21.10.24, 16:12
www.youtube.com/watch?v=F52qNkNxZog
podoba mi sie w 12 minucie, że na rozmowe o prace jedna piąta amerykanów
przyszła z mamą lub tatą
Obserwuj wątek
    • pan.toranaga Re: ciekawe 21.10.24, 21:50
      Jeszcze nie zacząłem oglądać, bo zafascynowaly mnie komentarze. Na samej górze:I was considering becoming a mechanic, my mother said she was disappointed I didnt have more ambition. Now I have a masters degree in Data Science and have been unemployed for 3 months

dalej:
      Very unfortunate - this is one of those areas where Tech Directors like me can use regenerative AI tools to automate most of these analyses. But don't lose hope - my senior programmer had given up on his chosen career and was mowing lawns - then I personally mentored and trained him so his skills were what we needed - then I hired him - still with us today and well paid.
      • dobrycy Re: ciekawe 22.10.24, 07:27
        No, do nas też przyjdzie, bo do nas wszystko z USA przychodzi z opóźnieniem. Było kilka lat, że kopiowanie
        i sklejanie ze stack-overflow i "analiza danych" dawały nieźle zarobic, ale AI różnych pytonistów wygryzie z rynku i zostanie miejsce może dla 1/5 z nich. Po tych komentarzach widać, że nieciekawie tam. Biorąc pod uwagę, że większość naszych speców od IT to JDG podwieszone pod jakiś zachodni outsourcing, to kiepsko im wróże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka