zuzanka79 25.12.10, 22:13 Tu i tylko tu możecie podziwiać i zachwalać moją choinkę . Świerk srebrzysty ( od podłogi do sufitu) udekorowany bombkami, szyszkami i plastrami suszonej pomarańczy. Ślicznie pachnie w całym domu. PS. Chętnie zobaczę inne maglowe choinki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prigi Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 10:19 pikny ten świerk widzę, że choinka stoi u ciebie przy kaloryferze-nie sypie ci się nadmiernie? ja mam jodełkę obwieszoną czym się da i jeszcze więcej, żłopie wodę potwornie, muszę dolewać ca. 1l dziennie Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 11:44 prigi napisała: > widzę, że choinka stoi u ciebie przy kaloryferze-nie sypie ci się nadmiernie? Nie nie sypie, stoi w donicy obłożony kamieniami, wlałam tam 6 litrów wody. Co dzień wodę uzupełniam o jakieś 1,5 litra. W ubiegłym roku podobny stał i cieszył oczy od trzeciej niedzieli adwentowej do Matki Boskiej Gromnicznej. Odpowiedz Link
uszatek-2 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 14:26 smutna bardzo ta choinka gdybyś zobaczyła moją, to wiedziałabyś, jak wygląda piękna choinka a jest tak piękna, że wczoraj goście robili zdjęcia mojej choince, bo chcą mieć taką w przyszłym roku Odpowiedz Link
doral2 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 14:40 tak, tak uszatku, twoja choinka cudna, najpiękniejsza i w ogóle ach i och. zesrał się i charaszo. Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 14:47 Skoro masz uszatku, taką piękną choinkę to daj fotę. Same ocenimy. Odpowiedz Link
papiki Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 15:03 Też będę mieć piękną choinkę jak mąż wróci w poniedziałek od swoich rodziców i ją ubierze. Stoi sobie teraz na tarasie i czeka Odpowiedz Link
doral2 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 15:13 ee, to zostaw ją na następne święta swoją już pokazywałam w innym waciku, ale co tam Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 21:50 Doral, pokaźną choinkę przytachałaś do chałupy. Pewnie była droga Tyle światełek, że nic nie widać Doliczyłam się 7 bombek Odpowiedz Link
doral2 Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 10:45 zuzanka79 napisała: > Doral, pokaźną choinkę przytachałaś do chałupy. Pewnie była droga kurna 160 zeta i mąż przytachał nie ja, szanuję swój kręgosłup > Tyle światełek, że nic nie widać i o to chodzi , poza tym fotkę robiłam komórką, stąd bylejakość zdjęcia, pogmeram w albumie za jakimś lepszym zdjęciem.. > Doliczyłam się 7 bombek kiepsko liczysz kochana, bombek jest dwa kartony, aż kapie, choinka to ma być choinka i od bombek ma się uginać Odpowiedz Link
misiowa_magielka Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 11:32 o ja pier...doralowa juz wiecej nie dalo sie nic wcisnąc na tą choinke?????Trzeba bylo jeszcze dorzucic jakies 5 łancuchow Odpowiedz Link
doral2 Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 11:57 nie dojrzałaś dobrze, łańcuchy też są a wcisnąć jeszcze też by się dało, pół pudła bombek zostało, ale już mi się nie chciało Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Wątek choinkowy 26.12.10, 21:47 uszatek-2 napisała: > smutna bardzo ta choinka > > gdybyś zobaczyła moją, to wiedziałabyś, jak wygląda piękna choinka > Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Najpierw pokaż to swoje drzewko a potem gdybaj. Odpowiedz Link
mallard Zuzanko, jesteś genialna! 26.12.10, 15:01 Wreszcie wiem co można zrobić z zużytymi plasterkami cytryny, wyjętymi z herbaty! Ale ale! Słuchaj, a o wykorzystanych torebkach Liptona nie myślałas?! A tak wogóle, to piękna jest. Nasza też taka nie przeładowana i elegancka, z klasą - rzec by można. No a ta, co to pisze, że smutna, to pewnie w stylu "wieś tańczy i śpiewa" ma, czyli ecie - pecie inaczej. Pozdro! Odpowiedz Link
joanna266 u mnie wies nie tanczy oraz nie spiewa... 27.12.10, 10:25 ale choinka zuzanki faktycznie smutna.rzecz gustu moze tak na fotce przygnębiona wyszła Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: u mnie wies nie tanczy oraz nie spiewa... 27.12.10, 14:11 Ja tam nie wiem czy smutna czy nie W każdym razie pasuje do mebli, kanapy, firan, zasłon, koloru ścian, żyrandola, świeczników i świeczek. I do dywanu nawet pasuje Taka kolorowa i upstrzona co to na niej wszystko od lamety po pierniki, bombki, cukierki, wstążki, kokardy, orzechy i inne takie dupostrojki to nie u mnie. U mnie musi być ład i skład - "Nigdy nie trzeba mieć tyle rozumu, jak wtedy gdy się ma do czynienia z głupcem" ( przysłowie chińskie ) Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 13:29 Moja jest sztuczna, więc nie ma tego uroku co żywe drzewko, nawet jakbym ją w diamenty wystroiła Niestety na żywa długo nie będzie mnie tu stać, bo ceny sa z dupy wyjęte w/g mnie. No i co ja potem zrobię z drzewem po świętach? Nie mam ogrodu by je gdzies posadzić Odpowiedz Link
fajka7 Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 19:16 Kurka, nie kłóćcie się o choinki no Choinka rzecz osobista i podlega osobistemu gustowi i upodobaniom. Każdy ma choinkę jakiej potrzebuje jego dusza i tyle ps. moja też się ugina, bo lubię jak jest nawalone po czubek, ale doceniam takie naturalne z piernikami, jabłuszkami, szyszkami i w ogóle sam las Odpowiedz Link
szalona.manuela Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 20:42 Pięknie naturalna. U nas w tym roku bez choinki niestety ale za to kilka gałązek wierzby przystraja mieszkanie. Odpowiedz Link
czarnataka Re: Wątek choinkowy 27.12.10, 21:41 A mnie strasznie żal tych żywych choinek usychających podczas świąt... Ja w tym roku choinkę mam, ale podwieszaną, bo taką stojącą na ziemi kot by z nią zrównał. Odpowiedz Link