Dodaj do ulubionych

Przepis - pomocy

11.02.11, 13:44
Chcę zrobić takie ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i pokrojoną galaretką. Macie cosik takiego?Szukałam ale niestety nie znalazłam odpowiedniego a mam mega ochotę na to ciastosmile
Obserwuj wątek
    • bluemadlen-1 Re: Przepis - pomocy 11.02.11, 13:46
      ja wyciągnęłam biszkopt z piekarnika i zabieram się za masę waniliową (kupną niestety bo wykorzystam skoro mam) i zaleje galaretka , ale nie o takie ci chyba chodziło?
      • ella_nl Re: Przepis - pomocy 11.02.11, 13:53
        niestety to nie to.
    • madame_zuzu Re: Przepis - pomocy 11.02.11, 14:08
      tak na chłpski rozum, to własnie sama powiedziałas jak je zrobićbig_grin Robisz biszkopt,. bitą smietanę i galaretke. Jak galaretka stezeje, to kroisz w kostke i kladziesz na biszkopcie na zmiane z bita smietaną. ot tyletongue_out
      Takie ciasta z masą, smietana i galaretka na biszkopcie to ja uwielbiam improwizowac. jeda wasrstwe ciacha zawsze stanowią jakies owoce. pomarancze, mandarynki, kiwi czy inne bananytongue_out Czasem wrzucam jakies ciastka typu delicje, albo smaruje biszkopt nutella zanim smietane wrzuce i galaretke. zawsze wychodza pyszne
      • ella_nl Re: Przepis - pomocy 11.02.11, 14:17
        Też chciałabym improwizować, ale po ostatniej takiej akcji pół dnia sprzątałam kuchnięsmile
        Poradź mi czy dodajesz żelatynę do bitej śmietany, jak tak to ile. Wiesz, jeśli chodzi o ciasta to trzeba do mnie łopatologicznie!
        • asiaiwona_1 Re: Przepis - pomocy 11.02.11, 17:01
          aleście mi pomysł podsuneły. Zrobię chłopu ciasto walętynkowe. Kupię gotowy biszkopt, bitą śmietaną, truskawki - z tą nutellą fajny pomysł. I wytnę z biszkopta serce. W środku posmaruję bitą smietaną. a na wierzchu lekko nutellą, kropy z bitej śmietany na przemian z truskawkami. Może będzie zjadliwe smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka