adam_beast 16.03.17, 17:39 Proponuję nową miarę osiągnięć naukowych - p-indeks, tzn. ile razy naukowiec pojawia się na pudelku (www.pudelek.pl). Jak na razie liderem jest Jan Tadeusz Duda czyli tzw. "pierwszy ojciec" z sześcioma wzmiankami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h_hornblower są lepsi 16.03.17, 19:03 P-indeks prof. S. Niesiołowskiego z Katedry Zoologii Bezkręgowców i Hydrobiologi UŁ jest ponad dwa razy wyższy. Niestety, podobnie jak WoS, Pudelek ma najwyraźniej problemy z generowaniem indeksów. Przykładowo, p-indeks na poziomie 0 (zero) wydaje się kiepskim żartem w przypadku politologa, prof. T. Iwińskiego, emerytowanego już chyba pracownika UWM. Odpowiedz Link
zitterbewegung Re: są lepsi 16.03.17, 19:32 z kolei 2x większy od Niesiołowskiego ma Gronkiewicz-Waltz. Google wykazuje p=3 Iwińskiego, mimo, ze Pudelek nie ma otagowanego tego autora w bazie. Do rekordu zgłaszam dr hab. Pawłowicz z p=98 Odpowiedz Link
h_hornblower dzięki - ale podawajmy jeszcze afiliacje 16.03.17, 19:56 > Do rekordu zgłaszam dr hab. Pawłowicz z p=98 Dzięki za ten research. To imponujący wynik, który trudno będzie chyba pobić. Co do p=3 Iwińskiego, uzyskanego via google, to chyba nie możemy go uznać. Brak otagowania na powszechnie uznawanej w świecie platformie pudelek.pl jest przecież nader wymowny i wiele mówi o obecnej pozycji niegdysiejszych tuzów. Odpowiedz Link
adam_beast Re: są lepsi 16.03.17, 21:37 Nieotagowane cytowania są jak h-indeks oparty o cited reference search w WoS. Odpowiedz Link
adam_beast Re: są lepsi 16.03.17, 21:40 Dr Andrzej Duda ma 422. Ale pierwszemu ojcu moim zdaniem należy się wyróznienie - jako jedyny z wymienionych autorów afiliowany jest wyłącznie uczelnią wyższą. Odpowiedz Link
zitterbewegung Re: są lepsi 16.03.17, 22:17 Fakt Bralczyk (UW) p=3 Hartman (UJ) p=5 ale już Chazan (UJK Kielce) p=29 Odpowiedz Link
adam_beast Re: są lepsi 17.03.17, 13:38 Ok podaję się, przeprowadziłem niedokładny research :) Warto jednak podkreślić, że jest to pierwsza obiektywna miara dobroci nauki, jako że nikomu z ocenianych nie przychodzi do głowy ją optymalizować :) Odpowiedz Link
h_hornblower hm... no nie wiem... może... 17.03.17, 09:07 Formalnie niby tak, ale jednak sam w pierwszym poście podajesz jego "afiliację" - Belweder. Nie wiem, jak to traktować. Może jako wybitny przykład tej mitycznej "współpracy z przemysłem"? Odpowiedz Link
petrucchio Re: są lepsi 31.03.17, 08:36 Wzrosło do 103 po najnowszej publikacji pani dr hab. (studium przypadku choroby alkoholowej). Dr Rydzyk (p=60) dzielnie pedałuje na czele peletonu! Odpowiedz Link
adam_beast Re: p-indeks 28.03.17, 11:59 Pierwszy ojciec dzielnie pracuje nad powiększeniem p-indeksu: www.pudelek.pl/artykul/107762/ojciec_andrzeja_dudy_o_biciu_dzieci_jezeli_chcemy_utrzymac_autorytet_dziecko_musi_czuc_kto_za_niego_odpowiada/ Odpowiedz Link
pan.toranaga Re: p-indeks 28.03.17, 19:19 Okazuje się, że bicie dzieci dobrze rokuje ich dalszej karierze politycznej www.pudelek.pl/artykul/107421/robert_biedron_o_swoim_dziecinstwie_alkohol_i_przemoc_byly_na_porzadku_dziennym_ojciec_bil_mnie_rodzenstwo_matke/ Odpowiedz Link
h_hornblower ale jako to? 29.03.17, 10:22 pan.toranaga napisał: > Okazuje się, że bicie dzieci dobrze rokuje ich dalszej karierze politycznej > www.pudelek.pl/artykul/107421/robert_biedron_o_swoim_dziecinstwie_alkohol_i_przemoc_byly_na_porzadku_dziennym_ojciec_bil_mnie_rodzenstwo_matke/ Ale jak to, Kolego? Przecież to jest niepoprawne politycznie i "be!". Z radością i cmokaniem przyjęlibyśmy tego typu rewelację o Dudzie (tak jak tę ostatnią demaskację, że w dzieciństwie na roraty - ha, ha, ha! - chodził), ale o Biedroniu? No naprawdę... pzdr wesoło horny Odpowiedz Link
dala.tata Re: ale jako to? 29.03.17, 10:54 Podobnie jak Dublin Uni Photo Association. Na szczescie jednak obie organizacje sa dalejo i nie naleza do dzidzictwa narodowego. Odpowiedz Link
profesor_marian Re: p-indeks 31.03.17, 09:33 to teraz chyba przyjdzie goły tyłek w Kundelku pokazywać by jakieś punkty zebrać? wyślę któregoś adiunkta, niech se zbierze punkty przed habilitacja Odpowiedz Link