Dodaj do ulubionych

Wątek choinkowy

25.12.10, 22:13
Tu i tylko tu możecie podziwiać i zachwalać moją choinkę wink . Świerk srebrzysty ( od podłogi do sufitu) udekorowany bombkami, szyszkami i plastrami suszonej pomarańczy. Ślicznie pachnie w całym domu.
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/zc/ma/pvku/ZyLbGALI5SWBjPU3FX.jpg

PS. Chętnie zobaczę inne maglowe choinki smile
Obserwuj wątek
    • prigi Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 10:19
      pikny ten świerk smile
      widzę, że choinka stoi u ciebie przy kaloryferze-nie sypie ci się nadmiernie?
      ja mam jodełkę obwieszoną czym się da i jeszcze więcej, żłopie wodę potwornie, muszę dolewać ca. 1l dziennie
      • zuzanka79 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 11:44
        prigi napisała:

> widzę, że choinka stoi u ciebie przy kaloryferze-nie sypie ci się nadmiernie?

Nie nie sypie, stoi w donicy obłożony kamieniami, wlałam tam 6 litrów wody. Co dzień wodę uzupełniam o jakieś 1,5 litra. W ubiegłym roku podobny stał i cieszył oczy od trzeciej niedzieli adwentowej do Matki Boskiej Gromnicznej.
    • uszatek-2 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 14:26
      smutna bardzo ta choinka sad

gdybyś zobaczyła moją, to wiedziałabyś, jak wygląda piękna choinka

a jest tak piękna, że wczoraj goście robili zdjęcia mojej choince, bo chcą mieć taką w przyszłym roku smile
      • doral2 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 14:40
        tak, tak uszatku, twoja choinka cudna, najpiękniejsza i w ogóle ach i och. zesrał się i charaszo.
      • ez-aw Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 14:47
        Skoro masz uszatku, taką piękną choinkę to daj fotę. Same ocenimy.
        • papiki Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 15:03
          Też będę mieć piękną choinkę jak mąż wróci w poniedziałek od swoich rodziców i ją ubierze. Stoi sobie teraz na tarasie i czekawink
          • doral2 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 15:13
            ee, to zostaw ją na następne święta wink

swoją już pokazywałam w innym waciku, ale co tam smile
            http://images41.fotosik.pl/477/3bcc8f4c7fd7aeaemed.jpg
            • zuzanka79 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 21:50
              Doral, pokaźną choinkę przytachałaś do chałupy. Pewnie była droga tongue_out
              Tyle światełek, że nic nie widać big_grin
              Doliczyłam się 7 bombek wink
              • doral2 Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 10:45
                zuzanka79 napisała:

> Doral, pokaźną choinkę przytachałaś do chałupy. Pewnie była droga tongue_out

kurna 160 zeta uncertain i mąż przytachał nie ja, szanuję swój kręgosłup big_grin

> Tyle światełek, że nic nie widać big_grin

i o to chodzi smile, poza tym fotkę robiłam komórką, stąd bylejakość zdjęcia, pogmeram w albumie za jakimś lepszym zdjęciem..

> Doliczyłam się 7 bombek wink

kiepsko liczysz kochana, bombek jest dwa kartony, aż kapie, choinka to ma być choinka i od bombek ma się uginać smile
            • misiowa_magielka Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 11:32
              o ja pier...doralowa juz wiecej nie dalo sie nic wcisnąc na tą choinke?????Trzeba bylo jeszcze dorzucic jakies 5 łancuchow uncertain
              • doral2 Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 11:57
                nie dojrzałaś dobrze, łańcuchy też są big_grin
                a wcisnąć jeszcze też by się dało, pół pudła bombek zostało, ale już mi się nie chciało tongue_out
      • zuzanka79 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 21:47
        uszatek-2 napisała:

> smutna bardzo ta choinka sad
        >
        > gdybyś zobaczyła moją, to wiedziałabyś, jak wygląda piękna choinka
        >

Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem.
        Najpierw pokaż to swoje drzewko a potem gdybaj.
    • mallard Zuzanko, jesteś genialna! 26.12.10, 15:01
      Wreszcie wiem co można zrobić z zużytymi plasterkami cytryny, wyjętymi z herbaty!
      Ale ale! Słuchaj, a o wykorzystanych torebkach Liptona nie myślałas?! wink

A tak wogóle, to piękna jest. Nasza też taka nie przeładowana i elegancka, z klasą - rzec by można. No a ta, co to pisze, że smutna, to pewnie w stylu "wieś tańczy i śpiewa" ma, czyli ecie - pecie inaczej.

Pozdro! smile
      • joanna266 u mnie wies nie tanczy oraz nie spiewa... 27.12.10, 10:25
        ale choinka zuzanki faktycznie smutna.rzecz gustu moze tak na fotce przygnębiona wyszłasmile
        • zuzanka79 Re: u mnie wies nie tanczy oraz nie spiewa... 27.12.10, 14:11
          Ja tam nie wiem czy smutna czy nie wink W każdym razie pasuje do mebli, kanapy, firan, zasłon, koloru ścian, żyrandola, świeczników i świeczek. I do dywanu nawet pasuje tongue_out
          Taka kolorowa i upstrzona co to na niej wszystko od lamety po pierniki, bombki, cukierki, wstążki, kokardy, orzechy i inne takie dupostrojki to nie u mnie. U mnie musi być ład i skład big_grin

-
          "Nigdy nie trzeba mieć tyle rozumu, jak wtedy gdy się ma do czynienia z głupcem" ( przysłowie chińskie )
    • madame_zuzu Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 13:29
      Moja jest sztuczna, więc nie ma tego uroku co żywe drzewko, nawet jakbym ją w diamenty wystroiła smile Niestety na żywa długo nie będzie mnie tu stać, bo ceny sa z dupy wyjęte w/g mnie. No i co ja potem zrobię z drzewem po świętach? Nie mam ogrodu by je gdzies posadzić
    • fajka7 Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 19:16
      Kurka, nie kłóćcie się o choinki no smile
      Choinka rzecz osobista i podlega osobistemu gustowi i upodobaniom. Każdy ma choinkę jakiej potrzebuje jego dusza i tyle smile

ps. moja też się ugina, bo lubię jak jest nawalone po czubek, ale doceniam takie naturalne z piernikami, jabłuszkami, szyszkami i w ogóle sam las smile
      • doral2 Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 19:36
        fajka, ty to mondra kobita jezdeź, wiesz? smile
    • szalona.manuela Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 20:42
      Pięknie naturalna. U nas w tym roku bez choinki niestety ale za to kilka gałązek wierzby przystraja mieszkanie.
    • czarnataka Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 21:41
      A mnie strasznie żal tych żywych choinek usychających podczas świąt...
      Ja w tym roku choinkę mam, ale podwieszaną, bo taką stojącą na ziemi kot by z nią zrównał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka