totorotot 02.01.10, 21:04 Czy Wasze znaki zodiaku pasują do Was? Czy w to wierzycie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ez-aw Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 02.01.10, 21:06 U mnie jest paradoks. Nie wierzę (nie czytam horoskopów), ale jak czytam ogólnie cechy mojego znaku, to większość się zgadza Odpowiedz Link
dzidaa Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 02.01.10, 21:08 totorotot napisała: >Czy Wasze znaki zodiaku pasują do Was? nieeee to ja pasuje do znaku Odpowiedz Link
grave_digger Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 02.01.10, 21:12 tak jestem zrównoważoną, dyplomatyczną wagą, unikającą konfliktów. ogólny rys charakterystyczny tak. ale tylko ogólny. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 10:52 Nie wierze w horoskopy, ale z opisu wynika ze jestem typowym zodiakalnym Lwem. Odpowiedz Link
bswm Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 02.01.10, 21:12 Sam znak zodiaku to jeszcze nic... dochodzi do tego numerologia, horoskop chiński, itp... większość pasuje, ale się jakoś nie zaczytuję specjalnie, bardziej mama mi "nawija" co mnie czeka Mama się interesuje zodiakami, ascedentami (nie wiem jak się to pisze), numerologią itp, itd... Jestem wodnikiem, chińskim ognistym smokiem, numerologiczną 11 Odpowiedz Link
grave_digger Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 02.01.10, 21:13 jestem wagą, chińskim szczurem, numerologiczną 4 w ascendencie w rybach Odpowiedz Link
grave_digger Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 02.01.10, 21:15 horoskop na 2010 rok www.wrozka.com.pl/view/category/id/178 Odpowiedz Link
zales239 Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 02.01.10, 21:23 Ja jestem seksownym skorpionem,u mnie wszystko się zgadza kurna,niestety. Jestem zadowolona hhe. Czarne jest czarne a białe białe i nic po środku!!!! Odpowiedz Link
bswm Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 02.01.10, 21:20 grave_digger napisała: > jestem wagą, Waga z wodnikiem świetnie się dogadują Odpowiedz Link
grave_digger Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 02.01.10, 21:26 wiem, słyszałam i na wodników nie narzekam. moja starsza tyż wodnik Odpowiedz Link
wilma1970 Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 02.01.10, 21:36 Nie czytuję horoskopów - przepowiedni, tych na miesiąc. Ale raczej wierzę w horoskopy charakterologiczne. Jestem zodiakalnym skorpionem i bardzo mi z tym dobrze. Jest w mojej naturze bezinteresowna złośliwość. It's beyond my control, że powtórzę za de Valmontem. Mój mąż jest wodnikiem, co bardzo źle wróży naszemu związkowi. Od 25 lat źle wróży. Odpowiedz Link
kama_msz grave:D 03.01.10, 00:59 ja też waga, ale raczej z tych mniej zrównoważonych, lubiących zwracać na siebie uwagę i być na świeczniku o uroku osobistym i artyzmie nie wspominam przez wrodzoną skromność buhahahaha Odpowiedz Link
elske Re: grave:D 03.01.10, 01:20 Ale mam piekny horoskop na ten rok . Jestem zodiakalnym bykiem, kiedy czytam opis swojego znaku, duzo cech sie zgadza.Zawsze pisza ze byk to artysta ,a u mnie zgadza sie to w 100%. Odpowiedz Link
schiraz Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 19:42 Wilma i ja jestem skorpionem, z całą jego złośliwą naturą a mój mąż również wodnik, wszędzie gdzie czytam nie powinno nam się ułożyć a puki co 8 lat jakoś zleciało Mam nadzieję dociągnąć z nim chociaż do wspólnych 25 lat! Odpowiedz Link
deodyma Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 01:43 w chinskim horoskopie jestem zodiakalnym tygrysem a to zupelne zaprzeczenie koziorozca pewne cechy tych obu znakow sie zgadzaja, pewne nie. Odpowiedz Link
deodyma Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 01:40 w horoskopie pisze, ze ludzie spod znaku koziorozca to ponuraki a w moim wypadku tak nie jest maz jest lwem i w takim ukladzie w ogole nie powinnismy ze soba byc, bo rzekomo do siebie nie pasujemy. Odpowiedz Link
figrut Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 01:53 > w horoskopie pisze, ze ludzie spod znaku koziorozca to ponuraki a w moim wypadk > u > tak nie jest W mojej starej księdze nie pisało o koziorożcach jako o ponurakach. Są dwa rodzaje koziorożców. Jedne pozostają w domowych pieleszach i dbają o rodzinę jak mało kto osiągając wyżyny w tej dziecinie. Dla innych rodzina jest gniazdem z którego wylatują pnąc się w świecie coraz wyżej, ale gniazdo to ich grunt, korzenie do których zawsze wracają. Mówiąc krócej - jedne osiągają wyżyny domowe, inne po za domem pną się coraz wyżej osiągając wyższe stanowiska. Odpowiedz Link
figrut Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 01:42 Waga i ogólny zarys cech się zgadza. Niestety, wagi obok uroku, wdzięku, wrodzonej dyplomacji mają równoważące je cechy negatywne jak choćby niezdecydowanie Co do wodników, to waga powinna mieć ich za przyjaciół, ale związki z wodnikiem raczej nie wskazane... Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 11:51 O! ja astrologia sie interesuje - niby jako zabawa i totaklnie amatorsko - ale sobie czytam rozne ksiazki - (bardzo polecam Jóźwiaka "Astrologia samopoznania") Nawet na kursie byłam I to nie jest moje kochane tak ze sie urodziłyście 1 maja i ... BYK jesteście I ten "byk" to ma to i to i taki a taki charakter Takie "gazetowe" okreslanie cech znaków zodiaku - mozna sobie pod tyłek połozyć i nie maja one nic wspolnego z rzeczywistym. Liczy się ascendent, descendent, tranzyty, pozycje Saturna , Jowisza, Marsa , Urana, i reszty planet .... do konkretnych znaków i względem siebie (i to zależy jeszcze jaka ta pozycja : czy koniunkcja, czy trygon , czy opozycja ...) + tysiąc inne rzeczy Dlatego jak słysze "jestem typowym bykiem bo lubie ładne rzeczy, luksus i jedzenie" albo "typowy Skorpion ze mnie - uwielbiam seks , jestem dosyć zawzieta oraz nigdy nie zapominam krzywd " to się troszkę z takiej osoby podsmiechuje bo gucio ona tak naprawde wie o "charakterologi" znaków zodiaku i owa wiedza pochodzi własnie z paru zdań naskrobanych w magazynie "Pani" czy z jakiejś badziewnej stronki w necie . Prawdziwy kosmogram musi być konkretnej osoby - wyglada np. tak : i tu nie można powiedzieć ze ta osoba to "typowy" BLIZNIAK co jest szalony, rozgadany i towarzyski i go "nosi" - bo tu sie liczy i ten Księżyc w Rybach i Merkury na Medium Celi i koniunkcja Saturna z Marsem (!!!) na Lwie. I inne rzeczy ! I dopiero wtedy mzona powiedziec co ta osoba ma "z bliżniaka" a co nie Odpowiedz Link
babowa kotka 03.01.10, 12:03 a wez ty , tak z nudów , ułoz mi taki obrazek i jeszcze szczególowo objasnij , co? da rade? tak wiesz, ze niby moze jaki prezent na nowy rok Odpowiedz Link
babowa o nieeeee, tak to nie bedzie ! 03.01.10, 12:14 ja byłam pierwsza, nie pchac sie łokcie koło doopy trzymac , no pamietaj, kotko , ze obowiazuje kolejnosc zgłoszen a i wiek tez jest istotny, wiec , dzieci drogie, poczekac musicie Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 12:17 * Księżyc w Raku 1 (ups... się rabnełam ) Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 12:25 Dziewczyny - ja moge sie pobawic ale : a. traktujemy to jako zabawe i musicie wziąć pod uwage że moge się pomylic - nie jestem profesjonalną wrózka a jedynie czytam sobie książki do poduszki i się bawie Moge napisac i głupote i źle zinterpretować. I tak do tego podchodzimy b. to nie jest tak hop siup i gotowe w 5 minut. Kosmogram moge oczywiscie od razu - bo to program komp. mi rysuje ale nad interpretacją musze się zastanowić posprawdzac, czasami rózne 2 rzeczy sie wykluczaja i trzeba pokopać bardziej i głebiej i wyłapac w układzie znaków coś co zdecyduje albo pokaże coś jeszcze - potem to trzeba napisac na pare zdań i to jakoś ubrać w słowa - no jednym słowem jest to robota na chwilke tylko na sporo dłuzej. Nie "trzasne" Wam teraz 10 kosmogramów w pól dnia - bo po prostu nie dam rady - nie mam takiego "przerobu" No ale dzis jeden mogę. Jesli dam radę to mogę w ciagu jakiegoś czasu te pozostałe też spróbować się pobawić Babowa była pierwsza Podaj - (moze być na maila gazetowego jesli nie chcesz roku podawać )datę urodzenia, godzinę (jesli wiesz - godzina jest ważna - jak najdokładniejsza o ile się da) + miejsce urodzenia (miasto) Odpowiedz Link
karra-mia Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 12:27 ja tez chcę, ja też ja bedziesz miała chwilę, daj znać, poślę co trza na gazetowego Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 12:52 Czekam na odzew babowej Odpowiedz Link
totorotot Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 14:16 Ja też wysłałam mejlaa nawet dwa i cierpliwie będę czekać DD Z góry dzięki DD Odpowiedz Link
mearuless Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 12:25 eee to znaczy co prawda? bo ja jestem skorpion, i nie wiem czy to prawda. jestem:-mila, uprzejma, zajebiscie wytrwala, jak kocham to na zaboj, jak nienawidze to do grobowej deski. nie przebaczam albo przebaczam ale nie rozgrzeszam. potrafie sie poswiecie ale tez mam oznaki narcyzmu... no i ciagle mysle i mowie o sexie- hehheheh obseszyn Odpowiedz Link
bernimy Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 12:48 Ha ha ja też skorpion i niby cechy charakteru się sprawdzają (przyjacielska, troskliwa, jak kocham to na zawsze, nigdy nie zdradzę, także przyjaźnie, ale też nie wybaczam, tzn. nie zapominam) ale np. jestem z innej planety niż Mea Nie wierzę w horoskopy, nie czytam, nie sprawdzam co mnie czeka bo to głupotki. Może trochę się zastanawiam nad cechami charakteru przypisanych do danego znaku, ale też to różnie bywa. Znam panią "pannę", totalnego flejtucha , leniucha i bałaganiarę, ale w znaku "panna" jest wyszczególniona cecha pedantyzm, to ona bardzo gorąco powtarza, że jest pedantką Jak również mam w rodzinie przypadek dwóch osób z tą samą datą urodzenia a pochodzą jakby z różnych planet. Ani jednej cechy wspólnej. Tak wiem, bo to nie tylko data urodzenia, ale jednak horoskopy są na jej podstawie, stąd nie wierzę. Odpowiedz Link
zoja.pl Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 13:04 Kotko, ja też ślicznie prosze o taki horoskop Oczywiście poczekam ile bedzie trzeba. Wszystkie dane pośle Ci na gazetowy, z góry dzięki pa Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 13:04 Nie wierzę i nie czytam. Odpowiedz Link
kotka.zielonooka babowa- kosmogram :) 03.01.10, 13:33 Kosmogram babowej wyglada tak: (date i miejsce urodzenia wymazałam ) Teraz lece zrobic obiad - wiec interpretacja troszke póżniej ale juz ciekawe miejsca widze Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: babowa- kosmogram :) 03.01.10, 13:44 Tylko powiem ze ciekawe miejsca to : Bardzo dużo koniunkcji!!! (koniunkcja to wtedy gdy planety sa ułozone tuz obok siebie ) - koniunkcja słonca i saturna - koniunkcja wenus i merkurego - koniuncja księżyca i urana oraz: - jowisz na descendencie (!) - trygon (to wtedy gdy planety sa uzlozone "po trójkacie" wzgledem siebie) saturna, słonca i urana (!) Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: babowa- kosmogram :) 03.01.10, 13:46 * trygon saturna/słonca do urana i jowisza Odpowiedz Link
babowa Re: babowa- kosmogram :) 03.01.10, 13:55 ty mi kotka po polskiemu mów cieszy mnie ze duzo ciekawych miejsc ale ze co? tak po babowemu no do mnie mów Odpowiedz Link
bswm kotka 03.01.10, 14:44 Ja byłam druga w kolejce, jak będziesz miała chwilę, daj znać, to Ci wyślę wszystkie dane na gazetowego. Odpowiedz Link
mathiola No właśnie to dziwne jest 03.01.10, 14:27 Bo ja w sumie jestem racjonalistką, ale te znaki zodiaku to normalnie się sprawdzają! Ja jestem Lew i mam lwi charakter. Mój mąż jest Panna i jest... czepliwy jak Panna Kiedy widzę nieśmiałą, romantyczną i lekko wycofaną osobę, zazwyczaj okazuje się, że jest ona spod znaku Raka. Nie wiem jak to działa, ale może jednak coś w tym jest Odpowiedz Link
mathiola Zróbta i mi takie cuś fajne :) 03.01.10, 14:42 Bo chcę się przekonać, że wróżki wiedzą co mówią Odpowiedz Link
kotka.zielonooka BABOWA cz I 03.01.10, 16:33 Ok, ufff.... mam tak mniej wiecej “liźnięte”.: Pierwsze co wyskakuje w Twoim horoskopie to niesamowity silny konakt z innymi ludzmi . Ci ludzie – w Twoim zyciu i Twoim otoczeniu sa niesłychanie ważni . I jest to zarówno rodzina (blizsza dalsza) jak I znajomi , ludzie z pracy , znajomi z netu itp. Te relacje i kontakty bardzo wpływaja na Twoje zycie – zwykle pozytywnie [ ale czasem - ze wzgledu na ich intensywnosci jak I silne oddziaływanie na Ciebie czasami niestety też negatywnie] Z horoskopu (słońce w Bliznietach) wynika że jestes osoba bardzo świadomą siebie (swoich zalet ale też wad) , choć raczej przyznajesz się do wad sama przed sobą a innym starasz się pokazać jak od najlepszej strony Wyjatkowo łatwo się przystosowywujesz do ludzi do sytuacji do otoczenia , ale jednoczesnie zachowujesz swoje zdanie i nie boisz się go wyrazić – nawet jesli jest to kontra to co cale otoczenie mówi. Bardzo silnie bronisz swoich przekonań – nawet jesli jesteś w nich odosobniona. Nigdy nie zmienisz zdania i swojej opini tylko dlatego ze coś “mówią inni” , choc jednoczesnie będziesz szukac u tych innych ludzi jakis argumentów które byc może pozwola ci zrozumiec ich inne zdanie . I jesli znajdziesz coś takiego – to bardzo ci to pomaga I cieszysz się że moze nie tyle się zgadzasz z opinia innej osoby ale ja rozumiesz I akceptujesz ze moze miec inne zdanie. Jestes bardzo wyczulona na poznanie wszystkiego, sprawdzenie, dotkniecie- taki troche “niewierny Tomasz” - musi sam wsadzic palce w ranę i pomacac Musisz jak najwięcej widzieć, doświadczyć, wiedzieć; i wiedzę tę jak najlepiej zużytkować. Bardzo czesto może porywać cię zainteresowanie ku nowej sprawie, zanim pierwsza zostanie doprowadzona do końca. Stad czasami - niepokój, nerwowość i najwyższe niezadowolenie z powodu braku czasu. Posiadasz ogromną łatwość wysłowienia i dyskusji; zarówno własne zdanie potrafisz wyłożyć jasno, ale i poglądy innych umiesz w najodpowiedniejszy sposób pokazac czy przekazac innym którzy takiego daru nie mają. Ludzie ze Słońcem w Bliźniętach znają się we wszystkim, to tacy troszkę" spryciarze" nie sprawia im najmniejszego trudu np. palnąć przemowe na poczekaniu. Są zawsze mniej lub więcej dowcipni, chętnie stroją miny i żarty, a czasem też potrafią kogoś wykpić. Czasami maja tremę przed publicznym wystapieniem ale jakos tak to robia ze nikt tego nie zauważy Starasz się zawsze wiedzieć , byc zorientowaną. T woja broń to znajomość wszystkich faktów, bieżących informacji oraz kontakty osobiste Zależy Ci, aby wszystko dokładnie zrozumieć i mieć sprawdzone informacje. (słonce w Bliznietach bardzo mocno podbite przez Saturn w Bliżnietach) Znajomości traktujesz poważnie, starasz się przestrzegać zasad towarzyskich. Swietnie sprawdziłabyś się w której wymagana jest dyscyplina umysłowa. Lepiej pracujesz, jeśli masz dokładnie określony zakres obowiązków, a umowy są przejrzyste. Bardzo dobrym kierunkiem pracy i aktywnosci zawodowej – dziedziny zwiazane z np. z prawem (adwokat, radca prwany itp.) – zwłaszcza jesli ida w kierunku pomocy innym ludziom. Czasami taki rozwój moze byc zawodowy, czasami tylko w marzeniach a czasami realizowany charytatywnie (właczanie się w akcje społeczne, pomoc komus w napisaniu podania , walka o “sprawiedliwośc” itp.) To cały czas ten Saturn w Bliznietach pokazuje!) Pogłebia to dodatkowo Jowisz w wodniku oraz na descendencie ! Starasz się rozwijać i doskonalić poprzez ideały, rozwój intelektualny i korzystanie z rozmaitych, niecodziennych okazji. Masz społeczną naturę (bardzo silnny ten Jowisz na descendencie) i szerokie horyzonty. Twój umysł broni się przed przyjmowaniem narzuconych schematów, musisz mieć niezależność intelektualną. Jednoczesnie paradoksalnie masz dużą tolerancję dla cudzych poglądów. Dzięki tej tolerancji nie istnieją dla Ciebie różnice klasowe, rasowe czy religijne. Co potwierdza tylko to co napisałam wyżej Próbujesz pokazać światu to, co jest w Tobie najlepsze. (tu to co napisałam wyzej czyli słonce w bliznietach pogłebia ascendent na Lwie) Cieszysz się życiem i chętnie spędzasz czas na zabawie. Masz silne poczucie dumy, godności i honoru. Ogromny szacunek do siebie ale I “pochylenie się” nad innym – słabszym, potrzebujacym pomocy itp (czyli wszystko bardzo ładnie się układa) Wobec ludzi masz wielkie serce i potrafisz okazać im wspaniałomyślność. Tu znów też wychodzi ten “społecznik” w zyciu i… naprawde nie zdziwiłabym sie gdybys miała jakiś związek z prawem ew. “zaciecie” prawnicze Mozesz mieć słabość do muzyki, pięknych rzeczy, urodziwych ludzi i ładnych strojów.(choc ten saturn troche bruzdzi - wiec jestem ciekawa jak jest naprawde ) Zanim zareagujesz, rozważasz wszystkie za i przeciw (daje to Księżyc w Wadze) I znów wyskakuje znak prawników – poznanie argumentu obu stron, wydanie opini. Przeciwstawienie się nawet silnemu autorytetowi (czy bardzo lubianej magielce ) bo jest to sprzeczne z twoim przekonaniem, poczuciem sprawiedliwosci itp. Nie jest ważne czy opinia z która sie niezgadzasz pochodzi od osoby popularnej, lubianej , nie ma znaczenia ze mozesz sie wtedy narazić – jesli dana osoba mówi coś z czym się kompletnie nie zgadzasz – walisz prosto z mostu . Jednoczesnie charakterystyna jest dla ciebie układność, delikatność i urok osobisty. To “walenie prosto z mostu” nastepuje wtedy kiedy naprawde cie coś wzburzy – do pewnego momentu starasz sie załatwic wszystko ugodowo I harmonijnie. Jesli jednak sie nie da – nie boisz sie powiedzieć własnego zdania , choc jednoczesnie w głebi ducha dosyć mocno to przezywasz i np. czyjes słowa mogą cię urazić (silny znak raka) – bo cechuje cie tez wrażliwośc (choc czasem ludziom wokól starasz sie pokazać jako silna i niewrazliwa kobitka, to nie dokońca prawda ) Ale jesteś w stanie poswięcić te swoja wrazliwosc I poczucie krzywdy dla wyższych większych celów Partnerstwo odgrywa ogromną rolę w Twoim życiu. Zdarza się, że nieharmonijny związek odbija się na Twoim zdrowiu. Bez ludzi odczuwasz pustkę, źle znosisz dłuższe okresy samotności. Masz wyjatkowo (!!!) towarzyskie usposobienie. Dzięki licznym kontaktom towarzyskim, gościnności i skłonności do rozrywek, jesteś prawdopodobnie osobą bardzo popularną. Masz silną intuicję i polegasz na swoich przeczuciach. Długo się przygotowujesz do realizacji własnych planów i marzeń. (Merkury w Raku) Możesz dobrze czuć się w instytucjach służących innym, zapewniających schronienie, pożywienie i pomoc. (merkury w raku) – co potwierdza powyższe moje dywagacje ) Starasz się rozwijać i doskonalić poprzez życie zgodne z Twoimi ideałami, okazywanie dobroci i szlachetności wobec innych. Potrafisz współczuć, masz dużo wrażliwości na krzywdę innych i chętnie im pomagasz. Doskonale rozumiesz ludzi, ich potrzeby, masz ogromną intuicje (Jowisz w rybach, Jowisz na descendencie) Pragniesz aby na świecie panowały sprawiedliwość i dostatek. Potrafisz o to płomiennie walczyć. (znów mi ten prawnik ew. społecznik i wolontariusz wychodzi ) Nie zdziwiłabym sie gdybys pracowała w jakiejś instytucji pomagajacej ludziom (cos w stylu :urzad pracy , jakkas jednosta pomagajaca innym, itp.) Ew. Cos związanego ze sztuka Albo chociaz kiedys o tym marzyłaś. Wobec ludzi masz dużo ciepła, empatii i szlachetnośc (silny znak Lwa) Cechy charakteru jakie posiadasz pomogą Ci w pracy w instytucjach dobroczynnych, ale także w zawodach związanych z dziedzinami sztuki i tworzeniem pod wpływem intuicji. (silna waga, silny Jowisz, silny wodnik) Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: BABOWA cz II 03.01.10, 16:35 cz 2... Jesteś wrażliwą, serdeczną i romantyczną osobą. Cechuje Cię duża dobroć i czułość. Masz w sobie mnóstwo życzliwości, potrafisz troszczyć się o innych. - czyli znowu potwierdza sie to co wyżej a tu podbija to Wenus w Raku) W związkach partnerskich cechuje Cię wrażliwość i przywiązanie. Osoba, z którą jesteś, powinna pamiętać, że potrzebujesz dużo ciepła, i że łatwo Cię zranić. Jako kobieta z Wenus w Raku, lubisz opiekować się swoim mężczyzną, starasz się odgadywać jego potrzeby. Podobnie z dziecmi jesli takie posiadasz. Masz ogromne pragnienie samowystarczalności i kontroli, choc jednoczesnie ogromna potrzebe kontaktu z innymi ludzmi. Byc moze wolisz pracować w pojedynkę, czasami masz brak zaufania do pracy w grupie , ew. Uważasz ze sama zrobisz to lepiej jeśli nie bedziesz musiała odpowiedać za pracę innych Moze - choc nie musi - pojawiać się u Ciebie pojmowanie życia jako obowiązku wobec innych ludzi. Mozliwe przywiązanie do swoich pieniędzy, przedmiotów, drobiazgów, bliskich itp.bo trudno było je zdobyć. ( Koniunkcja Słońca i Saturna) W zyciu powinnaś mieć sporo warunków sprzyjające osobistemu i zawodowemu rozwojowi, jakiś optymalny czas do opracowania długoterminowej strategii rozwoju, korzyści płynące z umiejętnego wykorzystania sprzyjającej sytuacji i otrzymanego poparcia. Generalnie szczęscie w zyciu – zwł. Zawodowym (trygon Jowisza do Słońca) W twoim zyciu mozliwe sa wydarzenia pozytywnie wpływające na Twoją psychikę, jakis mocno uczuciowy związek, powodzenie materialne, rozwój duchowy i intelektualny,itp. osobista ścieżka rozwoju, łatwe przyswajanie nowych idei i ich przekazywanie innym. (trygon Jowisz-Ksiezyc) No to tak 1/10 tego co by się dało wycisnąc z twojego horoskopu ale i czasu mało i nie wiem czy ja umiem tak wszystko zinterpretowac. Ale napisz chociaz czy cokolwiek się zgadza Odpowiedz Link
totorotot Re: BABOWA cz II 03.01.10, 17:34 na moje to sie zgadza- Babowa to faktycznie miła, ciepła osóbka ) Koteczko, jestem trzecia po BSWM... nie zapomnij o mnie plizzz ;DDD /sorki za zawracanie/ Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: BABOWA cz II 03.01.10, 17:39 bsmw i totorotot - wyslijcie na maila - date i godzine urodzenia oraz miejsce urodzenia nie obiecuje tylko ze dzisiaj dam rade Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: BABOWA cz II 03.01.10, 17:45 Co do babowej to z kosmogramu wychodzi ze owszem miła i ciepla osobka ale jak ja sie wkurzy to lepiej uciekac I nie da sobie w kasze dmuchac i zawsze broni swoich pogladów . I bardzo wyczulona na sprawiedliwosc wzgledem ludzi.(np. w bronieniu słabszych i atakowanych - nie wiem czy np. na forum cos takiego ma miejsce?) No i bardzo przejmujaca sie krzywda innych , i w ogóle bardzo silny nacisk na relacje miedzy - ludzkie (tu by tez pasowaly jakies zawody psychologiczne i socjologiczne) plus duzy potencjał intelektualny - chec poznania, rozgryzienia jakiegos problemu (czyli tez albo silne "zaciecie" prawnicze albo socjologiczno-psychologiczne, albo pomoc ludziom, społeczeństwu jako taka ) oczywiscie nie musi to byc od razu zawód wyuczony i wykonywany ale jakies hobby lub niespelnione marzenia Odpowiedz Link
babowa Re: BABOWA cz II 03.01.10, 17:50 ty tu kotka juz nie rozpisuj mnie na czesci pierwsze bo mi na łeb wleza i nasraja ale jestem pod wrazeniem, duzym i ze to tylko kurs trzeba skonczyc i juz ?i oczywiscie zdziebko intuicji kotkowa ja chetnie posłucham o sobie jeszcze ale moze juz na priva bo jak mi tu wyskoczysz z jakims smrodem to nie wiem czy udzwigne Odpowiedz Link
babowa no , kotkowa:) 03.01.10, 17:39 ze tak powiem w skrocie-jakby sie zgadzało ten społecznik, naiwnosc moja, te poczucie dostrzeganie sprawiedliwosci i wiele innych no i to ze trzeba mi długo na odcisk włazic bym warkneła , tez ogólnie, chyba niczym mnie nie zaskoczyłas, tyle ze sa tam wymienione same zalet a gdzie ta moja wrednosc i nerwowosc co? ale pełna podziwu jestem za prace nad moim znakiem, ze tez ci sie chciało!!! dziekuje bardzo chyba sobie to wydrukuje albo co ;P no i stwierdzenie ze to jedynie 1/10 wiedzy jak mozna miec o osobie tylko z daty urodzin jest zadziwiajace dzieki wielkie raz jeszcze pozdrawiam Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: no , kotkowa:) 03.01.10, 17:53 ale było! było!: ... Bardzo czesto może porywać cię zainteresowanie ku nowej sprawie, zanim pierwsza zostanie doprowadzona do końca. Stad czasami - niepokój, nerwowość i niezadowolenie (np z powodu braku czasu)" ps. oczywiscie tez skupiałam sie na rzeczach miłych i pozytywnych , choc w twoim horoskopie jakiś wiekszych zgrzytów nie ma Jedyny jakis punkt zapalny to moze ten Saturn kolo Słonca (koniunkcja) Saturn generalnie jako taki ogranicza , wciska w schematy , "meczy" . Kazdy z nas gdzies tego Saturna ma i to w róznych konfiguracjach - lepszych gorszych ale ma. U ciebie byc moze zgrzyty pojawiaja sie - jesli w ogole - własnie tutaj - czyli z jednej strony chec ekspresjii i tego ciągłego kontaktu z ludzmi a z drugiej np. czasami poczucie zeby sie nie naciąć na drugiego czlowieka człowieka - ze ktos uzna to za narzucanie.Albo nie dac sie oszukac - moze mialas takie juz przypadki ze komus pomoglas a okazalo sie ze ktos te twoja dobroc wykorzystał? Albo chec wspolnej pracy z ludzmi a jednoczesnie brak zaufania ze oni zrobia to dobrze ? Ze i tak musisz ich skontrolowac i sprawdzic czy zrobili cos ok? Albo taki troche slomiany ogien - zaczniesz, zapalisz sie i ... zniechecisz zostawisz coś i nie skończysz . Albo zajmie cie cos innego. Co w sumie jest przeciwstawne do tego Saturna co lubi porzadek i normy i takie tam - wiec mozesz miec w tym momencie wyrzuty sumienia ze nie skonczyłas czegos co sobie obiecałas To z takich mniej pozytywnych rzeczy tyle - wiec ogolnie lajtowo i bardzo fajny i pozytywny kosmogram masz . I w dodatku te silne Słonce i Jowisz i Saturn sprawiaja ze mozesz zawodowo miec bardzo duzy potencjał i naparwde duzo osiagnac na tym polu Odpowiedz Link
mamolka1 ja też :) 03.01.10, 19:07 pięknie o takie poproszę - tylko na gazetowca, nie analizuj mnie proszę publicznie wysyłam te moje cuda do Cię na gazetowego mogę czekać ..... Odpowiedz Link
perlowy_dzem Re: ja też :) 03.01.10, 19:18 ooo matko, kotka ja też chcę! ja mogę podać tu - i możesz mnie obsmarować, ja się nie boję 27.08.81, Warszawa, godz. 0.15 plissss olej kolejność Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: ja też :) 03.01.10, 20:34 Kochane emagielki - jak powiedziałam - jest to (przynajmniej dla mnie) li i jedynie zabawa. Forma rozrywki i takiej troche układanki-zgadywanki. I wg mnie - tak to nalezy traktowac To co ja sobie w ukladzie planet znajde - moze byc błedne. Dwa - moge nawet dobrze zauwazony uklad planet - błednie zinterpretować Nie jestem ekspertem a jedynie entuzjasta - amatorem Z tego tez powodu - nigdy przenigdy nie wywloke na forum publicznym jakiś niefajnych rzeczy w horoskopie nieznanej mi osoby! Raz ze nie miejsce ku temu , dwa - ze wzgledu na znajomosc swoich niedoskonałosci i jeszcze wielu rzeczy jakie sie musze nauczyć - nie odważyłabym sie rabnąc publicznie ze coś jest niefajne, szkodliwe itp - bo byc moze wlasnie zle zinterpertowalam. Mozemy sie umówić ze bede pisac o rzeczach niekontrowersyjnych i ew. jakies nieiwelkie wady zeby nie bylo tak cukrowo i wazelinowo. Ale to tez - w ramach traktowania i zabawy. Mozemy sie wspolnie posmiac i zobaczyć czy cos sie zgadza czy nie o ile dane emagielka zechce potwierdzic czy zaprzeczyc - ale traktuje to jako wspolna forme zabawy I dlatego na privie niekomu horoskopu ukladac nie bede. Albo jestesmy troszke odważne i wspolnie się bawimy albo nalezy się udać do profesjonalnej wrózki Ja nią nie jestem Bardzo wiec prosze o potwierdzenie osoby które wysłały mi dane - date i godzine urodzenia ze zgadzaja sie malenka interpertacje ich kosmogramu publicznie na tym forum (jak pisałam zadnych niefajnych rzeczy wywlekac nie bede )- i ze traktujemy to jako forme wspolnej rozrywki. [ perlowy_dzem nie musi potwierdzac bo jak widze nawet publicznie podal dane hiehiehie ] Dzis uda mi sie moze jeszcze z bsmw Reszta - juztro Odpowiedz Link
mamolka1 Re: ja też :) 03.01.10, 20:38 no dobraaaa to mnie możesz interpretować publicznie - tylko na litość boską nie zdradzaj jaka stara jestem Odpowiedz Link
totorotot Re: ja też :) 04.01.10, 09:54 Mnie mozna publicznie jak najbardziej zinterpretować D Dzięki! Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 19:46 cos w tym jest. ja mam rogata dusze i charakter, a z urodzeniam baran. Odpowiedz Link
kotka.zielonooka BSMW _ mała interpretacja :) 03.01.10, 21:42 Najpierw kosmogram - wyglada on tak Kolkami zaznaczyłam ciekawe miejsca Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: BSMW _ mała interpretacja :) 03.01.10, 21:49 BSMW Bardzo taki „dwubiegunowy” horoskop i trudny do interpretacji - przynajmniej dla mnie Widze tu jakgdyby dwie drogi w horoskopie – i zeby było smieszniej bardzo rózne od siebie i nie zabardzo moge wyłapac która dominuje i która jest odzwierciedleniem osobowosci emagielki Nie jestes jednoznaczna osoba która łatwo rozgryźć na 1 rzut oka - to na pewno Są w twoim kosmogramie cechy które świadcza o bardzo duzym poczuciu piękna i harmonii. Ludzie postrzegają Cię jako osobę bardzo miłą i uprzejmą, ponieważ chętnie z nimi przebywasz. Bycie z drugą osobą dodaje Ci sił, potrzebujesz partnera, by harmonijnie funkcjonować. Umiesz sprawiedliwie rozważyć dwie strony medalu, posiadasz talent do dyplomacji. negocjacje, mediacje, praca z ludźmi – odpowiadają Twojej naturze. (to daje ascendent w wadze oraz dodatkowo podbija wenus w rybach) Ksiezyc w Rybach sprawia że jesteś osobą niezwykle wrażliwą i współczującą. Masz artystyczną duszę, twórczą wyobraźnię, moze zamiłowanie do sztuki, muzyki lub tańca? Twoje życie uczuciowe jest bardzo bogate. Często marzysz i fantazjujesz – ale zazwyczaj wtedy gdy nikt nie widzi Co ciekawe osoby z Księzycem w Rybach mają czasami skłonnosci do „złosliwosci rzeczy martwych” – typu: zepsucia komputera(, np. wylania na niego herbaty), albo do tego ze pasek od płaszcza się urwie, guzik odpadnie, obcas złamie , oczko w rajstopie pójdzie – bardzo często się z tym spotykam Nie masz czasem tak ? Z kolei silny Merkury w Koziorozcu daje ci praktyczny i dobrze zorganizowany umysł Czyli tu marzycielka a tu twardo po ziemi Bardzo ciekawy układ Masz zdolność do długotrwałej koncentracji i trzeźwego myślenia. Czasmi mozesz częściej zwracać uwage na to co cie ogranicza niż daje możliwości, wolisz przyjąć bardziej pesymistyczny wariant rozwoju sytuacji. Czy czasem nie masz postawy typu „chciałabym a boje sie”? Ten Merkury i Mars w koziorozcu może tez spawiać ze chcesz zawsze kontrolowac sytuacje – czy to w pracy czy w domu oraz nie znosisz bezczynnosci i lenistwa . Twój partner może np. narzekać, że wciąż tylko „pracujesz i pracujesz” . Masz ogromna ambicję. Zawsze wiesz to, co chcesz powiedzieć i potrafisz to dobrze uzasadnić. Umiesz oddzielić rzeczy ważne od błahych . Ten układ podbija też Mars w Koziorozcu i w koniunkcji z Merkurym Bronisz swoich racji konsekwentnie, popierając to logicznymi argumentami. Przeprowadzając przedsięwzięcie zazwyczaj chłodno je planujesz i kalkulujesz. Cele, kltóre sobie wyznaczysz cierpliwie realizujesz . Jeśli widzisz przyszłe korzyści, potrafisz zdobyć się na wytrwałość i samodyscyplinę. Jeśli nie – mozesz popaść w zniechecenie lub nawet obojetnośc. Dla drugiej osoby potrafisz zrobić bardzo dużo, jeśli istnieje szansa, że ona Cię doceni. Z trudem znosisz odrzucenie – zwłaszcza w przypadku osób ci szczególnie bliskich. Pociągają Cię mężczyźni poważni, zachowujący dystans, trudni do przeniknięcia. Tacy troszke „mroczni małomówni rycerze” Mars daje ci duzego „kopa” do działania a bedąc w Koziorozcu – może być to szczególnie nakierowane na działania zawodowe lub pasje Podbija ten układ dodatkowo Jowisz w Baranie który daje ci duzy optymizm i silna wiare , dążenie do doskonalenia się i poprawy warunków funkcjonowania Duże zasoby energii psychicznej, bogactwo pomysłów, pewność siebie, forsowanie własnego zdania, - taki „power do działania” Jeśli juz masz jakieś wady to może to być np. brak obiektywizmu, popędliwość, przecenianie własnych możliwości, hołdowanie zasadzie „cel uświęca środki”, pochopne osądzanie ludzi . Może też wystapić skłonność do pouczania innych albo i brak samokrytycyzmu Trzeba na to uważać Znowu to wszystko zgadza się i jest umocnione poprzez Saturn w Lwie który daje ci naturane predyspozycje i potrzebe kierowania zespołem (czy to w rodzinie czy w pracy - pracowników, ) rozliczania „podwładnych” z wykonania zadań, planowanie nowych przedsięwzięć (cały czas mogą być to domowe ) , bardzo wyrazna niechęć do pracy monotonnej, pozbawionej możliwości wykazania się, zaistnienia w szerszym otoczeniu, a takze duży optymizm i nie przejmowanie się przejściowymi niepowodzeniami W związku ze swoją pracą przyjmujesz na siebie takie obowiązki, które pozwolą Ci czegoś dokonać, wzbudzą uznanie innych ludzi lub pozwolą zabłysnąć. Masz ambicje, by sprawować kierownicze stanowiska. Ale z kolei Słonce w Wodniku daje ci oprócz tego indywidualizm, oryginalność, niezależność, społeczność, dogmatyzm, ekscentryczność – co trochę kłóci się z tymi negocjacjami w zyciu i potrzeba harmonii – ale może to ma sens i jest takim wspólnym ogniwem dla tej drugiej drogi jaką widze w układzie planet A jest ona bardzo ciekawa i … zaskakujaca Pluton na ascenencie ! Jest bardzo ciekawy – daje nature nie zalezna, wrecz lubiaca niebezpieczne sytuacje i niechec do podporzadkowania się konwenansom i normom – to może być nawet w ekstremalnych sytuacjach - niebezpieczeństwo popadnięcia w konflikt, lub wystąpienia kłopotów z policją, wojskiem,itp. Czasami „tylko „ objawia się w jakiejs nagłej transformacji osobowości, gwałtownej zmianie wyglądu, sposobu ubierania się i zachowania. To kompletnie niepasuje do tego wyzej i bardzo mnie zastanawia może kiedys był w twoim zyciu jakiś przełom ??? Drugi niepokorny znak to Uran w Skorpionie- może dac porywcze usposobienie, tendencja do szukania drugiego dna i ukrytego sensu wydarzeń, wyznawanie spiskowej teorii dziejów W sensie negatywnym - np. nagłe wybuchy emocjonalne No więc twój horoskop nie jest jednoznaczny Z jednej strony silne znaki typowe dla wrazliwej i delikatnej osoby , pragnienie harmoni itp. Z drugiej – silne dążenie do sukcesu, kontoli sytuacji, indywidualizmowi , nawet leciutka nutka pracocholizmu a na koncu czai się ten kompletny „diabełek” w horoskopie (pluton i uran) który może być kompletnie niekotrolowalny Nie wiem czy to kiedys było – jakas bużliwa młodośc i szaleństwa totalne – czy dopiero jakis przełom przed Toba – jakas zmiana pracy/zawodu ? Zmiana miejsca zmieszkania? Jakieś pójscie totalnie na żywioł za marzeniami i za głosem duszy . Albo jest to ukryte i tylko w marzeniach i jednak chiałabys ale boisz się iśc totalnie na zywioł Nie wiem Zobaczymy Odpowiedz Link
bswm Re: BSMW _ mała interpretacja :) 03.01.10, 22:02 Woow, dziękuję za tak wnikliwą analizę. Złośliwość rzeczy martwych - TAK! Jak najbardziej Ciągle się też obijam o sprzęty, które stoją ciągle w tym samym miejscu Co do przełomu, jakieś 5 lat temu odeszłam od osoby, z którą spędziłam 12 lat, miałam wszystko - miłość, oddanie, ogromnie duże pieniądze, wycieczki na drugi koniec świata, żyć nie umierać. Odeszłam, bo się zakochałam w kimś kompletnie na pierwszy rzut oka różnym, niepasującym do mnie, nie wróżącym kompletnie przyszłości... wszyscy mieli mnie za wariatkę, a my kochamy się bardzo do dziś i mam nadzieję, że ten stan jeszcze trochę potrwa A ta dwuznaczność, cóż... mam kierownicze stanowisko w korporacji i czuję się w tym bardzo dobrze, można powiedzieć, że robię karierę a z drugiej strony wolny czas poświęcam na rozwój duchowy, joga, medytacja - także pewnie siedzą we mnie sprzeczności. Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy, to napiszę Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: BSMW _ mała interpretacja :) 03.01.10, 22:29 A widzisz - czyli pieknie wyszla joga, medytacja - czyli uduchowienie i wrażliwosc (to te ksiezyce i wenusy w rybach oraz silny znak wagi ) i kierownicze stanowiska - silny jowisz i saturn i strzelec hiehie No i ta nieprzewidywalnosc i przełom duzy i postapienie wbrew regułom i takiemu bezpiecznemu zachowaniu (pluton, uran) - dalo wyraz. Oczywiscie w horoskopie sa wazne tez tranzyty planet w danym momencie zycia - i "szalone" rzeczy moga popelniac nawet osoby ktore nie maja tych planet silnie obsadzonych w momencie urodzenia - no ale to juz wyzsza sztuka jazdy i ja sie nie podejmuje az tak doglebnej analizy. Ale z pewnoscia osoba ktora w momencie narodzin miala silnego plutona czy urana (na ascendencie albow koniunkcji z inna silna planeta ) i przy jakims znaku ktory to wzmaga (np. skorpionie) - moze miec wieksze predyspozycje do takich nieoczekiwanych zwrotów i fajerwerków w zyciu A co do księzyca w rybach - no cóz - sama go mam I albo sie obije o kant biurka i mam siniaka na pól uda , albo mi koszula wyjdzie ze spodni, albo siersc kota oblezie albo ubrudze sie na nosie długopisem A|lbo cos stłuke i upuszcze , kawe rozsypie i takie tam czyli ten ksiezyc w rybach jednak działa Odpowiedz Link
semida Re: Ja też poproszę :) Ustawiam sie w kolejkę n/t 03.01.10, 22:32 Jak za darmo to ja też chcę-w domu tego nie mam Odpowiedz Link
semida Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 21:53 Niby wierzę,niby nie. Jestem zodiakalnym Bliźniakiem i prawie wszystkie cechy się zgadzają...prawie Odpowiedz Link
exotique Re: Znaki zodiaku- czy to prawda? 03.01.10, 23:06 nie wierze tylko niby wrozba zony tescia- wyciaga od niego info na moj czy chlopa temat a potem sciemnia ze jej w kartach wyszlo kotka, ja tez bym chciala, albo jakiegos linka do kosmogramu- sama se moge potem powywlekac straszne rzeczy na moj temat hehe jakby co to sle na mejla swoje dane Odpowiedz Link