02.04.15, 01:31
gallery.mailchimp.com/72c0dd5c75798f52abe3fbd19/files/Pakt01_04_2015.pdf
Obserwuj wątek
    • piotrek-256 Re: Nowy Pakt 02.04.15, 08:28
      Zacząłem, czytać i pierwszy rozdział mnie nie powalił. Natomiast dobrze, że w raporcie starają się nie rozwlekać, choć też jest sporo wodolejstwa, a trochę za mało struktury w tekście.
      np. Jeśli spojrzeć na cele finansowania, to co tam jest celem?
      Czy utrzymanie działania NCN i NCBiR może być celem? Może ja nie rozumiem słowa cel.

Brakuje mi wyraźnego połączenia pomiędzy konkretnymi rozwiązaniami, barierami oraz celami. Takich jasno nakreślonych związków przyczynowo skutkowych :/.
    • czlowiek.z.makulatury Re: Nowy Pakt 02.04.15, 09:00
      Już druga strona opracowania mówi więcej o polskiej nauce niż 10 tomów różnych strategii:

"[Lista autorów - CzM] oraz kilkoro innych osób proszących o zachowanie anonimowości."
      • trzy.14 Re: Nowy Pakt 02.04.15, 10:59
        czlowiek.z.makulatury napisał(a):

> Już druga strona opracowania mówi więcej o polskiej nauce niż 10 tomów różnych
        > strategii:
        >
        > "[Lista autorów - CzM] oraz kilkoro innych osób proszących o zachowanie anonimo
        > wości."

Powinieneś docenić, że w przeciwieństwie do dzieła Woźnickiego, opracowanie ON nie ma... recenzenta!!! Ot, młódź, jeszcze nie wie, że produkt bez bez recenzenta i ISBN/ISSN jest bezwartościową makulaturą, której nie powinno się liczyć do dorobku naukowego...
        • matya Re: Nowy Pakt 02.04.15, 22:08
          trzy:) tych autorów, których kojarze z nazwiska trudno nazwać "młódzią"
        • czlowiek.z.makulatury Re: Nowy Pakt 02.04.15, 22:25
          Autorzy tego "opracowania" młodość mają co najwyżej w rozumieniu "PANowskim".
      • dala.tata Re: Nowy Pakt 02.04.15, 12:38
        tak. glownie mowi o tym, ze sa jeszcze ludzie, ktorzy nie chca ujawniac sie jako autorzy tej serii idiotyzmow.
    • nullified Re: Nowy Pakt 02.04.15, 11:05
      trzy.14 napisał:

> gallery.mailchimp.com/72c0dd5c75798f52abe3fbd19/files/Pakt01_04_2015.pdf

Pi, a trzeba będzie krwią sygnowac w razie czego? Wiesz, niektórzy widok źle znoszą i mdleją.
      Lista postulatów wygląda świetnie. Z drobną uwagą, ja bym dodał jeszcze:
      "abyśmy wszyscy zawsze zdrowi byli".

Nie, że sobie wyłącznie i bezdusznie kpię z pełnej zacności inicjatywy. Jeno się sygnotariuszom i projektantom strasznie wyolbrzymiła "sprawczość" ...
      • nullified Re: Nowy Pakt 02.04.15, 11:05
        nullified napisał:

> ę sygnotariuszom

świetnie >.> chyba się przejąłem
    • pisiarz Re: Nowy Pakt 02.04.15, 16:24
      Tym razem mamy prawie sześćdziesiąt stron o niczym. Jakaś epidemia grafomanii czy co?
    • andole3 Re: Nowy Pakt 02.04.15, 19:36
      Pakt z 1_04_2015 - po łacinie Prima dies Aprilis
      • chilly Znajomość alfabetu 03.04.15, 08:44
        umiera. Autorzy proponują wprowadzenie kategorii B+. Mamy juz A+. Nie prościej byłoby wprowadzić oznaczenia: A, B, C, D, E?
        • whiteskies Re: Znajomość alfabetu 03.04.15, 09:15
          A może zastosować nomenklaturę jaką racza nas agencje ratingowe? ;)
          • czlowiek.z.makulatury Re: Znajomość alfabetu 03.04.15, 09:33
            O to dobry pomysł. Na przykład AA+ z perspektywą negatywną, bo profesor, który wyrobił wynik zaraz się przekręci. BBB- z perspektywą pozytywną, bo wieczny adiunkt załatwił sobie u prof. Mariana, że mu przymkną oczy na wtórną habilitację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka