mamacsw 27.03.10, 11:32 bo juz do bani dostaje, co na obiad, latwe, szybki i tak zeby mogl z nami zjesc synek, 20 miesiecy. i najlepiej zeby bylo na dwa dni Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ez-aw Re: pomysly 27.03.10, 11:39 Ja robię dziś duszoną łopatkę w sosie. Do tego ziemniaki i surówka. Dziecko spokojnie może to zjeść. Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: pomysly 27.03.10, 13:42 moje dzieckjo w tym wieku juz praktycznie wszystko jadlo. Zupy rozne ( takie tresciwe, bo nie przepadam za woda z makaronem, ew. rosol, ale zaraz glodna jestem), gulasze, kotlety 9 mielone, schabowe) pulpety w roznych sosach, makaron z jajkiem, sosem, zapiekanki z tegoz, nalesnki z roznymi nadzieniami, pierogi, kluski... Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: pomysly 27.03.10, 15:37 ziemniaczki+ sosik pieczarkowy +pałki lub piersi z kurczaka pieczone w piekarniku+surówka lub buraczki Odpowiedz Link
chania Re: pomysly 28.03.10, 22:49 ja staram się (nie mówię, że mi wychodzi, ale może tobie by wyszło) robić więcej i nadwyżkę mrozić/wekować, żeby mieć rezerwę na takie dni kiedy mi się nie chce, albo nie mogę gotować. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: pomysly 29.03.10, 07:29 Gulasz węgierski na łagodnie (bez ostrej papryki). Klopsiki z marchewką. Ryba duszona z warzywami. Kurak pieczony/duszony. Spaghetti bolognese (sos na 2 dni). Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym (eee, to nie na dwa dni ) Szynka duszona z ziołami (ja wolę w wersji łopatkowej) Bitki w sosie cebulowym. Naleśniczki. Gołąbki. Ymmm, dalej wymieniać? Odpowiedz Link
truscaveczka Re: pomysly 29.03.10, 07:33 Usciślijmy jeszcze, czego 20-miesieczniak nie moze jeść - oprócz megaostrych rzeczy i ew. grzybów Odpowiedz Link