No niestety - sadzilam ze forum emagiel jest jednym z bj. zakreconych a tu zonk!

Nie przebijecie ludzików siedzacych na forum pt "Zdrowie"
Zadałam tam bardzo proste pytanie : czy sa jakies skuteczne srodki i suplementy (bez recepty i oczywiscie legalne czyli np. ziołowe) ktore moga pomoc w obnizeniu poziomu cukru we krwi. Poziom jest bardzo nieznacznie przekroczony i wyszedl w badaniach dopuszczajacych do pracy. Zaznaczylam ze chodzi nie o mnie tylko bliska mi osobę napisalam ze oczywiscie ta osoba zdaje sobie sprawe ze w pierwszym rzedzie - zmiana diety, zmiana trybu zycia , wiekszy ruch itp, ale chodzi ot o by wpomoc sie by jak najszybciej ten poziom obnizyc (niedlugo kolejne badnie )
Proste nie? I chyba nieskompliowane pytanie?
W odpowiedzi uslyszalam ze :
- najwazniejsza jest zmiana trybu zycia i bez tego pigulki nie pomoga (jakbym tego sama nie napisala ze doskonale ta osoba o tym wie ! )
- ze ta osoba ma na pewno cukrzyce (diagnoza odbyla sie w ciagu minuty i przez net i bez jakiejkolwiek wiedzy o ile ten poziom cukru jest wyzszy niz norma bo tego nie podalam )
a na koniec - najlepsze:
- ze pisze o sobie tylko ukrywam ten fakt e wstydu (?!) - bo tak " czesto bywa na tym forum " ! (sic!!!)
oczywiscie na zadane pytanie odpowiedzi nie otrzymalam
Dom wariatów, ehhh