Dodaj do ulubionych

fotelik rowerowy

16.03.10, 15:26
do jakiego wieku dzieci ich uzywaja? warto kupic dla 3,5 latka (104cm, 17kg)?
moze jakies konkretne modele polecacie? chodzi mi o taki montowany do ramy nie
do bagaznika.

dzieki z gorysmile
Obserwuj wątek
    • bei Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 16:07
      www.edziecko.pl/zakupy/1,79382,2157573.html
      • stillgrey Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 18:51
        dzieki za linksmile
        juz w sumie wszystko wiem, ale nadal nie moge sie zdecydowac na konkretny model,
        chyba po prostu zainwestuje w sprawdzonego hamaxa.
        • pulcino3 Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 18:57
          a mi sie takie coś podoba
          https://www.aktywnysmyk.pl/img/p/190-588-powiekszenie.jpg

tylko nie wiem czy na 3-4 latka się nadaje wink
          • cudko1 Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 19:01
            ja sie co prawda jeszcze nie znam na tym, bo zakup przede mną, ale
            to co zalinkowałaś pulcino wydaje mi sie okrutnie niebezpieczne smile
            jakies takie mało stabilne i nie wiem cały czas widzę samochód,
            który omija rower a wali w te coś uncertain
            • pulcino3 Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 19:09
              mi się zaś wydaje , ze ta na rame to są mało stabilne, wygodne i w ogóle. Ale
              szczerze, to ja jestem totalny laik w te klocki, nawet rowerem nie jeżdżę,
              jedynie , co to beęąc za granicą bardzo dużo tego typu środka transportu dla
              dzieci widziałam, czyli może to jednak nie jest takie strasznie niebezpieczne.
              • tedesca1 Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 19:15
                oglądałam to akurat przed chwilą na allegro, jedynie pisze, że waga max to 26kg,
                ale kosztuje toto prawie 1500zł wink
                • stillgrey Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 19:42
                  tedesca, tu masz za 400:
                  allegro.pl/item961995399_przyczepka_rowerowa_do_przewozu_dzieci_super_cena.html
                  tez wlasnie sie nad tym zastanawiam, ale z tego co wiem, po polskich drogach nie
                  wolno z taka przyczepka jezdzicuncertain no i maz sie upiera, ze to duzo bardziej
                  niebezpieczne od fotelika i on by sie nie podjal z tym jezdzicuncertain na pewno jest
                  wygodniejsze zarowno dla dziecka jak i dla rodzica, zabezpiecza dziecko przed
                  deszczem, owadami itd., ale bezpieczenstwo jest dla mnie na pierwszym miejscu,
                  wiec chyba jednak foteliksad
                  • tedesca1 Re: fotelik rowerowy 17.03.10, 08:18
                    o rzeczywiście, to tamten jakąś cenę z kosmosu miał,
                    my właśnie chcemy kupić, podobał nam się takie na ramę, gdzie dziecko jest z
                    przodu rodzica, ale tam są ograniczenia wagowe, a nasz "maluch" jest ciężki więc
                    zostaje chyba tylko taki fotelik na bagażnik
          • nutka07 Re: fotelik rowerowy 16.03.10, 20:08
            My mamy taki dla dwojki dzieci i jest super. Chcielismy kupic normalny podwojny wozek ale maz widzial gdzies i zaproponowal Chariota. Synek dopoki nie siedzial dobrze jezdzil w specjalnym 'foteliku'. Wozek jest stabilny, z kazdej strony mozna ustawic amortyzatory w zaleznosci od wagi dzieci.

https://www.chariotcarriers.com/images/product_landing_pages/corsaire_xl_lifestyle.png

www.chariotcarriers.com/english/html/corsaire_xl.php?flaID=gallery
            Waga do 45kg, dyszel zdejmujemy i mamy z przodu dwa skretne kolka, mozna miec jedno duze z porzodu albo i narty zamiast tylnich kol wink
            Wozek niesamowicie lekko jedzie i jest skretny. Z dwojka dzieci i bagazem popycham go lekko jena reka i kieruje. Peg pregeo spacerowka z jednym dzieckiem duzo ciezej chodzi.

Mamy go 1,5roku i uwazam go za bardzo udany zakup. Jezeli ciezka rowerowa sie skonczyla i jedziemy ulica to dzieciaki i tak sa w srodku bo ja jade z tylu. Choragiewke mamy, swiatla wszyscy mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka