Dodaj do ulubionych

dziwne uczucie na skórze, łot de fak??

22.11.10, 22:24
Od jakiegoś czasu szczypie mnie pasek skóry na brzuchu, jakieś 5 cm pod linią stanika, na szerokości 10 cm, bardziej na prawo niż na środku. Nie jest ani czerwona ani podrażniona, nic nie widać tylko czuję takie specyficzne szczypanie jakbym miała sparzone albo przetarte. Nie zmieniałam kosmetyków ani diety, nie mam na nic uczulenia. Czy może mieć znaczenie że mam już dość duży brzuch? Może macie jakieś pomysły?? Nie panikuję i wiem ze to nie zaszkodzi mojej dzidzi, zwyczajnie mnie to denerwuje i jestem ciekawa.
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 22.11.10, 23:09
      rozstęp Ci rośnie? sad
    • papiki Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 22.11.10, 23:11
      moja teściowa kiedyś mi wyjaśniała, że to skóra się rozciąga i dlatego szczypie, i że powinno się w tym miejscu smarowac i masowac. Ile w tym prawdy, to nie wiem, bo problem nie dotyczył mnie bezpośrednio.
      Może są inne pomysły? Ciekawa jestem, czy teściowa miała racjęwink
      • bryanowa-1 Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 02:05
        smaruj słońce oliwką dla dzieci lub kremem na rozstepy(np.mustella) bo najwyrażniej rozstepy idąuncertain
        • asiaiwona_1 Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 08:24
          i ja obstawiam rozciąganie się skóry.
    • anna_sla Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 08:50
      brzuch się rozciąga. Też tak miałam. Uważaj na rozstępy, ja dostałam super-hiper-mega wielkich rozstępów.
    • changeone Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 08:58
      Ja to brałam za rozstępy. Co prawda mi nie powstały duże (wręcz na brzuchu to nic nie mam), ale ja smarowałam się odkąd tylko brzuch zaczął rosnąć. Polecam smarowanie!
    • dezetta Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 09:00
      Zdałam sobie sprawę że mam to tylko wtedy kiedy dłużej siedzę w standardowej pozycji na krześle, poza tym nie. Może mi się skóra w tym miejscu jakoś inaczej zagina i szczypie. Smaruję się zawzięcie rano i wieczorem, brzuch i cycki. Wyplujcie te rozstępy, wystarczy że mi na cyckach promieniście od brodawek naczynka popękały i wyglądają jak zaczątki żylaków sad Wam też tak mleczarnie rosły jak szalone??
    • dragica Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 09:18
      Tez tak mialam,pieczenie skory,ale w okolicach pepka.Mnie sie z tego rozstepy nie porobily,smarowalam na potege dzeciecym olejkiem.A zyly na mleczarni-to samo,mam do dzis/bo nadal karmie/.Nie podobaja mi sie,ale nie mozna chyba temu zaradzic.
      • dezetta Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 09:24
        Żyły to mi bardziej widać i nie mam nic przeciwko ale te popękane i porozlewane naczynka wyglądają jak żylaki, buuu. Może po zakończeniu karmienia mi to zniknie..
        • dragica Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 09:58
          To sam mam-nawet szlam na usg piersi,bo sie przestraszylam,ze to moze cos powaznego.Po pierwszej ciazy tego nie miala,ale nie karmilam wtedy.A konca karmienia nie widac u mnie-Mloda to typowy cycozwis.
          • dezetta Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 10:16
            Karmienie dopiero przede mną, ciekawa jestem jakie to uczucie. Mam nadzieję że będę miała pokarm. Oby mi tylko młode doszczętnie cycków nie obgryzło smile
            • dragica Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 10:39
              Mleko bedzie przy pozytywnym nastawieniu i przyjeciu karmienia jako czegos naturalnegowinkZasad jest prosta-im wiecej karmisz,tym wiecej masz mleka,nawet jesli dziec zada pryzstawiania po kilkanascie razy na dzienwink
              • dezetta Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 10:43
                No to powinno się udać bo uważam karmienie za coś naturalnego. Ile Twoja żarłoczna Jovana ma miesięcy??
                • dragica Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 11:17
                  Uprawiam patologie-Mala ma 26 miesiecy.
                  Mylslam,ze jak zaczne pracowac,Mloda przestanie jesc cyckowe mleko-nieskuteczne.
                  Inne sposoby-smarowanie pieprzem,tlumaczenie-nieksuteczne.
                  • dezetta Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 11:21
                    Bez przesady z tą patologią, zdrowe dziecko będziesz miała. Sama się odstawi, przecież nie będzie ciągnąć do osiemnastki smile Kiedyś na wsiach jak baba miała dzieci co rok to nawet pięciolatki potrafiły podjadać młodszemu rodzeństwu i nikt się nie dziwił tongue_out
                  • asiaiwona_1 Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 11:22
                    dragica - faktycznie długodystansowiec jesteś. Mój Kudłat ma "raptem" niecałe 16 m-cy, ale też nie widzę końca karmienia piersią. Ona jest na tyle bezczelna, że "wyciąga" sobie cycka sama. Musiałabym golfy nosić, żeby utrudnić jej dostęp - niestety nie lubię golfów big_grin
                    • dragica Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 11:36
                      Moja tez sama sie sluzy-i krzyczy przy tym-Mama,sisa!Ja mam wrazenie,ze wg mojej Malej,mama=cycek.Potrafi mi tez pryzniesc swoja ulubiona lalke i misia i ich tez nakarmic.Szczerze mowiac,wolalabym przestac karmic,jstem zmeczona tym,ciagle walcze z anemia,a znowu z drugiej strony-to uczucie,jak Mala sie uchacah na widok piersi,przytuli sie i polacuje mnie-uczcucie niesamowite...
    • eeni Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 14:33
      Czy słyszałaś o czymś takim jak cholestaza? zazwyczaj cholestaza pojawia się pod koniec ciąży, u wielu kobet ok.36 tyg, a więc gdy dziecko jest już duże i prawie donoszone, a macica uciska wątrobę... Najważniejsze w takim przypadku to nie zbagatelizować objawów, którym jest; nadwyraz nieprzyjemne swędzenie. Dlatego nie wolno żadnej kobiecie w zaawansowanej, lub w połowie ciąży bagatelizować jakiegokolwiek swędzenia ciała, należy powiadomić o tym lekarza ginekologa prowadzącego- on zleci szereg badań z krwii, a wtedy wszystko się okarze! Nie należy z pewnością zwalać to na winę swędzącego brzuszka, jak potocznie się mówi, lub ze skóra się rozciąga i przez to swędzi!!
      • dezetta Re: dziwne uczucie na skórze, łot de fak?? 23.11.10, 16:06
        Będę u gina 2 grudnia i wszystko mu powiem, dzięki.
        • dragica cholestaza 23.11.10, 18:39
          CHolestaza to jednak przede wszystkim swedzenie stop i dloni,potem ciala.Pewnie,leiej zglosic lekarzowi to,ale swedzenie w jednym miejscu raczej nie jest cholestaza.
          • dezetta Re: cholestaza 23.11.10, 19:50
            Pomyślałam tak samo ale zadanie pytania lekarzowi nic mnie nie kosztuje. Dodatkowo mój lekarz jest taki precyzyjny że nie wykluczam wykonania badania dla 1000% pewności smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka