chmurka_257 09.10.09, 23:05 czytałyście na ematce?? tu jest link i foty nawet forum.gazeta.pl/forum/w,567,101352567,101352891,zdjecie.html Gratulacje lipcowa ,córeczkę masz bosską Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marina0706 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 09.10.09, 23:09 Gratulacje Lipcowa! zdrówka życzę Tobie i Malutkiej! Fajowa dziewuszka Odpowiedz Link
schiraz Re: czytałyście -lipcowa urodziła 09.10.09, 23:13 Już byś poczekała aż świeżo upieczona mama sama się pochwali... Lipcowa, ty teraz jak Angelina Jolie: "Słyszałyście, ONA urodziła!!!" Odpowiedz Link
stillgrey Re: czytałyście -lipcowa urodziła 09.10.09, 23:17 sliczna coreczka, gratulacje ps. zburzyla sie moja wizja lipcowej jako podstarzalego faceta z brzuszkiem robiacego nas w bambuko Odpowiedz Link
aga9001 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 06:50 Nikt nie zasłużył, aby tu się pochwaliła Więc po co ta ekscytacja?? Odpowiedz Link
dlania Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 08:39 Aga, dlaczego mnie zabijasz w sobote o 8.30 rano?... Odpowiedz Link
dlania Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 08:58 o to skoro zostalam zamordowana to pierdole, nie sprzatam Odpowiedz Link
aga9001 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 09:00 Ja też nie sprzątam bo mi sie nie chce Odpowiedz Link
wilma1970 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 11:36 Lipcowa ma październikóweczkę. Gratuluję. Odpowiedz Link
mondovi Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 13:11 aż taki temat, żeby wątek zakładać? na innym forum, niz to objawiła światu? lipcowej gratuluję, dziecko to szczęście, a zdrowe dziecko to wielkie szczęście.. ale żeby aż głosić dobrą nowinę? Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 13:51 No to co, ciąża zwykle kończy sie porodem, nie wiedziałyście? Odpowiedz Link
dlania Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 14:23 Mondovi, skoro na temat samego poczęcia potomstwa lipcowej powstało w sumie pewnie z 500 postów na co najmniej 3 forach, to proporcjonalnie o porodzie powinno byc 2 razy tyle Więc temat sie dopiero rozkręca - az ide zerknąc na CiPa Odpowiedz Link
mondovi Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 14:33 no niby tak, ale folklorem jest, że teraz po urodzeniu, to nie lipcowa wątki zakłada debatowanie, również moje na ten temat, też zresztą folklorem jest > Mondovi, skoro na temat samego poczęcia potomstwa lipcowej powstało w sumie > pewnie z 500 postów na co najmniej 3 forach, to proporcjonalnie o porodzie > powinno byc 2 razy tyle Więc temat sie dopiero rozkręca - az ide zerknąc na > CiPa Odpowiedz Link
babsee Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 14:27 Ja rowniez gratuluje.Paskuda mala... fajowo ze dziewczynka.tez bym chciala Odpowiedz Link
nutka07 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 15:04 Po co Dziewczyny nabijacie posty, skoro temat jest dla Was nieinteresujacy? Odpowiedz Link
lena_madzia Re: czytałyście -lipcowa urodziła 10.10.09, 16:36 ło jematko a potem będą następne wątki p.t: "czytałyscie??? Lipcowej płód pierwszy raz zes..ał sie na nocnik!!!" Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 12.10.09, 07:02 mało ładne to dziecko ale może moje macierzyńskie uczucia jeszcze słabe tak czy siak gratuluję Odpowiedz Link
stillgrey Re: czytałyście -lipcowa urodziła 12.10.09, 10:34 tabaka, ty chyba brzydkiego dziecka nie widzialas ciekawe jakie ty urodzisz a swoja droga straszne buractwo napisac cos takiego, cale szczescie, ze lipcowej pewnie kolo dupy lata twoja opinia moim zdaniem jak na noworodka mala jest bardzo ladna, a nie mam w zwyczaju pisac/mowic takich rzeczy bo wypada zeby nie urazic rodzica Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 12.10.09, 10:47 stillgrey napisała: > tabaka, ty chyba brzydkiego dziecka nie widzialas > ciekawe jakie ty urodzisz > a swoja droga straszne buractwo napisac cos takiego, cale szczescie, ze lipcowe > j > pewnie kolo dupy lata twoja opinia ja mogę i brzydkie urodzić, byle jakiekolwiek a lipcowa przecież sama zachęca do wyrażania swojej opinii, nieprawdaż? dlaczego mam maślić, że piękne dziecko skoro mnie się nie podoba? musi mi się podobać? nie musi, najważniejsze, żeby rodzicom się podobało. Rozumiem, jednak, że lipcowa może być szczera, ale ja już nie powinnam, bo to buractwo? czyli podwójne normy? > > moim zdaniem jak na noworodka mala jest bardzo ladna, a nie mam w zwyczaju > pisac/mowic takich rzeczy bo wypada zeby nie urazic rodzica a ja nie mam zamiaru maslić lipcowej, bo wypada. Innej forumce bym nie napisała, że jej dziecko mi się nie podoba - gdyby tak było, nic bym nie pisała na temat jego urody, ale lipcowa bardzo ceni szczerość. A poza tym nie napisałam, że dziecko brzydkie, bo to kwestia subiektywna. Mnie się nie podoba. Odpowiedz Link
stillgrey Re: czytałyście -lipcowa urodziła 12.10.09, 11:05 "dlaczego mam maślić, że piękne dziecko skoro mnie się nie podoba? musi mi się podobać? nie musi, najważniejsze, żeby rodzicom się podobało. Rozumiem, jednak, że lipcowa może być szczera, ale ja już nie powinnam, bo to buractwo? czyli podwójne normy?" nie musisz maslic, nie ma obowiazku, ale nie musisz tez od razu obrazac a lipcowa jest szczera, ale nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek obrazala czyjes dzieci (a moze sie myle?), takie teksty to gazeta_mi_placi raczej rzuca "Innej forumce bym nie napisała, że jej dziecko mi się nie podoba - gdyby tak było, nic bym nie pisała na temat jego urody" no to tu wychodzi twoja podwojna moralnosc no nic, nie ciskam sie juz ale jak kiedys wrzucisz fotke swojego malucha to tez sie przygotuj na szczere opinie Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 12.10.09, 11:20 stillgrey napisała: > > nie musisz maslic, nie ma obowiazku, ale nie musisz tez od razu obrazac obrażać?????? wybacz, napisałam, że średnio ładne dziecko. Mnie sie nie podoba. Czy to jest obrażanie? chyba nie... a > lipcowa jest szczera, ale nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek obrazala > czyjes dzieci (a moze sie myle?), takie teksty to gazeta_mi_placi raczej rzuca; > ) > mylisz się. Lipcowa wielokrotnie mi zarzucała, że zabiegam o aprobatę. Przynajmniej mi nie zarzuci, że o jej aprobatę zabiegam. > > "Innej forumce bym nie napisała, że jej dziecko mi się nie podoba - gdyby tak > było, nic bym nie pisała na temat jego urody" > > no to tu wychodzi twoja podwojna moralnosc > bo??? bo innej bym nic nie napisała? > > no nic, nie ciskam sie juz ale jak kiedys wrzucisz fotke swojego malucha to > tez sie przygotuj na szczere opinie nie wrzucę nie martw się poza tym jeśli dziecko mi się podoba, to mogłoby być choćby gazeta_mi_płaci, a napisałabym, że mi się podoba. Wiele dzieci forumek mi się podoba i to napisałam - deela ma ładnego chłopaka, asiowej malutka też bardzo mi się podoba inne również. Dziecko lipcowej uważam, że średnio ładne. Odpowiedz Link
stillgrey Re: czytałyście -lipcowa urodziła 12.10.09, 11:46 napisanie swiezo upieczonej matce (kimkolwiek by nie byla), ze ma nieladne dziecko jest moim zdaniem celowym obrazaniem, a na pewno checia urazenia uczuc i zdania nie zmienie niby to tylko net i mozna sobie pisac co sie chce, ale jednak za kazdym nickiem kryje sie osoba z krwi i kosci i czasem warto dwa razy ugryzc sie w jezyk zanim sie napisze cos zlosliwego (ja juz stracilam czucie w jezyku) a generalnie to peace Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 12.10.09, 12:07 stillgrey napisała: > napisanie swiezo upieczonej matce (kimkolwiek by nie byla), ze ma nieladne > dziecko jest moim zdaniem celowym obrazaniem, a na pewno checia urazenia uczuc > i > zdania nie zmienie napisałam, że mi się ono nie podoba, co nie znaczy, że jest brzydkie/nieładne. > > niby to tylko net i mozna sobie pisac co sie chce, ale jednak za kazdym nickiem > kryje sie osoba z krwi i kosci i czasem warto dwa razy ugryzc sie w jezyk zanim > sie napisze cos zlosliwego (ja juz stracilam czucie w jezyku) > czyli powinnam skłamać i napisać 'piękne dziecko'? jak większość? Odpowiedz Link
stillgrey Re: czytałyście -lipcowa urodziła 12.10.09, 12:56 a musialas w ogole cos pisac? z mojej strony EOT Odpowiedz Link
mamaivcia Re: czytałyście -lipcowa urodziła 12.10.09, 13:29 widziałam wczoraj wieczorem uważam, że dziewczyneczka jest urocza Odpowiedz Link
18_lipcowa1 Jestem. 13.10.09, 18:10 Tabakierko Dziekuje za gratulacje. Tak masz prawo uwazac ze nie jest ladna Tak masz prawo byc szczera i napisac to na forum Tylko ze mnie twoja opinia nie obchodzi. Raz - jestes dla mnie bytem netowym ktorego nie znam i nie poznam. Dwa- odgrywasz sie po prostu. Trzy- ale masz prawo ja miec , nie mam ci za zle- czy teraz juz bedziesz spokojnie spala? Bo widze ze moja osoba wyjatkowo Ci nie daje spokoju. Odpowiedz Link
iskierka40 Re: Jestem. 13.10.09, 18:15 jej poziom wam się wielokrotnie nie podobał,wielokrotnie jej wątki,odpowiedzi wzbudzały wkurzenie u wielu z was,a tymczasem co robią co niektóre z was?zachowują sie dokładnie tak jak ona Chcecie być z dala o takich jak lipcowa a same robicie to samo. Odpowiedz Link
18_lipcowa1 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 13.10.09, 18:16 aha i dziekuje za gratulacje nie pisalam tutaj bo mam naprawde malo czasu Odpowiedz Link
deela Re: czytałyście -lipcowa urodziła 13.10.09, 20:59 swinia jestes i tyle wystarczylo wkleic taki sam post jak jematkom normalnie kopiuj wklej ja to sobie zapamietam!! Odpowiedz Link
18_lipcowa1 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 13.10.09, 21:06 deela napisała: > swinia jestes i tyle > wystarczylo wkleic taki sam post jak jematkom > normalnie kopiuj wklej > ja to sobie zapamietam!! masz racje moja wina ale pierwsze dni bylam taka obesrana ze naprawde nie wiedzialam co robie ... Odpowiedz Link
deela Re: czytałyście -lipcowa urodziła 13.10.09, 21:11 tyyy a jak juz tu sie szwendasz to mam pytanie intymne karmisz cyckiem? bo z jakiegos postu wywnioskowalam ze tak a zarzekalas sie ze nigdy w zyci u:F PS wybaczam, tym razem Odpowiedz Link
18_lipcowa1 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 14.10.09, 11:03 deela ja karmie cyckiem, ale nigdy nie pisalam, ze nie bede tylko ze nie jestem zwolenniczka dlugiego karmienia mysle ze 6 miesiecy to max na jaki mnie bedzie stac ale sie okaze Odpowiedz Link
deela Re: czytałyście -lipcowa urodziła 14.10.09, 12:18 i jak ci idzie? ja tam nigdy nie lubilam przy pierwszym wytrzymalam 2,5 m-ca metoda mieszana przy drugim 6 tyg i sobie darowalam ale ja zla kobieta jestem Odpowiedz Link
18_lipcowa1 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 14.10.09, 12:48 deela napisała: > i jak ci idzie? ja tam nigdy nie lubilam przy pierwszym wytrzymalam 2,5 m-ca > metoda mieszana przy drugim 6 tyg i sobie darowalam ale ja zla kobieta jeste > m Pierwsze dni i noce pod katem karmienia byly niefajne. Ale nie odpuscilam, chociaz raz dalam sztuczne mleko na lyzce zeby zasnela. Teraz mam nawal i mala dobrze ciagnie. Najada sie, rosnie, przyjemne to to nie jest, ale nie sprawia mi klopotu. Chce ja karmic naturalnie przez te 6 miesiecy. Odpowiedz Link
bernimy Re: czytałyście -lipcowa urodziła 13.10.09, 22:24 Tak, szkoda, że się u nas nie pochwaliłaś!!! Ale skoro jednak teraz przylazłaś, to gratuluję ślicznej córy A już, że tak powiem, się otrząsnęłaś z szoku/roboty/wariactwa? Już masz więcej czasu, że do nas wpadłaś? To szybko, gratuluję! Odpowiedz Link
18_lipcowa1 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 14.10.09, 11:02 Tak juz jest ok, mala ma tydzien a ja dopiero niedawno przestalam lekiem i sraniem reagowac na kazdy jej placz. Chyba kazda nowa mama musi wbic sobie do glowy ze jej dziecko placze bo tak a nie placze bo mu zle. Mala juz sie fajnie uregulowala, nocki prawie przespane ( karmienie zazwyczaj 2 razy,ale jedno o 24, wiec nie licze tego bo i tak nie spie ), nie wyje, marudzi tylko jak sie obsra jest glodna. Dotarlysmy sie bo na poczatku bylo ciezko, wlasciwie pierwsze dwie noce byly takie stresujace, a teraz jest ok. Odpowiedz Link
carrymoon Re: czytałyście -lipcowa urodziła 14.10.09, 11:08 Gratulacje szybko ten czas minął Odpowiedz Link
bernimy Re: czytałyście -lipcowa urodziła 14.10.09, 11:23 No to szczerze gratuluję, bo tydzień to piękny wynik! A już prawie przespanych nocek to normalnie zazdroszczę, jak każdemu u kogo to czytam Odpowiedz Link
ewcia1976 Re: czytałyście -lipcowa urodziła 14.10.09, 11:35 Gratulacje!. W pracy zdjęcia dziecka nie zobaczę ale moje i tak pewnie ładniejsze . BArdzo ładne imię daliście Córci. Odpowiedz Link