dobrycy 21.10.24, 16:12 www.youtube.com/watch?v=F52qNkNxZog podoba mi sie w 12 minucie, że na rozmowe o prace jedna piąta amerykanów przyszła z mamą lub tatą Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.toranaga Re: ciekawe 21.10.24, 21:50 Jeszcze nie zacząłem oglądać, bo zafascynowaly mnie komentarze. Na samej górze:I was considering becoming a mechanic, my mother said she was disappointed I didnt have more ambition. Now I have a masters degree in Data Science and have been unemployed for 3 months dalej: Very unfortunate - this is one of those areas where Tech Directors like me can use regenerative AI tools to automate most of these analyses. But don't lose hope - my senior programmer had given up on his chosen career and was mowing lawns - then I personally mentored and trained him so his skills were what we needed - then I hired him - still with us today and well paid. Odpowiedz Link
dobrycy Re: ciekawe 22.10.24, 07:27 No, do nas też przyjdzie, bo do nas wszystko z USA przychodzi z opóźnieniem. Było kilka lat, że kopiowanie i sklejanie ze stack-overflow i "analiza danych" dawały nieźle zarobic, ale AI różnych pytonistów wygryzie z rynku i zostanie miejsce może dla 1/5 z nich. Po tych komentarzach widać, że nieciekawie tam. Biorąc pod uwagę, że większość naszych speców od IT to JDG podwieszone pod jakiś zachodni outsourcing, to kiepsko im wróże. Odpowiedz Link