patrysiaaa_86 30.06.09, 13:38 Czy trzeba skończyc kurs pedagogiczny zeby isc na doktorat ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nomanslave Re: doktorat ! 30.06.09, 13:54 W jezyk mlodych dziewczat "isc na doktorat" oznacza: nachalne narzucanie sie promotorwi z podtekstem seksulanym. choc nie wiem moze chodzilo o " is na doktora"? Odpowiedz Link
tocqueville Re: doktorat ! 30.06.09, 14:46 myślę, że to łagodniejsza wersja wyrażenia o podtekście matrymonialnym "lecieć na doktorat", dość rzadko spotykana postawa w porównaniu z popularnym wyrażeniem: "lecieć na kasę" Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: doktorat ! 30.06.09, 14:54 hm, ale to chyba loty w dwóch różnych kierunkach... ;-) Odpowiedz Link
nomanslave Re: doktorat ! 30.06.09, 15:41 Gdyby oficjalnie "leciala na doktorat" to by zaczela posta: Hej, mam na imie Joasia, moje wymiary to 60-90-60 lubie zwierzeta i kocham przyrode. A wtedy gwartantuje choc kurs nie jest potrzebny mialaby go w 15 minut. A tak na powaznie To nie przejmuj sie naszymi(moimi) samczymi zartami popracuja nad polszyzna i przyj do przodu ;) Odpowiedz Link
un.invited Re: doktorat ! 30.06.09, 18:29 60-90-60? - jestem pod wrazeniem preferencji, niewielu mezczyzn sie do tego przyznaje; wiekszosc utrzymuje, ze wola klasyczne 90-60-90 Odpowiedz Link
nomanslave Re: doktorat ! 30.06.09, 18:36 HE-HE-HE No faktycznie niezle. Ale do celow naukowych te wymairy bylyby chyba lepsze. Inaczej nici z nauki ;-D Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: doktorat ! 30.06.09, 18:47 mniej więcej taka? fju, fju, kręci i39.tinypic.com/2hhkpb5.png Odpowiedz Link
nomanslave Re: doktorat ! 30.06.09, 18:58 Wyszlo na to ze taka www.funpicsfree.com/fat_woman_in_bikinis.htm Ufff., az mi goraco Odpowiedz Link
charioteer1 Re: doktorat ! 30.06.09, 23:53 adept44_ltd napisał: > mniej więcej taka? fju, fju, kręci > i39.tinypic.com/2hhkpb5.png No jezeli kreci sie w kolko, to musi niezle wygladac. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: doktorat ! 30.06.09, 13:55 pierwsze przedszkole, później kurs pedagogiczny, a następnie iść... Odpowiedz Link
dala.tata zlosliwcy! 30.06.09, 14:02 nie, nie trzeba. a dobra rada jest taka: jak juz cchcesz 'isc na ten doktorat', to dobrze by zaczac uwazac co i jak ise mowi. bo cie zezra na tym doktoracie. i beda mieli racje. Odpowiedz Link
nomanslave Re: doktorat ! 30.06.09, 14:07 Bazujac na twym niku to chyba jesze ci kilka lat zostalo do tego "pojscia". Odpowiedz Link
biolog_teoretyk Re: doktorat ! 30.06.09, 14:33 nomanslave napisał: > Bazujac na twym niku to chyba jesze ci kilka lat zostalo do > tego "pojscia". Czy w wieku 23 lat nie mozna "pojsc na doktorat"? (o ile _86 oznacza rocznik). Ponad 50% znanych mi doktorantow wlasnie w wieku 23 lat "weszla" na sciezke prowadzaca do dr. Co do pytania, nie, nie trzeba, ale jesli masz mozliwosc to zrob, nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
pr0fes0r Re: doktorat ! 30.06.09, 15:06 Wyłamię się z linii partyjnej i odpowiem ad rem, zamiast flekować autorkę OP - nie, nie trzeba. Na dobrych studiach doktoranckich zostaniesz odpowiednio przeszkolona i objęta nadzorem metodycznym, na tych gorszych nikt się tym nie będzie przejmować. Odpowiedz Link
dala.tata Re: doktorat ! 30.06.09, 15:21 o bardzo przerpaszam, ja rowniez odpowiedzialem merytorycznie. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: doktorat ! 30.06.09, 15:27 ale masz poczucie winy, nie? inaczej być nie przepraszał, bardzo... ;-) Odpowiedz Link
dala.tata Re: doktorat ! 30.06.09, 15:31 mam poczucie niesprawiedliwosci dokonanej prze terminatora.pardon: pr0fes0ra. Odpowiedz Link
dala.tata Re: doktorat ! 30.06.09, 15:45 no wlasnie! ja mysle ze ten ciekly terminator mial ksywe: pr0f. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: doktorat ! 30.06.09, 15:54 ten??? www.filmweb.pl/o72381/Professor+Toru+Tanaka Odpowiedz Link
dala.tata Re: doktorat ! 30.06.09, 16:25 nie. ale ten tez moze byc. ja raczej myslalem o tym: goldendome.org/EvolutionOfMan/Terminator/t1000rp.jpg Odpowiedz Link
pfg Re: doktorat ! 30.06.09, 16:23 pr0fes0r napisał: > Wyłamię się z linii partyjnej i odpowiem ad rem, zamiast flekować autorkę OP - > nie, nie trzeba. Do otwarcia przewodu doktorskiego - nie, nie trzeba. Natomiast do bycia przyjętym na studia doktoranckie - to zalezy. Choć sam nie znam takiego przypadku, mogę sobie wyobrazić, iż jakaś uczelnia postawi taki warunek kandydatom (na przykład dlatego, że doktoranci prowadzą zajęcia ze studentami). Ponieważ warunki przyjęcia na studia doktoranckie mogą być różne na różnych uczelniach (a nawet na różnych wydziałach tej samej uczelni), OP powinna się dowiedzieć w instytucji organizującej interesujące ją studia jakie są szczegółowe warunki przyjęcia. Odpowiedz Link
profzwdrhab Re: doktorat ! 30.06.09, 16:57 Ja tez uwazam, ze na takowe przeszkolenie mozna wyslac asystenta, ale raczej nie doktoranta... Odpowiedz Link
pr0fes0r Re: doktorat ! 30.06.09, 17:48 Ja, ja, das ist eine oczywista oczywistość, słuszna uwaga. Ale będąc z branży jak najbardziej pedagogicznie zorientowanej, nie spotkałem się z czymś takim. Ew. wyjątek - inaczej mogą być traktowani kierunku i pokrewnych, inaczej ludzie po zupełnie innych studiach IIst. Tak jest u nas. Odpowiedz Link
nomanslave Re: doktorat ! 30.06.09, 18:00 Mnie sie wydaje ze kurs pedagogiczny jest potrzebny dokotrantowi (studia doktoranckie) tylko gdy prowadzi cwiczenia ze staudentami. Jak ktorys z dokotrantow (np. z poza uczelni) nie ma cwiczen to mu to do niczego nie potrzebne. Kurs taki mozna robic w trakcie pracy. Przynajmniej kiedys tak bylo. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: doktorat ! 30.06.09, 18:22 dodam, że kurs pedagogiczny nie obejmuje specyfiki prowadzenia zajęć na studiach... Odpowiedz Link
nomanslave Re: doktorat ! 30.06.09, 18:41 Powiem szczerze ze po wiele latach nie pamietam z tego kursu nic. Odpowiedz Link
dominikjandomin Re: doktorat ! 30.06.09, 22:36 nomanslave napisał: > Mnie sie wydaje ze kurs pedagogiczny jest potrzebny dokotrantowi > (studia doktoranckie) tylko gdy prowadzi cwiczenia ze staudentami. Kurs pedagogiczny dotyczy oświaty, nie szkolnictwa wyższego. Przygotowuje do pracy w podstawówce, gimnazjum i liceum. Do prowadzenie zajęć na uczelni wyższej jakikolwiek kurs nie jest potrzebny. Odpowiedz Link
niewyspany77 wtf? 30.06.09, 22:58 mam rozumiec, ze formalnie nie jest potrzeby, czy mam rozumiec, ze wg Ciebie taki kurs jest zbedny? Odpowiedz Link
dominikjandomin Re: wtf? 01.07.09, 01:06 niewyspany77 napisał: > mam rozumiec, ze formalnie nie jest potrzeby, czy mam rozumiec, ze wg Ciebie > taki kurs jest zbedny? Formalnie nie jest potrzebny. Co do mojego zdania, to zależy, co na tym kursie powiedzą i czego nauczą. Odpowiedz Link
niewyspany77 Re: wtf? 01.07.09, 12:25 > Co do mojego zdania, to zależy, co na tym kursie powiedzą i czego nauczą. a to jest bardzo dobre podejscie :) Odpowiedz Link
charioteer1 Re: doktorat ! 01.07.09, 00:03 Bo zalapales sie na stare przepisy. Ode mnie juz nie wymagali. Odpowiedz Link
pfg Re: doktorat ! 01.07.09, 00:04 dominikjandomin napisał: > Do prowadzenie zajęć na uczelni wyższej jakikolwiek kurs nie jest potrzebny. Heh, kiedyś na UJ zadekretowano, że jest potrzebny, ale udało mi się - metodą prokrastynacji - dotrwać do zniesienia tego ukazu, więc ja niewykwalifikowany dydaktyk jestem :-) A zupełnie poważnie - nie sądzę, żeby był potrzebny. Owszem, trzeba umieć prowadzić zajęcia ze studentami i - niestety, wiele osób tego nie potrafi, ale nie sądzę, żeby na jakimś kursie dało się tego nauczyć. Zakładając, że osoba odpowiedzialna za dany przedmiot - na ogół wykładowca - ma jakie- takie pojęcie o dydaktyce tego przedmiotu, powinna ona uczyć młodszych od siebie ludzi prowadzących ćwiczenia, pracownie etc. Wizytować zajęcia, potem komentować, zwracać uwagę na to, co poszło źle, co dobrze. Problem w tym, że wykładowcy to akurat gremialnie olewają. Odpowiedz Link
nomanslave Re: doktorat ! 01.07.09, 07:56 co to jest metoda prokrastynacji ? Moglbym spradzic w necie, ale wolalbym uslyszec od autora postu Odpowiedz Link
pr0fes0r Re: doktorat ! 01.07.09, 09:48 nomanslave napisał: > co to jest metoda prokrastynacji ? Jam Ci nie OP, ale sądzę, że o włoski strajk chodzi. Odpowiedz Link
pfg Re: doktorat ! 01.07.09, 12:42 nomanslave napisał: > co to jest metoda prokrastynacji ? Uporczywe odkładanie wszystkiego na później. Z angielskiego, a pośrednio z łaciny. www.merriam-webster.com/dictionary/procrastinate Odpowiedz Link
nomanslave Re: doktorat ! 01.07.09, 13:01 A to nasza cecha narodowa. Wstyd ze nie wiedzialem :-) Odpowiedz Link
profzwdrhab Re: doktorat ! 30.06.09, 16:56 Wydaje mi sie, ze doktorowi taki kurs nie jest potrzebny. Chyba, ze chce sie specjalizowac w dydaktyce, ale po co mu (jej) wtedy ten doktorat? St. wykl. mozna przeciez zostac bez doktoratu! Odpowiedz Link