Dodaj do ulubionych

Kwesta na serwery dla CK

30.01.15, 23:34
Reklamuje akcje.
Obserwuj wątek
    • doktrynalia Re: Kwesta na serwery dla CK 31.01.15, 19:56
      a nie lepiej złożyć zawiadomienie do prokuratury w sprawie podejrzenia popełnienia przestępstwa przez urzędników publicznych? przecież ustawa nie daje CK uprawnień do podjęcia takiej uchwały, a usuwanie tych dokumentów z serwera publicznego wypełnia znamiona działania na szkodę interesu publicznego
      • charioteer1 Re: Kwesta na serwery dla CK 01.02.15, 02:52
        Potrzebny bylby prawnik, zeby to odpowiednio zredagowac. Poza tym ktos najlepiej z tytulem, kto by to podpisal.
        • spokojny.zenek Re: Kwesta na serwery dla CK 08.02.15, 09:10
          Jak uczy doświadczenie, podpisywanie pism procesowych z tytułami to akurat bardzo mało mądry pomysł :-)
          • charioteer1 Re: Kwesta na serwery dla CK 08.02.15, 13:01
            Nie chodzi o to, zeby podpisac z tytulem ;)
            • spokojny.zenek Re: Kwesta na serwery dla CK 09.02.15, 19:18
              A, czyli wyznajesz pogląd, ze tytuł jest czymś, co gwarantuje odpowiednią jakość tego pisma?
              No to co innego ;-))
    • nullified Re: Kwesta na serwery dla CK 31.01.15, 20:25
      charioteer1 napisał:

> Reklamuje akcje.
      >

doskonale rozumiem ironicznośc i złośliwość intencji tej inicjatywy, ale "nie, dziękuję".

"Wisi, nie wisi, co za różnica" >.> *

* próby reakcji na "mianiowdupizm" (skierowana głownie na podległych odmiana tumiwisizmu ;) - w końcu lud uczony jesteśmy, cza nowe słówka wyinwentowywać albo choć wyinnowacjonować ;p) tego typu jest głęboko szkodliwa. "Talerzyk lezy, niech leży".
      • charioteer1 Re: Kwesta na serwery dla CK 01.02.15, 02:57
        To nie moja inicjatywa. Uwazam, ze lepiej by bylo zrobic mirrora i systematycznie updejtowac dodajac nowa zawartosc. Ale skoro padl taki pomysl, a nie inny i ktos to prowadzi, to uwazam, ze nalezy to poprzec. Jezeli tobie wszystko jedno, czy przechodza doktoraty i habilitacje a la Goliszewski, to twoja sprawa.
        • nullified Re: Kwesta na serwery dla CK 01.02.15, 14:56
          charioteer1 napisał:

> To nie moja inicjatywa. Uwazam, ze lepiej by bylo zrobic mirrora i systematyczn
          > ie updejtowac dodajac nowa zawartosc.

No wiem ;) Coś powinno się szwędać w guglekaszu tak btw

>Ale skoro padl taki pomysl, a nie inny i
          > ktos to prowadzi, to uwazam, ze nalezy to poprzec.

a nie lepiej jeszcze jeden list otwarty? Listy są piękne ;)

>Jezeli tobie wszystko jedno,
          > czy przechodza doktoraty i habilitacje a la Goliszewski, to twoja sprawa.

"Co za różnica"? Poza tym z tym tam mister Goliszewskim to w ogóle ślisko jest - pan się zasłużył, chyba nawet zapłacił, naobiecywali mu, winko pili i "wuj". Nieładnie tak ^^
          Inna rzecz, że "Goliszewski nie faktor" przecież.

Ich Wysokości to Ich Wysokości, przed Bogiem i Historią, no wiesz...

Let'em rot >.>
          • pisiarz Re: Kwesta na serwery dla CK 01.02.15, 23:59
            nullified napisał:

> a nie lepiej jeszcze jeden list otwarty? Listy są piękne ;)

Ja postuluję przyznawanie "kudryków" za listy otwarte. Mam wrażenie, że w czym jak w czym, ale w pisaniu listów otwratych, to polscy naukowcy nie mają sobie równych. Nalezy propomować tę zdolnosć i zachęcać uczonych do rozwijania jej - to nasz skarb narofdowy, diament taki...
            • chilly Re: Kwesta na serwery dla CK 02.02.15, 06:45
              pisiarz napisał:
              > Mam wrażenie, że w czym jak w czym, ale w pisaniu listów otwratych, to polscy naukowcy nie mają sobie równych.
              Bo na opony do palenia nas nie stać...
    • ekulczycki Re: Kwesta na serwery dla CK 03.02.15, 08:20
      Komunikat o serwerach był "niefortunny" i zniknął ze strony CK: twitter.com/LenaBobinska/status/562510546252349440
      • piotrek-256 Re: Kwesta na serwery dla CK 03.02.15, 09:41
        Archiwizować, czy udostępniać. Przy okazji skoro Pani minister już sprawę dostrzegła, to może pójść za ciosem i wymusić na ck, żeby udostępniała dokumenty tekstowe, a nie skany.
        • dobrycy Re: Kwesta na serwery dla CK 07.02.15, 11:35
          piotrek-256 napisał:

> Archiwizować, czy udostępniać. Przy okazji skoro Pani minister już sprawę dostr
          > zegła, to może pójść za ciosem i wymusić na ck, żeby udostępniała dokumenty tek
          > stowe, a nie skany.
          przecież każda strone autoreferatu musisz podpisać, więc i tak to musisz potem skanować. No chyba że wkleisz tylko podpis jako bitmape.
          • cowell Re: Kwesta na serwery dla CK 07.02.15, 11:59
            Nie trzeba podpisywać każdej strony.
            Ja w papierowej wersji podpisałem tylko na ostatniej stronie a w elektronicznych wkleiłem obrazek z podpisem i nie było żadnych problemów.
          • piotrek-256 Re: Kwesta na serwery dla CK 07.02.15, 12:12
            Przecież to jest tak sztuczny problem, że aż głowa mała. Wystarczy kazać dostarczać dokumenty też w postaci, w której treść jest tekstem. Nikt nie tworzy swojego abstraktu rysując literki. Przecież to nie chodzi o to, żeby był dostęp do podpisu tylko do treści. Skany mogą sobie trzymać na dyskach w sejfie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka