hellious 02.12.09, 15:13 Chodza sluchy, ze ludzie tak myja, ale zastanawia mnie, czy to swinstwo nie niszczy wszystkiego w kolo? Pamietam ze moj brat kiedys wyszorowal domestosem sciany w lazience i wyżarło fugi... Panele to juz chyba calkiem zezre? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 15:17 a po chu..steczkę?? myję ajaxem i styknie. Odpowiedz Link
hellious Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 15:20 Ja tam nie wiem, myję sidoluxem aktualnie. Z ciekawosci pytam Odpowiedz Link
margotka28 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 15:23 jako, że posiadam dwa psy i kota i na wsi mieszkam to czasami myję wodą z dodatkiem domestosa kafle na dole. Paneli u góry (tam zwierzyna nie wchodzi) nie tykam tym dziadostwem Odpowiedz Link
bluemadlen-1 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 15:28 nie, nigdy nie myłam nie myje.Myje zwykłym płynem do podłogi.A "moda" na domestosowe mycie zapewne od świńskiej grypy sie zaczęła. Odpowiedz Link
doral2 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 15:32 oraz podatności odbiorcy na reklamę domestosa Odpowiedz Link
margotka28 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 15:46 jeden podatny na reklamę domestosa inny ajaxa jak to w życiu. Do każdego przemawia co innego. Odpowiedz Link
agik82 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 15:52 nie i jakoś póki co nie mam zamiaru Odpowiedz Link
dlania Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 16:18 Donoszę, że Mea myje. I nie dam sobie reki uciąć, ale chyba nawet 2 razy dziennie)) Odpowiedz Link
grave_digger Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 16:30 nie myję podłogi żadną chemią dzięki temu może będę żyła ja i moje dzieci dłużej niż wy myję mopem parowym, który jest skuteczniejszy od domestosa i do tego ekologiczny. pozdrawiam! Odpowiedz Link
mearuless heheheheh odpadłam:) 02.12.09, 19:36 patrze "o watek o domestosie, na bank bedzie o mnie" i mialam racje!!!-i love you all... a co do meritum:tak, myje ale tylko ubikacjo-łazienke plus przedpokoj i kuchnie. paneli w pokojach nigdy!- bo by sie zniszcyly, tam uzywam jakiegos plynu do paneli sidoluxu. uzywam domestosa, bo mam porozwalane sciany i w zasadzie przedpokoj i kuchnia to jedno kilkudziesieciometrowe pomieszczenia-po ktorym wszyscy zapierdalaja w butach-doprowadzajac mnie tym do zawalu Odpowiedz Link
exotique Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 17:11 mea myje hehe chyba nalogowo, i ma chyba w kazdym pom ieszczeniu-kuchnia, kibel, lazienka butle domesta. ja nie myje, nawet domestosa nie posiadam. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 17:16 mea to chyba nawet gąbeczką po myciu domestosem zlewu myje potem naczynia Odpowiedz Link
grave_digger Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 17:40 w tym wątki pisałam o mopie forum.gazeta.pl/forum/w,88104,103327805,103327805,OCZYSZCZACZ_PAROWY.html Odpowiedz Link
semida Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 17:49 Myję.Mam psa i w kuchni oraz przedpokoju myję domestosem-mam tam PCV Odpowiedz Link
iskierka40 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 18:09 nie,myję sidoluxem ,ma ładny zapach Odpowiedz Link
doral2 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 18:42 grave, przez ciebie idę jutro kupić tego mopa... Odpowiedz Link
grave_digger Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 19:02 no i bardzo dobrze! nikt, kogo na niego namówiłam, nie narzeka Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 19:02 domestosem kibel myje a podłoge szmatka Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 18:59 nIE DOMESTOSEM BO SMIERDZI CHLOREM A MI SIE WTEDY RZYGAC CHCE OD SMRODU ALE CZYMS INNYM CO MA SKLAD PODOBNY DO DOMESTOSA ALE CALKIEM PRZYJEMNIA PACHNIE. (sorry za caps!!! juz pisze bez ) Nic mi nie wyzera a fugi w łazience zdaża mi sie przed praca zalac cieniustka warstweka tego czegos i zostawic na kilka godzin i zmyc dopiero po parcy (tak samo silikonowe fugi w brodziku i wannie) Nie polecam tylko do czyszczenia elementow chromowanych i miedzianych - typu krany, kurki, słuchawki prysznicowe - bo tu trzeba sprawdzic czy nie niszczy. Odpowiedz Link
annabetka Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 19:01 Mop Grave siedzi mi w głowie od pierwszego jej postu na ten temat Domestosem nie myję podłóg,domestosopodobne środki używam tylko i wyłącznie do mycia kibla 2-razy w tygodniu(czasem 3-czasem tylko raz..-serio nie wiem od czego to uzależnione jest-chyba od mojej chęci do sprzątania) Jak pracowałam ,szef nam kazał myć tym podłogę w sklepie...Wchodząc do pracy rano...zapach bezcenny-mróz upał ,deszcz,ulewa wietrzenie pomieszczenia co najmniej przez dwie-trzy godziny Odpowiedz Link
d_dora Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 19:26 A SZAFKI W KUCHNI? tzn. chodzi mi o blaty?czyms szczególnym przecieracie?bo ja niby czystą ścierką i na sucho ręcznikiem papierowym ale mam wrażenie że tam i tak jest skupisko bakteri. tylko nie wiem co by można tam użyć bo my na tym kładziemy żywność więc też nie można chyba przesadzić ze środkiem. Odpowiedz Link
semida Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 19:32 Szafki itepe to ja myję rękawicą uniwersalną zeptera o której już pisałam. Odpowiedz Link
mamolka1 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 21:56 A to tak samo jak ja - podłóg wprawdzie domestosem nie traktuję ale łazienka jak mi po sprzątaniu chlorem nie śmierdzi to znaczy że jest nieumyta Odpowiedz Link
grave_digger Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 20:00 a wiecie dziewczyny jak się świetnie tym mopem parowym zmywa naklejki z paneli, hehe inaczej trza by było skrobać, i w ogóle wcześniej wszelkie dzieła moich córek na panelach - od kredek, pisaków, naklejek po siku i kupę - doprowadzały mnie do frustracji, tak teraz o jedno zmartwienie mniej z paneli i kafelek można jeść takie som czyste Odpowiedz Link
doral2 Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 20:05 grave, litości, z kafelków, no ... żeby nie wiem jak pienkne som a jutro nakleję naklejkę na panel i sprawdzę, czy aby nie łżesz Odpowiedz Link
grave_digger Re: doral 02.12.09, 20:16 "a jutro nakleję naklejkę na panel i sprawdzę, czy aby nie łżesz " ok, będę czekać na sprawozdanie Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 20:15 grave_digger napisała: Cytat a wiecie dziewczyny jak się świetnie tym mopem parowym zmywa naklejki z paneli, A wiesz moze jak jest z parkietem - chodzi mi o egzotyki W salonie mam parkiet z kempasu (olejowane, nie lakierowane) - czy ta para nie szkodzi ? Odpowiedz Link
grave_digger Re: caffe_mocca 02.12.09, 20:19 mój były teść myje tym mopem lakierowany parkiet, nie wiem jak jest z olejowanym, nawet nie wiem czym się różni jeden od drugiego. w każdym razie mówię, z żadnym podłożem panele, drewno, kafelki, parkiet, nic się nie dzieje. Odpowiedz Link
mamolka1 Re: caffe_mocca 02.12.09, 21:59 cholera ten mop to będzie chyba pierwsze urządzenie tzw. gospodarstwa domowego które koniecznie chcę mieć, może być nawet jako prezent pod choinkę - nienawidzę jeździć na szmacie po podłogach Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: caffe_mocca 02.12.09, 22:34 lakier jest cienka i twarda warstwa na drewnie, olejowanie wprzeciwieństwie do lakieru, - jak zapewniaja fachowcy " wnika w głąb drewna, konserwując całą warstwę wierzchnią. Nie tylko zachowuje naturalną urodę drewna, ale też dobrze chroni podłogę przed zniszczeniem." Odpowiedz Link
bernimy Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 19:52 Nie, nie upadłam na głowę (sorki Mea ). To świństwo używam tylko do WC. Nawet gdybym miała psa (który i tak nie brudziłby tylko podłogi ale wszystko) ze względu na dziecko nie stosowałabym domestosa tam, gdzie dziecko mogłoby siedzieć, trzymać zabawkę etc. Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 20:16 No ale przeciez to sie zmywa! Myjesz - czekasz chwile i zmywasz (fugi w lazience zalewam - kiedy nikogo w domu nie ma . po powrocie zaraz zmywam) Nie wyobrazam sobie ze ktos myje blat czy podloge domestosem i tak zostawia bez dokladnego zmycia!!! :o Odpowiedz Link
bernimy Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 21:24 Caffe, nie zmyjesz tego świństwa ot tak sobie czystą szmatką. Skoro detergent do naczyń kuchennych powinniśmy bardzo starannie długo płukać pod bierzącą wodą, to co tu mówić o przejechaniu szmatką po takim przeżeraczu wnętrzności!!! Pewnie aby dokładnie zmyć musiałabyś zużyć 10 wiaderek z czystą wodą.śludzie, ale tam gdzie są dzieci nie stosowałabym na podłogę, bo tam zawsze może wylądować zabawka, ciasteczko a potem myk do buzi I nie chodzi o to, że to taka ilość, że sie dzis zatruje, ale chodzi o systematyczne drażnienie organów a skutki dziecko odczuje w przyszłości. Generalnie przeginamy z chemikaliami Odpowiedz Link
bernimy zginął kawałek :-) 02.12.09, 21:27 "Pewnie aby dokładnie zmyć musiałabyś zużyć 10 wiaderek z czystą wodą.....śludzie, ale tam gdzie są dzieci nie stosowałabym na podłogę" ..czystą wodą a nie raz przemyć ściereczką. Tam gdzie są tylko dorośli ludzie, to tam rybka, ale tam gdzie dzieci - nie stosowałabym. Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 22:04 jak szmatka? Podlogi myje "nie-domestosem" (czyms podobnym co ma ładny zapach ale sklad podobny tylko tego chloru nie czuc- wiec uznajmy ze jest tak samo "gryzacy" i "toksyczny" jak domestos) - rozcienczonym z woda.(zwykle 1 nakretka na ok 2 l wody) Po tym zmywam mopem naprawde czesto pluczac w czystej wodze (czasami przejade 2 x czysta woda) . W tym momencie stezenie tego "domestosu" jest chyba na tyle mikroskopijne ze w ogole nie ma o czym mowic! To samo z blatami w kuchni - mam plyn specjalnie do blatów ale zawsze potem przynajmniej 2 x czysta woda zeby walsnie bakterie i brud mi usunelo ale samo tez nie pozostalo Odpowiedz Link
karra-mia Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 20:20 tak, czasem przemywam podłogi wodą z domestosem. Przede wszystkim dlatego, ze uwielbiam ten zapach Odpowiedz Link
prigi Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 21:36 nie znosze zapachu chloru. żadne kombinacje zapachowe też nie wchodza w grę. domestos mam, bo mój luby tylko temu produktowi wierzy w kwestii WC. aha-przy pomocy domestosa i małego pędzelka pozbyliśmy się grzyba w łazience na suficie Odpowiedz Link
mearuless mowicie DOMESTOS myslicie CYKLON B:) 02.12.09, 22:44 BABY bez przesady, toz to nie trucizna... po pierwsze do mycia podklogi kafelkowej [i tylko takiej!!!] rozciencza sie go po drugie chlor jak wiecie szybko sie ulatnia, jest w malym stezeniu ma wlasciwosci odkazające, spowodowane powstawaniem tlenu atomowego podczas rozpuszczania chloru w wodzie. bez przesady... ja moim domownikom nie kaze dolewac tego do kapieli [chociaz musze to przemyslec...] i nie polewam nim gosci [to tez musze przeanalizowac] ale do kibla, zlewu i rozcienczonego do podlogi jak najbardziej... Odpowiedz Link
karra-mia Re: mowicie DOMESTOS myslicie CYKLON B:) 02.12.09, 23:00 no własnie nikomu nic się nie stało od tego domestosu na podlodze, przeca nie wylewam na podłogę i nie łazimy po tym. A jak spadnie małemu ciastko na podłogę, to i tak ma zakaz jedzenia tego, bo z racji posiadania psiaka leniącego się, posiadamy tez zawsze jakieś jej owłosienie na podłodze. To jakoś bardziej mnie obrzydza, niż ten domestos, rozcieńczony w wiadrze 5litrowym Odpowiedz Link
sebaga Re: Myjecie podlogi domestosem? 02.12.09, 22:55 nie mam, nie uzywam. Znam tylko z domu u mamy. Nie znoszę zapachu chloru, bleee Odpowiedz Link
demonii.larua Re: Myjecie podlogi domestosem? 03.12.09, 09:22 Nie, smród domestosa wywołuje u mnie głowoból Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Myjecie podlogi domestosem? 03.12.09, 14:40 Mam parkiety więc domiś odpada. Myję woda i płynem do naczyń albo do drewna. Odpowiedz Link
dragica A np Turczynki 03.12.09, 15:01 potrafia myc szklanki i talerze woda z domestosem-opowiadala mi kolezanka,ktorej tesciowa jest Turczynka.To jest dopiero hardcore! Odpowiedz Link