eeela 28.06.11, 11:23 Poprzedni odcinek tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,87574,124682002,124682002,kompletny_offtop_pars_XV.html Zapraszam do kolejnego :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eeela starość nadchodzi 28.06.11, 11:24 Ależ się poczułam staro po zajrzeniu na tę stronę! www.wykop.pl/artykul/751561/niedaleko-pada-nostalgia-od-starosci/ Odpowiedz Link
carnivore69 Re: starość nadchodzi 28.06.11, 19:07 Dziesieciolecie Kultu w "Stodole" - maj '92. ... czas na EB! Pzdr. Odpowiedz Link
flamengista politolog i fizyk - niezły duet 28.06.11, 23:28 www.tvn24.pl/-1,1708152,0,1,profesorowie-prowadzili-dom-publiczny,wiadomosc.html Odpowiedz Link
eeela Re: kompletny offtop pars XVI 30.06.11, 11:11 Się tak z boku i po tajniacku trochę pochwalę :-) www.wuw.home.pl/ksiegarnia/product_info.php?products_id=4368 Moja pierwsza, jaka śliczna :-D Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: kompletny offtop pars XVI 01.07.11, 00:18 jak najbardziej gratulacje! w końcu coś nie o Kaczyńskim ;-) Odpowiedz Link
eeela Re: kompletny offtop pars XVI 01.07.11, 01:08 > w końcu coś nie o Kaczyńskim ;-) No, muszę przyznać, że mój offtop w tym wypadku wydaje mi się znacznie ciekawszy niż Kaczyński :-) (nie mam na myśli siebie, tylko książkę, jak na mój gust całkiem ciekawa :-) ) Odpowiedz Link
eeela Re: jw 01.07.11, 20:11 Dzięki :-) (w drugim wątku nie odpowiadam, bo już nie wiem, co ;-P) Odpowiedz Link
megaborsuk2000 Re: kompletny offtop pars XVI 08.07.11, 18:39 eeela napisała: > Się tak z boku i po tajniacku trochę pochwalę :-) > > rel="nofollow">www.wuw.home.pl/ksiegarnia/product_info.php?products_id=4368 > Moja pierwsza, jaka śliczna :-D Kupiłem właśnie w księgarni "Liber" na Krakowskim - i był to ostatni egzemplarz, zdjęty z wystawy. Ponoć idzie jak świeże bułeczki, gratuluję! Odpowiedz Link
eeela Re: kompletny offtop pars XVI 09.07.11, 23:44 Dziękuję :-) Cieszę się, że schodzą :-) Ja jeszcze w ręku nie miałam, wyślą mi dopiero za tydzień. Odpowiedz Link
tocqueville Re: kompletny offtop pars XVI 30.06.11, 14:11 postęp po hindusku, wyprzedzili Szwecję i Holandię ponieważ płeć to wytwór kulturowy wystarczy dziewczynce doczepić zwis męski i będziemy mieć chłopca Odpowiedz Link
tocqueville Re: kompletny offtop pars XVI 04.07.11, 17:37 Świętopełk - prawicowa alternatywa dla Jarosława?:) www.konserwatyzm.pl/artykul/893/leksykon-wariackich-monarchistow Odpowiedz Link
pr0fes0r Re: kompletny offtop pars XVI 05.07.11, 11:49 Sezon ogórkowy w pełni, gazeta.pl nie ma co robić, to wskrzesza losowe wątki z forum. To jakbyście się dziwili, skąd nagły ruch we "Wspomnieniach promotora". Odpowiedz Link
eeela Re: kompletny offtop pars XVI 05.07.11, 14:43 Aaa, dzięki, właśnie się zastanawiałam, skąd on się tu znów pojawił :) Odpowiedz Link
dala.tata na obczyzne, panie, na obczyzne... 13.07.11, 19:33 Kurski-banita, bidula nasza, ojczyzna nie przytulila..... Odpowiedz Link
chilly Re: na obczyzne, panie, na obczyzne... 14.07.11, 09:46 Niektórych przytula aż nazbyt czule: wyborcza.biz/biznes/1,100896,9936774,Zarzad_KGHM_wysyla_zwiazkowca_na_zasluzona_emeryture.html Odpowiedz Link
panihudson Wakacyjnie 14.07.11, 14:13 To ja, bursa. Pamiętacie mnie jeszcze? Ciężko pracuję, udzielam się na wymaganych konferencjach, nieśmiało publikuję, robię badania pilotażowe, piszę i bardzo Was wszystkich serdecznie pozdrawiam !!! Odpowiedz Link
dala.tata koniec ery.... 15.07.11, 13:13 dziswczoraj? o polnocy siedzialem z corka w pelnym kinie na pierwszym seansie ostatniej czesci Harry'ego Pottera. podobalo mi sie dosc, film mozna polecic. za kazdym razem jednak gdy ogladam ten film mysle sobie o wydawcach, ktorzy odrucali propozycje ksiazki JK Rowling......to chyba byla gorsza decyzna finansowa niz zrezygnowanie z kontraktu z Presleyem. Odpowiedz Link
eeela Re: koniec ery.... 15.07.11, 19:42 Ja jeszcze nie widziałam, pójdę w przyszłym tygodniu i już przebieram nogami z niecierpliwości nie mniej niż małe dzieciaki ;-) Odpowiedz Link
dala.tata Re: koniec ery.... 15.07.11, 19:58 ja bym jezcze poczekal. entuzjastyczna fanka HP woczraj darla mi sie nad uchem: go Harry, go!!! chcialem jej zworcic uwage ze szanse sa ze on jej nie slyszy.... eeela napisała: > Ja jeszcze nie widziałam, pójdę w przyszłym tygodniu i już przebieram nogami z > niecierpliwości nie mniej niż małe dzieciaki ;-) > Odpowiedz Link
eeela Re: koniec ery.... 15.07.11, 20:06 Wiem, dlatego właśnie chcę przeczekać pierwszy weekend. Może w przyszłym tygodniu na późnym seansie będzie trochę spokojniej :-) Odpowiedz Link
tocqueville Re: koniec ery.... 15.07.11, 20:56 trailer robi niesamowite wrażenie, www.youtube.com/watch?v=t9N-7oMiArQ może się przejdę i zobaczę w kinie Odpowiedz Link
dala.tata Re: koniec ery.... 15.07.11, 22:20 muse poweidiec, ze efekty specjalne i, ogolnie, wizualna strona filmu to jego bardzo mozna strona. nie polecam 3D jednak. mnie mecza te okulary i poza moze jedna scena, gdzie 3D naprawde dawalo ciekawe efekt, reszta byla slaba. i chetnie ogladnlabym bez tych meczacych okularow. Odpowiedz Link
dala.tata czy ktos moze wyjasnic.... 15.07.11, 13:41 po jaka cholere sie w Polsce ubezpieczac? czy tylko mi sie wydaje, ze ci, ktorzy sie ubezpieczaja od kastrof naturalnych to jelenie? Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: czy ktos moze wyjasnic.... 15.07.11, 14:34 wiesz, kiedyś nawet w związku z tą kwestią pewien premier przegrał wybory... Odpowiedz Link
adept44_ltd złe wieści dla Sendiego 15.07.11, 14:38 technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,9949460,Amerykanska_marynarka_wojenna_w_oplakanym_stanie.html Odpowiedz Link
dala.tata Re: czy ktos moze wyjasnic.... 15.07.11, 15:35 wiem, wiem. no bo jak to tak, ubezpieczyc sie od razu. adept44_ltd napisał: > wiesz, kiedyś nawet w związku z tą kwestią pewien premier przegrał wybory... Odpowiedz Link
carnivore69 BBC jak Trybuna Ludu 15.07.11, 23:38 ... parafrazujac klasyka. Coraz czesciej miewam wrazenie, ze chlopcy juz sami nie wierza w to co pisza, niemniej nieutrudzenie nadaja zgodnie z jedynie sluszna linia programowa liczac, ze ciemny lud itp itd. A swiadcza o tym m.in. takie sformulowania (cudzyslowu doszukac sie tu na prozno): Earlier this week, Nato Secretary-General Anders Fogh Rasmussen called on members to provide more aircraft to protect Libyan civilians. (Calosc na: www.bbc.co.uk/news/uk-14166694 ) To tylko jeden z kwiatkow. Ogolnie brak obiektywizmu w ogole ich relacji o Libii wola o pomste do nieba. Pzdr. Odpowiedz Link
tocqueville Re: kompletny offtop pars XVI 20.07.11, 18:25 coś tu mały ruch, chyba się użytkownicy przerzucili na facebuka :) Odpowiedz Link
eeela Re: kompletny offtop pars XVI 20.07.11, 19:20 Ja się mało ruszam, bom zajęta lekturą, wyszedł piąty tom "Pieśni Lodu i Ognia" ;-) Ale już niestety zbliżam się do końca, który zapewne, wnosząc z obserwacji dokonanych na poprzednich tomach, zakończy się w jakimś strasznym momencie i będę się wkurzać! Odpowiedz Link
tocqueville Re: kompletny offtop pars XVI 20.07.11, 19:27 zyje jeszcze jakiś stark, czy już wszystkich wytłukli? Odpowiedz Link
eeela Re: kompletny offtop pars XVI 20.07.11, 19:57 Kurczę, wyobraź sobie, że jeszcze nikogo nowego spośród ważnych charakterów nie zatłukli! Starkowie też żyją ci co żyli. Książka zaczyna się wolno, akcja nabiera rozpędu dopiero w połowie tomu, co mnie zaskoczyło, ale i tak czytało się dobrze. Kindle mi wyświetla, że jestem na 75% książki, więc na oko przeliczając na tradycyjne miary zostało mi pewnie jakieś 150-200 stron. Czekam z wytęsknieniem, aż ktoś w koncu dokopie Ramsayowi Boltonowi, bo wkurza mnie chłop jak nie wiem. Odpowiedz Link
eeela Re: kompletny offtop pars XVI 22.07.11, 18:52 Skończyłam, i oczywiście jestem wkurzona. Poproszę następny tom w try miga! Odpowiedz Link
matya Re: kompletny offtop pars XVI 20.07.11, 20:22 tocqueville napisał: > coś tu mały ruch, chyba się użytkownicy przerzucili na facebuka :) facebook jest juz pase, teraz trendi jest byc na gugle plus Odpowiedz Link
chilly Tego by Monty Python nie wymyślił! 27.07.11, 13:30 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10015068,Komorowscy_zlozyli_kwiaty_na_bulwarze_im__Lecha_i.html Odpowiedz Link
matya Re: Nie kompletny offtop 04.08.11, 18:13 poprzednio nie zmiescilo sie w calosci. Tu linka: boingboing.net/wp-content/uploads/2011/08/scienceragebig.jpg Odpowiedz Link
eeela Re: kompletny offtop pars XVI 09.08.11, 16:27 Wszystko to wina rządu i teraz wreszcie możemy pokazać bogatym, że możemy robić, co nam się tylko żywnie podoba: www.bbc.co.uk/news/uk-14458424 Niektóre motywy są nieśmiertelne. Odpowiedz Link
eeela baba u lekarza 18.08.11, 00:06 Zastanawiam się, czy skoro nie wstrząsnęło mną zdjęcie pani minister u lekarza, to znaczy, że mam stępiałą wrażliwość i nie umiem ocenić, co wypada, a czego nie? Ale naprawdę nie rozumiem, o co ten hałas. Odpowiedz Link
chilly Re: baba u lekarza 18.08.11, 09:10 eeela napisała: > Zastanawiam się, czy skoro nie wstrząsnęło mną zdjęcie pani minister u lekarza, to znaczy, że mam stępiałą wrażliwo > ść i nie umiem ocenić, co wypada, a czego nie? > > Ale naprawdę nie rozumiem, o co ten hałas. > Ano, jak sama piszesz - baba. Nie chcę mieć baby-ministra. Skądinąd takie ministerki (a jest ich w rządzie Tuska więcej, choćby Radziszewska czy Pitera, a także Nasza Basia Kochana) bardzo mnie zniechęcają do idei parytetów. > Odpowiedz Link
dala.tata Re: baba u lekarza 18.08.11, 10:16 jednak idac tym tropem, powiedzialbym, ze idea ministra mezczyzny jest jeszcze gorsza nie? nie bylo chyba tak zlej ministerki, jak byli ministrowie..... Hall z opuszczonymi gaciami (katastrofa) jest chyba jednak lepsza od Giertycha-ministra nawolujacego, zeby nie glosowac, czy zakazujacego Gombrowicza. Odpowiedz Link
eeela Re: baba u lekarza 18.08.11, 14:01 > Ano, jak sama piszesz - baba. Związek przyczynowo-skutkowy umyka mi zupełnie. Co z tego, że baba? Gorzej ministruje, czy też może mniej jej wypada pokazać kolano? I z jakiej racji? Odpowiedz Link
carnivore69 We live in America, not Russia 18.08.11, 19:54 ...czyli nie do konca na serio o tym czy matematyka powinna byc nauczana w szkolach: www.youtube.com/watch?v=9QBv2CFTSWU Pzdr. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: We live in America, not Russia 18.08.11, 20:07 hm, jak one wyglądają !? ;-) Odpowiedz Link
dala.tata Re: We live in America, not Russia 18.08.11, 21:13 ja sie zgadzam z jedna pania: tylko dodawanie, ale 'razy' juz nie! Odpowiedz Link
dala.tata wymienic sady! 24.08.11, 15:32 Tekst linka niezwykle, po prostu niezwykle. nie podoba sie wyrok, wymieniamy sady, najlepiej wszystkie. ale po co nam sady??? ja bym sugerowal, ze duzo oszczedniej by bylo, gdyby Jaroslaw Madry wydawal wyroki, ewentualnie ludzie przez niego mainowani. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: wymienic sady! 24.08.11, 17:02 uff, już myślałem, że PIS wynalazł nowy rodzaj gruszki Odpowiedz Link
matya No wlasnie 31.08.11, 01:27 szklokontaktowe.tvn24.pl/14825,2,No-wlasnie,wiadomosc.html Odpowiedz Link
carnivore69 Re: PiS na tropie. 31.08.11, 16:58 Owszem, kompletne bzdury. Chcialoby sie zatem wierzyc, iz: "Musi być jakaś alternatywa". Ale poki co "zadnej przyjemnej nazwy" ja tu nie widze ;-) Pzdr. Odpowiedz Link
dala.tata a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 16:26 tajne sondaze PiS wskazuja na przewage 2 pkt proc. PO nad PiS. niestety mnoswo ludzi to kupi....nie rozumiejac, ze nie ma zadnych 'tajnych sondazy'. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 17:05 tylko nie wiem, po jaką cholerę on to ogłasza... dla nich najlepszą strategią i wydaje się, że na to grają, jest demobilizacja elektoratu konkurencji; natomiast niewątpliwie PIS jest niedoszacowany w sondażach, ludzie wstydzą się przyznawać, że głosują - i słusznie... Odpowiedz Link
larusse Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 17:15 adept44_ltd napisał: > dla nich najlepszą strategią i wydaje się, że na to grają, jest demobilizacja elektoratu konkurencji; rozpracowałeś ich! a tak na marginesie to konkurencja nie ma elektoratu, ma tylko pożytecznych idiotów (pozwoliłam sobie pogrubić) >natomiast niewątpliwie PIS jest niedoszacowany w sondażach, ludzie wstydzą się przyzna > wać, że głosują - i słusznie... dlaczego słusznie? Odpowiedz Link
larusse Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 17:55 yhy adept44_ltd napisał: > bo to wstyd jest... ;-) Odpowiedz Link
larusse Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 17:06 nie martw się ciemny lud nie jest taki głupi jak jasny i nie wierzy w sondaże. >chlapacz.fakt.pl< -> jakaś nowa moda? dala.tata napisał: > tajne sondaze PiS wskazuja na przewage 2 pkt proc. PO nad PiS. > niestety mnoswo ludzi to kupi....nie rozumiejac, ze nie ma zadnych 'tajnych so > ndazy'. > > Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 17:31 ba, nie tylko w sondaże, ale i w wyniki... Odpowiedz Link
dala.tata Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 17:41 taaaaa. i dlatego ze nie kupi, Jaroslaw Wybitny martwi sie o sondaze i, jak czesto, klamie? o wiesz, skoro redakcja Faktu jest odwiedzana przez Slonce Polskiej Polityki, no to trza i tam zagladac. larusse napisała: > nie martw się ciemny lud nie jest taki głupi jak jasny i nie wierzy w sondaże. > > > >chlapacz.fakt.pl< -> jakaś nowa moda? Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 17:44 jedyny prawdziwy polak (jpp) kuma się z niemieckimi mediami? ło matko... Odpowiedz Link
larusse Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 17:54 kuma-czuma to stwierdził, że nacisków nie było. straszny cios. adept44_ltd napisał: > jedyny prawdziwy polak (jpp) kuma się z niemieckimi mediami? ło matko... Odpowiedz Link
larusse Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 17:51 dala.tata napisał: > taaaaa. i dlatego ze nie kupi, Jaroslaw Wybitny martwi sie o sondaze i, jak cze > sto, klamie? yhy. ty na pewno wiesz o co się jarek martwi. > o wiesz, skoro redakcja Faktu jest odwiedzana przez Slonce Polskiej Polityki, n > o to trza i tam zagladac. yhy każdy ma jakieś swoje "patologie". Odpowiedz Link
dala.tata Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 18:04 a przepraszam, po jaka cholere te durnoty gada? ale rozumiem, Jarek tak po prostu chlapie. cos mu sie zaroilo i chlapnal....masz racje, tego nie wzialem pod uwage. Odpowiedz Link
larusse Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 18:07 dokładnie tak jak Tobie o 16:26. dala.tata napisał: > a przepraszam, po jaka cholere te durnoty gada? ale rozumiem, Jarek tak po pros > tu chlapie. cos mu sie zaroilo i chlapnal....masz racje, tego nie wzialem pod u > wage. > Odpowiedz Link
dala.tata Re: a ciemny lud kupi.... 05.09.11, 22:32 aaaaa, rzeczywiscie, link do tego, ze SLonce Zoliborza gada bzdury i/lub klamie, to jest chlapniecie....dokladnie tak larusse. Odpowiedz Link
dala.tata kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 13:46 i wystepuje w Tnacu z gwiazdami!. strategie manipulatorki z PO przejrzal PiS i protestuje. Najprawdopodobniej bojac sie, ze uczestnicy programu zatancza POloneza oraz POlke. Odpowiedz Link
carnivore69 Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 14:42 Nie tylko PiS, ale i SLD. No, ale rzetelnie o tym wspomniec w tytule nie byloby w stylu GW. Ponadto nie uwazam, zeby sama krytyka byla zupelnie od czapy. Np. w UK przed wyborami parlamentarnymi zdjecto z ramowki kolejna serie Apprentice'a po tym jak gwiazda programu, Alan Sugar zostal doradca rzadzacej partii. Oczywiscie mozna sie spierac czy Marczulajtis powinna rzeczywiscie zrezygnowac z uczestniczenia w TzG, niemniej samo dostrzezenie problemu nie jest tu zadna aberracja. Pzdr. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 14:51 no ale czyż nie wystarczy stwierdzenie, że J.M. występuje jako ekspert od tańca... (dla niewtajemniczonych, choć wątpię w istnienie takich - to kazuistyka pisowska przekonująca, że Zyta może występować w debatach publicznych, choć ustawa o RPP zabrania...) Odpowiedz Link
carnivore69 Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 15:01 No, bija w PiSie Murzynow, nie przecze. Pzdr. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 15:17 hm, no cóż, zdarza się...ale chodziło mi nie tyle o wskazanie na sam fakt, ile na to, że jak się czepiamy innych, to sami musimy być czyści... Odpowiedz Link
carnivore69 Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 16:36 > że jak się czepiamy innych, to sami musimy być czyści... Pare karteli juz poleglo, gdy odstepiono od powyzszej reguly. ;-) Pzdr. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 16:43 :))) a swoją drogą, mamy dowód na wpływ pieniądza na przestrzeganie prawa... Zyta nie zrezygnowała z 26 tys. miesięcznie i raczej wystawiał do wiatru kolektyw z PiS przekonujący, jak to miała być ekspertem... Odpowiedz Link
dala.tata Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 16:04 ja osobiscie mysle ze kandydat na posla, czy posel nie powinien brac udzial w takich programach. nie ten poziom programu, choc z drugiej strony Vince Cable (minister od biznesu) dzielnie tancowal, narazajac sie przy tym na wielka krytyke w UK. jednak tweirdzic, ze to jest czesc kampanii wyborczej, to wg mnie jest niepowazne. Odpowiedz Link
carnivore69 Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 16:34 Kampanii czescia moze i nie jest. Rezultat niemniej pozwoli moim zdaniem uzyskac lepszy. Stad pewnie zakwestionowanie legalnosci jednoczesnego kandydowania i uczestniczenia w TzG. Pzdr. Odpowiedz Link
dala.tata Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 17:22 tak, ale to dlatego PO bierze osobe medialna i rozpoznawalna. Maczulajtis jest sportsmenka i dlatego ja zaproszono do TzG. rowniez dobrze mozna by powiedziec, ze nie powinna startowac w zawodach sportowych, bo to da jej lepszy wynik i rzeczywiscie, gdyby wygrywala, to mogloby sie tak stac. znow: mnie drazni do imentu wystawianie na kandydatow na poslow 'celebrytow' - tutaj to praktycznie niemozliwe. do parlamentu powinien isc polityk, nawet jesli to polityk przez male p, bo do tej pory politykowal tylko w ratuszu miejskim. ganienie PO za Maczulajtis i jej za TzG nie ma sensu, dopoty, dopoki sie akceptuje kultrue polityczna, w ktorej do parlamentu startuje zwyciezca big brazera, mistrz swiata w gimnastyce sportowej czy agent sluzb mundurowych. to jest nieporozumienie. jesli jednak akceptujemy, ze takie dzialania maja sens, no to ackeptujemy Maczulajtis w TzG - ona tam jest nie dlatego ze kandyduje, ale dlatego, ze jest 'celebrytka'. tak, jak kandydat na posla, ktory jest dyrektorem nie przestaje pracowac, rowniez nie przestaje pracowawc kandydat-celebryta nie - wszak nawet celebryci musza z czegos zyc. carnivore69 napisał: > Kampanii czescia moze i nie jest. Rezultat niemniej pozwoli moim zdaniem uzyska > c lepszy. Stad pewnie zakwestionowanie legalnosci jednoczesnego kandydowania i > uczestniczenia w TzG. > > Pzdr. Odpowiedz Link
carnivore69 Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 17:29 Pozostaje wierzyc, ze protestujacy opisanej przez Ciebie kultury akceptowac nie chca ;-) A bardziej serio - doprowadzenie do zakazu uczestniczenia w podobnych programach przez kandydatow (przynajmniej w okresie kampanii i samych wyborow) spowodowalby spadek ich atrakcyjnosci dla partii, a w nastepstwie - mniejsze prawdopodobienstwo ich wystawiania. Czyli z nie do konca szlachetnych przeslanek (utrudnianie zycia konkurencji z PO), moglby wyniknac spolecznie pozadany rezultat (zanik celebrity candidates). Wiec mimo wszystko jestem chyba jednak za protestujacymi. Pzdr. Odpowiedz Link
dala.tata Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 17:57 niestety, protestujacy w swych szrankach maja owych agentow, ludzi bez najmniejszego przygotowania politycznego (czymkowliek ono jest). obawiam sie, ze oni protestuja, bo sie nie zalapali na TzG. carnivore69 napisał: > Pozostaje wierzyc, ze protestujacy opisanej przez Ciebie kultury akceptowac nie > chca ;-) > Odpowiedz Link
larusse Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 18:38 "oni protestuja, bo sie nie zalapali na TzG" jesteś w stanie to udowodnić ? Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 18:41 po prostu larusse, musisz sobie przypomnieć wszystkie odcinki TZG i znaleźć tam Szczypińską, Hoffmana i innych i już będzie jasne ;-) Odpowiedz Link
larusse Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 20:20 Adept, zadałam konkretne pytanie. W dodatku nie Tobie. adept44_ltd napisał: > po prostu larusse, musisz sobie przypomnieć wszystkie odcinki TZG i znaleźć tam > Szczypińską, Hoffmana i innych i już będzie jasne ;-) Odpowiedz Link
larusse Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 20:29 a i jakbyś mógł jeszcze nauczyć się pisać kluczowe nazwiska. Dziękuję z góry Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 21:05 tylko po co? ;-))) kluczowe nazwisko, ono już chyba wie, że po wyborach będzie uchodźcą z grona kluczowych nazwisk... Odpowiedz Link
dala.tata Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 20:26 ale w jakim sensie udowodnic?wykazac matematycznie czy zatrudnic agenta Tomka do wymuszenia zeznan? nie, nie jestem. natomiast, ktos, kto bezwstydnie angazuje Gilowska (ktorej dzisiaj cykor dupe scisnal) do kampanii, nie nalezy do osob podchodzacych do tejze kampanii z potrzeby bronienia zasad etycznych w polityce, co? szanse wiec sa, ze protestuja, bo sami nie moga. larusse napisała: > "oni protestuja, bo sie nie zalapali na TzG" > > jesteś w stanie to udowodnić ? > > Odpowiedz Link
larusse Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 20:36 dala.tata napisał: > ale w jakim sensie udowodnic?wykazac matematycznie czy zatrudnic agenta Tomka > do wymuszenia zeznan? nie, nie jestem. normalnie: wykazać prawdziwość, przytaczając dowody. > natomiast, ktos, kto bezwstydnie angazuje Gilowska (ktorej dzisiaj cykor dupe > scisnal) do kampanii, nie nalezy do osob podchodzacych do tejze kampanii z pot > rzeby bronienia zasad etycznych w polityce, co? szanse wiec sa, ze protestuja, > bo sami nie moga. A у вас негров президентами выбирают. Odpowiedz Link
dala.tata Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 20:51 wydaje mi sie, ze juz przytoczylem. Odpowiedz Link
larusse Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 21:21 właśnie przypomniało mi się jak podważałeś przepisy (czy kompetentność prokuratorów -sam nie określiłeś o co Ci chodzi) w takim wątku o plagiacie (nie chce mi się szukać, ale jak chcesz to znajdę). i roześmiałam się. bez sensu jest taka rozmowa. dala.tata napisał: > wydaje mi sie, ze juz przytoczylem. Odpowiedz Link
dala.tata Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 21:28 larusse, a kiedys jeszcze mowilem o czym innym. sproboj sie zastanowic. obserwujey polska polityke. ty chcesz zebym zalozyl, ze w konkretnej sytuacji, konkretna osoba wylamuje sie z tego, jka jest 'zawsze' czy 'zazwyczaj'. ja mysle, ze to nie ma sensu. wiec, zalozmy, ze jedna i druga strona przekracza dozwolone granice w pewnych zachowaniach. to jesli jednak z tych stron napomina druga za takie zachowanie to mozesz spokojnei zalozyc, ze ona boi sie ze druga strona osiagnie za duza przewage i nie chce do tego dopuscic, ale sama by to chetnie robila. i tyle. teraz ty sobie mozesz prowadzic tysiac fantastycznych wolt intelektuwalnych, ze w tym wypadku swiat nie jest taki jaki jest. spoko. twoja sprawa. EOT. Odpowiedz Link
larusse Re: kandydatka PO uderza tam gdzie boli... 07.09.11, 21:52 dala.tata napisał: > larusse, a kiedys jeszcze mowilem o czym innym. yhy > sproboj sie zastanowic. obserwujey polska polityke. ty chcesz zebym zalozyl, ze > w konkretnej sytuacji, konkretna osoba wylamuje sie z tego, jka jest 'zawsze' > czy 'zazwyczaj'. nie znam słów "zawsze" i "zazwyczaj". przykro mi. na tyle na ile jestem w stanie staram się nie kierować uprzedzeniami. > ja mysle, ze to nie ma sensu. wiec, zalozmy, ze jedna i druga > strona przekracza dozwolone granice w pewnych zachowaniach. to jesli jednak z > tych stron napomina druga za takie zachowanie to mozesz spokojnei zalozyc, ze o > na boi sie ze druga strona osiagnie za duza przewage i nie chce do tego dopusci > c, ale sama by to chetnie robila. kreślisz pewnen "typ" i podciągasz coś pod niego. a on nie odzwierciedla niczego. po prostu jest. prymitywnie sztuczny. > i tyle. teraz ty sobie mozesz prowadzic tysiac fantastycznych wolt intelektuwal > nych, ze w tym wypadku swiat nie jest taki jaki jest. spoko. twoja sprawa. co do Gilowskiej fajnie by było jakbyś się pokusił o przytoczenie odpowiednich przepisów i zinterpretował je zgodnie z Twoją tezą. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: kompletny offtop pars XVI 07.09.11, 18:09 dzisiaj ogólnie ciężki dzień... 1. Fotyga okazała się negocjatorką 1000-lecia... 2. Gilowska wypięła się na prezesa i spółkę, 3. no i chłopy się wkurzyły, że prezes znowu nakłamał... spisek... Odpowiedz Link
dala.tata Re: kompletny offtop pars XVI 07.09.11, 20:28 Gilowska nie tyle moze sie wypiela, co przestraszyla, ze jej pensja z Rady moze nagle przepasc. dzieki temu dostrzegla w sobie powolanie lingwistyczne i podjela rozwazania na temat roznic miedzy wsparciem a poparciem. adept44_ltd napisał: > dzisiaj ogólnie ciężki dzień... > 1. Fotyga okazała się negocjatorką 1000-lecia... > 2. Gilowska wypięła się na prezesa i spółkę, > 3. no i chłopy się wkurzyły, że prezes znowu nakłamał... > > spisek... Odpowiedz Link
kardla Re: kompletny offtop pars XVI 13.09.11, 13:48 Ta Pani nigdy mnie nie przestanie zaskakiwac. Wlamanie na jej skrzynke mailowa to wina rzadu. I atak na nia, na PIS i prawdopodobnie rowniez na narod polski oraz wszystkich katolikow. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10278019,Kempa_o_wlamaniu_na_jej_poczte___zmasowana_akcja__.html Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: kto oglądał (pseudo)debatę wczoraj na TVP1? 08.09.11, 11:26 no ale czyż można określić debatę z udziałem przedstawiciela PiS (zresztą niezbyt przekonanego o tym, że jest przedstawicielem) mianem pseudodebaty??? Odpowiedz Link
larusse Re: kto oglądał (pseudo)debatę wczoraj na TVP1? 08.09.11, 12:04 adept, skoro już się decydujesz zadać mi pytanie to może byś się postarała nie robić z siebie błazna, co? adept44_ltd napisał: > no ale czyż można określić debatę z udziałem przedstawiciela PiS (zresztą niezb > yt przekonanego o tym, że jest przedstawicielem) mianem pseudodebaty??? Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: kto oglądał (pseudo)debatę wczoraj na TVP1? 08.09.11, 13:50 jeśli już zdecydowałem się na ten karkołomny gest (choć zarazem i nie zdecydowałem się, bo w sumie nie zadałem ci pytania...), to owo nierobienie było niemożliwe... Odpowiedz Link