Dodaj do ulubionych

Woda, która leczy - eksperymenty Llinasa

31.08.13, 14:51
W poprzednim pości na forum "nauka" ] dostępnym pod.:

forum.gazeta.pl/forum/w,32,144232665,146650315,Jak_zorganizowac_androidom_zycie_wewnetrzne_.html

wspomniałem, że Gazeta Wyborcza zamieściła bardzo ciekawy wywiad z R. LLinasem, badczem na którego zwróciłem uwagę. Tylko początek tego wywiadu jest dostępny pod.:

wyborcza.pl/piatekekstra/1,133652,14515157,Neurobiolog_prof__Llinas__Ta_cala_cyfryzacja_to_wielki.html .

Wspomniałem że w tym wywiadzie ów R. Llinas porusza kilka różnych, ciekawych spraw. Jeden z tym tematów dotyczy tzw. "fizycznie zmodyfikowanej wody". Przytoczę wydrukowany (lecz niedostępny on –line) fragment rozmowy dotyczący tej sprawy.

[" Llinas – Mogę panu powiedzieć, nad czym obecnie pracuję. Problem polega na tym, że nie powinienem.

Dziennikarz - proszę powiedzieć
- Pracuję nad biologicznymi właściwościami fizycznie zmodyfikowanej wody. To bardzo
dziwne.
- Nie rozumiem, jak można fizycznie zmodyfikować wodę.
- Ludzie, z którymi współpracuję mają maszynę, która obraca się z gigantyczną prędkością.
Ma tak ogromne ilości energii, że wytwarza bardzo małe bąbelki, nanobąbelki. To bardzo
trudne do uzyskania w przyrodzie. I taka woda ma bardzo ciekawe właściwości.

- Jakie?

- Optymalizuje funkcje komórki.. Leczy raka, astmę, alzheimera.

- To niewiarygodne.

- Owszem. Zamierzam to opublikować i ludzie powiedzą, że nie mam racji. Ale ja wiem,
że mam rację. [b]To jest najbardziej niewiarygodna sprawa, na jaką kiedykolwiek się
natknąłem. [/b]

- Naukowcy od lat starają się przekonać, że nawet rak to są dziesiątki, setki różnych chorób.

- U nas wszystkich rozwija się rak, ale go niszczymy, prawda? Dlaczego u niektórych nie jest
on niszczony? Jedyna możliwość jest taka, że organizm nie funkcjonuje najlepiej. Ale jeśli
go zoptymalizujesz .. to wyleczysz wiele chorób, prawdopodobnie przedłużysz mu życie.

- Pan sobie ze mnie żartuje ?

- Mieliśmy właśnie spotkanie z fizykami z Niemiec, ze Szwajcarii, z USA. Próbujemy
zrozumieć, jakie właściwości ma ta woda. [b]Można ją pić. Można ją sobie
wstrzykiwać.[/b] Pomaga, bo sprawia, że komórki osiągają optimum.

- Rozumiem, co pan mówi, ale nie mogę w to uwierzyć.

- W porządku. Jeśli pan nie wierzy to nawet lepiej….

Dziennikarz kończy artykuł następującymi słowami .:

- Jeśli prof. Llinas opowiedział mi om prawdziwych wynikach jeszcze nieopublikowanych badań[b] to stoimy u progu gigantycznego przełomu w naukach medycznych, może największego w tym stuleciu[/b]. Jeśli.
…………..
Hm.. próbowałem sprawdzić czy w PubMed są dostępne publikacje Llinasa na temat owej "fizycznie zmodyfikowanej wody". Nie razie nie widzę !

Tym nie mniej sprawa jest ciekawa także od strony "filozofii przyrody". Jak wiadomo od dziesiątek lat trwa spór dotyczący homeopatii – a więc stosowania "niemal czystej" wody – jakkolwiek nieco zmodyfikowanej. Co więcej, przez pewien czas po kolejnym znaczącym objawieniu – tzn. takim, że pojawia się nowe źródełko wody – tryskająca tam woda wykazuje właściwości lecznicze. Zachodzi możliwość - że owe własności lecznicze, przypisywane takiemu właśnie źródełku – wynikają ze szczególnych własności fizycznych tryskającej tam wody. Współpracownicy Llinasa - owe szczególne właściwości wody uzyskują przez "obroty ich maszyny" – a więc rodzaj drgań.

Jeśli ktoś z Państwa wie coś na temat metod "fizycznej modyfikacji wody" to zapraszam.
~ Andrew Wader

Obserwuj wątek
    • andrew.wader Re: Postmodernistyczna woda Święcona.. 17.09.13, 12:54
      W wątku
      forum.gazeta.pl/forum/w,32,146650997,146650997,Na_tropie_wody_ktora_leczy.html
      pojawił się wpis.:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32,146650997,146937837,RNS60_a_Sclerosis_multiplex.html

Mój komentarz to .:

Myślę, że należy wyrazić podziękowanie Panom .: kornel-1 i Nikodem123.
      Ich dyskusja spowodowała, iż do świadomości czytelników dotarły informacje, które są ważne dla lekarzy i biologów i które nie tak prędko zostałyby dostrzeżone bez tej dyskusji..
      Website’y przytoczone przez kornel-1 umożliwiają zapoznanie się ze stanem badań nad charge-stabilized nanostructure (CSN) technology - ową całkowicie odmienna metoda leczenia. Nie zdawałem sobie z tego sprawy.
      Metoda jest rzeczywiście powiązana z postacią R. Llinasa
      revalesio.com/2013/07/revalesio-and-dr-rodolfo-llinas-of-nyu-langone-medical-center-to-collaborate-on-alzheimers-disease-research/
      A tekst zamieszczony pod revalesio.com/about-revalesio/ np. fragmenty .:
      (Science can improve a life, and hope is essential to fundamentally changing it. … lub .. Optimum human health is not found in science alone. At Revalesio, we desire to restore hope to people around the world. Physical health can change lives; however, hope can transform lives. ) świadczy o tym że tak jak to określił nikodem123 jest tu mowa o “postmodernistycznej - święconej wodzie” . Tyle, że argument naukowe za jej działaniem są już przekonywujące.

To jest zadziwiająca historia.. Przestudiowanie witryny revalesio.com/ wykazuje jak odmienne od wszystkiego co do tej pory znane - mogą być koncepcje we współczesnej biologii i medycynie. ~ Andrew Wader

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka