ipsetta 03.09.12, 17:24 Zadziwiają mnie chemicy kwantowi. Mianowicie obrazy, ciasteczka, gadżety z symbolami psi i operatorków. Jakieś takie infantylne i śmieszne mi się to wydaje. Fizycy też tak szaleją? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zitterbewegung Re: kwanty :) 03.09.12, 20:18 Ktoś mi kiedyś w poprzedniej karierze (już się nie styluję fizykiem) podarował małe ręczniczki (takie do rąk) z równaniem Diraca. Odpowiedz Link
chilly Re: kwanty :) 04.09.12, 08:36 Papier toaletowy stosownie zdobiony? To by miało wzięcie! Odpowiedz Link
pfg Re: kwanty :) 04.09.12, 09:18 chilly napisał: > Papier toaletowy stosownie zdobiony? To by miało wzięcie! Dawno, dawno temu zdawałem pewien egzamin w siedzibie British Council, wówczas na Alejach Jerozolimskich w Warszawie. W toalecie był papier, na którego każdej sekcji był nadruk "Property of Her Majesty's Government". A wracając do wyjściowego pytania, fizycy są stateczni, śmiertelnie poważni, z nabożnym stosunkiem do swej dyscypliny i wszelkimi rysunkami, obrazkami, ilustracjami brzydzą się śmiertelnie. Albo i nie. Odpowiedz Link