olinka20 19.05.10, 09:53 www.dziennik.pl/wydarzenia/article609663/Pala_Nie_szkodzi_Zdales.html Czy dzisiaj jest 1 kwietnia??? Wkurw sie od rana... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata132 Re: Trudny żywot licealistów... 19.05.10, 10:15 Opad cycków Taka będzie Rzeczpospolita, jakie jej młodzieży chowanie. Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Trudny żywot licealistów... 19.05.10, 10:17 Kurcze mogłam po podstawówce sobie do teraz przerwę edukacyjną zrobić a nie pchać się do dobrego liceum, zakuwać po nocach, mieć jedną z najlepszych średnich w klasie, zdać maturę, dostać się na studia, uczyć się na tych studiach, dostawać stypendium. Ile stresu by mnie ominęło? Jedyne co ciśnie mi się w tej chwili na język to NOJAPIERDOLE. Mam takie życzenie, by moje dzieci podczas proceu edukacji ( długiego procesu) posiadały elementarną wiedzę. Jak widać ministerstwo im to skutecznie uniemożliwia Odpowiedz Link
bei Re: Trudny żywot licealistów... 19.05.10, 10:50 A moze chodzi o to, by nie produkowac uczniów "dobrych" ze wszystkiego- tylko naprawde dobrych w swojej dziedzinie. Uczen dobry w swoich 2-3 przedmiotach, a reszta po prostu zaliczona. Pała- czyli mierny?- tzn 2 a nie jedynka? Bo jedyna to przegięcie Odpowiedz Link
olinka20 Bei 19.05.10, 11:04 Mi sie wydaje, ze to jednak chodzi o to, zebysmy w europejskich rankingach wypadali przyzwoicie. Bo to jednak brzmi super dla Państwa, ze 98% ma maturę co nie? A że nie ma za tym wiedzy, to inna para kaloszy. Odpowiedz Link
pulcino3 Re: Bei 19.05.10, 11:30 moja teoria spiskowa brzmi tak: przepuszczają mimo "pał" dalej, żeby nie blokować potencjalnych płatników podatków, w płaceniu tychże podatków, wszakże mamy też niż demograficzny, no to kto będzie zapierdalał na wszystkich emerytów , jak osły zostaną w oślej ławce. Jak nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o KASĘ Odpowiedz Link
karra-mia Re: Trudny żywot licealistów... 19.05.10, 11:39 Wiecie co, po amnestii Giertycha juz mnie nic nie zdziwi. Z perspektywy czasu wiem, ze matura to pikuś w porównaniu z sesją na studiach, ze to po prostu zwykły sprawdzian, a i tak go niektórzy nie zdali, no ale amnestia ich uratowała... Nie wiem, czy w szkolnictwie jest mnie coś jeszcze w stanie zadziwić/zbulwersować Odpowiedz Link
grave_digger Re: Trudny żywot licealistów... 19.05.10, 13:30 obecna matura to pikuś - dostają zestawik i wypełniają. ja musiałam elaboraty pisać z przedmiotów na czystych kartkach a4 a ten ich nowy pomysł mam głęboką nadzieję, że nie przejdzie... bo wtedy zmienię zawód. praca w szkole właściwie stanie się zbędna - no po co nauczyciele będą uczniom... no po co. proponuję znieść szkoły... Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Trudny żywot licealistów... 19.05.10, 13:46 Jeszcze troche i na studia ta zasad wejdzie żeby studenta nbadmiernie nie stresowac egzaminami. Potem zlikwiduje sie magisterki bo i tak mało kto sam pisze. Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Trudny żywot licealistów... 19.05.10, 13:44 Za niedługo maturę zdaną dadza za chęci a nie wiedze. Żenada. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Trudny żywot licealistów... 19.05.10, 16:46 już teraz większośc uczniów uważa że ocena dopuszczająca a nawet dostateczna nalezy im się jak psu micha za samo CHODZENIE do szkoły, niedługo będą uważali że za wiedzę jak nazywa się nauczyciel przedmiotu i znajomośc planu lekcji będzie się należał dobry co najmniej. Odpowiedz Link