tpnet.pl 18.10.04, 21:18
      a ja mialem 70 % :]
      • Gość: mol Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.ds.uni.wroc.pl 18.10.04, 22:24
        mialem 55%. jestem troszke zmartwiony. pocieszam sie tym, ze anagramy nie
        wystepuja czesto w mojej pracy - matematyka :)) te 55% "zrobilem" w 12 minut.
    • Gość: Grace To jakaś głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:34
      Wyciągnąłem 70% ale uważam że niektóre zadania są nie do rozwiązania nawet dla
      wybitnych. Autorzy chyba przedobrzyli.
      • Gość: APair Re: To jakaś głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 00:47
        > Wyciągnąłem 70% ale uważam że niektóre zadania są nie do rozwiązania nawet
        dla
        > wybitnych. Autorzy chyba przedobrzyli.

Rzeczywiście przedobrzyli, ale myślę, że nie koniecznie zadania tylko dla
        wybitnych. Chyba trzeba rozwiązać z 10-20 podobnych testów, wtedy każdy zauważy
        na jakiej zasadzie opierają się tego typu zadania i będzie mistrzem.
    • Gość: Piter Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:52
      Według mnie to nie był test językowy , a raczej zabawa w szarady
    • Gość: Anick Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 18.10.04, 23:01
      połowa pytań z tego testu nie ma nic wspólnego ze zdolnościami językowymi
    • Gość: wredOlka Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.icpnet.pl 18.10.04, 23:08
      45% szybkim tempem,ale i tak cholernie trudne...
    • Gość: gieniusz Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 23:15
      100% ale jezdem refelacyjny i zarombisty. jósz za drógim razem. za pierszym
      tylko czydzieści. łatwizna.
      PS qrwa!!!!! jestem kretynem z wyższym wykształceniem.
    • Gość: marc Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 07:50
      ja mam 40% i wcale się tego nie wstydzę bo wniosek jest jeden że każdy może
      nauczyć się rozwiązywać testy na inteligencję, ale po co? Czy przez to staniemy
      się lepsi dla siebie wokół, jeśli tak to, to się opłaca.
    • Gość: wff Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:19
      pytanie 7 PP?? a co z Ł???
    • Gość: SiergiejS Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.nyc.rr.com 19.10.04, 09:28
      Ja sie napilem i dostalem 49% strzelajac doslownie w odpowiedzi moze gdybym sie
      nad tym zastanawial to bylo by jeszcze lepiej, jakie z tego wnioski? Moze ktos
      mi pomoze je wyciagnac?
      • sine.ira Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 19.10.04, 10:27
        Ten test to robienie wody z mózgu. Jaki związek ze zdolnościami językowymi mają pytania 8 i 17 (poza tym, że zamiast kropek, kwadratów, itp użyto liter)? Reszta pytań też nie bada zdolności językowych tylko raczej słownikowe.
        Pytanie 11 - kinematyka to również nie samodzielna nauka, tylko dział nauki (fizyki, a dokładnie mechaniki).
        W pytaniu 7 jest błąd. W pierwszym wyniku powinno być PPŁ.
        A tak w ogóle - 65%
        • Gość: suchy Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: 212.244.195.* 19.10.04, 11:46
          Z pierwszego wyrazu wykreślasz te litery, które nie występują w drugim. Nie
          możesz więc wykreslić litery "Ł" z pierwszego wyrazu ponieważ jej tam nie ma.
          Coś z tym logicznym myśleniem nie tak ... . Skąd taki procent?
          • sine.ira Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 19.10.04, 15:52
            Racja ;)
            Pozostałe zarzuty podtrzymuję.
            Dobrze mi poszły anagramy - przy nich nie trzeba logicznie myśleć :P
      • melazja Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 25.04.05, 21:58
        Wnioski same się nasuwają SiergiejS i wszyscy inni:
        Zamiast siedzieć nad durnymi testami LEPIEJ IŚĆ NA PIWO!!!
    • Gość: agnisia Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.chello.pl 19.10.04, 11:26
      1.meduza-bo miękko brzmi i miękka jest :)
      7.wykreślć trzeba litery które NIE występują w 2 wyrazie
      Niektóre pyt. sprawdzają predyspozycje zupełnie inne niż językowe-mój wynik
      (55%) i przede wszystkim rodzaje błędów wskazują na kłopoty z myśleniem
      logicznym, niestety!
    • Gość: Saluti Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.alliedtrade.ch 19.10.04, 11:40
      Po 6 pytaniu dalam spokoj. Co za bzdury, kto ma cierpliwosc na takie pytania. W
      tym czasie mozna nauczyc sie 5 nowych slowek. Ten test nic nie mowi o
      zdolnosciach jezykowych.
    • Gość: zmichalg Re: Test zdolności językowych - 20 pytań IP: *.csk.it.pl 19.10.04, 12:23
      W pytanie 10 przechodzi jeszcze WIELORYB!!!
      Ale i tak ta odpowiedź jest OK.
      A w sumie trafiłem 17/20 więc nie jest źle.
    • edyta3 Re: Test zdolności językowych - 20 pytań 19.10.04, 12:55
      Jak na pierwszy w życiu test IQ, rozwiązywany w biurze pomiedzy telefonami i
      przygotowywaniem materiałów szkoleniowych, to te 30 % całkiem nieźle. Jestemz
      sibei dumna, a nastepnym razem będzie lepiej.:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka