dlania 24.11.09, 17:35 Zlew 1) 2) 3) Ceny porównywalne Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomelanka Re: Nr 1 raz jeszcze 24.11.09, 17:40 pod wplywem impulsu zaglosowalam na pierwszy, ale teraz jak sie przyjrzalam to chyba zaden Odpowiedz Link
dlania Jesli ktoś wybiera opcję 3 24.11.09, 17:47 to uprzejmie uprasza sie o pokazanie jaki wam sie zlew podoba Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 17:50 Ja słyszałam, że one po jakimś czasie się łuszczą. Prawda to? Dlatego zaznaczyłam opcje ostatnią, że żaden. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 17:51 A tak ogólnie to dwukomorowe mi się podobają, znaczy nie tyle podobają ale się przyzwyczaiłam do takiego i uu rodziców co mają jednokomorowy się męczę jakoś jak mam gary myć . Odpowiedz Link
dlania Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 17:53 Aniuta, wex mnie nie wkarwiaj - jakie gary? ja wreszczie bede miała zmyware!!!! Fakt, że nie od razu, za jakieś 2 miesiące od kupienia mebli - ale jednak Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 17:57 Eeee no to jak będziesz zmywarę miała to pewnie, że taki malutki . Phi, pańca zmywrę będzie miała fiu fiu . Odpowiedz Link
dlania Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 18:00 aniuta75 napisała: Phi, pańca > zmywrę będzie miała fiu fiu . A ty co, wróbelku Elemelku, zazdrościsz, co?))) ja sama sobie zazdroszcze Odpowiedz Link
dlania Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 18:08 Ja mam (właściwie będe miala) tradycyjne meble, rustykalny styl w kuchni, te sa bardziej do nowoczesnej, prawda? No i pewnie droższe, bo mnie stać jedynie na promocyjne ceny Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 18:09 A no widzisz to tak trza było od razu . No a tej zmywary to zazdroszczę nooo . Odpowiedz Link
kasia_de Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 18:21 ja mam tego typu zlew, kolor jak nr 1 tylko jednokomorowy. Tak ogólnie jest super, ale po miesiacu użytkowania miał przerażające plamy, mimo bieżącego szorowania. Z góry więc Cię o tym uprzedzam, jeli wcześniej nie miałaś takiego zlewu. Ale nie ma się co martwić, trzeba na noc zlew napełnić ciepłą wodą z rozpuszczoną tabletką lub proszkiem do zmywarki i rano jest jak nowy. No, ale zanim się o tej metodzie dowiedziałam chciałam wymieniac zlew Odpowiedz Link
dlania Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 18:32 A z czego te plamy? Ja nie lubie szorowania i pieprzenia sie ze sprzętem kuchennym? Może jednak kupie taki tradycyjny? Odpowiedz Link
mamaivcia kiedy do tych zlewów można tylko delikatne 24.11.09, 18:52 środki myjące, a tabletki do zmywary do takich nie należą ;P ja tam mam taki, dłużej niż miesiąc i nie mam plam po prostu trzeba go użytkować zgodnie z instrukcją jeżeli wylewasz do zlewu kawę czy herbatę to go od razu spłukać to samo dotyczy innych rzeczy barwiących, typu sok z buraków a myje się go ajaxem w płynie nie wolno stawiać na nim garów gorących i trzeba unikać szoków termicznych w stylu stoi na nim misa z gorącą zupką a ty obok kładziesz zamrożoną pierś z kurczaka a może taki z ociekaczem byś wzięła? ta druga komora jest mała ale bardzo przydatna Odpowiedz Link
dlania Re: kiedy do tych zlewów można tylko delikatne 24.11.09, 19:00 O matko, to ja myślałam, że on wytrzymalszy i solidniejszy niż zwykłe stalowiaki jest, a tu sie tak z nim cackac trzeba???? Teraz to ja sie powaznie zastanawiam w ogole nam zmiana koncepcji i kupnem stalowego - i tańsze to, i moge sobie lac na niego co chce... Odpowiedz Link
mamaivcia Re: kiedy do tych zlewów można tylko delikatne 24.11.09, 19:06 no zawsze jest coś za coś te są pikne i nie widać na nich chlapek z wody ;P a tamte musisz - tzn. ja musiałam ciągle wycierać, bo nie cierpię pochlapanego zlewu Odpowiedz Link
bacha1979 Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 12:44 Jak masz zwmyare to jednokomorowy jest jak najbardziej OK. Odpowiedz Link
totorotot Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 14:50 nenene, nie wszystko da sie umyc w zmywarze, a bimbaj sobie z kryształowymi kieliszkami i paterą po torcie w takim gówniuszku- zanerwić się idzie na smierc Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 18:09 Jak nie wiesz na który się zdecydować, to kup wszystkie trzy Ja tak robię z butami Odpowiedz Link
wilma1970 Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 19:02 www.mizar.pl/pokaz_zdjecia.php?id=13229&zdj=undefined Tak na szybko... Prosty, okrągły jeden, a dookoła kafelki. Odpowiedz Link
wilma1970 Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 19:40 www.stepim.pl/img/Wyposazenie/kuchnie/k51.html www.stepim.pl/img/Wyposazenie/kuchnie/k58.html Nie pytaj o ich cenę - jest z galaktyki Anus, ale można znaleźć przyzwoite zamienniki. Odpowiedz Link
dlania Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 20:03 Wilma, nie pytam Zresztą dla mnie jeden czort, czy one kosztują tysiąc, dwa czy 10 tysięcy - tak czy siak za duzo))) Ale piekne. Ten drugi by mi pasował do kuchni Odpowiedz Link
milva_barring zdecydowanie 2 24.11.09, 20:02 Już piszę dlaczego. Wydaje mi się, że okrągły zlew najbardziej pasuje do rustykalnych wnętrz. Zlew nr 1 ma dwa otwory na baterię do wyboru. Nie wiem jak się zaślepia ten nieużywany otwór, ale zawsze miałabym wrażenie, że jak wokół będzie woda, to ona się dostanie pod zaślepkę. A numer 3 mi się nie podoba, bo jest taki prosty, a ja wolę łagodne kształty. U siebie w kuchni (też rustykalna) mam jednokomorowy okrągły, z tym że stalowy. Jestem z niego bardzo zadowolona, ma odpowiednią wielkość, no i ma ociekacz, co też jest dość ważne. No ale ja mam zmywarkę (a co, też się chwalę). Odpowiedz Link
agni71 Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 20:11 żaden mi sie nie podoba - wszystkie wygladaja jakos tak plastikowo i do rustykalnej kuchni raczej nie pasują. Może rozejrzyj sie za ceramicznymi? Mnie sie podobaja stalowe. np: z takim otworem do wyrzucania odpadkow: Odpowiedz Link
agni71 Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 20:15 O, prawie identyczny mam u siebie. Mnie sie podoba Odpowiedz Link
kasia_de Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 20:34 no zgadzam się, dbac trzeba, ale czasem trochę garów się w nim zbierze, z tego coś kapnie, z tamtego też, ze szklanki trochę herbaty i dupa. Może fleja jestem i niechluj, ale za bardzo pieścić ze zlewem się nie mam czasu, myję go w zasadzie codziennie a i tak raz w miesiącu odchodzi odmaczanie w proszku do zmywarki, bo inaczej są plamy. Co do środków myjących - nie można szorować niczym ostrym, proszek do zmywarki się rozpuszcza, plamy schodzą a powierzchnia gładka. Mam zlew rok, po takim zabiegu wygląda jak nówka. Na początku też się z nim cackałam żeby nie uszkodzić, ktoś mi poradził ten proszek zmywarkowy i odetchnęłam z ulgą. Nie zamieniłabym go na metalowy, bo na metalowym wkurzają mnie krople wody i osany z tejże, któa u mnie jest twarda i trzeba wszystko odkamieniać. Odpowiedz Link
fajka7 Re: Pomóżciwe wybrać 24.11.09, 23:43 Wybralam 1, ale w ogole to zaden, bo ja duzo gotuje i potrzebuje zlew dwukomorowy mimo zmywarki, bo to nie ma zwiazku, przynajmniej u mnie w domu- i tak sie odstawia czesc naczyn do zlewu. A druga komora potrzebna mi do plukania (miesa albo warzyw, owocow). Odpowiedz Link
totorotot Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 00:24 Jako nieszczesliwa posiadaczka kremowego jednokomorowego zlewu czuje sie w obowiazku rzec: Dlaniu, nie idz ta drogą... Kup se bydlaka dwukomorowego, naprawde zajebiaszczo drogiego, cobys go nie musiala potem wybielac chlorowym plynem do sracza. Ament. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 08:15 ja wybrałam 3 bo żaden mi się nie podoba ze wzgl kolorystycznych. No ale jeśli nie ma wyjścia i musi być taki kolor to wybrałabym 1. Odpowiedz Link
loganmylove Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 09:15 Nr 1 Samam ma bardzo podobny-jak się spłukuje brudzące płyny typu kawa,herbata i regularnie myje nie ma plam i nic się nie łuszczy. Mój mam już kilka lat i wygląda dobrze. Przy stalowym oszalałabym wciążgo polerując Odpowiedz Link
loganmylove Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 09:17 Oczywiście ten bełkot miał oznaczać "sama mam" Odpowiedz Link
totorotot Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 11:50 tez myje regularnie, wlasciwie go nie uzywam jako ze zmywara myje. On sie kurcze chyba utlenia na brązowo, albo wciąga osad kamienny z wody Odpowiedz Link
joanna515 Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 09:32 Mam podobny do pierwszego, 3 lata, nic się nie łuszczy ale faktycznie szybko się brudzi...ja stosuje radykalną metodę czyszczenia: nazywa się domestos! rozprowadzam go na całości, zostawiam na 15 min i wychodzi piękny i nowy nie niszczy się od tego, nie wiem skąd te zalecenia, żeby nie używać mocnych detergentów... Odpowiedz Link
zebra51 Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 09:39 Żaden Konglomerat nigdy mi się nie podobał. Ze stali szlachetnej mam i żałuję, że taki kupiłam. Jesli masz rustyklane meble może pomyśl o białym, emaliowanym wielkim zlewie Odpowiedz Link
dlania Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 11:50 A ile taki zlew kosztuje? I czy on sie da wpuścić w blat? Bo na zdjęciach Wilmy to wygląda tak, jakby meble musiały byc robione pod ten zlew. Odpowiedz Link
zebra51 Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 11:59 To poczciwa IKEA Ten ze zdjęcia kosztuje ok 400 zł, a z meblami wygląda naprawdę super. Odpowiedz Link
dlania Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 12:28 Domyślam sie, fajny jest. Szkoda że do IKEI mam 250 km...;-(((( Odpowiedz Link
wilma1970 Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 12:38 To akurat nie jest problem. Mogę kupić i wysłać kurierem. Ale: mam konglomerat w domu, w którym mieszkam, kupiłam dom ze zlewem i kuchni na razie nie zmieniam. To nie jest zlew mojego wyboru, ale jest NIESTETY bardzo praktyczny, brudzi się, to prawda, ale jest "miękki" - nie tłuką mi się w środku talerze i kubki, jak dziecko odłoży coś do zlewu ze zbyt wielkim impetem. Taki z IKEI mam podwójny w domu na Mazurach i już w pierwszym tygodniu upuściłam do niego nóż i zrobił mi się odprysk. Odpowiedz Link
smallcloud Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 10:01 Mam podobny do tego pierwszego z ta roznica ze jeszcze jest jedna waska komora - taki ociekacz. Fajnie wyglada na ciemnym blacie. Odpowiedz Link
seniorita_24 Re: Pomóżciwe wybrać 25.11.09, 15:00 Następny chciałabym mieć np taki, może być mniejszy. Idealnie by pasował do blatu. Odpowiedz Link