Dodaj do ulubionych

musze kupic odkurzacz- jaki?

26.02.11, 18:46

podpowiedzcie
ma byc cichy , bo ten co mam huczy tak, ze sie nic nie słyszy chwlie po wyłaczeniu

jakis taki cenowo ze sredniej polki
a marka jaka?
mam hoovera, co tam jeszcze jest?
Obserwuj wątek
    • babowa Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 26.02.11, 19:01

allegro.pl/odkurzacz-zelmer-2750-0-st-turboszczotka-work-bezw-i1459900100.html
      taki moze byc, czy to ładne g..wno?
      • zuzanka79 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 26.02.11, 19:48
        Ja mam taki już czwarty rok, a odkurzam i dwa razy dziennie
        allegro.pl/odkurzacz-zelmer-400-0-ek-meteor-2-4-lata-gwaranc-i1480980617.html
        W sam raz do mieszkania bo nie zajmuje wiele miejsca.
        [/b]
    • hrabina_murzyna Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 13:24
      Kup Hoovera rush, bezworkowy, opróżnianie pojemnika bardzo łatwe. Głośny trochę jest, bo i moc ma dużą, ale im większqa moc tym łatwiej odkurzać. Odkąd wyrzuciłam stary odkurzacz odkurzam codziennie. W tym workowym ciągle mi worki pękały, wył niemiłosiernie i ciężki był niesamowicie. Nigdy więcej wymiany worków.
      • iksa29 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 13:56
        Ja mam Zelmera z elektroszczotką, taki cały zielony - NIGDY WIĘCEJ!
        Jak tylko się podreperuje finansowo to tez kupię nowy.
        Szczotka popsuła się po 3 m-cach, do bani.
    • olakociak Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 14:53
      allegro.pl/najtaniej-odkurzacz-amica-vk-5011-maxis-power-i1473326607.html
      ja mam ten ( tylko kurna w sklepie przepłaciłam, grrr) Pomimo, że Amica to niezbyt zachwalana firma to dla mnie jest to cudo, cudosmile ( a nawet Pan w sklepie mi jakieś zelmera wciskał)
      po 1. ma genialna siłę ciągu - kocie kudły znikają w mgnieniu okasmile
      po 2. na niższej mocy jest cichutki ( na maxie słychać go dość głośno)
      po 3. ma worki, które nawet jak są prawie pełne to nie zmieniają siły ciągu - i tak ssie jak smoksmile
      po 4 mam do niego chyba z 5 różnych szczotek:0 a ja lubię mieć wybórsmile
      Serio - używam go pół roku i ...lubię odkurzaćtongue_out
      Polecam z czystym sumieniem
      p.s. szkoda tylko, że nie umie prać i że worki są dość drogi ( ok 20 za 3 szt)
      w życiu go nie oddamsmile
    • agamama123 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 15:42
      najlepiej z filtrem wodnym.
    • fajka7 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 20:40
      Jezeli chcesz miec cichy i doradza Ci gdzies ultrasilencer electroluxa, to nie wierz w ani jedno slowo. W ogole nie jest cichy, tzn. glosny tez nie, ale zwyczajny odkurzacz. W miare cicho chodzi na minimalnym trybie, który sie sprawdza, gdy nie ma dywanow, ale tez nie taki cichy, ze dziecka nie obudzisz. Zaden tam szmerek.
      Zalete ma 1 na pewno: dlugi kabel smile
      • ib_k Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 28.02.11, 11:23
        ultrasilencer electroluxa jest moim 8 odkurzaczem, jest zdecydowanie najcichszy z wszystkich (a miałam różne od 200 do 100PLN, workowe i bezworkowe), nawet na wysokich obrotach, używany co 2 dzień, od roku, wymieniłam dopiero 3 worki (kudłaty pies),
        wady- niewygodna szczotka ("skacze" na dywanie), trochę ciężki ale ma wygodną rączkę do przenoszenia (schody),
        zalety-CICHY, długi kabel, pojemny worek
        zdecydowanie polecam
        mam taki
        www.neo24.pl/odkurzacz-electrolux-zus-3922-r-ultra-silencer.html
        • fajka7 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 28.02.11, 23:09
          Mój też jest najcichszy, ale nie tak cichy jak oczekiwalam na podstawie reklam i innych informacji. Na niskim biegu ok powiedzmy, ale na wyzszych obrotach wyje i tyle smile Przereklamowany. Ale nie wykluczam, ze inne sa jeszcze glosniejsze.
    • karra-mia Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 20:46
      https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRryK6U3gCMhIfX24HH1Z-sHtw3A0__BQuzMUiLorwBQw5anvba

taki mam
      na plus przede wszystkim, ze jest bezworkowy, co jest nie bez znaczenia przy moim psie. nie zarobiłabym na workiwink Łatwo sie go opróżnia, myje i gotowy do działaniasmile
      i niedrogi
      • karra-mia Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 27.02.11, 20:47
        aha elektrolux to jest
        • agik82 Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 28.02.11, 08:52
          mam taki: allegro.pl/odkurzacz-zelmer-solaris-twix-5500-0-ht-kurier-i1472873903.html

użytkowany intensywnie ponad 3 lata, nic się z nim nie dzieje,
          • babowa Re: musze kupic odkurzacz- jaki? 28.02.11, 10:59
            dzieki dziewczyny
            myslałam tak do 300 zeta sie zmiescic plus przesyłka ale ten agik jest fajny
            i mysle teraz
            dzieki raz jeszcze
            • joanna266 dyson bezworkowy 28.02.11, 16:50
              najlepszy odkurzacz jaki w zyciu miałam a miałam kilka topowychsmile
              • mamaivcia no ale dyson jest głośnym odkurzaczem ;) bardzo 28.02.11, 18:56
                mam dysona bezworkowego - super pod każdym względem ale głośny
                a jakiś czas temu kupiłam Amica Maxis Power +
                i jestem zaskoczona, że odkurzacz za 300 zeta nie ustępuje siłą ssania temu pierwszemu
                jest to autentycznie mój pierwszy odkurzacz - z tych normalnych, nie cyklonowych - który autentycznie odkurza, nie zakurza wink i nie traci siły ssania wraz z zapełnianiem worka big_grin
                • joanna266 ale to jedyna jego wada;-) 28.02.11, 19:46
                  pozatym ze nie zakurza a odkurza to fajnie wyglada.głosnosc mi nie przeszkadza bo podczas odkurzania zazwyczaj słucham muzyki albo czytam w zamknietej sypialniwink
    • posh_emka Zelemer- tylko 02.03.11, 12:48
      Ja mam Jupitera z elektroszczotką. Nigdy więcej w życiu nie kupię innego odkurzacza jak marki zelmer. Ostatnio miałam Russel Hobs bezworkowy- taka porażka,że po 3 miesiącach go przez okno chciałam wyeksmitować- a niby taaakie dobre opinie miał- moje dziecko piersiowe ma lepsze ssanie niż ten badziew.
      Zelmer natomiast- dywany mi zrywa z podłóg- tak ssie. No i silnik pracuje w miarę cicho.
      • posh_emka Dodam jeszcze, 02.03.11, 12:51
        że mam drugi Zelmer Elf w mieszkaniu, które wynajmuję- od 10 ciu lat działa i to niezawodnie, a moi rodzice mają Zelmer Meteor- 15 lat ma i ciągnie dalej jak nowy- jedynie co to rączka mu trochę pękła bo spadł ze schodów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka