Dodaj do ulubionych

Wsparcia potrzebuje

01.10.10, 15:45
moralnego, dobrych fluidow, kciukow i wszystkiego co mozecie...
Sprawa jest prosta: JA CHCE JUZ URODZIC!!!!!!!!!!!!!!
Juz nie moge, mam jakis kryzys i nie moge juz chodzic z tym brzuchem, chce przytulic moje dziecko...
Od 9 miesiecy jest mi niedobrze, od 3 meczy mnie zgaga, ciezko, nogi spuchniete, wszystko do d.... Niech to juz sie wreszcie skonczy!!!!!
Wczoraj uodzila moja kolezanka, ktora miala termin 2 dni po mnie, a ja nic, skurcze mam chyba od 5 mesiaca i co z tego? Nic.
Okna pomyte, ciuszki uprane, pije jakies magiczne napary (z lisci malin) lykam wiesiolka i NIC. Dlaczego to dziecko nie chce wyjsc?
Pierwszego urodzilm 5 dni po terminie, ale teraz chyba nie dozyje tak dlugo (termin na 10.10)
Powiedzcie, ze teraz moze byc innaczej i urodze przed, moze byc juz dzis, ja jestem gotowa!
Moze jakies sprawdzone rady, albo podtrzymujace na duchu opowiesci... wszystko mile widziane.
Ratunku!!!!! Synus wychodz!!!! plissssssssss
Obserwuj wątek
    • w_miare_normalna Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 15:55
      hoho znam to uczucie. Ja brałam przeciwskurczowe od 5 miesiąca. jak tylko za dużą przerwe zrobiłam z tabletkach zaraz mnie skurcze brały. W 37 tyg. odłożyłam tabletki, 2 dni skurczy i cisza.. podłogi myłam 2 razy dziennie, okna co 4 dni, prałam i prasowałam non stop, żeby cokolwiek się ruszyło, a tu nic .. Miałam wszystkiego dośc, ale ja to chyba miałam wszystkie ciązowe dolegliwości (od zgagi i wymiotów poprzez opuchnięte nogi i straszny ciężar ciała sewgo oczywiście). W efekcie urodziłam w dzień terminu ;pp
      chyba nie pocieszyłam ?;d
      będzie dobrze wink
      • doral2 Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 16:21
        jutro urodzisz, ja ci to mówię smile
        • grave_digger Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 16:41
          https://tiny.cc/5956c
    • przeciwcialo Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 16:41
      Zróbcie sobie z mężem sexowny wieczór- sperma zawiera prostaglandyny które moga "ruszyć" szyjke macicy.
      • prigi Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 16:55
        u mnei ruszyłosmile tydzień przed terminem. seks przed południem o 14 byłam w szpitalu zatrzymana przez lekarza, bo się akcja porodowa zaczęła
    • iksa29 Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 18:43
      Popieram przeciwciało, zorganizuj sobie upojny wieczór z mężem...
      Chwila przyjemności, mąż szczęśliwy, no i być może ulga, bo na porodówkę pojedziecie.
      Daj cynk kiedy będzie TEN wieczór będę kciuczyć, by się ruszyło...
    • pola.cocci Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 18:48
      Dzieki dziewczyny.
      Nawet mi sie ciazowa sygnaturka przeterminowala sad
      Na brak seksu tez nie nazekam, wiec juz sama nie wiem co... Teraz oboje ze starszakiem namawiamy mlodszego zeby sie pospieszyl. Gorzej jak jest taki posluszny jak jego brat sad to pewnie znow sie przeterminjemy. Ehhhhh... pozostaje mi czekanie.

Doral trzymam cie za slowo wink !!!!!!!!!!!!!!
    • mamakarolla Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 18:58
      Niedługo urodzisz wink
      A tak naprawdę to współczuję, bo rok temu czułam się tak samo, a ta moja uparta córa nie chciała wyleść. Oksytocyna ją zmusili 9 dni po terminie uncertain
      Trzymam kciuki oby było szybko i bezboleśniesmile
      • sewa.49 Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 21:01
        He, he to jakbym o sobie czytala. Jak bylam w ciazy cztery laty temu to mi sie wydawalo ze ja chyba nigdy nie urodzebig_grin Wszystkie kolezanki byly juz po tylko moj maly sie ociagal. W 37/ 38 tygodniu urodzilam osiem dni przed terminem. Pocieszylam ?
        • babowa Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 21:17
          pamietam swoje zmeczenie oczekiwaniem
          ale z drugiej strony- taka ladna, wyjatkowa data,10.10.10 wiec moze doczekasz?smile
          • endi100 Re: Wsparcia potrzebuje 01.10.10, 21:31
            Kochana... Ja tydzień temu przechodiłam to samo. Ale moja malutka zechciała wyjść 1 dzień przed terminem wink Ale pocieszę Cię.... pij te liście malin i łykaj wiesiołek. Ja szczerze nie bardzo wierzyłam że to pomoże, ale wierz mi pomogło. Poród miałam ekspresowy i naprawdę skurcze były mało bolesne. Niebawem urodzisz, głowa do góry.
            • czarneoczy Re: Wsparcia potrzebuje 03.10.10, 21:58
              upiecz ciasto megaczekoladowe...
              ja tak zrobiłam dwa tygodnie przed terminem z myślą, że czekolady to se nie podjem przez dłuższy czas jak Kluska będzie na cycku...
              karwa nawet ostygnąć dobrze nie zdążyło, jak wody zaczęły mi odchodzić... a na dodatek Zakontraktowany w szpitalu NA MOICH OCZACH wpieprzał to ciasto z moją mamą do spółki, a mnie ślina do pasa ciekła...
              • kotka.zielonooka Re: Wsparcia potrzebuje 03.10.10, 22:37
                słuchajcie a własciwie czemu seks przyspiesza poród?

Pola.cocci - nie marudz - 10.10.2010 to przepiekna data na urodziny !!! ty sie dziwisz dziecku ze chce miec taka i bedzie twardo czekał do nastepnego wtorku?smile
                • bernimy Re: Wsparcia potrzebuje 03.10.10, 22:48
                  Nie wiem czy tu nie chodzi o skurcze, aby pobudzić organizm smile

Trzymam kciuki aby już. Ja polecam dobrą komedię big_grin Też nie miałam już dość!
                • olinka20 Re: Wsparcia potrzebuje 03.10.10, 22:52
                  MAło tego, 10.10 to fajna data bo łatwo zapamietacwink
                  Sama mam takiego delikwenta w rodzinie z 10.10.
    • annabetka Re: Wsparcia potrzebuje 03.10.10, 23:27
      big_grinbig_grin Trzymam kciuki za wcześniejsze rozdwojeniebig_grin Trzymaj się kobito......wiem łatwo powiedzieć,chyba nikt nie lubi być w ciążybig_grin
      Aby zdrowe było i bezboleśnie się wykluło,za to kciuczę moooocnosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka