babowa 26.02.11, 18:46 podpowiedzcie ma byc cichy , bo ten co mam huczy tak, ze sie nic nie słyszy chwlie po wyłaczeniu jakis taki cenowo ze sredniej polki a marka jaka? mam hoovera, co tam jeszcze jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babowa Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 26.02.11, 19:01 allegro.pl/odkurzacz-zelmer-2750-0-st-turboszczotka-work-bezw-i1459900100.html taki moze byc, czy to ładne g..wno? Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 26.02.11, 19:48 Ja mam taki już czwarty rok, a odkurzam i dwa razy dziennie allegro.pl/odkurzacz-zelmer-400-0-ek-meteor-2-4-lata-gwaranc-i1480980617.html W sam raz do mieszkania bo nie zajmuje wiele miejsca. [/b] Odpowiedz Link
hrabina_murzyna Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 13:24 Kup Hoovera rush, bezworkowy, opróżnianie pojemnika bardzo łatwe. Głośny trochę jest, bo i moc ma dużą, ale im większqa moc tym łatwiej odkurzać. Odkąd wyrzuciłam stary odkurzacz odkurzam codziennie. W tym workowym ciągle mi worki pękały, wył niemiłosiernie i ciężki był niesamowicie. Nigdy więcej wymiany worków. Odpowiedz Link
iksa29 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 13:56 Ja mam Zelmera z elektroszczotką, taki cały zielony - NIGDY WIĘCEJ! Jak tylko się podreperuje finansowo to tez kupię nowy. Szczotka popsuła się po 3 m-cach, do bani. Odpowiedz Link
olakociak Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 14:53 allegro.pl/najtaniej-odkurzacz-amica-vk-5011-maxis-power-i1473326607.html ja mam ten ( tylko kurna w sklepie przepłaciłam, grrr) Pomimo, że Amica to niezbyt zachwalana firma to dla mnie jest to cudo, cudo ( a nawet Pan w sklepie mi jakieś zelmera wciskał) po 1. ma genialna siłę ciągu - kocie kudły znikają w mgnieniu oka po 2. na niższej mocy jest cichutki ( na maxie słychać go dość głośno) po 3. ma worki, które nawet jak są prawie pełne to nie zmieniają siły ciągu - i tak ssie jak smok po 4 mam do niego chyba z 5 różnych szczotek:0 a ja lubię mieć wybór Serio - używam go pół roku i ...lubię odkurzać Polecam z czystym sumieniem p.s. szkoda tylko, że nie umie prać i że worki są dość drogi ( ok 20 za 3 szt) w życiu go nie oddam Odpowiedz Link
agamama123 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 15:42 najlepiej z filtrem wodnym. Odpowiedz Link
fajka7 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 20:40 Jezeli chcesz miec cichy i doradza Ci gdzies ultrasilencer electroluxa, to nie wierz w ani jedno slowo. W ogole nie jest cichy, tzn. glosny tez nie, ale zwyczajny odkurzacz. W miare cicho chodzi na minimalnym trybie, który sie sprawdza, gdy nie ma dywanow, ale tez nie taki cichy, ze dziecka nie obudzisz. Zaden tam szmerek. Zalete ma 1 na pewno: dlugi kabel Odpowiedz Link
ib_k Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 28.02.11, 11:23 ultrasilencer electroluxa jest moim 8 odkurzaczem, jest zdecydowanie najcichszy z wszystkich (a miałam różne od 200 do 100PLN, workowe i bezworkowe), nawet na wysokich obrotach, używany co 2 dzień, od roku, wymieniłam dopiero 3 worki (kudłaty pies), wady- niewygodna szczotka ("skacze" na dywanie), trochę ciężki ale ma wygodną rączkę do przenoszenia (schody), zalety-CICHY, długi kabel, pojemny worek zdecydowanie polecam mam taki www.neo24.pl/odkurzacz-electrolux-zus-3922-r-ultra-silencer.html Odpowiedz Link
fajka7 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 28.02.11, 23:09 Mój też jest najcichszy, ale nie tak cichy jak oczekiwalam na podstawie reklam i innych informacji. Na niskim biegu ok powiedzmy, ale na wyzszych obrotach wyje i tyle Przereklamowany. Ale nie wykluczam, ze inne sa jeszcze glosniejsze. Odpowiedz Link
karra-mia Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 20:46 taki mam na plus przede wszystkim, ze jest bezworkowy, co jest nie bez znaczenia przy moim psie. nie zarobiłabym na worki Łatwo sie go opróżnia, myje i gotowy do działania i niedrogi Odpowiedz Link
agik82 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 28.02.11, 08:52 mam taki: allegro.pl/odkurzacz-zelmer-solaris-twix-5500-0-ht-kurier-i1472873903.html użytkowany intensywnie ponad 3 lata, nic się z nim nie dzieje, Odpowiedz Link
babowa Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 28.02.11, 10:59 dzieki dziewczyny myslałam tak do 300 zeta sie zmiescic plus przesyłka ale ten agik jest fajny i mysle teraz dzieki raz jeszcze Odpowiedz Link
joanna266 dyson bezworkowy 28.02.11, 16:50 najlepszy odkurzacz jaki w zyciu miałam a miałam kilka topowych Odpowiedz Link
mamaivcia no ale dyson jest głośnym odkurzaczem ;) bardzo 28.02.11, 18:56 mam dysona bezworkowego - super pod każdym względem ale głośny a jakiś czas temu kupiłam Amica Maxis Power + i jestem zaskoczona, że odkurzacz za 300 zeta nie ustępuje siłą ssania temu pierwszemu jest to autentycznie mój pierwszy odkurzacz - z tych normalnych, nie cyklonowych - który autentycznie odkurza, nie zakurza i nie traci siły ssania wraz z zapełnianiem worka Odpowiedz Link
joanna266 ale to jedyna jego wada;-) 28.02.11, 19:46 pozatym ze nie zakurza a odkurza to fajnie wyglada.głosnosc mi nie przeszkadza bo podczas odkurzania zazwyczaj słucham muzyki albo czytam w zamknietej sypialni Odpowiedz Link
posh_emka Zelemer- tylko 02.03.11, 12:48 Ja mam Jupitera z elektroszczotką. Nigdy więcej w życiu nie kupię innego odkurzacza jak marki zelmer. Ostatnio miałam Russel Hobs bezworkowy- taka porażka,że po 3 miesiącach go przez okno chciałam wyeksmitować- a niby taaakie dobre opinie miał- moje dziecko piersiowe ma lepsze ssanie niż ten badziew. Zelmer natomiast- dywany mi zrywa z podłóg- tak ssie. No i silnik pracuje w miarę cicho. Odpowiedz Link
posh_emka Dodam jeszcze, 02.03.11, 12:51 że mam drugi Zelmer Elf w mieszkaniu, które wynajmuję- od 10 ciu lat działa i to niezawodnie, a moi rodzice mają Zelmer Meteor- 15 lat ma i ciągnie dalej jak nowy- jedynie co to rączka mu trochę pękła bo spadł ze schodów. Odpowiedz Link