Dodaj do ulubionych

no to i ja skromnie proszę o poradę

24.11.09, 11:52
Włosy lecą mi na masę a dodatkowo resztę wyrywa mi Kasia. Wiem, że ścięcie nie powstrzyma wypadania, ale od kilku dni mnie nosi, żeby coś z tym zrobić. A konkretnie podciąć, zrobić grzywkę i przefarbować na jasny brąz.
A może doradzicie coś innego. Ale nie krótkie włosy, bo z krótkimi źle się czuję, no i nie fyzury asymetryczne i wymagające godzin układania.
Siostra mówi, że w sumie włosy, to nie ręka i odrosną, ale bujać się kilka miesięcy z odrastającą grzywką i przy tym wyglądać jak idiotka, to jakoś mi się nie uśmiecha.
Więc pięknie proszę o poradę. A oto ja (wrażliwe nie klikać):
ja
ja w okularach

no i za porady "załóż kwef" dziękuję, ale nie skorzystam big_grin
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 11:57
      ja napiszę tylko, że w okularach jakoś tak "starzej" i grubiej na
      twarzy wyglądasz. Soczewki nie wchodząw grę? I co powiesz na fryz taki
      krótki - "niesforny chłopiec"?
      • milva_barring Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 12:02
        soczewki noszę praktycznie non stop, ale czasem lubię śmignąć w okularach, a czasem stan oczu mnie do tego zmusza.
        Krótkich włosów chciałabym uniknąć, bo mam traumę z dzieciństwa, kiedy nosiłam krótkie włosy i tego szczerze nienawidziłam
    • tomelanka Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 11:58
      https://www.fothost.pl/upload/08/29/16955a01.jpg
      https://www.stylistka.pl/fryzury/fryzury-dlugie-168.jpg
      https://www.piotralexander.com/images/joasia-04.jpg

proponuje sciac do takiej dlugosci, zebys mogla sobie spiac
    • marina0706 Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 12:00
      ja bym cyknęła krótką grzyweczkę i podcięła zeby byly proste
      długosci max. do ramion ale fajnie by mogły wyglądac jeszczze
      krótsze, ponizej ucha, a myslałas nad jakims kolorkiem miodowym?
      jakis ciepły karmel czy cos w tym stylu?
    • olinka20 Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 12:04
      Tomelanka dobrze prawi smile
      Np ta pierwsza fryzura która zaproponowała.
      zawsze jakby co mozesz spiąć a grzywke na bok wsuwką.
      • milva_barring Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 12:08
        I mnie ta pierwsza fryzura się spodobała, ale kolor chyba z trzeciej. W czarnych chyba bym wyglądała smutno i strasznie staro.
        • olinka20 Milva 24.11.09, 12:17
          Ja akurat też uwazamze czarny mnie postarza, wiec po eksperymentach
          licealnych farbuję na naturalny brąz.
          Moze pomysł o taki własnie kolorze? Naturalny brąz?
          A najlepiej isc do dobrego- co nie znaczy drogiego- fryzjera i
          porozmawiać z nim co moze zaproponowac.
    • cafe.inka Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 12:11
      Dziewczyny powyżej nieźle radzą, ale wiele zależy, czy jesteś gotowa na tak radykalną zmianę. Może spróbuj na początek obciąć włosy na takie półkole: do długości nieco poniżej ramion, z tyłu zostawiając trochę dłuższe, z cieniowaniem stopniowanym lub bez. Poradziłabym się też doświadczonej fryzjerki, która ma szanse przewidzieć, jak zachowają się włosy po obcięciu. A może być różnie - moje włosy sięgające za pośladki, zawsze proste jak drut, po skróceniu o połowę zrobiły się kręcone wink
      • milva_barring Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 12:18
        Właśnie przez to, że moje kontakty z fryzjerami ograniczały się do podcięcia końcówek nie mam żadnej zaufanej fryzjerki.
        Bo do fryzjera tak czy inaczej pójdę, końcówki proszą o podcięcie, ale jak już pisałam, nosi mnie na jakąś zmianę. Ale czy radykalną, sama nie wiem. Maruda jestem.
        Siostra i mama radzą ściąć, mąż jest przeciwny "z długowłosą się żeniłem" wink

A włosy raczej sztywne i proste jak drut, nie sądzę, żeby się kręciły, a jakby, to chyba bym ze szczęścia umarła. Zawsze o takich marzyłam.
        • zefirekk Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 12:23
          kup sobie odżywkę WAX. Mi po niej dopiero przestały włosy wypadać i zrobiły się
          jakby mocniejsze. Poleciła mi ją nasza sekretara co była modelką i włosy miała
          zmasakrowane. Faktycznie działa. Nie zraź się, bo w opisie jest jak byk: dla
          osób po chemioterapii.
          tu link:www.sklep-wax.pl/?gclid=CKiTg8PCo54CFQUUzAodQXv9kg
          • tomelanka Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 12:34
            ale Ty masz bardzo długie włosy! wiec nawet jesli je zetniesz troche to i tak
            moga zostac dlugie, wybierajac zdjecia zwracalam uwage na kroj wink kolor jak
            najbardziej taki jak mowisz, wydaje mi sie tez, ze wycieniowanie by im pomoglo,
            nabrałyby lekkosci i objetosci, a poza tym, wybacz, Twoje włosy wyglądają na
            cienkie, więc nie ma co przesadnie długich pior hodowac smile
            • milva_barring Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 12:40
              Po porodzie zaczęły mi lecieć garściami. Kiedyś były gęstsze. I to sporo.
              Teraz za każdym pociągnięciem wypada mi 3-5 włosów. Nie mówiąc o czesaniu.
              A wycieniowanie chyba będzie najbardziej ok.
              • mme_marsupilami Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 13:16
                Zawsze mialam bardzo geste, grube wlosy, az do 4/5 mies po porodzie gdy zaczelam przypominac mlodsza siostre Kojaka. Zrezygnowalam z wlosow do pasa tylko na jakis czas, pozniej przestalay wypadac i ladnie odrosly.
                • milva_barring Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 13:46
                  no właśnie ja 4 miesiące po porodzie...
                  • tedesca1 Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 16:31
                    mnie fryzjerka na wypadajace włosy po porodzie radziła brać falvit,
                    jak dla mnie to włosy do ramion lub centymetr krótsze,
                    ale mnie byś się widziała w rudych smile
                    • tedesca1 Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 16:32
                      jakoś tak nie po polskiemu mi wyszło smile
                      ja bym Cię widziała w rudych włosach smile
    • hellious Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 12:42
      Wydaje mi sie, ze ta fryzura, ktora masz zupelnie ci nie pasuje... Grzywka mogla
      by byc gitsmile
    • aniuta75 Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 13:57
      Ja bym po prostu je wycieniowała, żeby nie były takie płaskie i przylizane przy
      głowie. No i w sumie skrócić też trochę możesz, tak do ramion. Dużo zachodu z
      układaniem nie ma, praktycznie wcale a na wyjście można poszaleć z takim fryzem.
      Grzywkę taką typową raczej odradzam, bo masz okrągłą buźkę i to jeszcze bardziej
      ją zaokrągli, raczej kilka cienkich pasemek będących wynikiem cieniowania.
      Kolor brąz fajnie będzie wyglądał, i może jakieś refleksy, kilka dosłownie,
      blond albo hmmm czerwień, bo bardzo Ci w niej ładnie smile.

Dobra to teraz poczytam co reszta doradziła big_grin.
      • grave_digger Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 15:48
        ja oczywiście będę w wielkiej mniejszości ale... nie ścinaj, plis, nie ścinaj!
        ja też mam traumę z dzieciństwa wink
        • semida Re: no to i ja skromnie proszę o poradę 24.11.09, 16:25
          Byłabym zdecydowanie za grzywkąsmileI moze wlosy tak do ramion ale wycieniowane...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka