Dodaj do ulubionych

decoupage na PCV i plastiku - help

20.06.07, 15:20
czy mozna robic decoupage na pcv/plastiku? mam pomysl by ozdobić dekę od WC :) (górę, przykrywkę) w motywy marynistyczne - metodą serwetkową. czy to sie uda jesli nigdy nic takiego nie robiłam (pewnie potrenuje na czym innym).
Obserwuj wątek
    • jadwiszka Re: decoupage na PCV i plastiku - help 21.06.07, 13:32
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,1111,41569387,41569387,0,2.html?v=2
      • moniowiec Re: decoupage na PCV i plastiku - help 22.06.07, 13:15
        dzięki za link - właśnie o takie coś chodziło :) czy można jakoś pomalować deskę by nie była spękana lub choćby żółtawa (mam łazienke biało niebieską). czy malowanie lakierem zawsze lekko pożółca? co do kolorów - jestem zielona w decoupage, dlatego tak głupio pytam...
        • greglis Re: decoupage na PCV i plastiku - help 02.07.07, 09:36
          Lepiej ozdobić samą klapę. Spękania nie są konieczne bo nie w nich tkwi
          decoupage, tylko w przyklejanych i wycinanych motywach. Dobrze będzie wyglądał
          decoupage klasyczny bez efektów specjalnych. Jeśli chcesz zmienić kolor deski
          pomaluj ją akrylem do drewna i metalu, wcześniej jednak użyj primera, czyli
          podkładu pod farbę akrylową, aby ta dobrze się trzymała powierzchni i
          wylakieruj lakierem akrylowym. Jeśli chcesz mieć pweność że nie zżółknie na
          etykiecie powinno pisać "nie zółknie" a ponadto powinnaś zachowa odstępy
          czasowe pomiędzy kolejnymi warstwami lakieru. Zbyt szybko kładzine jedne
          warstwy po drugiej powodują zółknięcie.
          • moniowiec Re: decoupage na PCV i plastiku - help 09.07.07, 10:49
            musze troche o tym poczytać... i nabrać wprawy na jakiejś małej powierzchni! ale czy są lakiery szybkoschnace jak farby szybkoschnące - ostatnio malowała drzwi w łazience)? mam małe mieszkanie i boję sie zapachu lakieru w domu - jak malowalam olejna farba szafkę to 2 tygodnie śmierdziało i mąż o mało mnie z domu nie wyrzucił za to :P normalnie podjarałam sie samym pomysłem na ozdobienie tej wstrętnej dechy :)
    • beata-jedenastka Re: decoupage na PCV i plastiku - help 04.07.07, 21:21
      witam
      ozdobilam moja deske z rok temu papierem do pakowania w muszelki
      pokrylam moze 3 warstwami kleju i do dzis ma sie dobrze pokrywa sluzy dalej.
      Polecam probujcie.
      Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka