ciociacesia 09.10.09, 12:05 from 5PM to 9PM EST od zawsze mam problem z rozróznieniem pm i am a do tego jeszcze to EST - to czas jakis zagraniczny, nie? wezcie pomózcie bo szefa wstyd zapytac a to dosc istotna informacja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: pomocy! która to bedzie godzina w warszawie? 09.10.09, 12:10 a to nie jest 17-21? Odpowiedz Link
mondovi Re: pomocy! która to bedzie godzina w warszawie? 09.10.09, 12:10 na moje oko to nasza 17? bo pm jak po południu, est to estern czy my teraz jesteśmy central? Odpowiedz Link
mondovi Re: pomocy! która to bedzie godzina w warszawie? 09.10.09, 12:11 w sensie 17-21 Odpowiedz Link
noxi Re: pomocy! która to bedzie godzina w warszawie? 09.10.09, 12:15 17h00-21h00 czasu EST czyli chodzi tu o strefe czasowa Polnocnej Ameryki. Roznica -5godzin w stosunku do Europy. Tu masz rozpiske stref czasowych www.timeanddate.com/library/abbreviations/timezones/ Odpowiedz Link
ciociacesia Re: pomocy! która to bedzie godzina w warszawie? 09.10.09, 12:21 czyli to bedzie miedzy 12:00 a 16:00, tak? no to kaszana, bo juz po 12. chorobcia, bedzie na mnie jak nic Odpowiedz Link
noxi Re: pomocy! która to bedzie godzina w warszawie? 09.10.09, 12:32 Wg mnie masz jeszcze pol godziny Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: pomocy! która to bedzie godzina w warszawie? 09.10.09, 12:40 ciociacesia napisała: > czyli to bedzie miedzy 12:00 a 16:00, tak? > hmm...jak między 12 a 16??? 17-21 to zdecydowanie nie jest między 12.00 a 16.00 ciociacesia, Ty weź się wyśpij Odpowiedz Link
ciociacesia sama sie wyspij 09.10.09, 13:41 i wspolczuje twoim dziecią! o! jestem bezradna i zagubiona i rozkładam raczki. nienawidze serwerów stojacych gdzies na zadupiu usa i podajacych swoj czas jako punkt odniesienia. bez rozrysowania mapki nie potrafe dojs kto gdzie kiedy i dlaczego Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: sama sie wyspij 09.10.09, 14:23 ciociacesia napisała: > i wspolczuje twoim dziecią! o! eeee...ciotko, to stare już jest! powinnaś napisać ' A CO CIĘ TO OBCHODZI? NIE MASZ WŁASNYCH PROBLEMÓW'??? > jestem bezradna i zagubiona i rozkładam raczki. nienawidze serwerów stojacych > gdzies na zadupiu usa i podajacych swoj czas jako punkt odniesienia. bez > rozrysowania mapki nie potrafe dojs kto gdzie kiedy i dlaczego a ja w ogóle nie wiem, co Ty do mnie Odpowiedz Link
ciociacesia wiem ze stare 09.10.09, 14:28 ale ja tez nie pierwszej swiezsci. i nie mam głowy do nowinek forumowych. zreszta ja sie niełtwo do nowine przekonuje cos mi sie kojarzy ze ty nie masz jeszcze dzieci ktorym bym mogla współczuc. znowu gafa. ide sie zastrzelic Odpowiedz Link
noxi Re: pomocy! która to bedzie godzina w warszawie? 09.10.09, 12:24 Aha, my jestesmy w strefie czasowej CET – Central European Time czyli mamy +1godzine w stosunku do UTC - Coordinated Universal Time, lub inaczej GMT – Greenwich Mean Time, a to EST to -5godzin od UTC wlasnie Odpowiedz Link
ciociacesia ale jak my mamy jedna na plusie 09.10.09, 12:40 a oni 5 na minusie to chyba znaczy ze miedzy nami a nimi jesz 6 na minusie czyli tak czy siak jestem ugotowana - bo przerwa jest miedzy 11 a 15 to by sie chyba zgadzało. kaszana, kaszaniasta Odpowiedz Link
noxi Re: ale jak my mamy jedna na plusie 09.10.09, 12:51 Czekaj bo juz zglupialam, a to nie trzeba odwrotnie? Skoro oni sa 5 godzina na minusie w stosunku do Londynu na przyklad, a do nas 6 godzin, to u nich jest teraz wczesniej o te 6 godzin, nie? Czyli jak my may prawie 13h00 to u nich jest 6 rano. No to do ich 5pm jeszcze kupa godzin. Ale moge sie mylic, bo mi sie mozg lasuje. Dziecko na mnie spi i mnie grzeje niemilosiernie. Odpowiedz Link
ciociacesia i wygodnie ci tak? 09.10.09, 13:36 z dzieckiem spiacym? pamietam jak moje tak spało, zawsze była spocona jak mysz ale wygladała na szczesliwa teraz ma rok i wieczorne usypianie jest niezłą checą Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: i wygodnie ci tak? 09.10.09, 13:43 cesia - moja też śpi na mnie: rano, wieczór, we dnie i w nocy Odpowiedz Link
noxi Re: i wygodnie ci tak? 09.10.09, 13:47 Dość wygodnie, ale mega gorąco. Zreszta z moim to jedyne wyjscie w dzien, bo inaczej nie spi wcale, wiec wole sie pomeczyc. No i co, doszlas juz co i jak z tymi serwerami, pracuja czy maja przerwe? Odpowiedz Link
ciociacesia ni hu hu 09.10.09, 13:53 nie wiem czy maja przerwe czy nie. w poniedziałek sie okaze czy cos zepsułam czy wszystko ok. najwyzej mnie zwolnia. co mi tam a co do spania, chuty uzywasz czy tak se nosisz? ja nosiłam w chuscie i jak juz usneła to i tak nic zrobic nie mogłam poza herbata i czytaniem forum. szkoda ze facebooka wtedy nie odkryłam Odpowiedz Link
noxi Re: ni hu hu 09.10.09, 14:14 Uzywam chusty, ale wlasciwie na wyjscia z domu, albo jak juz nie dam rady inaczej malego wyjca uciszyc. Jak usnie w chuscie, co jest prawie pewne za kazdym razem, to nie ma sily zeby sie nie obudzil jak go bede wysuplywac. Nie wiem jak go nauczyc spania w dzien w lozeczku, no nic nie dziala. I tez glownie w necie siedze jak spi Tylko facebook jakos mnie nie ciagnie. A co do stref czasowych - szkoda takiego piekngo piatku, zeby sie tym martwic Odpowiedz Link
ciociacesia :) 09.10.09, 14:26 a ile ma młody człowiek? moja nauczyła sie spac beze mnie jak do pracy wróciłam. niania bidula usypiała 6 miesiecznego potfora na reku i odkładała do wózka. z czasem młoda nauczyła sie byc odkładana do łozeczka, ale wozek i tak jest najlepszy. jesli sieprzebudza wystarczy pojezdzic i porobic szszszsz. mnoja mama czasami usypia ja w łozku moim kladac reke na głowie i tez szszsz i spiwewa jej. podobno skutkuje. jak ja jestem w domu to sie nie szczypie tylko usypiam przy piersi i spie razem z nia albo wymykam sie po uspieniu i najwyzej wracam jak niepyszna po 3 sekundach a na fejsbuku sa fajne gry, ktore okrótnie wciagaja no i znajomi Odpowiedz Link
noxi Re: :) 09.10.09, 14:42 Mlodzian ma 3,5 miesiaca i zadne szszsz ani wozek na niego nie dzialaja. Ale sie zawezme i spac w dzien naucze, bo bidak idzie od stycznia do zlobka i nie chce, zeby tam go obce kobity nmordowaly z tym spaniem. Gry powiadasz, to brzmi zachecajaco, chociaz nie chce mi sie uzalezniac A to lepsze niz n-k? bo mi sie n-k strasznie znudzila Odpowiedz Link
ciociacesia sie zawezmiesz? 12.10.09, 11:54 ja miałam ten luksus ze mała zajeła sie opiekunka - poszłam do pracy jak miała 6.5mies. opiekunka miała przykazane ze w razie potrzeby i jak da rade ma lulac, nosic na rekach i tulic a poczatkowo mała dawała sie na spacerze łaskawie uspic. jakos do 8-9 miesiaca katowałam ja w rozłozonej na płasciutko spacerówce ale jak złobek to chyba faktycznie trzeaby samemu popróbowac, chociaz on jeszcze młody szczawik, za miesiac bedzie juz zupełnie innym człowiekiem. pamietam jak moja miala 4 mies i wyłam po nocach na mysl o powrocie do pracy. a jak miała 6 to juz tylko pochlipywałam co jakis czas co do fejsbukowych gier - przeszłam juz ze stadium uzaleznienia do zwykłego grania. zajeło mi to tylko miesiac i pozwoliło nie myslec tyle o bolesnym rozstaniu Odpowiedz Link
setia Re: ale jak my mamy jedna na plusie 12.10.09, 14:38 noxi napisała: > Czekaj bo juz zglupialam, a to nie trzeba odwrotnie? Skoro oni sa 5 godzina na > minusie w stosunku do Londynu na przyklad, a do nas 6 godzin, to u nich jest te > raz wczesniej o te 6 godzin, nie? Czyli jak my may prawie 13h00 to u nich jest > 6 rano. No to do ich 5pm jeszcze kupa godzin. noxi, po mojemu dokładnie odwrotnie; jeśli oni są 5 godzin wcześniej od Londynu tzn. ze 5 godzin wczesniej wstaje u nich słońce; u nich jest 6 rano - a w Londynie jeszcze głęboka noc. czyli jesli u nich jest godz17 to u Londynie 12, a w Warszawie godz.13. Odpowiedz Link