olinka20 18.02.10, 19:26 Jak to zaklajstrowac? Paznokiec pekniety wskutek choroby ktora właśnie zaatakowała pazury. Nezbyt estetycznie to wygląda a ta osoba ma kontak z ludźmi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jkk74 Re: Pęknięty paznokiec- wzdłuż 18.02.10, 19:29 pójść do manikiurzystki i poprosić o nałożenie sztucznego jedwabiu. sklei paznokieć i zabezpieczy przed dalszymi urazami. normalnie się to maluje lakierem itp można zrobić tak jednego paznokcia i nikt nie zauważy różnicy. z tego co wiem koszt nie jest duży. Odpowiedz Link
amoreska Re: Pęknięty paznokiec- wzdłuż 18.02.10, 19:30 Może po prostu dyskretny opatrunek? Odpowiedz Link
olinka20 Ale to męski paznokiec 18.02.10, 19:36 wiec chyba sobie tipsow nie da nałozyc Odpowiedz Link
jkk74 Re: Ale to męski paznokiec 18.02.10, 19:39 olinka nawet jak męski to można pokryć jedwabiem... jak zostawisz niepomalowany to tylko odcień może być lekko inny ale nie będzie się rzucać w oczy... Odpowiedz Link
doral2 Re: Ale to męski paznokiec 18.02.10, 19:41 olinka20 napisała: > wiec chyba sobie tipsow nie da nałozyc.." nie chodzi o zakładanie tipsów, tylko o pokrycie paznokcia szybkoschnącym akrylem. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Ale to męski paznokiec 18.02.10, 19:45 Aha, bo ja lajkonik w tych sprawach. Dziękuję pięknie za pomoc. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Pęknięty paznokiec- wzdłuż 18.02.10, 19:52 olinka, ja nei jestem pewna, czy przy tym rozpoznaniu mądre będzie nałożenie czegoś na paznokieć... skonsultowałabym z mądrym lekarzem, bo sobie może takie zmiany zafundować, ze się będzie bujał rok z leczeniem tych nowopowstałych... Odpowiedz Link
olinka20 Loli 18.02.10, 19:55 Loli to ty mi pomoz specjaliste od łuszczycy znalesc w moim województwie bo mi juz sił brakuje... Odpowiedz Link
estelka1 Re: Loli 18.02.10, 21:27 Olinka a skąd Ty? Bo ja mam genialną doktorkę w Pile (wielkopolskie), która moją łuszczycę ogarnęła dokładnie 10 lat temu. I od tego czasu względnie bez nawrotu, no może poza tym, że mam niemal non stop "łupież" i bardzo miękkie paznokcie zarówno u stóp jak i dłoni. Ale jest to co najwyżej lekko upierdliwe i nawet nie mam specjalnych problemów natury estetycznej. Odpowiedz Link
tysia77 Re: Estelka 18.02.10, 23:12 Ja też Śląskie.Mam problem z panokciami,resztę jakoś opanowałam.Może u mnie to efekt placebo,ale odkąd zdiagnozowano mnie zaczęłam się mocno pielęgnować.Smaruję się kremami i balsamami do bardzo suchej skóry,włosy myję szamponem do wrażliwej skóry głowy i to na mnie działa.Jedyny lekarz,który zrobił na mnie dobre wrażenie to dr Wyględowska-Kania,szybko mnie zdiagnozowała.Zaleciła właśnie skupienie się na pielęgnacji. Odpowiedz Link
totorotot Re: Pęknięty paznokiec- wzdłuż 19.02.10, 00:03 No i może się to zakończyć jak historia z murzynkiem ) Odpowiedz Link
edycja_kopiuj_wklej Re: Pęknięty paznokiec- wzdłuż 18.02.10, 20:49 Taki kawalek znalazlam, nie dotyczy pekniecia, ale moze sie przyda na przyszlosc "Pielęgnacja paznokci przerośniętych w łuszczycy polega na odpowiednim usuwaniu zdeformowanych części paznokcia koniecznie za pomocą frezarki i odpowiednio dobranych frezów ceramicznych (paznokcie delikatne) lub frezów diamentowych (paznokcie grube). Na przygotowaną płytkę nakłada się albo specjalną masę do rekonstrukcji (schnie ona pod wpływem powietrza) lub żel (zasycha pod lampą UV) marki Gehwol – tylko te preparaty zawierają dodatkowo clotrimazol, czyli substancję, która chroni płytkę przed zakażeniem grzybiczym. " plus na forum ostatnia ciekawa wypowiedz w linku www.luszczyca.pl/read.php?1,4778,4903,quote=1 Odpowiedz Link