ella_nl 11.02.11, 13:44 Chcę zrobić takie ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i pokrojoną galaretką. Macie cosik takiego?Szukałam ale niestety nie znalazłam odpowiedniego a mam mega ochotę na to ciasto Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluemadlen-1 Re: Przepis - pomocy 11.02.11, 13:46 ja wyciągnęłam biszkopt z piekarnika i zabieram się za masę waniliową (kupną niestety bo wykorzystam skoro mam) i zaleje galaretka , ale nie o takie ci chyba chodziło? Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Przepis - pomocy 11.02.11, 14:08 tak na chłpski rozum, to własnie sama powiedziałas jak je zrobić Robisz biszkopt,. bitą smietanę i galaretke. Jak galaretka stezeje, to kroisz w kostke i kladziesz na biszkopcie na zmiane z bita smietaną. ot tyle Takie ciasta z masą, smietana i galaretka na biszkopcie to ja uwielbiam improwizowac. jeda wasrstwe ciacha zawsze stanowią jakies owoce. pomarancze, mandarynki, kiwi czy inne banany Czasem wrzucam jakies ciastka typu delicje, albo smaruje biszkopt nutella zanim smietane wrzuce i galaretke. zawsze wychodza pyszne Odpowiedz Link
ella_nl Re: Przepis - pomocy 11.02.11, 14:17 Też chciałabym improwizować, ale po ostatniej takiej akcji pół dnia sprzątałam kuchnię Poradź mi czy dodajesz żelatynę do bitej śmietany, jak tak to ile. Wiesz, jeśli chodzi o ciasta to trzeba do mnie łopatologicznie! Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Przepis - pomocy 11.02.11, 17:01 aleście mi pomysł podsuneły. Zrobię chłopu ciasto walętynkowe. Kupię gotowy biszkopt, bitą śmietaną, truskawki - z tą nutellą fajny pomysł. I wytnę z biszkopta serce. W środku posmaruję bitą smietaną. a na wierzchu lekko nutellą, kropy z bitej śmietany na przemian z truskawkami. Może będzie zjadliwe Odpowiedz Link