aniuta75 26.04.10, 14:32 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jaroslaw-Kaczynski-kandydatem-na-prezydenta,wid,12209018,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iziula1 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 14:38 Można się było tego spodziewać. Mego głosu mu nie oddam a absencją na wyborach też Go nie uszczęśliwię Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 14:41 "zabierzmy babciom dowód: Mam nadzieję, że ludzie nie będą na niego głosować "bo brat umarł"... Odpowiedz Link
aga9001 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 14:45 Asiowa obawiam, się że bedą głosować dlatego, że "brat umarł" Teraz czekam kiedy w to wszystko wtrąci się Rydzyk I tedy dołączę się z hasłem : zabierzmy babci dowód" Odpowiedz Link
aniuta75 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 14:45 Rydzyk już na RM wygłasza swoje mądrości . Odpowiedz Link
iziula1 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 14:45 Obawiam się, że niektórzy będa. Wczoraj przed mszą ksiądz wzywał do opamietania się i wykazania że ta tragedia czegoś nas nauczyła i zaznaczył że egzamin z tego zdamy właśnie przy urnach. Podkreślił przy tym groźbę kary, jaką Bóg nam może wymierzyc jeśli nie zrozumieliśmy lekcji ze Smoleńska. Nie musiał mówić który kandydat jest słuszny. Pierwszy raz byłam zniesmaczona zachowaniem księdza. Na szczęście to nie moja parafia Odpowiedz Link
aga9001 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 14:43 Aż ciśnie mi się pod klawiaturę : a nie mówiłam Najgorsz, że będzie leciał na tragedii, na testamencie brata, na elytach które zginęły Nie chcę myśleć jak żenująca będzie ta kampania Odpowiedz Link
doral2 Re: pierwsza damą 26.04.10, 19:31 bei napisała: > będzie KOT..' a to trochę trudno będzie, bo to podobno samczyk Odpowiedz Link
iziula1 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 14:50 >>>.Teraz czekam kiedy w to wszystko wtrąci się Rydzyk Już się wtrącił razem z Macierewiczem snuja wizje spisków i zaplanowanego zamachu! Obrzydliwość! Odpowiedz Link
margotka28 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 14:59 dziś powiedział oficjalnie to, co wszyscy wiedzieli od prawie dwóch tygodni. Kutafony na emocjach będą jechać jak nic. Już jadą Odpowiedz Link
mariolkka Re: No i już wiadomo 26.04.10, 15:06 o ty !!!! a ja wczoraj podpisalam sie pod lista poparcia na Bronislawa K. Odpowiedz Link
pulcino3 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 15:59 dla mnie ten krok jest przynajmniej dziwny Odpowiedz Link
czarna.porzeczka Re: No i już wiadomo 26.04.10, 16:20 Teraz trzeba zadbac o zabranie babciom dowodow.... Odpowiedz Link
karra-mia Re: No i już wiadomo 26.04.10, 16:22 jakim trzeba być gburem, chamem, człowiekiem bez uczuć, żeby w obliczu takiej tragedii, jaką jest śmierć brata bliźniaka i jego żony, myśleć o tym, żeby brać udział w wyborach prezydenckich? dno i tyle w temacie kandydata a co do wyborów - obawiam się, że niestety moze wygrać Odpowiedz Link
liwilla1 a najgorsze jest to 26.04.10, 16:39 ze już sobie pysk Smoleńskiem i Katyniem wyciera. zaraz się okaże, że na pokładzie samolotu sami PiSowcy lecieli. A tu piękny cytat sprzed kilku dni, dający wyobrażenie(już wówczas!) jak będzie wyglądała kampania wyborcza: "Publicysta tygodnika "Wprost" Michał Krzemowski cytował dziś na antenie 'Trójki' swojego rozmówcę z PiS-u: <<Puścimy billboardy w sepii ze smutnym oczami i podpisem Jarosław Kaczyński i wygrywamy w pierwszej turze>>." Hieny, hieny, hieny! Na śmierci brata, bratowej będzie się gnida promował. Słów brak... Odpowiedz Link
liwilla1 Re: a najgorsze jest to 26.04.10, 16:42 jak wygra te wybory, to juz chyba nigdy nie nazwę siebie Polką. I tak trudno mi czasem zrozumieć ten kraj. Odpowiedz Link
elske Re: a najgorsze jest to 26.04.10, 16:55 Jak powiedziałam mężowi ,ze za 2 mies jedziemy do Oslo na wybory, to sie krzywic zaczął .Ale jak wspomniałam że Kaczyński chce kandydować, to się mąż ożywił i powiedział że w takim razie MUSIMY jechać, bo drugi Kaczyński na prezydenta to dla Polski zbyt dużo. Coś czuję , że w Ambasadzie w Oslo spora kolejka do urn będzie. Odpowiedz Link
inia33 Re: a najgorsze jest to 26.04.10, 17:05 a Wy sie naprawdę łudziłyście, że będzie inaczej? to było oczywiste od 10 kwietnia... Odpowiedz Link
trautlusia Re: No i już wiadomo 26.04.10, 17:03 o proszę o ja dzisiaj o 14:00 w wawie podpisałam liste poparcia dla J.Kaczyńskiego i juz sie nie bójcie o tego kandydata - poradzi sobie lepiej niż Wam sie wydaje. Teraz od kutafonów wyzywacie członków PIS, że będą jehcac na ludzkich emocjach i żałobie a jak wczesniej PO jechało na chamskich odzywkach i zagrywkach, to było OK. I tyle mam do powiedzenia bo zaraz na mnie pomyje wylejecie. Odpowiedz Link
miarka71 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 17:18 Spokojnie, on tych wyborów nie wygra bo wszyscy którzy na poprzednich wyborach nie byli teraz pójdą, tylko dlatego żeby nie wygrał Podejrzewam że frekwencja będzie największa od 1989roku Ja mimo ,że głosowałam na Lecha na Jarosława głosować nie będę bo Jarosław to nie Lech. Odpowiedz Link
zales239 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 18:04 A ja gupia myślałam,że sobie coś zrobi,jak widziałam te jego puste spojrzenie-na serio myslałam przeczeka te wszystkie pogrzeby i sobie w łeb palnie,bo tak jak powiedział-moje życie się juz skończyło. A tu taki numer Jarosław na prezydenta grrrr..... Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: No i już wiadomo 26.04.10, 21:20 ALIK Pierwszą Damą ps. nie mogłam się powstrzymać. ps.2 i tak na niego nie zagłosuję Odpowiedz Link
zales239 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 21:27 no i się na koniec dnia obśmiałam Alik Pierwszą Damą heheheh. Odpowiedz Link
tedesca1 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 22:50 a na czym to PO jechało? bo ja sobie tylko przypominam, że PiS dziadków w wermachcie wyszukiwał, ciekawe co tym razem znajdzie, pewnie już szukają .. Odpowiedz Link
pati.kowalska1 Re: No i już wiadomo 26.04.10, 23:02 uuuuu, ależ tu politycznie co do wyborów: ja ZAWSZE brałam udział (jak rzekła ostatnio moja koleżanka-co roku ;p ) , a teraz nie pójdę. i nie dlatego, że mam w dupie ino dlatego, że nie widze nikogo, kto rzeczywiście mógłby ten urząd sprawować godnie i z efektem dla Polski. a wybieranie mniejszego zła nie jest chyba najlepszą drogą? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: No i już wiadomo 27.04.10, 08:28 ja ZAWSZE brałam udział (jak rzekła ostatnio moja koleżanka-co > roku ;p ) , a teraz nie pójdę. i nie dlatego, że mam w dupie ino dlatego, że ni > e > widze nikogo, kto rzeczywiście mógłby ten urząd sprawować godnie i z efektem dl > a > Polski. a wybieranie mniejszego zła nie jest chyba najlepszą drogą? mam tak samo i tak myślę i myślę i stwierdzam że wstrzymanie się od głosu będzie chyba najlepsze. Odpowiedz Link
