Dodaj do ulubionych

Macie nawilżacz powietrza?

11.09.10, 12:24
Bo ja m am ewidentną alergię pyłkową. Pomaga mi:

- Przebywanie w pracowej kuchni (gary, zmywary, wszystko zaparowane)
- Długie kąpiele w osobistej łazience.
- wąchanie wrzątku (stół, kubek, wrzątek, nos w kubku)

Nawilżacza nie mam i zastanawiam się czy nie powinnam kupić. Oczywiście najchętniej taki koło 100 zł max.

Warto?
Obserwuj wątek
    • zebra51 Re: Macie nawilżacz powietrza? 11.09.10, 12:52
      Mamy, ale ultradzwiękowy i fucha zimną mgiełką. Nie wyobrażam sobie sezonu grzewczego bez nawilżacza.
      • schiraz Re: Macie nawilżacz powietrza? 11.09.10, 13:16
        Mam, też ultradźwiękowy, bezgłośny, dmucha zimną mgiełką. Bardzo przydatny przy wszelkich przeziębieniach u Młodego, no i w sezonie grzewczym, kiedy powietrze takie suche, że aż skrzypismile
    • anna_sla Re: Macie nawilżacz powietrza? 11.09.10, 13:29
      ten co u nas był to był jakiś dziwny. Ja nie czułam "świeżego" powietrza, tylko większy zaduch i siwe powietrze uncertain a mama podopiecznego stwierdziła, że jest lepiej, więc sama już nie wiem.
      • grave_digger Re: Macie nawilżacz powietrza? 11.09.10, 15:13
        skoro masz alergię pyłkową polecam kupić nawilżacz na gorącą parę. miałam i na zimną i na ciepłą. ten na ciepłą szybko nawilża mieszkanie. daje większą ulgę w oddychaniu. właściwie jest dla alergików, bo był kupowany w sklepie medycznym. co więcej, można nim rozpylać jakieś olejki - np. przy chorobie rozpylałam specjalne olejki.
        jakbym miała kupić to tylko taki, bo poprzedni mi padł. a ten z zimną parą rozwalił eks przy jakiejś awanturze. i jestem bez.
        może napiszę list do mikołaja wink
        • grave_digger Re: Macie nawilżacz powietrza? 11.09.10, 15:21
          o taki miałam
          medela
          naklejało się naklejki i wychodziła rybka wink
          https://www.medikal.pl/data/offer/1/00000302/395/1_eYPfGeXBjFBhehSbAcfS.jpg
    • ez-aw Re: Macie nawilżacz powietrza? 11.09.10, 17:32
      Mam ultradźwiękowy na zimną parę. Przy przeziębieniach i w sezonie grzewczym bardzo przydatny.
    • bswm Re: Macie nawilżacz powietrza? 11.09.10, 18:51
      Mam taki:

www.nawilzacz.com/
      i sobie bardzo chwalę.
    • mearuless Re: Macie nawilżacz powietrza? 11.09.10, 22:18
      ja mialam i zepsul sie był.
      ale stal wysoko i walil pare na kwiaty, a one porosly i takiej barwy piknej dostaly, wiec im najbardziej sie przysluzylwink
    • bei Re: Macie nawilżacz powietrza? 12.09.10, 09:59
      Mamy- starego typu ale skutecznysmile
      • wilowka Re: Macie nawilżacz powietrza? 12.09.10, 10:28
        Wychodzi na to, że tylko ja się męćzę bez nawilżacza? Ładne rzeczy. Najbardziej podoba mi się ta rozkoszna rybka, ale chyba poprzestanę na jakimś maluchu. Dzieki! smile
    • osa551 Re: Macie nawilżacz powietrza? 13.09.10, 09:28
      Mam nawilżacz VENTA, niestety nie działa poza domem, a bardzo bym chciała. Dzisiaj ledwo dojechałam do pracy.
    • exotique Re: Macie nawilżacz powietrza? 13.09.10, 11:34
      mam i sobie chwale. przy drugim dzieciu pewnie i druga sztuke nabede. Mam taki, tani nie jest, ale ma kupe gwarancji, po przetestowaniu kilku ten polecam z czystym sumieniem:
      https://www.sklepmedyczny.net/foto/2055dsm1.jpg
      firma boneco.

jest z oczyszczaczem od razu wiec jaosc powietrza sie znacznie poprawia.
      teraz wypuscili bardziej designerskie, ale ten moj nadal mi sie podoba
      • mehil.dam Re: Macie nawilżacz powietrza? 14.09.10, 14:58
        E tam nawilżacze. Mokry ręcznik na kaloryfer i działa tak samo, wiele razy mój lekarz mi o tym mówił. Niektóre nawilżacze to składowiska bakterii...
        • exotique Re: Macie nawilżacz powietrza? 14.09.10, 15:19
          recznik to opcja hardcore- wdycha sie tez proszek do prania i plyn do zmiekczania smile

a co do bakterii w nawilzaczach- jak sie ich nie myje i nie czysci- to tak jak ze wszystkim. brud nie jest zdrowy i juz
          • k1234561 Re: Macie nawilżacz powietrza? 14.09.10, 19:47
            Ja też mam nawilżacz ultradźwiękowy,dmucha zimną mgiełką.Poza nalaniem do niego wody i włączeniem jest bezobsługowy.Nie osadza się nigdzie kamień,nic nie trzeba czyścić,bardzo cicho pracuje,co jest dla mnie i mojego dziecka jest niezmiernie ważne kiedy włączamy go na noc.
            Kiedyś dostałam w prezencie bardzo drogi wypasiony,nawilżacz firmy Boneco.Większego badziewia w życiu nie widziałam,koszmarnie drogi,niezbyt cichy,w dodatku czyszczenie go to był koszmar,a nawet horror.Miał w środku jakieś obracające się plastikowe tarcze,które prawie natychmiast zaszły kamieniem,doczyszczenie go graniczyło z cudem.
            Dopiero ten który mam,uważam za naprawdę udany.Kupując nawilżacz weź pod uwagę,czy jest:
            -cichy
            -łatwy w eksploatacji (czyszczenie,napełnianie wodą itp)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka