Dodaj do ulubionych

Skąpstwo?

21.12.10, 14:10
Do przedszkola w którym pracuje nasza niania chodzi dziecko "psychopaty z MjM" (nawet nie wiem jak ten aktor się nazywa). Pan aktor zgodził się w swej łaskawości przebrać się za mikołaja na niedawno odbytą zabawę dla dzieci. Na czytanie bajek już się nie zgodził, bo jak stwierdził on już ma zajęcie... Na zabawie były robione zdjęcia. Dziś tatuś dostał je do obejrzenia i zdecydowania czy kupuje i jeśli tak to które. Dodam, że komplet zdjęć to koszt 27 zł. I wiecie co tatuś powiedział? Że on rozumie, że zdjęcia dostaje ZA DARMO, za to że był mikołajem !!!!!!!!!!!! Kurfa!!!! Tupet ma facet niezły uncertain Matko, żeby się o takie rzeczy dopominać? Czy on się uważa za Aż tak wielkiego aktora, że nawet za rolę mikołaja w przedszkolu, gdzie chodzi jego córka domaga się jakiejś gaży?
W tej samej grupie jest też dziecko innego aktora - ryżego policjanta ze Złoopolskich. Ten tatuś natomiast nigdy nie powie dzień dobry. Nieważne czy on powinien powiedzieć pierwszy, czy tylko odpowiedzieć na czyjeś dzieńdobry. Cisza.
I tak se myślę, czy ja się czepiam, czy oni faktycznie jacyś tacy nadęci? Czy uważają się za takich megawielkich aktorów, że są ponad innymi rodzicami? Za te zdjęcia, jak nie zapłaci tatuś to zapewne zapłaci przedszkole, bo fotograf był z zewnątrz, więc on kasę dostać musi. No a skoro zapłaci przedszkole to znaczy że za zdjęcia córeczki zapłacą tak naprawdę inni rodzice.

Ps. nie mam większych problemów wink
Obserwuj wątek
    • pieskuba Re: Skąpstwo? 21.12.10, 15:32
      Bywa! Mnie też kolega ze szkolnej ławki - teraz wiadomości sportowe wygłaszający w tefałenie - nie raczył był poznać. Jesteś znany, przenosisz się do wyższej kasty...
    • olinka20 Re: Skąpstwo? 21.12.10, 15:33
      Asiowa, na chamow mozna trfic w kazdym zawodzie.
      A moge sie załozyc, ze ten typ co opisłas, to jakis aktorzyna z 3 garnituru serialików.
      Musi sobie jakos odbic, ze nie jest Holoubkiem, Stuhrem czy chociaz Kotem wink
      • jowita771 Re: Skąpstwo? 22.12.10, 10:16
        Taki np. Małaszyński, wiem, że też nie wielki aktor, ale jednak popularny dość mocno, jest zupełnie normalny, wody sodowej niet.
    • kocio-kocio Re: Skąpstwo? 21.12.10, 16:34
      A ja się nie mogę przestać zastanawiać who the fuck jest psychopatą w M jak miłość ;o/
      • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 21.12.10, 16:40
        kocio-kocio napisała:

> A ja się nie mogę przestać zastanawiać who the fuck jest psychopatą w M jak mił
        > ość ;o/
        >

no ten co Marysię nagabywał... Kurcze, nie pamiętam nawet jak on się w filnie nazywał uncertain Takic wysoki ciemny brunet...
        • inia33 ten? 21.12.10, 17:35
          https://www.m-jak-milosc.pl/files/photo/big_125/501/286/7_10/96047276.jpg
          • asiaiwona_1 Re: ten? 21.12.10, 20:12
            no ten. Jak on się w MjM nazywa, bo kurde nie mogę sobie przypomnieć...
            • inia33 Re: ten? 30.12.10, 10:40
              Aleksander Radoszsmile
              • asiaiwona_1 Re: ten? 30.12.10, 11:29
                inia33 napisała:

> Aleksander Radoszsmile

teraz to ja już wiem. ALe musiałam sobie w google wpisać "Marysia m jak miłość psychopata nękanie". Wtedy mi znalazło big_grinbig_grinbig_grin
          • dlania Re: ten? 22.12.10, 10:10
            Też sie długo zastanawiałam, który to psychopata. Mroczek mi jako pierwszy przyszedł do glowywink
    • mme_marsupilami Re: Skąpstwo? 21.12.10, 18:10
      Jak to mowia "cham ze wsi wyjdzie, wies z chama nigdy".
      • dlania Re: Skąpstwo? 22.12.10, 10:09
        mme_marsupilami napisała:

> Jak to mowia "cham ze wsi wyjdzie, wies z chama nigdy".

które to powiedzenie jest totalnym archaizmem kulturowym, zupelnie niepotrzebnie deprecjonującym mieszkańców wsi.wink
    • esofik Re: Skąpstwo? 21.12.10, 21:01
      myślę, że wynajęcie Mikołaja kosztuje więcej niz 27zł. Więc podarowanie tych zdjęć byłoby miłym gestem. Przynajmniej inni rodzice moga pochwalic się zdjęciem ze "znanym" Mikołajem.
      • karra-mia Re: Skąpstwo? 21.12.10, 21:34
        możliwe, ale esofik u mojego syna w przedszkolu za Mikołaja przebrals ię jeden z tatusiów i już. Akurta w tej roli zawód nieważny, nawet jak to jest aktor.
        • ciepla.kawa Re: Skąpstwo? 21.12.10, 21:46
          Ja m jak milość nie oglądam ale ten aktor to mi się kojarzy głównie z reklamami.
          Chłopina musi jakoś podbudować swoje ego.
          • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 21.12.10, 21:54
            esofik - tata mógł odmówić, jeśli nie chciał. Jest mnóstwo innych tatusiów. Panie poprosiły tego tatę w pierwszej kolejności bo uznały, ż dla niego taka rola to pestka i będzie potrafił fajnie zająć się dziećmi. Natomiast wg mnie oczekiwanie, że fotki będą gratis i domaganie się wręcz tego jakoś tak głupio wygląda. Poza tym tatuś wogóle do siebie nie podobny na zdjęciu ( tutaj ja zachowałam się jak burak, bo nie wiedziałam, że to on był mikołajem i w jego obecności komentowałam nos mikołaja z kolegą big_grin), więc możliwość "pochwalenia" się fotką ze znanym aktorem odpada w 100%. Już nie wspomnę, że tatuś przy każdych zdjęciach prowadzi filozoficzne rozmyślania czy aby na pewno zdjęcia jego córki nie trafią gdziś do netu na jakąś niepożądaną stronę (na pocz. roku podpisał zgodę na wkonywanie zdjęc podczas imprez). Miał także obiekcje co do badania kręgosłupa dziecka i oczekiwał zapewnień ze strony przedszkolanek, że podczas badania jego dziecko nie będzie dotykane ...
            • esofik Re: Skąpstwo? 21.12.10, 22:12
              no cóż... artysta
              im wiele trzeba wybaczyć... ale i zrozumieć nie jest łatwo
              • opium74 Re: Skąpstwo? 22.12.10, 09:39
                jedyne co z artyzmem opisywana sytuacja ma wspólnego to nie zawód głównego bohatera a jego artystyczne wręcz buractwo big_grin

u nas mikołajem był mąz dyrektorki przedszkola /chyba/ bo zza brody nie widac big_grin
    • jowita771 Re: Skąpstwo? 22.12.10, 10:13
      Od czasu do czasu w pracy mamy nalot aktorów i innych artystów i większość jest bardzo grzeczna. Z tych, których spotkałam, chamem okazał się Muniek Staszczyk i Czesław, co śpiewa. To są faktycznie buce.
      • olinka20 Jowita 22.12.10, 10:30
        Kurcze, juz nie pierwszy raz czytam/ słysze, ze Muniek to mega buc.
        Szkoda, bo strasznie lubie jego muzyke. Wiem, ze nie powinno to rzutowac, ale jednak cos w głowie brzydkiego zostaje.
      • dlania Re: Skąpstwo? 22.12.10, 10:42
        A czemu Czesław? Mialam przyjemnośc go poznac i niczym nie zdązył mi podpaśćwink Może miał kaca i źle sie czułwink
        • jowita771 Re: Skąpstwo? 22.12.10, 11:02
          Teksty w stylu czy on nie wie, kim ja jestem?
          • olinka20 Re: Skąpstwo? 22.12.10, 11:13
            He he he.
            To mnie by zabił wzrokiem, bo znam jego muzyke, ale facet ma tak mało charekterystyczna twarz, ze jakby mnie minał na ulicy to ni hu hu , nie poznałabym kto zacz.
      • czarna.porzeczka Re: Skąpstwo? 28.12.10, 02:26
        A mnie Muniek rwal ordynarnie przy moim wlasnym facecie, ale taka prostota bilo i samozachwytem, ze doradzilam mu po ulansku samogwalt zamiast zawracania mi glowy i go zatkalo. Na caly wieczor. Skad ta pewnosc u takich oprychow ze kazda nan poleci?!
    • kozica111 Re: Skąpstwo? 28.12.10, 08:24
      Straszna plotkara z tej twojej niani.Masz świadomość że tobie też tak d................obrabia?
      • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 28.12.10, 08:44
        kozica111 napisała:

> Straszna plotkara z tej twojej niani.Masz świadomość że tobie też tak d.......
        > .........obrabia?

A gdzie ja napisałam, że mi to wszystko niania opowiedziała? Pytanie o gratisowe zdjęcia słyszałam na własne uszy (niania mi tylko powiedziała, że on był mikołajem, bo ja go nie rozpoznałam na zdjęciu). Jeśli chodzi o brak witania się przez drugiego aktora to wiem o tym akurat od kogoś innego.

A takiej niani jak ta nasza to ze świecą szukać. I wódkę się można z nimi napić i jak trzeba to pomoże bez dodatkowych opłat. Moją młodą traktuje jak własną córkę, o której marzyła, jej synowie opiekują się młodą jak młodszą siostrą, zabierają ją na wyjazdy rodzinne. Więc nie próbuj oczerniać kogoś, kogo nawet na oczy nie widziałaś.
        • kozica111 Re: Skąpstwo? 28.12.10, 09:32
          "Więc nie próbuj oczerniać kogoś, kogo nawet na o
          > czy nie widziałaś.

Słuszna uwaga, mądra nawet bym powiedziała...zastosuj to także do siebie koleżanko.Aktora "psychopaty" oraz "ryżego" nie znasz a pojechałaś po nich aż miło, a boli jak o kimś Ci bliskim się coś niemiłego powiedziało?Stara zasada "nie rób bliźniemu co tobie nie miłe".

• asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 28.12.10, 15:42
            kozica111 napisała:

> "Więc nie próbuj oczerniać kogoś, kogo nawet na o
            > > czy nie widziałaś.
            >
            > Słuszna uwaga, mądra nawet bym powiedziała...zastosuj to także do siebie koleża
            > nko.Aktora "psychopaty" oraz "ryżego" nie znasz a pojechałaś po nich aż miło,
            > a boli jak o kimś Ci bliskim się coś niemiłego powiedziało?Stara zasada "nie ró
            > b bliźniemu co tobie nie miłe".
            >
            >
            No to teraz nie wiem - taka jesteś głupia naprawdę czy tylko udajesz. Jak ja pojechałam po tych aktorach? Opowiedziałam coś, czego byłam świadkiem osobiście lub ktoś ze znajomych. A ty o niani wymyśliłaś jakieś oszczerstwa.
            >
            >
            >
            >
            >
            • kozica111 Re: Skąpstwo? 28.12.10, 17:26
              "I tak se myślę, czy ja się czepiam, czy oni faktycznie jacyś tacy nadęci? Czy uważają się za takich megawielkich aktorów, że są ponad innymi rodzicami?"

Pomijam już tytuł wątku i wydźwięk całej wypowiedzi który jest mocno negatywny, to to zdanie jest kluczowe..A może uważasz to za komplement?Nie opowiedziałaś, tylko skomentowałaś uszczypliwie i nieżyczliwie cała sytuację.
              Tak czepiasz się, jakieś kompleksy wychodzą.Facet nie dość że poświęcił swój wolny czas by zrobić radochę dzieciom to jeszcze dostaje zjebkę na forum że śmiał się upomnieć o darmowe zdjęcie. Na drugi raz ty załóż brodę i idź.
              • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 28.12.10, 17:33
                Nie wiem czy twe cudne oczy dostrzegły ZNAK ZAPYTANIA zarówno w tytule wątku jak i w zacytowanym przez ciebie urywku mojej wypowiedzi. Czy wiesz co znacza znak zapytania użyty na końcu tak sformułowanego zdania?
                • kozica111 Re: Skąpstwo? 28.12.10, 18:51
                  Nie irytuj się.A twoje oczy dostrzegły /nie wiem czy masz cudne ale co tam/ że na końcu mojej 1 wypowiedzi był znak zapytania, co on oznacza?....Będziemy teraz taką szermierkę uprawiać, na argumenty, na logikę, może zdania zaczniemy rozkładać?
                  Twój post był niepochlebny, nieżyczliwy i niemiły, tak niestety u nas w Polsce jest, nasza typowa mentalność, dokopać dla zasady żeby nie było za miło.
                  Miałaś rację; jak się nie zna człowieka to nie należy o nim źle mówić, jak się zna to też lepiej przemilczeć niż szkalować - ale działa to w obie strony, jest takie powiedzenie o belce i igle w oku...Choćbyś cisnęła to nie wyciśniesz ze swoich wypowiedzi dobrych intencji bo ich nie było i tyle. W sumie mi to rybka, twoje życie i sumienie tym bardziej że sprawa banalna i szkoda mi klawiatury by to dalej maglować na maglu.Proponuje jedynie trochę refleksji.
                • eveline2000 Re: Skąpstwo? 28.12.10, 18:55
                  Asia, ale ty emocje wzbudzasz smile kolejna sie do ciebie przyczepiła . masz kobito wzięciebig_grin
                  • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 28.12.10, 21:36
                    eveline2000 napisała:

> Asia, ale ty emocje wzbudzasz smile kolejna sie do ciebie przyczepiła . masz kobit
                    > o wzięciebig_grin

wychodzi, że taka boska jestem big_grin Chyba sobie jakiś forumowy profil na FB założę i będę się radować z każdego wejścia i "zlajkowania" big_grinbig_grinbig_grin
              • jkk74 Re: Skąpstwo? 28.12.10, 23:06
                kozica111 napisała:
                > Tak czepiasz się, jakieś kompleksy wychodzą.Facet nie dość że poświęcił swój wo
                > lny czas by zrobić radochę dzieciom to jeszcze dostaje zjebkę na forum że śmiał
                > się upomnieć o darmowe zdjęcie. Na drugi raz ty załóż brodę i idź.

tak zupełnie OT - gdyby Mikołajem był taki zwyczajny tata - hydraulik czy sprzedawca, to do głowy by mu nie przyszło że zdjęcia z tego tytułu ma MIEĆ darmowe smile
                potraktowałby całość jako sprawienie frajdy dzieciakom smile
                i tyle z mojej strony w temacie smile
                • kozica111 Re: Skąpstwo? 29.12.10, 09:42
                  Skąd taki wniosek?
                  Dla mnie aktor to zawód jak zawód, nogi mi się nie trzęsą jak w galerii handlowej widzę kogoś z ekranu.Cała dyskusja wynika z błędnego założenia jaki to "jaśnie pan" się o imprezkę w przedszkolu otarł...Ponieważ założono że jest przemądrzałym bucem /bo jak nim być nie można będąc aktorem z serialu/ to od razu zostały mu przypisane złe intencje.
                  Hydraulik = szczery, uczciwy, prostolinijny..........i nie skąpy...dusza człowiek
                  Aktor = zadziera nosa, chytry, dusigrosz, małostkowy......hehehehehehe
                  • sylki Re: Skąpstwo? 29.12.10, 12:04
                    > Hydraulik = szczery, uczciwy, prostolinijny..........i nie skąpy...dusza człowi
                    > ek
                    > Aktor = zadziera nosa, chytry, dusigrosz, małostkowy......hehehehehehe

Nie ten hydraulik nie upomniałby się o darmowe zdjęcia, ten hydraulik powie dzień dobry,
                    a ten aktor jak widać nie, stąd cały temat.
                    To, że był tym Mikołajem nie uprawnia go to do darmowych zdjęć, przecież mógł odmówić. Kurcze do głowy by mi nie przyszło będąc Mikołajem, by chcieć darmowych zdjęć, bo niby czemu. W końcu jak nie ja, to inny rodzic się przebierze.
                    A może w ogóle rodzice powinni mu gaże zapłacić?
                    • mozambique Re: Skąpstwo? 29.12.10, 13:29
                      z włąsnego codziennego doswiadczenia z aktormai

napradwe duze nazwiska z wtym zawodzie np Peszek , Stenka, Bonaszewski to bardzo kulturalni ludzie, uprzejmi i dobrze wychowani

najgorsze znajdy to tzw. trzeci garnitur serialowy , oraz młodziez tuz po szkoel aktorskiej która juz sie w tv pokazała ale po dupie jeszcze porzadnie nie dostała
                    • esofik Re: Skąpstwo? 30.12.10, 11:53
                      zasadnicza różnica polega na tym, że hydraulik (obojetnie jakby się zachował) pozostałby anonimowy. Jakiśtam Xsiński. Aktor został zidentyfikowany, a nawet ktoś wrzucił zdjęcie.
                      imho to jest bardzo nie fair
                      • sylki Re: Skąpstwo? 30.12.10, 13:41
                        esofik napisała:

> zasadnicza różnica polega na tym, że hydraulik (obojetnie jakby się zachował) p
                        > ozostałby anonimowy. Jakiśtam Xsiński. Aktor został zidentyfikowany, a nawet kt
                        > oś wrzucił zdjęcie.
                        > imho to jest bardzo nie fair

Jest aktorem więc jest rozpoznawalny, a że jest jaki jest no to cóż może czas się zmienić, by ludzie inaczej go spostrzegali.
                        Nie fair jest jego zachowanie, skoro nie chciał mógł odmówić, a nie zgadzać się a później żądać zapłaty.

Z innej strony, może on zażartował z tymi zdjęciami?
                        • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 30.12.10, 13:47
                          sylki napisała:

>
                          > Z innej strony, może on zażartował z tymi zdjęciami?

Ponieważ widziałam to i słyszałam na własne oczy/uszy to jestem przekonana, że pytanie było jak najbardziej poważne. Po słowach pani przedszkolanki, że zapyta dyrektorkę, bo sama nie może zdecydować czy może nie pobierać opłaty pan aktor zdjęcia oddał i powiedział, że poczeka na odpowiedź. Gdyby więc to był żart z jego strony to by go raczej sprostował po chwili, a on sobie poszedł. Tak więc moim zdanie to nie był z jego strony żart.
                          • verdana Re: Skąpstwo? 30.12.10, 15:46
                            Hm, facet przychodzi za darmo do przedszkola, odstawia Mikolaja, a potem ma zapłacić kasę za swoje własne zdjęcia z dzieckiem? dla mnie TO jest nieporozumienie i skąpstwo.
                            • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 30.12.10, 15:50
                              verdana napisała:

> Hm, facet przychodzi za darmo do przedszkola, odstawia Mikolaja, a potem ma zap
                              > łacić kasę za swoje własne zdjęcia z dzieckiem? dla mnie TO jest nieporozumieni
                              > e i skąpstwo.

czy ty nigdy nie zrobiłaś nic bezinteresownie i za darmo? Czy za dopisanie się w wątku też mam ci coś zapłacić?
                              • kozica111 Re: Skąpstwo? 30.12.10, 16:16
                                Droga Joanno proponuje odstaw Gwiazdkę w następnym roku i zająca wielkanocnego i nie marudź.
                                Z tego co pamiętam ze swoich czasów szkolnych, przedszkolnych bardzo ciężko było znaleźć rodzica chętnego do jakiejkolwiek działalności społecznej; nie było chętnych by pomóc na wycieczce, nie było chętnych by pomóc w opiece nad dziećmi na basenie, nie było chętnych "na MIkołaja".........Natomiast krytykujących zawsze było wielu, teraz dorosło następne pokolenie "aktywnych inaczej" i zaczyna się na nowo.
                                Darmowe zdjęcia powinny być wręcz zaproponowane za to ze facet zamiast grzać pupę w domu przyjechał, przebrał się i odstawił szopkę z brodą...Myślę że jeśli w jakikolwiek sposób dowie się o tym wątku okraszonym jego zdjęciem pomyśli " i na co mi to było..."
                                • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 30.12.10, 16:26
                                  Droga kozico, gdyby nie to, że mikołaj był jednak facetem, a ja mam jednak damski głos to chętnie bym się za mikołaja przebrała. Akurat w klasie mojej młodej jest baaaaardzo dużo chętnych rodziców, którzy i na basen pójdą głowy wysuszyć i na wycieczki chcą jeździć i w innych rzeczach pomagać (żeby nie było - na basen z klasą chodzę, na wycieczki jeżdżę, zakupy do klasy robię) i NIGDY nie przyszło mi do głowy by z tego tytułu oczkiwać jakiejś zapłaty czy rekompensaty. Więc nie rozumiem twojego podejścia do sprawy ani tym bardziej podejścia do sprawy pana aktora.
                              • verdana Re: Skąpstwo? 30.12.10, 16:31
                                Nie - w tym wypadku to mnie jeszcze kazanoby doplacać do bezinteresownosci. Wypadałoby, z samej grzecznosci dac zdjecia Mikolajowi za darmo, a nie kazać doplacać do wlasnego występu.
                                • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 30.12.10, 16:34
                                  ale do kupienia zdjęć nikt go nie zmuszał. Również nikt na siłę ich dziecku nie robił. Tata wyraził na początku roku zgodę na wykonywanie dziecku zdjęć podczas imprez. Gdyby nie był mikołajem to dziecko też miałoby robione zdjęcia. Kupno zdjęć nie jest obowiązkowe. Więc mógł tata po prostu powiedzieć, że dziękuje, że ma w domu dużo zdjęć z własnym dzieckiem. A on po prostu oczekiwał jakby nie było zapłaty za funkcję mikołaja.
                            • sylki Re: Skąpstwo? 30.12.10, 16:10
                              verdana napisała:

> Hm, facet przychodzi za darmo do przedszkola, odstawia Mikolaja, a potem ma zap
                              > łacić kasę za swoje własne zdjęcia z dzieckiem? dla mnie TO jest nieporozumieni
                              > e i skąpstwo

Zakładam, że gdyby przed podjeciem sie tego zadania zażyczył sobie zapłaty, to poproszono by kogoś innego.
                              Jak widać niektórym kasy zawsze mało, dla mnie to żenujące.
                              • verdana Re: Skąpstwo? 30.12.10, 16:33
                                To nie jest zapłata - to jest dobre wychowanie. Facet przychodzi, zabawia dzieci, robią z nim zdjęcia - i każą mu potem za te zdjęcia zapłacic. To absurd. Trochę, jak zaprosic autora na wystep autorski i przy wyjściu pobrac kasę za herbatę i ciasteczka, ktorym go poczęstowano.
                              • kozica111 Re: Skąpstwo? 30.12.10, 16:39
                                Ale tu nie chodzi o zapłatę tylko brak gestu ze strony przedszkola.Zabrakło gestu który byłby normalny w tych okolicznościach.Nie ma wątpliwości że tego pana na te zdjęcia było stać, natomiast sama propozycja by zapłacił za zdjęcia świadczy o tym że jego "mikołajowanie" nie zostało docenione i tyle.Niejako jakby uważano że to jego obowiązek bo jest aktorem.
                                Ciekawe czy reszta rodziców jest tak ofiarna, czy tata hydraulik wymienia krany w przedszkolu, kupując za swoje pieniądze uszczelki, mama kucharka przygotowuje catering z okazji końca roku za własne pieniądze itp; Z tego co pamiętam rodzice z komitetu nie ponosili kosztów np wyjść do kina - pomagali pilnować dzieciaków ale koszt ich udziału był finansowany ze środków wspólnych i tak powinno być w tym przypadku.Zabrakło gestu i tyle i o to raczej chodziło a nie o te mityczne 24 czy 27 zł wg mnie.
                                • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 30.12.10, 16:41
                                  no patrz, jak ja idę na basen to ochraniacze za własną kasę kupuję. Jak jadę na wycieczkę to za bilet autobusowy też płacę sama. A wg twojej teorii powinna mi za to klasa ze składkowych pieniędzy oddać.
                                  • kozica111 Re: Skąpstwo? 30.12.10, 16:45
                                    "A wg twojej teorii powinna mi
                                    > za to klasa ze składkowych pieniędzy oddać."
                                    Oczywiście że tak.
                                    • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 30.12.10, 16:48
                                      kozica111 napisała:

> "A wg twojej teorii powinna mi
                                      > > za to klasa ze składkowych pieniędzy oddać."
                                      > Oczywiście że tak.

No to nie mam więcej pytań i dalszą dyskusję z Tobą uważam za bezsensowną uncertain
                                • sylki Re: Skąpstwo? 30.12.10, 17:52
                                  > Ciekawe czy reszta rodziców jest tak ofiarna, czy tata hydraulik wymienia krany
                                  > w przedszkolu

No popatrz, za darmo przynoszę papier do przedszkola , za darmo robię ciasta, nikt mi za to nie płaci, oraz w podzięce nikt mi za darmo fotek z imprez nie daje.
                                  Tak samo do szkoły syna, za darmo porobiłam pierdoły na kiermasz szkolny, chyba powinnam ściągnąć jakiś procent od sprzedaży w końcu mi się należy!
                                  • asiaiwona_1 Re: Skąpstwo? 30.12.10, 18:06
                                    sylki - to ja jestem gorsza. W zeszłym roku zrobiłam na świetlicę muffinki na kiermasz. Świetlica muffinki sprzedawała, a kasa poszła na wycieczkę. Do wycieczki młodej musiałam jeszcze dopłacić. I jedyną zapłatą jaką dostałam to dyplom-podziękowania na koniec roku szkolnego. Że też ja głupia nie domagałąm się całkowitego zwolnienia z opłaty za wycieczkę big_grin
                                    • sylki Re: Skąpstwo? 30.12.10, 18:14
                                      no głupiaś jak but big_grin
                                      Z tym, że kurde nam się nie należy, bo my nie jesteśmy popularne wink, chociaż ty się możesz powołać na forumową popularność wink
                                      Na twoim miejscu po Nowym Roku leciałabym do szkoły z żądaniem zwrotu pieniędzy za wycieczkę big_grin
                                      Ja muszę jeszcze wpłacić do szkolnej kasy 50 zł i chyba też nie wpłacę, w końcu dzieci sprzedawały moje wyroby.
                                    • magiczna_marta Re: Skąpstwo? 30.12.10, 18:53
                                      Dziewczyny, nie karmcie trolla, co?
                            • grzalka Re: Skąpstwo? 30.12.10, 17:22
                              przedszkole zaoszczędziło na Mikołaju (jakoś nie chce mi się wierzyć, że aż tylu chętnych rodziców było), Mikołaj ustawił się do zdjęcia z każdym dzieckiem po kolei- a przedszkole jeszcze chce, żeby zapłacił za swoje zdjęcie

dla mnie totalna pomyłka i brak klasy- ze strony przedszkola

no i to napisane w pierwszym poście "na czytanie się nie zgodził"- jak śmiał? w końcu to aktor, jego psim obowiązkiem jest występowanie gratis dla przedszkola, nie?
    • amoreska To przede wszystkim RODZIC 30.12.10, 18:24
      a dopiero potem aktor.
      Resztę dopowiedzcie sobie sami smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka