ceres9 09.09.09, 14:08 co z tym zrobic? piekarnik nie dziala Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajike Re: mam 2 dzwonka z lososia 09.09.09, 14:13 Wczoraj widziałam jak Nigella zrobiła tak: kilka plasterków boczku drobno pokroiła i obsmażyła dzwonka łososia obsmażyła ugotowała mrożony groszek, który potem zmiksowała z kawałkiem masła i śmietaną Na talerzu położyła łososia, na to boczek a obok pasta z groszku. Wyglądało rewelacyjnie i zrobiła to bardzo szybko. Odpowiedz Link
figrut Re: mam 2 dzwonka z lososia 09.09.09, 14:17 Zrób trochę ciasta naleśnikowego, ale zamiast mleka dodaj piwa. Namocz dzwonka, odczekaj aż ścieknie nadmiar i tak rzuć na rozgrzany olej. Jedna z dziewczyn podawała sposób na rybę jak z nadmorskiej smażalni i faktycznie, ciasto z piwem jest do tego idealne. Możesz też zrobić piersi z kurczaka w takim cieście. Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: mam 2 dzwonka z lososia 09.09.09, 14:21 ehhh tu bym polemizowała ja uwazam ze łosoś jest tak wykwintna ryba ze traktowanie łososia ciastem naleśnikowym piwnym jest po prostu profanacją tak samo jak tłamszenie jego smaku obkładaniem go boczkiem który przyćmi jego wachlarz smakowy. No ale to moje zdanie . Polecam jednak połozyć łososia na golasa i w ten sposób wydobedziesz zniego co najlepsze Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: mam 2 dzwonka z lososia 09.09.09, 14:17 wow super -uwielbiam smazysz seaute na oliwie solac tylko i pieprzac -absolutnie nie taplaj go w panierkach. Pod koniec posypujesz obficie koperkiem, wyjmujesz dzwonka to co zostanie podlewasz słodka smietanka i masz łososia w sosie koperkowym. Jak lubisz szpinak to mozesz podac na szpinaku doprawionym mocno czosnkiem oraz maesłkiem. Albo na gotowanych warzywach na parze ziemniak plus brokół z posiekanym selerem -zienona czesc -jakos tak najlepiej smakowo pasuje mi do łososia. Odpowiedz Link
ceres9 Re: mam 2 dzwonka z lososia 09.09.09, 14:24 nie mam mocy zrob ktos to za mnie SSSSSSS okres dostalam brzuch mnie boli do 3 nie spalam i nie moge patrzec na lososie i inne rzeczy tez nie Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: mam 2 dzwonka z lososia 09.09.09, 14:30 no to kochana tabsy i do łózka a na obiad cos na wynos- ale łososia smazysz zaledwie gora 10 min wiec generalnie robi sie sam Odpowiedz Link
ceres9 Re: mam 2 dzwonka z lososia 09.09.09, 14:49 no tak sie zastanawiam wlasnie nad pizza a tego losia moze jutro;/ Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: mam 2 dzwonka z lososia 09.09.09, 15:36 a pewnie- masz okres bolący wiec nogi do góry a łosos na jutro ehhh zazdroszcze ci tej pizzy jej a zczym bedzie ..ja tez bym zjadła Odpowiedz Link