wilma1970 Re: potrzebne mi namiary 17.11.09, 22:22 N52.25001 E20.87634 To tak na cito. Odpowiedz Link
karra-mia Re: potrzebne mi namiary 17.11.09, 22:26 ??? nie wiem, gdzie jest treść mojego posta cholera no! Potrzebuję namiarów na dobrego dziecięcego homeopatę na śląsku dla dwulatka mojej dobrej koleżanki, u którego podejrzewa się autyzm, grzyby i kij wie co jeszcze. Ja nie potrafię inaczej pomóc, jak być obok i szukać potrzebnych im rzeczy w znanych mi żródłach. Może któraś zna dobrego homeopatę ze śląska i mi pomoże. Odpowiedz Link
tedesca1 Re: potrzebne mi namiary 18.11.09, 08:19 wejdź na forum regionalne, chorzów, katowice, widziałam tam kiedyś dużo takich poszukiwań i odpowiedzi, moze akurat coś znajdziesz Odpowiedz Link
kasia_de Re: potrzebne mi namiary 18.11.09, 08:44 najbardziej polecany w Polsce homeopata od autyzmu przyjmuje w Bielsku Białej, to nie tak daleko w sumie O namiary pytaj na tym forum www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?act=SF;f=12 Odpowiedz Link
kasia_de Re: potrzebne mi namiary 18.11.09, 08:58 Jeżeli dziecko nie ma jeszcze diagnozy, to polecam taką placówkę www.prodeste.pl/ To z kolei jeden z najlepszych w Polsce ośrodków diagnozujących zaburzenia u dzieci, w tym autyzm. Prowadzą również terapię. Siedzibę mają w Opolu, więc względnie niedaleko. A tak w ogóle to przekaż koleżance, żeby się nastawiła na to, że czeka ją ciężka praca. Bo nawet jeśli diagnoza to nie będzie "autyzm" to jednak dziecko u którego takie podejrzenie jest z pewnością ma zaburzenia, które należy leczyć. Jest to dość długi i kosztowny proces, na który składają się różne terapie (psychologiczna, pedaogiczna, różne wspomagające), leczenie biomedyczne (homeopatia, suplementy - w większości kupowane za granicą) oraz konsekwentne działania wychowawcze (dzieci z takimi problemami są bardzo trudne wychowawczo i część rodziców sobie nie radzi, pogłębiając tym samym problem). Ale na pociechę dodam, że jeśli nie ma upośledzenie umysłowego (a bywa czasem przy autyzmie) i prowadzona będzie sensowna terapia, to jest orgomna szansa na normalne funkcjonowanie dziecka w środowisku. Z jakiej miejscowości jest koleżanka? w Radzionkowie jest podobno fajne miejsce, gdzie prowadzone zą zajęcia dla dzieci z podobnymi zaburzeniami. Odpowiedz Link