Dodaj do ulubionych

Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się ....

09.04.10, 10:18
potnę posram i popłaczę normalnie

Tu jest wątek który jest na Niemowlu

forum.gazeta.pl/forum/w,572,109774763,109774763,Dla_6_miesieczniaka_spacerowka_.html

No i w sumie nadal nie wiem. Już mi ten deltim jakoś nie pasuje.

Bo potrzeba mi wózka spacerowego, który będzie na tyle zabudowany że
posiedzi w nim małe niemowlę, czyli już od teraz nawet ( no
powiedzmy od 7 miesiąca ) oraz który jednocześnie będzie dla córki
jak będzie większa, czyli wózek najlepiej do końca, że tak napisze.

Ma być lekki i składany jak parasolka bo muszę to nosić w jednej
ręce, w drugiej dziecko. Albo że łapię cały majdan i do autobusu.

Ma mieć rozkładany podnóżek, kółka mają się nie zedrzeć, ogólnie ma
służyć na spacery, po mieście ew jakieś parki, ogródki itp. bo do
lasu mam swojego x landera traktora.

No i fajnie jakby miał rączkę przekładaną, co bym mogła odwrócić
bachora jak nie będę mogła na nią patrzeć wink))
Obserwuj wątek
    • tedesca1 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 10:21
      to może lepiej poczytaj na forum: Wózki

chociaż tez ciężko wybrac, bo tam tych wózków milionpięćset
      ja niestety nie pomogę, bo mam ciężkiego mutsy i chciałam też dokupić
      jakąś lekką spacerówkę, ale moje dziecie to kloc i nie ma na niego spacerówki big_grin
      • 18_lipcowa1 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 10:26
        tedesca1 napisała:

> to może lepiej poczytaj na forum: Wózki

Czytałam i cięzko bo za dużo opinii.
        Ludzie mają rózne oczekiwania.
        Ja mniej więcej wiem co mnie interesuje

to:
        www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=662
        to:
        www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=944
        albo to co wcześniej :
        cgi.ebay.pl/Wozek-Delti-Dot-spacerowka-NOWO-/260557283365
        • 18_lipcowa1 i dodam 09.04.10, 10:30
          że moja mała jest bardzo drobna i się boję czy ona nie utonie w tych
          spacerówach albo będzie miała głowę na wysokości tacki na napoje
          • zuzanka79 Re: i dodam 09.04.10, 10:47
            18_lipcowa1 napisała:

> że moja mała jest bardzo drobna i się boję czy ona nie utonie w
            tych
            > spacerówach albo będzie miała głowę na wysokości tacki na napoje

U mnie dokładnie tak samo dziecko drobne i małe, więc póki co wożę
            Marysię naszym traktoremwink z trzystopniową regulacją oparcia niby
            już spacerówka ale jeszcze gondola smile
            I mam ten sam problem, więc możę ze spacerówką poczekam jeszcze ze
            dwa miesiące. Ale na szczęście nie muszę jeździź autobusem.
        • pszczolaasia Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 12:19
          no to ja Ci powiem, ze w pojedynczych wozkach nie doradze, ale jesli chodzi o
          firme to mialam blizniaczy peg perego- byl bardzo ok, jak na blizniacze i abc
          design tez jest bardzo ok. z tego co wiem te firmy tez sie spisuja jesli chodzi
          o wozki pojedyncze. natomiast nigdy wiecej nie kupie wozka emmalijungi. przez to
          jak maja skasztaniony blizniaczy. o.
    • marysienka44 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 10:28
      Lipcowa, byłam posiadaczką x-lander xa, więc wiem jakie ma wady i zalety.
      Ja miałam przy dwójce dzieci ok.8 wózków (łącznie, ale prowadziłam wtedy komis
      dziecięcy i trafiały się mi strzały).
      Więc gdy wybierałam spacerówkę to musiała ona spełniać sporo wymagań.
      I znalazłam taką, to ona:
      www.allegro.pl/item980982818_chicco_multiway_complete_folia_palak_ochraniacz.html
      ma prawie wszystko to co opisujesz, nie ma przekładanej raczki, ale może i
      dobrze bo dziecko nie będzie zmuszone patrzeć na matki pysk big_grin tylko może
      podziwiać okolicę. Ale matka ma podgląd na dziecko, przez budę.
      I widać to naprawdę super, i 100 razy lepiej niż w x-landerze.
      Dla mnie to hit, ten wózek. I jest długi, tzn.oparcie ma wysokie, i podnóżek
      podnoszony też długi, że moja wielka 2 latka 9wszystcu\y mysla że ma 3,5, a
      ciuchy nosi 98-104 spi w nim mega wygodnie) i rozkłada się prawie na płasko, i
      ma fajny ten rożek dla maluchów, a i ochraniacz na nogi.
      No polecam Tobie ten wózek. Ja mam taki kolor
      www.allegro.pl/item991354437_chicco_multiway_complete_tanio.html
      ale wszystkie na żywo są świetne, na allegro kiepsko się prezentują.
      A i są fajne bo wysokie, ja mam 176cm i super bo nie muszę się garbić.
      • 18_lipcowa1 marysienka 09.04.10, 10:32
        no o tym też słyszałam

a co sądzisz o wózkach które wymieniłam? miałaś któryś?
    • rybalon1 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 10:29
      www.allegro.pl/item982867142_wozek_spacerowy_spacerowka_mini_baby_design_w_wa.html
      taki ci polecam , maja tez inne modele może coś wybierzesz smile
      moj syn jeżdził w takim od 6 m-ca do prawie 2,5 roku ( potem oczywiście już
      raczej woziłam w nim zakupy bo on oczywiście już szedł przeważnie smile ale tego
      typu wózki są dla mnie super szczególnie na wiosnę i lato - koleżanka niedawno
      tez zakupiła za moją radą i jest baaardzo zadowolona. Jedyny minus to, że nie
      możesz wozić przodem do siebie ale starsze dziecko już nie chce oglądać mamy
      tylko świat. Niektóre mają okienka w budce aby mama mogła widzieć buzię dziecka.
      www.allegro.pl/item984181360_wozek_spacerowka_parasolka_baby_design_travel.html
      tu masz składany jak parasolka ale dla mnie fajniejszy był ten pierwszy typ tez
      da sie złożyć 1 ręką.
      • rybalon1 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 10:31
        lipcowa - wpadnij na forum dla trójmiejskich mam
        forum.trojmiasto.pl/Rodzina-i-dziecko-c1,16.html
        tam tam dużo mam z malutkimi dziećmi się udziela ..zapraszamy smile
      • 18_lipcowa1 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 10:41
        dzięki, przejrze
        • marysienka44 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 10:46
          zaraz Tobie odpiszę, bo miałam ... czekaj chwilunia
          • marysienka44 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 11:05
            Miałam spacerowkę Baby Deasing, a właściwie jeszcze mam, jest u mamy w garażu
            jako rezerwa. Choć gdy go kupowałam to byłam zachwycona, do czasu,
            Zalety mają wszystkie, ale o wadach to się mało pisze, więc ja o wadach.
            hihi go akurat kupowałam nowego ( i to na morzem, bo ktoś mi miał pożyczyć, i
            mnie wykolegował i musiałam w Kamieniu Pomorski kupić, więc wybór tez miałam
            kiepski)
            wady:
            - kolory bledna, robią się jak sprane, materiał wiele do życzenia (ale to może
            moje zboczenie zawodowe, bo był czas gdy szyłam tapicerkę do mebli, więc bardzo
            zwracam na to uwagę)
            - kółka kicha, blokady się psuły
            - tapicerka ma wiele przeszyć, wypchań itd. i potem tam się dostaje wiele
            okruszków od chrupek, biszkoptów, ale problem w tym że nie można tego ławto
            wytrzepać bo to wchodzi w te szparki, i by trzeba rozkręcać. Chyba wiesz o co
            chodzi. Chicco tylko podnosze do góry i już, nic nie ma.
            - niska raczka
            - mi się wizulanie mało podoba, ale to ma się Tobie podobać.

Wózek Peg perego, wiem że bardzo polecany, ma wiele fanek, ale tak naprawde to
            może porównywać tylko ktoś kto miał kilka wózków, a nie tylko jeden, bo ciężko
            stwierdzić czy inny by nie był lepszy. Ja nie miałam, bo mi się on bardzo nie
            podoba (ten śmieszny kosz na zakupy, niczym dziób pelikana, bądź wór mikołaja).
            Ale ma moja przyjaciłóka, ona zachwycona ale to przez 6 lat jej jedyny wózek.
            Troszkę kasy też już w niego wkładała.
            wady:
            - małe kółka - są porażką, piasek, błoto i leżysz i kwiczysz. Na plaży - fajny
            do noszenia, nie pojedzie.
            - niska raczka
            - dla mnie mało stabilny, no taki rozklekotany jakby...

Delti
            - koła- tak jak peg perego
            - pałąk ciezki do odpiecia np. jedziesz z młoda gdy ma 1,5 roku na plac zabaw
            czy do sklepu, ma pałąk, czcesz aby sama szybko wyszła, a tu trzeba walczyć z
            materiałam koło pałąka, odpinać itd. w chicco tylko klik (dziecko same nie jest
            w stanie odpiąć) i juz.

nie wiem czy coś Tobie pomogę, bo ja uwielbiam mój chicco i ciężko mi inne oceniać.
            Dodam że chcicco na błoto i piach się nadaje, moja 5 latka tez się z luzem
            mieści i jej wygodnie.
            A szwagierka ostatnio wiozła w nim (z tym rogalem w środku) swoje maleństwo (4
            m-ce) i elegancko mu było. I leżał odpowiednio.
            • 18_lipcowa1 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 11:15
              no bo ja właśnie o te kólka też się martwię
              x landerowi nic nie straszne- snieg, bloto itp ale cięzki jak cholera

chcę małe lekkie kółka ale żeby były nie do zdarcia

no i też wysocy jestemy raczej, mąz 185, ja 172
              • marysienka44 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 11:18
                jak wysocy to mówię Ci chicco big_grin
                I już mnie nie pytaj, bo zaraz zjebkę dostanę ze tak tego wózka bronię.
                Ja po x landerze miała pewne wymagania i ten wózek je spełnił.
                Miał płynąć jak xlander, i być stabilny i dobrze wykonany, i ten taki jest.
                Co ja ci moge więcej napisać? jak chcesz coś wiedziec to pytaj.
                • 18_lipcowa1 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 11:23
                  marysienka44 napisała:

> jak wysocy to mówię Ci chicco big_grin

bo się żalą ludzie że podbijanie im cięzko idzie, a wysokim ponoć nie

> I już mnie nie pytaj, bo zaraz zjebkę dostanę ze tak tego wózka
                  bronię.

a broń broń, ja się pytam bo chce dobry wózek kupić
                  idę zaraz do sklepu przymierzyć młodą
                  mam nadzieje ze bedzie chicco to tez sprobuje

> Ja po x landerze miała pewne wymagania i ten wózek je spełnił.
                  > Miał płynąć jak xlander, i być stabilny i dobrze wykonany, i ten
                  taki jest.
                  > Co ja ci moge więcej napisać? jak chcesz coś wiedziec to pytaj.

jak sprawdze go i wróce do domu to napisze
            • problemkind Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 11:22
              ale chicco i pliko maja ta samo srednica kol, czyli chicco tez ma
              male kola, wedlug Ciebiewink)
              • problemkind Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 11:25
                i w pliko wysokosc raczki-ma dwa stopnie regulacji to 107-110 cm, w
                chicco 100-105.
                • marysienka44 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 11:32
                  Lipcowa pisała o Arii Peg Perego a nie o pliko 3.
                  I już na fotkach widać że koła mniejsze niż w chicco.
                  • problemkind Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 11:39
                    aaa, to inna para kaloszy.
            • 3-mamuska Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 12:37
              > Wózek Peg perego, wiem że bardzo polecany, ma wiele fanek, ale tak naprawde to
              > może porównywać tylko ktoś kto miał kilka wózków, a nie tylko jeden, bo ciężko
              > stwierdzić czy inny by nie był lepszy.
              > - niska raczka
              > - dla mnie mało stabilny, no taki rozklekotany jakby..
              Az ci musze odpisac,bo nie wytrzymama.
              Raczki sa wysowane,i moj maz nawet nim jezdzi i sobie chwali,wiec nie sa za
              niskie(tylko 1 model z 4 ktorych mialam mial niska raczke.
              Rozklekotany nie jet,ja jedzilam 4 lata,nigdy nic nie kupowalam nie
              naprawialam,corka zakupy dla 4 osobowej rodziny i wszystko wozkiem,naprawde ciazary.
              ja jezdzilam i jakos dawal rade tylko trzeba kolka zablokowac,prawda jet ze
              pewnie nie pojedzie po polskim sniegu,ale w parkach po trawnikach,blocie dawal rade)
              A i to nie byly moje jedyne wozki,bo dla 3 dzieci mialm 9 wozkow,do tego
              zajmowalam sie 4 dzieci i kazde z tych dzieci mialo inny wozek,wiec mam porownanie.
              Co jest super,to szelki,gorna czesc jest ruchoma i swietnie nadaje sie dla
              dziecka 7-10 miesiecy,bo trzyma ale dziecko moze swobodnie,sie krecic,a jesli
              trzeba mozna zablokowac.
              Moja kolezanka mial maklarena rok,czasu kolka zjechane,rozklekotany.
              A lipcowa poterzbuje wozka po miescie,a na ciezkie tereny ma swoj traktor.
    • problemkind Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 10:52
      peg perego pliko 3. Kupilam dla okolo siedmiomiesieczniaka.

Plusy
      -rozkladane, stabilne oparcie,
      -dosc spore kola jak na spacerowke,
      - latwo sklada sie do malych rozmiarow, jak typowa parasolka
      -mozna nia niesc jedna reka-po zlozeniu,

Minusy
      -raczka nie jest cala, tylko sa dwa uchwyty. Czasami mi to
      przezkadzalo, bo nie dalo sie isc i jednoczesnie pic kawywink)

No i dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy, ale akurat to nie byl
      problem dla mnie.
    • aniakoles Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 11:40

przerobiłam trochę wózków, więc mogę coś doradzićwink
      moja sąsiadka kupiła teraz taki
      www.allegro.pl/item918682111_obrotowy_wozek_spacerowy_kolcraft_spiworek_adapt.html
      kolcraft z obracanym siedziskiem. minusem są małe koła z przodu, ale to tylko
      przeszkadza gdy śnieg jestwink piszesz, że masz wózek na trudny teren więc ten
      byłby ok.ma całą rączkę, dobrze się prowadzi.koleżanka jest zadowolona i poleca.
      niestety zajmuje dość dużo miejsca.
      druga kumpela kupiła niedawno baby design sprint, który też cię interesuje. jej
      córka ma rok skończony. wózek ma naprawdę duże koła jak na spacerówkę i dobrze
      się prowadzi po tych krzywych chodnikach. ale szczerze mówiąc mi się tak średnio
      podoba, no i jest tylko przodem do kierunku jazdy.i też jest kobylasty.
      miałam arię mt. super, ale dla starszego dziecko - ok rok. minusem jest brak
      regulacji podnóżka - ja wkładałam sztywną podkładkę od myszki tongue_out wózek lekki,
      łatwo się prowadzi i podbija nawet z 15 kg ciężaremsmile zajmuje mało miejsca po
      złożeniu i można nieść go w jednej ręce. jest tylko przodem do kierunku jazdy.
      budka mało osłaniająca, ale ja w ogóle nie rozkładałam. aria oh ma duzą budkę.
      ogólnie wózek super i polecam, ale dziecko drobne, małe może się w nim "utopić"
      bo jest naprawdę obszerny.
      przymierzałam się kiedyś do chicco multiway, bardzo mi się podobał, ma dobre
      opinie, jeździ też taki u mnie po osiedlu już drugi rok i nic mu się nie stało,
      wygląda dobrze. warto kupić używany wózek, bo i tak go pewnie zmienisz po rokuwink
      powodzenia!
      • magdalenka13103 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 12:36
        też mam zamiar kupić wózek dla mojej córki.
        teraz mam baby design atlantic, a chcę kupić spacerówkę. trochę się boję
        tych małych, przeważnie plastikowych kółek.
        mam zamiar kupić baby design travel
        allegro.pl/item984181363_wozek_spacerowka_parasolka_baby_design_travel.html

lub espirto active
        allegro.pl/item978525235_espiro_active_2010_folia_pokrowiec_lekki_8kg.html

ps. lipcowa dziękuję za posta, bo może zmienię zdanie i kupię inny. który
        polecicie i mnie przekonacie, że warto.
    • mantha Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 12:24
      Peg Perego - Aria OH. rewelacja, 5 kg, rozklada sie na plasko, jest
      spotr dlqa dziecka, ale lekki do targania.
    • 18_lipcowa1 byłam i 09.04.10, 14:43
      ogólnie chuj bo mała jest tak mała, że żadne pasy jej nie trzymają,
      w każdym wózku na największym naciągu ma luz

ale :
      chicco multiway fajny ale strasznie dziecko odsłonięte w nim, a ja
      chciałam zabudowany po bokach

espiro magic bajka bo leciutki ale trochę nie ufam trójkołowcom

deltim dot fajny bo zabudowany, lekki ale nadal mała w nim lata

nic wiecej nie przyciągneło mojej uwagi
      • 18_lipcowa1 Re: byłam i 09.04.10, 14:44
        a baby design sprint za duży po złożeniu
        • arachnela Re: byłam i 10.04.10, 12:53
          18_lipcowa1 napisała:

> a baby design sprint za duży po złożeniu

Ja go mam, kupiłam bo miałam dość wnoszenia ciężkiej gondoli po schodach. Na
          początku się cieszyłam, że lekki (taki mi się wydawał w porównaniu do
          kilkunastokilogramowej gondoli) ale po czasie już tak nie jest, zwłaszcza w
          zimie jak dochodzi śpiworek i inne dodatki, zważyłam go i ważył 12 kilo! I
          strasznie żałuję, że nie kupiłam maclarena, bo z tego co oglądałam to są
          najlżejsze wózki. Bo jest duża różnica między 7,5 kg a na przykład 5, zwłaszcza
          gdy wózek masz w jednej ręce a dziecko w drugiej. Na dodatek ten sprint się
          składa tak jakby wszerz a nie wzdłuż i jest bardzo nieporęczny. Ale oprócz tego
          ma dużo plusów: kółka w miarę duże więc dziury w chodnikach nie są takie
          straszne, rozkłada się na płasko dzięki czemu woziłam w nim 4 miesięczne
          dziecko. Maclareny mają jeszcze jeden plus: jak kupisz i Ci się nie spodoba to
          łatwo sprzedaż na allegro.
      • medussa7 Re: byłam i 09.04.10, 14:47
        Ja właśnie zakańczam karierę wózkowa i mam Maclarena z pełnym
        wyposażeniem i nie dałabym go wymienić na żaden inny!. Słyżył mi od
        razu po głebokim i aż do 3,5 roku. Mały po złożeniu, składa się
        superowo, wykonanie bajer i leciutki. A do tego to prowadzenie.....
        • 18_lipcowa1 Re: byłam i 09.04.10, 15:10
          czy maclaren ma wysuwane rączki?
        • mme_marsupilami Re: byłam i 09.04.10, 15:14
          Tez polece Maclarena XRL jak dla takiego malucha: www.maclarenbaby.com/europe/content/view/162/88889516/lang,en/
          Rozklada sie na plasko i ma fajne okienko w budce. Sama mam Questa -wozek nie do zajezdzenia! Chyba, ze pomeczysz sie jeszcze chwilke z tym Xlanderem i pozniej wybierzesz cos z "parasolek" z prawdziwego zdarzenia.
          Chicco za to szczerze odradzam, bo wykonanie pozostawia wiele do zyczenia - moj po 8 mies uzytkowania sie rozklekotal, a uzywalam wylacznie na rownych chodnikach.
          • marysienka44 Re: byłam i 09.04.10, 15:21
            ja mam chicco od roku, dużo używany i jest w stanie igła, więc może zależy jaki
            model?
            mi tam się nic nie psuje, nie klekocze, wszystko mam ok.
            • mme_marsupilami Re: byłam i 09.04.10, 15:28
              Po doswiadczeniach z wozkiem Chicco, nie kupuje nawet ich zabawek.
          • 3-mamuska Re: byłam i 09.04.10, 16:26
            mme_marsupilami napisała:
            Tez polece Maclarena XRL jak dla takiego malucha
            Moja kolezanka ma od niedawna ten wozek,i cos jest z nim nie tak,jak schodzi z
            chodnika,i dotyka jezdni kolami ,to wozek leci jej do przodu,musi go mocno
            trzymac.Kolka pod zlym kontem dotykaja jezdni.
    • hedonistka Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 15:29
      A ja znalazlam cos takiego, i sie zastanawiam:

www.allegro.pl/item978516741_chicco_2010_wozek_spacerowy_skip_folia_5_kolorow.html
      Ktos mial, moze sie podzielic uwagami?
      • hedonistka Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 15:41
        Znalazlam opinie, nie jest zle.
        forum.gazeta.pl/forum/w,22462,108526646,,Chicco_SKIP_.html?v=2
    • gagunia Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 19:59
      Nie znam się na obecnej modzie wózkowej, ale z doświadczenia własnego powiem Ci,
      że jeśli wybierasz jeden wózek to warto wziąć z dużymi kołami. Najlepiej, żeby
      tylne nie były skrętne.

Miałam 2 spacerówki - graco właśnie z takimi kołami jw. i parasolkę maclarena.
      Ten pierwszy sprawdzał się we wszystkich warunkach - śnieg, deszcz, wiatr, byle
      jakie chodniki albo brak chodnika. Drugi z uwagi na małe, skrętne kółka i taką
      fiubździu wyściółkę - tylko przy dobrej pogodzie, na krótkie wyjścia, do
      autobusu i na przyzwoite chodniki.

Moim zdaniem ważne, żeby wózek był przytulny - podpórka na nóżki i boki powinny
      być porządnie pogrubione, bezpieczne, takie cieplejsze i dobrze okalające
      dziecko. Pełnią rolę amortyzatora, co przy wózkach na plastikowych kołach jest
      istotne. Do tego porządny pokrowiec zakrywający dziecko niemal po czubek nosa i
      łatwy do zakładania. Warto sprawdzić, czy buda nie ma "przeciągów". Wbrew
      pozorom jest to ważne, bo przy gorszej pogodzie i nieszczelnie zapinanej klapie
      z tyłu budki potrafi tam nieźle gwizdać.

Gdybym miała teraz dziecko i miałabym kupić tylko jeden wózek to na pewno nie
      byłaby to parasolka. Sytuacje kiedy musisz nosić dziecko w jednej, a wózek w
      drugiej są rzadkie - wsiadanie do autobusu pks, pociągu, jakieś wielkie schody
      (raczej rzadkość). Parasolkę możesz sobie kupić dla dwulatka albo jako drugi
      wózek.
      • elske Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 20:20
        Ja nie kupowałam spacerówki (chociaż mam jeszcze po córce, ale rok temu
        zostawiłam w Polsce i dopiero we wrześniu ja odzyskam).Kupiłam za to wózek
        wielofunkcyjny. Syn od urodzenia duży (mając 3 mies ważył 8,5 kg).Potrzebowałam
        wózka dużego, żeby mógł wygodnie spać w czasie spacerów , żeby miał przekładana
        rączkę, pasy pięciopunktowe ,barierka i podnóżek pokryte folią.Żeby wózek był
        całoroczny i żeby sporo zakupów wchodziło do kosza pod wózkiem (bardzo duzo
        spacerujemy, Młody sporo spał w czasie spacerów).I wózek miał kosztować do 500
        zł (żebym bez żalu mogla go pózniej oddać lub wyrzucić ).
        www.allegro.pl/item987957897_komeko_promocja_wozek_z_atestem_w_super_cenie_399.html
        Kupiłam to.Wózek ma już półtora roku, jedyny minus jak dla mnie -przydały by się
        jedne skrętne koła.
      • 18_lipcowa1 gagunia 09.04.10, 22:10
        Sytuacje kiedy musisz nosić dziecko w jednej, a wózek w
        > drugiej są rzadkie - wsiadanie do autobusu pks, pociągu, jakieś
        wielkie schody
        > (raczej rzadkość).

CODZIENNIE, jak ładna pogoda to i po kilka razy.
        Musze wnosić wózek i dziecko na 2 piętro.
    • magiczna_marta Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 20:41
      Ja mam Espiro Jet, 2gie dziecko w nim jezdzi, nie spieprzyl mi sie
      ani razu, lekkie to, rozklada sie na plasko, ma wkladke dla
      mniejszego dziecia, mozna sobie podgladac co lokator robi bo ma
      czesciowo przezroczysty daszek.
      Godne polecenia wg mnie, poogladaj sobie, moze Ci sie spodoba.
      www.90n.pl/sklep/product/p/857/espiro,jet.html
      • magiczna_marta Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 20:48
        A, zapomnialam, raczki sie wydluzaja, co dla mnie wazne bo mam
        176cm wink
    • agamama123 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 21:14
      Zasmucę Cię - wózka nad wózkami już nie produkują i nigdy nie zrozumiem
      dlaczegosad Chodzi mi o Peg Perego Atlanticosmile
      W sumie dla całej mojej trójki wózków miałam 15smile Atlantico był tym idealnym -
      Plico P3 już mnie tak nie zachwycił. Wiem tylko, że nigdy nie kupiłabym już
      chicco - tandetne tapicerki. Świetnie sprawowała się Inglesina Max - ją też
      teraz zastąpiono innym modelem.
      Na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad Maclarenem. Ma wkładke dla niemowląt
      więc Twoja mała gwiazda powinna być w nim w miarę stabilnie osadzona.
      • 18_lipcowa1 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 22:08

> Na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad Maclarenem. Ma wkładke dla
        niemowląt
        > więc Twoja mała gwiazda powinna być w nim w miarę stabilnie
        osadzona.

szczerze mowiac tez o tym mysle
        • moniak51 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 22:42
          ja też jak poprzedniczka poleciłabym jakby produkowali wózek PP Atlantico,
          można odkupić używany na allegro.
          Jeśli nowy to faktycznie Maclaren dla takiego malucha XLR dla trochę starszego
          Questa.
          Miałam dla swoich dzieci te wózki obecnie na stanie Atlantico i Quest i jestem z
          Gdańska jak byś chciała obejrzeć i przymierzyć się do Atlantico to mogę nawet
          pożyczyć bo rzadko obecnie używany.
          • 18_lipcowa1 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 09.04.10, 22:57
            moniak51 napisała:

> ja też jak poprzedniczka poleciłabym jakby produkowali wózek PP
            Atlantico,
            > można odkupić używany na allegro.
            > Jeśli nowy to faktycznie Maclaren dla takiego malucha XLR dla
            trochę starszego
            > Questa.
            > Miałam dla swoich dzieci te wózki obecnie na stanie Atlantico i
            Quest i jestem
            > z
            > Gdańska jak byś chciała obejrzeć i przymierzyć się do Atlantico to
            mogę nawet
            > pożyczyć bo rzadko obecnie używany.

dzięki chętnie skorzystam
            jak juz bede w Gdansku i nadal nie zdecyduję wink
            • 3-mamuska lipcowa zobacz ten wozek 10.04.10, 00:13
              cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270552673552&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
            • undomestic_goddess.pl Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 10.04.10, 02:28
              Mam Maclarena techno xlr - widze tylko 1 wade - ma regulowane (wysuwane) raczki, ale i tak mam wrazenie, ze jest dla mnie za duzy. Co prawda szybko sie przyzwyczailam, ale na poczatku mocno mi to preszkadzalo. Maz za to jest zachwycony, bo on z kolei wysoki jest.
              Teraz zalety: lekki, latwo sie sklada ( znosze go kilka razy dziennie po schodach i jezdze autobusami),duze siedzisko z regulacja 9 to rzadkie chyba w parasolkach), wkladka pod glowke niemowlaka i regulowna wysokosc szelek. Mloda jedzi nim od 7 m-ca ( teraz ma 1,5 roku)> na poczatku tez mialam wrazenie, ze ginie w tym wozku, ale dziec go polubil.
              Wada jest tez cena, niestetyuncertain
              Ogolnie polecam, bo nie mam zlych dowiadczen z tym wozkiem big_grin
            • mantha Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 10.04.10, 12:28
              MacLaerny sa ciezkie jak cholera, tez sie zasadzalam na taki wozek,
              ale nie dalabym rady targac dziecka (im starsze tym wiecej targania
              miotającego sie i wrzeszczacego egzemplarza) a druga reka ciagnac
              wozek. poza tym wydaje mi sie, ze dziecko siedzi jakos dziwnie
              wyeksponowane, malo otulone. ale wiem, ze maja wielu zwolennikow,
              widocznie cos w nich jest..
              • medussa7 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 10.04.10, 12:36
                Pierwsze słyszę, ze Maclareny są cieżkie. Jak kupowąłam go to był
                jeden z najlżejszych wózków na rynku. A nie trzeba go targać, bo po
                pierwsze jest lekki, a po drugie, po złożeniu ma taką cwaną rączke,
                ze niesiesz go jak walizeczkę... POza tym w moim xlr-ze Młody był po
                pierwsze cały osloniety (zwłaszcza jak spał), a po drugie to był
                jedyny wózek, któremu daszek tak mocno się rozkładał, ze okrywał
                Małego od wiatru i deszczu aż do nóżek.
                • medussa7 Re: Pomóżcie mi z tym wózkiem, bo się .... 10.04.10, 12:39
                  Szkoda, ze nie jesteś z Pyrlandii, bo bym Ci dała mój do
                  popróbowania. Aha! Ja mam jeszcze taką wyściółkę, żeby - jak dziecko
                  małe - miało ciepło i wygodnie, łącznie ze spiworkiem zakrywającym
                  dziecko aż pod rączki.
                • 18_lipcowa1 medusa 10.04.10, 14:23
                  medussa7 napisała:

> Pierwsze słyszę, ze Maclareny są cieżkie. Jak kupowąłam go to był
                  > jeden z najlżejszych wózków na rynku. A nie trzeba go targać, bo
                  po
                  > pierwsze jest lekki, a po drugie, po złożeniu ma taką cwaną
                  rączke,
                  > ze niesiesz go jak walizeczkę... POza tym w moim xlr-ze Młody był
                  po
                  > pierwsze cały osloniety (zwłaszcza jak spał), a po drugie to był
                  > jedyny wózek, któremu daszek tak mocno się rozkładał, ze okrywał
                  > Małego od wiatru i deszczu aż do nóżek.

no ciągle o nim myślę wiesz...?

ale to roznica czy quest czy xlr?
                  • medussa7 Re: medusa 10.04.10, 15:47
                    Lipcowa, wrzuc sobie w neta, różnica jest na pewno w wyposazeniu.
                    Najtańsze MacLareny nie mają ani śpiworka ani żadnego wyposażenia.
                    Dokładnie nie pamiętam.b
                  • mme_marsupilami Re: medusa 10.04.10, 16:00
                    Roznica jest duza: XRL, ciezszy, masywniejszy i co wazne nadaje sie dla malucha (sorry za link z all):
                    ssl.allegro.pl/item987605202_nowy_maclaren_techno_xlr_rozowo_brazowy.html.
                    Quest nie ma rozkladanego na plasko siedziska, budka sie nie naciaga, zero amortyzacji. Akcesoria w postaci spiworka czy parasolki mozna sobie dokupic, w zestawie jest tylko folia p/deszczowa - typowa parasolka od ok 1-2 r.z (raczej nie od 3/6 mies)
                    www.allegro.pl/item971068165_nowy_wozek_maclaren_quest_sport_angielska_precyzj.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka