doktrynalia Re: Kwesta na serwery dla CK 31.01.15, 19:56 a nie lepiej złożyć zawiadomienie do prokuratury w sprawie podejrzenia popełnienia przestępstwa przez urzędników publicznych? przecież ustawa nie daje CK uprawnień do podjęcia takiej uchwały, a usuwanie tych dokumentów z serwera publicznego wypełnia znamiona działania na szkodę interesu publicznego Odpowiedz Link
charioteer1 Re: Kwesta na serwery dla CK 01.02.15, 02:52 Potrzebny bylby prawnik, zeby to odpowiednio zredagowac. Poza tym ktos najlepiej z tytulem, kto by to podpisal. Odpowiedz Link
spokojny.zenek Re: Kwesta na serwery dla CK 08.02.15, 09:10 Jak uczy doświadczenie, podpisywanie pism procesowych z tytułami to akurat bardzo mało mądry pomysł :-) Odpowiedz Link
charioteer1 Re: Kwesta na serwery dla CK 08.02.15, 13:01 Nie chodzi o to, zeby podpisac z tytulem ;) Odpowiedz Link
spokojny.zenek Re: Kwesta na serwery dla CK 09.02.15, 19:18 A, czyli wyznajesz pogląd, ze tytuł jest czymś, co gwarantuje odpowiednią jakość tego pisma? No to co innego ;-)) Odpowiedz Link
nullified Re: Kwesta na serwery dla CK 31.01.15, 20:25 charioteer1 napisał: > Reklamuje akcje. > doskonale rozumiem ironicznośc i złośliwość intencji tej inicjatywy, ale "nie, dziękuję". "Wisi, nie wisi, co za różnica" >.> * * próby reakcji na "mianiowdupizm" (skierowana głownie na podległych odmiana tumiwisizmu ;) - w końcu lud uczony jesteśmy, cza nowe słówka wyinwentowywać albo choć wyinnowacjonować ;p) tego typu jest głęboko szkodliwa. "Talerzyk lezy, niech leży". Odpowiedz Link
charioteer1 Re: Kwesta na serwery dla CK 01.02.15, 02:57 To nie moja inicjatywa. Uwazam, ze lepiej by bylo zrobic mirrora i systematycznie updejtowac dodajac nowa zawartosc. Ale skoro padl taki pomysl, a nie inny i ktos to prowadzi, to uwazam, ze nalezy to poprzec. Jezeli tobie wszystko jedno, czy przechodza doktoraty i habilitacje a la Goliszewski, to twoja sprawa. Odpowiedz Link
nullified Re: Kwesta na serwery dla CK 01.02.15, 14:56 charioteer1 napisał: > To nie moja inicjatywa. Uwazam, ze lepiej by bylo zrobic mirrora i systematyczn > ie updejtowac dodajac nowa zawartosc. No wiem ;) Coś powinno się szwędać w guglekaszu tak btw >Ale skoro padl taki pomysl, a nie inny i > ktos to prowadzi, to uwazam, ze nalezy to poprzec. a nie lepiej jeszcze jeden list otwarty? Listy są piękne ;) >Jezeli tobie wszystko jedno, > czy przechodza doktoraty i habilitacje a la Goliszewski, to twoja sprawa. "Co za różnica"? Poza tym z tym tam mister Goliszewskim to w ogóle ślisko jest - pan się zasłużył, chyba nawet zapłacił, naobiecywali mu, winko pili i "wuj". Nieładnie tak ^^ Inna rzecz, że "Goliszewski nie faktor" przecież. Ich Wysokości to Ich Wysokości, przed Bogiem i Historią, no wiesz... Let'em rot >.> Odpowiedz Link
pisiarz Re: Kwesta na serwery dla CK 01.02.15, 23:59 nullified napisał: > a nie lepiej jeszcze jeden list otwarty? Listy są piękne ;) Ja postuluję przyznawanie "kudryków" za listy otwarte. Mam wrażenie, że w czym jak w czym, ale w pisaniu listów otwratych, to polscy naukowcy nie mają sobie równych. Nalezy propomować tę zdolnosć i zachęcać uczonych do rozwijania jej - to nasz skarb narofdowy, diament taki... Odpowiedz Link
chilly Re: Kwesta na serwery dla CK 02.02.15, 06:45 pisiarz napisał: > Mam wrażenie, że w czym jak w czym, ale w pisaniu listów otwratych, to polscy naukowcy nie mają sobie równych. Bo na opony do palenia nas nie stać... Odpowiedz Link
ekulczycki Re: Kwesta na serwery dla CK 03.02.15, 08:20 Komunikat o serwerach był "niefortunny" i zniknął ze strony CK: twitter.com/LenaBobinska/status/562510546252349440 Odpowiedz Link
piotrek-256 Re: Kwesta na serwery dla CK 03.02.15, 09:41 Archiwizować, czy udostępniać. Przy okazji skoro Pani minister już sprawę dostrzegła, to może pójść za ciosem i wymusić na ck, żeby udostępniała dokumenty tekstowe, a nie skany. Odpowiedz Link
dobrycy Re: Kwesta na serwery dla CK 07.02.15, 11:35 piotrek-256 napisał: > Archiwizować, czy udostępniać. Przy okazji skoro Pani minister już sprawę dostr > zegła, to może pójść za ciosem i wymusić na ck, żeby udostępniała dokumenty tek > stowe, a nie skany. przecież każda strone autoreferatu musisz podpisać, więc i tak to musisz potem skanować. No chyba że wkleisz tylko podpis jako bitmape. Odpowiedz Link
cowell Re: Kwesta na serwery dla CK 07.02.15, 11:59 Nie trzeba podpisywać każdej strony. Ja w papierowej wersji podpisałem tylko na ostatniej stronie a w elektronicznych wkleiłem obrazek z podpisem i nie było żadnych problemów. Odpowiedz Link
piotrek-256 Re: Kwesta na serwery dla CK 07.02.15, 12:12 Przecież to jest tak sztuczny problem, że aż głowa mała. Wystarczy kazać dostarczać dokumenty też w postaci, w której treść jest tekstem. Nikt nie tworzy swojego abstraktu rysując literki. Przecież to nie chodzi o to, żeby był dostęp do podpisu tylko do treści. Skany mogą sobie trzymać na dyskach w sejfie. Odpowiedz Link