prof_gabka 18.10.15, 16:35 komitethumanistyki.pl/program/sytuacja-adiunktow-i-propozycja-zmian/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charioteer1 Ocena merytoryczna 18.10.15, 17:23 Domaganie sie oceny merytorycznej to kompletne, totalne i zupelne nieporozumienie. Zawsze, w calym okresie pracy zawodowej, moje oceny okresowe byly odwrotnie proporcjonalne do jakosci osiagniec. W najslabszych okresach przelozeni zawsze pisali laurki w rodzaju "publikuje malo, ale zawsze sa to publikacje najwyzszych lotow". Jak osiagniec zawodowych bylo sporo roznych, to zawsze cos sie nie podobalo. Im lepiej dla mnie, tym mniej sie podobalo oceniajacym. Merytorycznej oceny okresowej moga sie domagac tylko ludzie przekonani, ze ich artykuliki w zbiorach z konferencji studenckich sa nieskazitelne i prezentuja nauke najwyzszej jakosci. Kto ma dokonywac tej merytorycznej oceny okresowej raz na dwa lata? Przelozony? Czy moze powolywac recenzentow zewnetrznych, ktorzy beda te wypociny czytac? No, jezeli jest to jeden artykulik raz na 2 lata, to moze i recenzent by sie nie przemeczyl. Odpowiedz Link
nullified Re: Ocena merytoryczna 18.10.15, 18:21 charioteer1 napisał: chario, więc postulujesz "oceny niemerytoryczne" :D No tego się po Tobie nie spodziewałem; no wiesz... sytuację "adiunktów zdolnych i innych nierobów" natychmiastowo polepszyłoby odejście od wymuszonego sztywno awansu, uszczęśliwiłoby to zarówno tych co "chca jak wszyscy awansować" jak i tych, którzy nie odczuwają tej pobożnej potrzeby. Tak się nie stanie, oczywiście. Bajzel jaki mamy pozwala na ciągnięcie zbyt wielkich korzyści większości zainteresowanych, z Ministranturą włącznie. Papier i internet cierpliwy, dowolną ilość pobożności i życzeń zniesie. Odpowiedz Link
charioteer1 Re: Ocena merytoryczna 18.10.15, 18:37 Nully, u mnie na uczelni oceny punktowej i transparentnego systemu oceniania domagaja sie konsekwentnie zwiazki zawodowe. Surprise, surprise. O merytorycznej ocenie a la polonaise poczytaj sobie w starych watkach u habilitanta. Odpowiedz Link
nullified Re: Ocena merytoryczna 18.10.15, 19:37 charioteer1 napisał: > Nully, u mnie na uczelni oceny punktowej i transparentnego systemu oceniania do > magaja sie konsekwentnie zwiazki zawodowe. Surprise, surprise. O merytorycznej > ocenie a la polonaise poczytaj sobie w starych watkach u habilitanta. > żadne surprise - "sund sundem, ale sprawiedliwość musi być po naszy stronie", czytując klasyków, każde punkty zawsze da się policzyć tak by Kaziowi uciąć a Zdzisiowi dodać ;) Nihil novi sub Sole. Ja po prostu jestem porażony, wstrząsnięty, wybuchnięty nawet, że Ty, Ty o Ty właśnie - docierasz do drugiego brzegu nonsensu wartkiej rzeki Pomiaru. Po prostu serce pęka... Odpowiedz Link