Dodaj do ulubionych

Chiński spam konferencyjny

01.10.12, 12:08
Od jakiegoś czasu zacząłem dostawać tego niemało - najlepsze że nie w mojej działce ale coś około mechaniki. Poguglałem i jak sie można domyslić to nie ja jestem taki wyjątkowy że w państwie środka chcą mnie widzieć, tylko robią jakieś takie 'turystyczno-śmieciowe' konferencje.
Kilka linków na temat:
phylogenomics.blogspot.com/2010/07/anyone-else-getting-lots-of-china.html
www.jjj.de/fake-conf.html
www.thedoctorweighsin.com/scientific-conference-spam-scam/
blog.lib.umn.edu/denis036/thisweekinevolution/2011/07/would_ieee_really_sponsor_a_fa.html
Ostatnio do tych lokacji doszło Bali. (kusząco brzmi)

Więc może by tak ich własną bronią ich pokonać masowo floodując o czymś takim
apps.pdos.lcs.mit.edu/scicache/652/scimakelatex.90229.puchatek.kolargol.uszatek.html
apps.pdos.lcs.mit.edu/scicache/181/scimakelatex.89547.alamakota.novak.html
tylko szkoda mi troche czasu
Obserwuj wątek
    • dala.tata Re: Chiński spam konferencyjny 01.10.12, 13:36
      join the club. dostaje tego dosc duzo, choc nie tylko z chin.przekroj dyscyplinarny szeroki. Ostatnio zaczalem dostawac imienne zaproszenia do publikacji w czasopismach. Nawiasem mowiac, skurczybyki robia to tak, ze przez chwile dalem sie nabrac - nazwa czasopisma byla praiwe identyczna ze nazwa znanego miedzynarodowego pisma. juz mi ego zadrzalo, juz chcialo rosnac, a tu dupa. okazalo sie, ze to chinska wersja czasopisma....nie skorzystalem.
      • kramka1 Re: Chiński spam konferencyjny 01.10.12, 16:20
        Tak, mnie tez chinszczyzna zalewa...
        A co do wzrostu ego, ostatnio często dostaję zaproszenia z pewnego czasopisma do recenzji artykulów. Czemu nie, ego nie ego, mogłabym zrobic, tyle że pisza, by nie odpowiadac na list a po prostu wysłac recenzje w przeciagu 2 tygodni. No i dupa, jak pisze dala. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka