Dodaj do ulubionych

Księgowe proszone...

18.10.09, 18:35
O podpowiedź. Otóż w grudniu zaczynam kurs księgowości w SKWP a nie bardzo mam
o tym pojęcie, a podobno bez podstaw będzie trudno. Czy możecie polecić jakieś
książki łatwo przyswajalne i przejrzyście tłumaczące podstawy
księgowości/rachunkowości?
Obserwuj wątek
    • makbyt Re: Księgowe proszone... 18.10.09, 19:01
      jA KOńczyłam tam kurs ale chyba tak koło 1997 roku. Dali podręczniki i powiem szczerze że tam się wszystkiego nauczyłam. Na studia poszłam dopiero po kursie.
      • evita-is-me Re: Księgowe proszone... 18.10.09, 19:13
        Ale wiesz, to nie jest kurs dla początkujących więc muszę sama się trochę
        poduczyćbig_grin
        • moofka Re: Księgowe proszone... 18.10.09, 19:17
          baza absolutnie podstawowa i fajnie opisana jest u gierusz faktycznie
          wysylkowa.pl/ks999226.html
          widze ze jest tez na chomikach
          chomikuj.pl/Vendetta44/Ksi*c4*85*c5*bcki/E-books/Inne/Gierusz+Barbara+-+Podr*c4*99cznik+samodzielnego+ksi*c4*99gowania
          zajrzyj, czy ci pasuje
          a jak tak, to zdobadz, swoj egzemplarz
          bo warto ja miec pod reka, nawet przegryzajac sie potem przez trudniejsze
          zagadnienia
        • makbyt Re: Księgowe proszone... 18.10.09, 21:16
          Jak nie jest dla początkujących to po co Ci
          książki łatwo przyswajalne i przejrzyście tłumaczące podstawy
          księgowości/rachunkowości? hm....
          • evita-is-me Re: Księgowe proszone... 18.10.09, 22:10
            Bo ja od razu z wielką pompą na kurs dla "już wiedzących" Na Akademię Bilansu i powiedziano mi, że podstawy powinnam znać, więc muszę coś poczytać, żeby choć blade pojęcie mieć o czym mowa.Tak się zastanawiam czy ja głoopia jestem, czy odważna...suspicious
            Dla znających temat, myślicie, że można dać radę na takim szkoleniu bez wiedzy księgowej?
            • makbyt Re: Księgowe proszone... 19.10.09, 07:50
              wg mnie NIE. jak możesz uczyć się wyniku końcowego jeśli nie znasz metod dojścia do tego wyniku. Jeśli jesteś bystra i masz jakie takie pojęcie o rachunkowości coś tam Ci w głowie zostanie. Ale jeśli nie masz zielonego pojęcia to wyrzucenie pieniędzy w błoto.
              No chyba że pracujesz w księgowości i chcesz zabłysnąć w marcu. Ale to chyba i tak za wcześnie na kurs
    • mandziola Re: Księgowe proszone... 18.10.09, 19:08
      Poszukaj czegoś Barbary Gierusz.
      • olamaj29 Re: Księgowe proszone... 19.10.09, 08:58
        Ja chodzę do policealnego studium rachunkowości korzystamy z książki Zasady
        rachunkowości Bożeny Padurek naprawdę świetna i przystępnie wszystko opisane
        dużo przykładów i ćwiczeń
    • osa551 Re: Księgowe proszone... 19.10.09, 09:48
      Poszukaj książek pani Gmytrasiewicz lub pani Olchowicz (Barbara chyba). Jak dla
      mnie to zwykle te panie miały talent do w miarę łopatologicznego tłumaczenia
      podstaw rachunkowości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka