olinka20 22.12.10, 14:50 katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8854532,Po_swietach_niechciane_prezenty_trafia_do_schroniska.html ale wątpie, ze ktos kto prosi schronisko o psa/kota, przesłanego paczką, zastanowi sie nas swoim postępowanieniem... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoreska Re: Wstrząsające 22.12.10, 15:22 Jeden jedyny raz daliśmy dziecku w prezencie żywe stworzenie - żółwia. Był to najbardziej trafiony prezent na przestrzeni ostatnich lat. To, że w domu pojawiła się "gadzina", stało się początkiem żółwiej pasji naszego syna . Zdaję sobie jednak sprawę, że wiele żywych prezentów czeka zgoła inny los - i to jest smutne... . Odpowiedz Link
dorotek83 Re: Wstrząsające 22.12.10, 15:35 Ja też dostałam w prezencie kotka, ale to był świadomy wybór zarówno mój, jak i osoby dającej prezent. Nigdy w życiu nie dałabym w prezencie zwierzęcia, zwłaszcza dziecku, gdyż mam przykład w otoczeniu, że za często ludzie, zwłaszcza dorośli, nie zdają sobie sprawy z obowiązków i ograniczeń związanych z posiadaniem zwierzęcia. Od tamtej pory, też tępię w otoczeniu genialne pomysły dawania zwierząt jako prezentu. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Wstrząsające 22.12.10, 15:50 Dorotek, swoją droga przesliczny ten twoj rudzielec. I chyba rozdarciuch, przynajmniej tak wygląda Odpowiedz Link
dorotek83 Re: Wstrząsające 23.12.10, 08:55 Teraz to jest dostojny kot, ale wciąż ma sporo do powiedzenia. Ma już 5 lat. Aktualnie mieszka z moimi teściami, ze względu na fakt, że jednak stał się kotem wychodzącym. Ja zaś zaadoptowałam 2 koty ze schroniska, ten biały to właśnie to był prezent na urodziny, najlepszy jaki mogłam dostać. kundelek.rsoz.org/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-452-862 Odpowiedz Link
olinka20 Re: Wstrząsające 23.12.10, 10:15 Kochany futrzak. Ja aktualnie poprzestane na psie i kocie. Większa ilosc mogła by sie skonczyc wystawieniem mnie i futer z walizkami za drzwi Odpowiedz Link
mallard Re: Wstrząsające 22.12.10, 16:00 amoreska napisała: > To, że w domu pojawiła się "gadzina", stało się początkiem żółwiej pasji naszego syna . To znaczy co? Że od tej pory wszystko zaczął powoli robić? Odpowiedz Link
amoreska Re: Wstrząsające 22.12.10, 16:24 Cytatżółwiej pasji To znaczy co? Że od tej pory wszystko zaczął powoli robić? Oczywiście, że tak . A swoją drogą - żółwie potrafią być bardzo szybkie . Odpowiedz Link
k1234561 Re: Wstrząsające 22.12.10, 16:56 żółwie potrafią być bardzo szybkie . Potwierdzam!Mam 2 sztuki żółwi błotnych,żółtolicych,potrafią bardzo szybko się przemieszczać. Są kompletnym zaprzeczeniem powolnego "żółwiego" tempa. Odpowiedz Link