trautlusia Re: No i już wiadomo 27.04.10, 00:00 tedesca1 napisała: > a na czym to PO jechało? bo ja sobie tylko przypominam, że PiS dziadków w > wermachcie wyszukiwał, ciekawe co tym razem znajdzie, pewnie już szukają .. - jak swoja wiedzę polityczną opiera sie wyłącznie na GW i TVN - to nie dziwne że myślenia brak. Bo tak najłatwiej przeczytać coś w mainstreamie i nie trzeba sie więcej fatygowac żeby może zweryfikować taką wiadomość no bo przeciez dziennikarze GW sa "wielkimi" i mundrymi dziennikarzami i to co napisza jest "świętą prawdą". Czytamy wyłączamy myślenie i jest super bo więcej nie trzeba sie męczyć - prawda I te oświadczenia ja głosuje na Komorowskiego byle nie na Kaczyńskiego - tzn byle jak. Ciekawe czy panie zwolenniczki kandydatury Komorowskiego chociaż pofatygowały sie aby przeczytac jego program wyborczy. Odpowiedz Link
liwilla1 tiaaaa 27.04.10, 00:16 GW przy RzePie to pikuś, prawda? nie ma to jak opierać swoje wybory polityczne na jakże obiektywnych Głosie Niedzielnym, Naszym Dzienniku czy TV Trwam (o RM tylko przez grzeczność nie wspomnę) Tiaaa Dziennikarze wyzej wymienionych tylko najprawdziwszą prawdę walą Trautlusia,umiesz ty bez obrazania swoich oponentów pisac? tedesca zadala pytanie - masz jaja to odpowiedz szczerze, a nie znowu kota Alika ogonem odwracasz. Napisz prosze, co takiego PeŁo zrobiło niewybaczalnego po katastrofie w Smoleńsku? Wymień chociaż jedną rzecz. Ja natomiast przytoczę łgarstwa panów Bielana, Dudy, Kaczyńskiego Jarosława (by nie było wątpliwości) w sprawie Wawelu, chamskie zagrania na szczerych emocjach setek tysięcy ludzi i cynicznym szantażu emocjonalnym. A wspomnę jeszcze przy okazji dla mnie osobiscie rzecz haniebną, która pomimo mojej wcześniejszej sympatii, skreśliła dla mnie PiS na wieki wieków - kampanię wyborczą w roku 2005,kiedy szanowni panowie bracia tydzień przed wyborami wypuscili spoty wyborcze celujace w elektorat PO, mimo iz kilka dni wczesniej w blasku fleszy podawalisobie rece i obiecywali z nimi koalicje. nie rozumiem jak przyzwoici ludzie - a znam takich nawet sporo - moga utozsamiac sie z takim stylem w polityce - dwulicowosci i hipokryzji. o braku honoru nie wspominając. Odpowiedz Link
trautlusia Re: tiaaaa 27.04.10, 00:56 liwilla1 napisała: > GW przy RzePie to pikuś, prawda? nie ma to jak opierać swoje wybory > polityczne na jakże obiektywnych Głosie Niedzielnym, Naszym Dzienniku > czy TV Trwam (o RM tylko przez grzeczność nie wspomnę) Tiaaa > Dziennikarze wyzej wymienionych tylko najprawdziwszą prawdę walą - czy do Was dociera że oprócz GW, Rzepy, ND jest tez inna prasa niezależna - wystarczy chciec ją znaleźć i poczytać jedna opcję drugą opcję i samemu wyciagac wnioski - TO NIE BOLI i nie pisze tak żeby kogoś obrażać tylko żeby zmotywować to źle? Porównanie tekstów na ten sam temat z gazet ideowo różnych, obserwacja daje mozliwość wychywcenia samemu maipulacji i zakłamania. > > Trautlusia,umiesz ty bez obrazania swoich oponentów pisac? tedesca > zadala pytanie - masz jaja to odpowiedz szczerze, a nie znowu kota > Alika ogonem odwracasz. Napisz prosze, co takiego PeŁo zrobiło > niewybaczalnego po katastrofie w Smoleńsku? Wymień chociaż jedną > rzecz. - po prezydenta przejął stanowisko bezprawnie gdy jeszcze nie było aktu zgonu sw prezydenta, nawet jego brata jeszcze nie było na miejscu aby zidentyfikowac zwłoki, na jakiej podstawie to zrobił na podstawie plotek? - wejście ABW do mieszkań poselskich zmarłych posłów w celu niby zabezpieczenia materiału genetycznego. 3 godz po katastrofie wiedzieli czyje dna będzie potrzebne i ciekawe że weszli tylko do mieszkań czlonkow PIS. - biernośc obecnego rządu w kwestii śledztwa i wyjasnienia katastrofy, oddanie śledztwa Rosjanom i tu od razu ucinam traktat chicagowski dopuszcza możliwość przejęcia ślwdztwa w sprawie katastrofy lotniczej przez państwo do którego należał samolot. - dlaczego Klich jeszcze nie został zdymisjonowany - to MON odpowiada za bezpieczeństwo głowy Państwa. moja odp. Tusk zdymisjonuje Klicha po wyborach z jakis tam błachych powodów lub tez z powodów rodzinnych sam poda sie do dymisji, byle nie w trakcie kampanii wyborczej bo to by dało jasny sygnał. - skok rządu zaraz po katastrofie na 8 mld z zysku NBP - Skrzypek sie temu sprzeciwiał, teraz jego zastępca może przypłacić opór stanowiskiem. Póki co zakusy rzadu sa powstrzymane przez negatywną opinię EBC, który sie temu sprzeciwił - aneks WSI - gdzie sie podział? to ostatnie dni a teraz z przeszłości, kilka cytatów na początek z Komorowskiego - jaki prezydent taki zamach, sezon na kaczki sie skończył i nie bedę strzelał do ptactwa, Sikorski - dorżnąć watahy, prezydent może być niski ale nie mały, były prezydent Tusk - prezydentura to tylko żyrandole - no proszę skoro TYLKO to po co PO wystawia swojego kandydata Palikota i Niesiołowskiego nie wspomnę - nowelizacja ustawy o IPN - - Pan Komorowski i jego powiązania z WSI, afera marszałkowska. Ja natomiast przytoczę łgarstwa panów Bielana, Dudy, > Kaczyńskiego Jarosława (by nie było wątpliwości) w sprawie Wawelu, - no to czekam na te łgarstwa - rozumiem że źródło GW i TVN. > chamskie zagrania na szczerych emocjach setek tysięcy ludzi i > cynicznym szantażu emocjonalnym. - gdzie te chamskie zagrania i cynizm - nie widzę- jak wczesniej członkowie PO chamsko zagrywali nabijając sie z sp prezydenta, jego żony itp to mogło być > > A wspomnę jeszcze przy okazji dla mnie osobiscie rzecz haniebną, > która pomimo mojej wcześniejszej sympatii, skreśliła dla mnie PiS na > wieki wieków - kampanię wyborczą w roku 2005,kiedy szanowni panowie > bracia tydzień przed wyborami wypuscili spoty wyborcze celujace w > elektorat PO, mimo iz kilka dni wczesniej w blasku fleszy > podawalisobie rece i obiecywali z nimi koalicje. nie rozumiem jak > przyzwoici ludzie - a znam takich nawet sporo - moga utozsamiac sie z > takim stylem w polityce - dwulicowosci i hipokryzji. o braku honoru > nie wspominając. \ - pragnę odświeżyć Ci pamięć że po przegranych wyborach parlamentarnych PO zarządało od PIS głównych stanowisk w resortach siłowych, gdy PIS powiedziało nie, co jest zrozumiałe bo to wygrana partia obsadza głowne resorty, to PO sie obraziło bo przecież minsitrestwo kultury, sportu, edukacji itp to było dla nich za mało i to PO zerwało koalicje Odpowiedz Link
iziula1 Re: tiaaaa 27.04.10, 11:44 trautlusia napisała: > - po prezydenta przejął stanowisko bezprawnie gdy jeszcze nie było > aktu zgonu sw prezydenta, nawet jego brata jeszcze nie było na > miejscu aby zidentyfikowac zwłoki, na jakiej podstawie to zrobił na > podstawie plotek? Wiesz, byłam na bieżąco informowana o wydarzeniach ze Smoleńska. Marszałek sejmu przejął obowiązki prezydenta dopiero po oficjalnym komunikacje że prezydent Kaczyński nie żyje. > - wejście ABW do mieszkań poselskich zmarłych posłów w celu niby > zabezpieczenia materiału genetycznego. 3 godz po katastrofie > wiedzieli czyje dna będzie potrzebne i ciekawe że weszli tylko do > mieszkań czlonkow PIS. Obrzydliwe jest rozsiewanie tego typu plotek. I uwłaczające dla samej pamięci poległych. Ale to jest właśnie taka polityka PISu. Uczestniczysz i wpisujesz się w nią. > - biernośc obecnego rządu w kwestii śledztwa i wyjasnienia > katastrofy, oddanie śledztwa Rosjanom i tu od razu ucinam traktat > chicagowski dopuszcza możliwość przejęcia ślwdztwa w sprawie > katastrofy lotniczej przez państwo do którego należał samolot. Ciekawe zatem co tam robią nasi prokuratorzy?! A wiem, zacierają ślady! > - dlaczego Klich jeszcze nie został zdymisjonowany - to MON > odpowiada za bezpieczeństwo głowy Państwa. moja odp. Tusk > zdymisjonuje Klicha po wyborach z jakis tam błachych powodów lub tez > z powodów rodzinnych sam poda sie do dymisji, byle nie w trakcie > kampanii wyborczej bo to by dało jasny sygnał. Jasnowidz?! > - skok rządu zaraz po katastrofie na 8 mld z zysku NBP - Skrzypek > sie temu sprzeciwiał, teraz jego zastępca może przypłacić opór > stanowiskiem. Póki co zakusy rzadu sa powstrzymane przez negatywną > opinię EBC, który sie temu sprzeciwił Chodziło o kwestię księgowania ale rozumiem że zasady prowadzenia rachunkowości w NBP są ci obce, jak większości społeczeństwa. Więc łatwo rzucać hasło o skoku na kase. > - aneks WSI - gdzie sie podział? Jest wciąż na swoim miejscu. Boże, dziewczyno Ty naprawde wierzysz w to co piszesz? Brakuje mi tylko puenty-że to PO zaplanowałao katastrofę. Wiesz, można dyskutować na rzeczowe argumenty ale twoja publicystyka mnie poraziła. Odpowiedz Link
trautlusia Re: tiaaaa 28.04.10, 00:23 iziula1 napisała: > > Wiesz, byłam na bieżąco informowana o wydarzeniach ze Smoleńska. > Marszałek sejmu przejął obowiązki prezydenta dopiero po oficjalnym > komunikacje że prezydent Kaczyński nie żyje. o na to ciekawe - bo o ile mainstreamowe media podawały to dopiero Jarosław, późnym popołudniem zidentyfikował ciało prezydenta i według prawa dopiero po identyfikacji rodziny można OFICJALNIE stwierdzić czy ktoś nie żyje i wtedy wydaje sie akt zgodnu, wszystkie informacje podawane przed tą godziną sa PLOTKAMI - polecam kodeks prawny. A Komorowski tak coś koło południa ogłosił że jest p.o. prezydenta > > - wejście ABW do mieszkań poselskich zmarłych posłów w celu niby > > zabezpieczenia materiału genetycznego. 3 godz po katastrofie > > wiedzieli czyje dna będzie potrzebne i ciekawe że weszli tylko do > > mieszkań czlonkow PIS. > > Obrzydliwe jest rozsiewanie tego typu plotek. I uwłaczające dla > samej pamięci poległych. > Ale to jest właśnie taka polityka PISu. Uczestniczysz i wpisujesz > się w nią. aha a jakieś KONKRETY - czy tylko tak argumetowac potrafisz. > > > - biernośc obecnego rządu w kwestii śledztwa i wyjasnienia > > katastrofy, oddanie śledztwa Rosjanom i tu od razu ucinam traktat > > chicagowski dopuszcza możliwość przejęcia ślwdztwa w sprawie > > katastrofy lotniczej przez państwo do którego należał samolot. > > Ciekawe zatem co tam robią nasi prokuratorzy?! - no własnie też sie zastanawiam co oni robią? A wiem, zacierają > ślady! > > > - dlaczego Klich jeszcze nie został zdymisjonowany - to MON > > odpowiada za bezpieczeństwo głowy Państwa. moja odp. Tusk > > zdymisjonuje Klicha po wyborach z jakis tam błachych powodów lub > tez > > z powodów rodzinnych sam poda sie do dymisji, byle nie w trakcie > > kampanii wyborczej bo to by dało jasny sygnał. > > Jasnowidz?! - do tego nie trzeba byc jasnowidzem wystarczy obserwacja poczynań rządu w ciagu ostatnich 2 lat > > > > - skok rządu zaraz po katastrofie na 8 mld z zysku NBP - Skrzypek > > sie temu sprzeciwiał, teraz jego zastępca może przypłacić opór > > stanowiskiem. Póki co zakusy rzadu sa powstrzymane przez negatywną > > opinię EBC, który sie temu sprzeciwił > > Chodziło o kwestię księgowania ale rozumiem że zasady prowadzenia > rachunkowości w NBP są ci obce, jak większości społeczeństwa. Więc > łatwo rzucać hasło o skoku na kase. - dobrze że Ty sie znasz na rachunkowości, bo ja z matmy zawsze byłam noga > > > - aneks WSI - gdzie sie podział? > > Jest wciąż na swoim miejscu. - hahahaha - silisz sie na dowcip. Czy po porostu nie wiesz o czym mówię > > > Boże, dziewczyno Ty naprawde wierzysz w to co piszesz? - oczywiście że tak, dokładnie tak samo jak Ty wierzysz w to co piszesz. Od dawna fascynuje mnie jedna sprawa - święte przekonanie fanów jedynie słusznej partii PO, w to iż wszyscy wokół myślą tak jak oni, ale rozumiem że czytając GW można mieć taką błędną ocenę :- ) > Brakuje mi tylko puenty-że to PO zaplanowałao katastrofę. - kto wie czego dowiemy sie za 70 lat. Na chwilę obecną daleka byłabym od takich oskarżeń, natomiast podniosłabym inna tezę: PO swoim niedbalstwem, zaniechaniem i niedopełnieniem przyczyniła sie w pewnym stopni. > > Wiesz, można dyskutować na rzeczowe argumenty ale twoja publicystyka > mnie poraziła. - rzeczowe argumenty - powiedziała moja przedmówczyni, która nie podała żadnego argumentu. Odpowiedz Link
tedesca1 Re: tiaaaa 28.04.10, 08:16 na takie argumenty można walczyć w nieskończoność, a zadna partia nie jest do końca kryształowa więc nie będę się wdawać w tą pasjonującą dyskusję odniosę się jednak do Twojego pytania (kto ze zwolenników PO przeczytał program Komorowskiego) to odpowiedz mi proszę na pytanie kto ze zwolenników PiS i J. Kaczyńskiego przeczytał jego program?? bo jak na razie to słysze tylko patetyczne: muszę kontynuować dzieło brata, zrobię to dla brata i jedzie na tragicznej śmierci swojego brata, jego żony i innych ofiar a powiedz mi czy kiedykolwiek zdarzyło się aby były takie spory w rządzie, pomiędzy prezydentem, a premierem i czy kiedykolwiek był jakiś prezydent, który był nie prezydentem wszystkich polaków, ale prezydentem swojej partii? (mowa oczywiście o L.K) jak ktoś może głosować na Jarka wiedząc, że jest on gorszą, bardziej zawziętą i dążącą do władzy po trupach, kopią swojego zmarłego brata? oczywiście, żaden kandydat nie jest idealny, ale nie wiem czy jest kandydat, który ma więcej negatywnych cech i podłych intencji od Jarosława? pomijam oczywiście Leppera, który znowu się ośmiesza i próbuje startować w wyborach Odpowiedz Link
trautlusia Re: tiaaaa 28.04.10, 12:17 tedesca1 napisała: > > odniosę się jednak do Twojego pytania (kto ze zwolenników PO > przeczytał program Komorowskiego) to odpowiedz mi proszę na pytanie > kto ze zwolenników PiS i J. Kaczyńskiego przeczytał jego program?? > bo jak na razie to słysze tylko patetyczne: muszę kontynuować dzieło > brata, zrobię to dla brata i jedzie na tragicznej śmierci swojego > brata, jego żony i innych ofiar - wiesz jak ktoś mówi że chce kontynuować czyjeś dzieło to chyba logiczne iz chce kontynuwać jego program wyborczy czyż nie? ten kto zapoznał sie z programem wyborczym sp. L.Kaczyńskiego wie jaki jest program wyborczy Jarosława. Co oczywiście nie zwalnia go od zapoznania sie z programem Jarosława. > > a powiedz mi czy kiedykolwiek zdarzyło się aby były takie spory w > rządzie, pomiędzy prezydentem, a premierem i czy kiedykolwiek był > jakiś prezydent, który był nie prezydentem wszystkich polaków, ale > prezydentem swojej partii? (mowa oczywiście o L.K) - co do sporów w ogromnej mierze wykreowanych przez mainstream, to były one wykorzystywane przez PO do negatywnej walki z Prezydenten do umniejszania i ośmieszania jego roli. Oczywiście zdaję sobie sprawę że s.p. Prezydent był człowiekiem konfliktowym. - co do sloganu propagandowego "prezydent nie wszystkich Polaków" wymyślonego przez GW. To wybacz ale podobno w Polsce panuje demokracja a demoracja polega na tym że to społeczeństwo decyduje i pokarz mi demokrację w której 100 % społeczeństwa ma takie same zdanie - wtedy to jest KOMUNIZM (zamordyzm) w czystej formie. Więc jeżeli chcesz zyć w demokreacji to musisz sie pogodzić z tym że nie zawsze Twoje jest na wierzchu. Mieszkasz w Polsce, LK był prezydentem Polski i czy Ci sie to podoba czy nie był rowniez Twoim prezydentem, co oczywiście nie zabrania Ci go MERYTORYCZNIE krytykować. Wymyślenie sloganiu "nie mój prezydent" miało na celu podział społeczeństwa, teraz "salon" krzyczy żeby nie dzielić społeczeństwa przez pochopne decyzje itp. a sami dokonali tego pare lat temu . Jezeli ktoś twierdzi że LK nie był jego prezydentem to nie zasługuje na demokrację. jeżeli Komorowski wygra wybory prezydenckie to mimo iz na niego nie zagłosuje i krytycznie oceniem jego dotychczasowa działalnośc polityczną jak i program, będzie on równiez moim Prezydentem bo jestem Polką i mieszkam w Polsce. John McCain (konkurent Obamy w wyborach prezydenckich) po przegranych wyborach na spotkaniu ze swoimi wyborcami, gdy Ci zaczęli buczeć gdy on dziękował Obamie za rywalizację, przerwał im i powiedział "teraz to też mój prezydent bo jestem Amerykaninem" W swietle tego Polacy marnie wychodza i wydaje mi sie że nie dorośli do demokracji > > > jak ktoś może głosować na Jarka wiedząc, że jest on gorszą, bardziej > zawziętą i dążącą do władzy po trupach, kopią swojego zmarłego brata? - Ty to wiesz, tak a skąd znasz go osobiście czy jak ? a może wiesz to tylko co Ci gazety i TV chcą pokazać - no to gratuluję obiektywizmu > > oczywiście, żaden kandydat nie jest idealny, ale nie wiem czy jest > kandydat, który ma więcej negatywnych cech i podłych intencji od > Jarosława? - obiektywizm, obiektywizm i jeszcze raz obiektywizm Odpowiedz Link
tedesca1 Re: tiaaaa 28.04.10, 15:21 ło jezuu kobieto i kto tu pisze o obiektywizmie bo w polsce i na świecie istnieje jedynie gazeta wyborcza oczerniająca pana jarka k., słyszałaś o innych pozycjach? o innych telewizjach niż tvn? a może wszystkie gazety i telewizje jak jeden mąż oczerniają jarosława k.? a nie wpadłaś na to, że ludzie mają oczy? i uszy? i widzą i słyszą co się dzieje na świecie? i wyobraź sobie, że telewizję mało co oglądam, jeśli już to programy informacyjne i to na różnych kanałach nie tylko na strasznym tvn po drugie trudno żeby każdy polak znał każdego polityka osobiście i na tej podstawie wyrabiał sobie zdanie, a jakąś opinię człowiek sobie wyrabia śledząc życie polityczne co do prezydenta wszystkich polaków, to tak lech był także moim prezydentem, niestety jedynym, który był tak zapatrzony w stronę swojej partii, w końcu plan wykonano no nie więc chyba nie zrozumiałaś sensu wypowiedzi tak samo co do kwestii kontynuowania dzieła Lecha, chodzi o to, że jarosław właśnie wykorzystuje slogany i sytuację do tego by otępić ludzi, wzbudzić litość, by zagłosowali na niego w hołdzie dla brata Odpowiedz Link
trautlusia Re: tiaaaa 28.04.10, 19:05 wiesz dużo gadasz ale za grosz merytorycznie. \oceniasz czlowieka a nie jego program i poglądy polityczne. DLA Ciebie JK jest nikim, jest chodzacym dnem, zerem - jeżeli ty oceniasz ludzi tylko i wyłącznie po tym co pisze prasa pro rządowa to faktcznie dyskusja merytoryczna na poziomie nie jest możliwa. \bo rzucasz samymi inwektywami, operujesz abstrakcyjnmi pojęciami i jedziesz na emocjach - tak tak a innym to zarzucasz Co do prasy i TV - no wybacz ale nie zroumiałaś zabiegu stylistycznego - aby nie wymieniać wszystkich mediow ant PIS podałam te dwa sztandarowe - owszem wiele jest pozcji, natomiast jak chce sie przeczytać i usłyszeć to co sie chce to wybiera sie to co pasuej prawda. Z pewnościa nie pofatygowałaś sie aby doczytać załorzeniu GW i TVN. Zakładam że młoda jesteś i pewnych rzeczy po prostu nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć, wiem tak jest prościej i łatwiej niż sie wyśłiać . Odpowiedz Link
doral2 Re: tiaaaa 28.04.10, 20:20 wyobrażacie sobie, jak kot poprawia jarusiowi krawacik?? albo guziczek przy marynarce?? Odpowiedz Link
doral2 Re: tiaaaa 28.04.10, 20:21 cholera, a jak jaruś zacznie kota publicznie całować, to co wtedy, he?? Odpowiedz Link
tedesca1 Re: tiaaaa 29.04.10, 14:39 "DLA Ciebie JK jest nikim, > jest chodzacym dnem, zerem - jeżeli ty oceniasz ludzi tylko i > wyłącznie po tym co pisze prasa pro rządowa to faktcznie dyskusja > merytoryczna na poziomie nie jest możliwa. \bo rzucasz samymi > inwektywami, operujesz abstrakcyjnmi pojęciam" - a mogłabyś zacytować? bo chyba nie wiesz co to inwektywy, no i oczywiście wskaż gdzie napisałam tak o JK "Co do prasy i TV - no wybacz ale nie zroumiałaś zabiegu > stylistycznego - aby nie wymieniać wszystkich mediow ant PIS > podałam te dwa sztandarowe - Ty widocznie nie rozumiałaś, że w mojej wypowiedzi chodziło dokładnie o to samo, tyle, że chciałam zauważyć że istnieją nie tylko media anty PiS, są też takie, które popierają, no ale o tym zapomniałaś wspomnieć, bo przecież wszyscy się nie wiedzieć czemu obrócili przeciwko świętej partii "oceniasz czlowieka a, nie jego program i poglądy polityczne" - wiesz co wybacz, jeżeli ktoś ma wspaniały program polityczny, a jest kłamcą, obłudnikiem, dażącym po trupach do celu, nie ma zamiaru zrealizować swojego programu i jest złym człowiekiem to tez mam na niego głosować? bo ma dobry program tak? no to wszystko i na temat acha zanim stwierdzisz, że kogos obrzuciłam błotem, to wyżej wymienione cechy nie odnoszą się do żadnej konkretnej osoby, zostały użyte do zobrazowania sytuacji Odpowiedz Link
a.pantera Re: No i już wiadomo 07.05.10, 00:13 taaaa dziadek z wermachtu kto tu po i na kim jechal Odpowiedz Link