16.03.17, 17:39
Proponuję nową miarę osiągnięć naukowych - p-indeks, tzn. ile razy naukowiec pojawia się na pudelku (www.pudelek.pl). Jak na razie liderem jest Jan Tadeusz Duda czyli tzw. "pierwszy ojciec" z sześcioma wzmiankami.
Obserwuj wątek
    • h_hornblower są lepsi 16.03.17, 19:03
      P-indeks prof. S. Niesiołowskiego z Katedry Zoologii Bezkręgowców i Hydrobiologi UŁ jest ponad dwa razy wyższy.

Niestety, podobnie jak WoS, Pudelek ma najwyraźniej problemy z generowaniem indeksów. Przykładowo, p-indeks na poziomie 0 (zero) wydaje się kiepskim żartem w przypadku politologa, prof. T. Iwińskiego, emerytowanego już chyba pracownika UWM.
      • zitterbewegung Re: są lepsi 16.03.17, 19:32
        z kolei 2x większy od Niesiołowskiego ma Gronkiewicz-Waltz.

Google wykazuje p=3 Iwińskiego, mimo, ze Pudelek nie ma otagowanego tego autora w bazie.

Do rekordu zgłaszam dr hab. Pawłowicz z p=98
        • h_hornblower dzięki - ale podawajmy jeszcze afiliacje 16.03.17, 19:56
          > Do rekordu zgłaszam dr hab. Pawłowicz z p=98

Dzięki za ten research. To imponujący wynik, który trudno będzie chyba pobić.

Co do p=3 Iwińskiego, uzyskanego via google, to chyba nie możemy go uznać. Brak otagowania na powszechnie uznawanej w świecie platformie pudelek.pl jest przecież nader wymowny i wiele mówi o obecnej pozycji niegdysiejszych tuzów.

• adam_beast Re: są lepsi 16.03.17, 21:37
          Nieotagowane cytowania są jak h-indeks oparty o cited reference search w WoS.
        • adam_beast Re: są lepsi 16.03.17, 21:40
          Dr Andrzej Duda ma 422. Ale pierwszemu ojcu moim zdaniem należy się wyróznienie - jako jedyny z wymienionych autorów afiliowany jest wyłącznie uczelnią wyższą.
          • zitterbewegung Re: są lepsi 16.03.17, 22:17
            Fakt
            Bralczyk (UW) p=3
            Hartman (UJ) p=5
            ale już Chazan (UJK Kielce) p=29
            • adam_beast Re: są lepsi 17.03.17, 13:38
              Ok podaję się, przeprowadziłem niedokładny research :) Warto jednak podkreślić, że jest to pierwsza obiektywna miara dobroci nauki, jako że nikomu z ocenianych nie przychodzi do głowy ją optymalizować :)
          • h_hornblower hm... no nie wiem... może... 17.03.17, 09:07
            Formalnie niby tak, ale jednak sam w pierwszym poście podajesz jego "afiliację" - Belweder. Nie wiem, jak to traktować. Może jako wybitny przykład tej mitycznej "współpracy z przemysłem"?
        • petrucchio Re: są lepsi 31.03.17, 08:36
          Wzrosło do 103 po najnowszej publikacji pani dr hab. (studium przypadku choroby alkoholowej). Dr Rydzyk (p=60) dzielnie pedałuje na czele peletonu!
    • adam_beast Re: p-indeks 28.03.17, 11:59
      Pierwszy ojciec dzielnie pracuje nad powiększeniem p-indeksu: www.pudelek.pl/artykul/107762/ojciec_andrzeja_dudy_o_biciu_dzieci_jezeli_chcemy_utrzymac_autorytet_dziecko_musi_czuc_kto_za_niego_odpowiada/
      • dobrycy Re: p-indeks 28.03.17, 16:47
        www.youtube.com/watch?v=t0dAUd5Kw4Y
        • adam_beast Re: p-indeks 28.03.17, 18:55
          Dziękuję
          • pan.toranaga Re: p-indeks 28.03.17, 19:19
            Okazuje się, że bicie dzieci dobrze rokuje ich dalszej karierze politycznej
            www.pudelek.pl/artykul/107421/robert_biedron_o_swoim_dziecinstwie_alkohol_i_przemoc_byly_na_porzadku_dziennym_ojciec_bil_mnie_rodzenstwo_matke/
            • h_hornblower ale jako to? 29.03.17, 10:22
              pan.toranaga napisał:

> Okazuje się, że bicie dzieci dobrze rokuje ich dalszej karierze politycznej
              > www.pudelek.pl/artykul/107421/robert_biedron_o_swoim_dziecinstwie_alkohol_i_przemoc_byly_na_porzadku_dziennym_ojciec_bil_mnie_rodzenstwo_matke/

Ale jak to, Kolego? Przecież to jest niepoprawne politycznie i "be!". Z radością i cmokaniem przyjęlibyśmy tego typu rewelację o Dudzie (tak jak tę ostatnią demaskację, że w dzieciństwie na roraty - ha, ha, ha! - chodził), ale o Biedroniu? No naprawdę...

pzdr wesoło
              horny
              • dala.tata Re: ale jako to? 29.03.17, 10:54
                Podobnie jak Dublin Uni Photo Association. Na szczescie jednak obie organizacje sa dalejo i nie naleza do dzidzictwa narodowego.
    • profesor_marian Re: p-indeks 31.03.17, 09:33
      to teraz chyba przyjdzie goły tyłek w Kundelku pokazywać by jakieś punkty zebrać?
      wyślę któregoś adiunkta, niech se zbierze punkty przed habilitacja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka