olinka20 25.03.10, 16:49 Warto? Ma ktoraś? allegro.pl/item946993626_walek_do_ciasta_ze_stali_nierdzewnej.html Sorki, ze link do aukcji ale nie znalazłm samodzielnego zdjęcia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moonshana Re: Metalowy wałek 25.03.10, 17:16 Olinka, jak wiadomo wałek służy do przywoływania faceta do porządku. co Twój nabroił że aż metalowy potrzebny? ps. nie wiem, czy warto. wałki, wiesz pani, jak świat światem drewniane były. Odpowiedz Link
madameblanka Re: Metalowy wałek 25.03.10, 17:22 ja mam, dostałam go w prezencie no i niestety, na pierwszy rzut oka nie widać tego że rączki są nisko osadzone lub średnica wałka jest mała co za tym idzie, wałkując trzesz rękoma o blat. Leży bezproduktywnie, używam drewnianego. A na allegro zdaje sie nie dasz rady ocenić na jakiej wysokości są rączki Odpowiedz Link
olinka20 Re: Metalowy wałek 25.03.10, 17:52 To nie dla mnie , ja wałka uzywalam raz w zyciudo przybicia czegos Mówisz zeby pomacać jednak przed kupnem? Odpowiedz Link
madameblanka Re: Metalowy wałek 25.03.10, 18:22 możesz go pomacać, wyściskać ruchami w dół i w górę rób co chcesz ale przede wszystkim przyłóz go do blatu czy do czego podobnego i improwizuj wałkowanie, musisz zobaczyć jak wysoko masz ręce od blatu Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Metalowy wałek 25.03.10, 18:31 A ja nigdy nie trzymam walka za raczki, ale ja to inna jestem Odpowiedz Link
doral2 Re: Metalowy wałek 25.03.10, 19:08 imho wałek metalowy do kitu, bo jest możliwość odpryśnięcia kawałka metalu i pozostania w pożywieniu.. drewniany lepszy. ma ten wałek atest i dopuszczenie do kontaktu z żywnością? przyznaję się od razu bez bicia, że do linka nie zajrzałam nawet. ale też nie spotkałam się by przy produkcji żywności metalowych wałków używano, chyba że w maszynach, ale to wtedy atesty i różne inne pierdy są wymagane.. Odpowiedz Link