Dodaj do ulubionych

Porada lekarska potrzebna

22.04.11, 20:42
Jakieś 2 i pół tygodnia temu coś mnie ugryzło w nocy w nogę. Ślad mały, trochę zaczerwieniony, noga zaczęła boleć. Z każdym dniem bolało coraz bardziej, noga spuchnięta jak balon. W niedzielę już bolało na tyle że zdecydowałam się iść do lekarza. Poszłam w poniedziałek, dostałam antybiotyk na 3 dni i leki przeciwzapalne na 5, bo się stan zapalny zrobił. Bolało jak diabli. Teraz jest lepiej, dużo mniej boli przy dotyku, przy chodzeniu nie boli w ogóle, al jak usiadłam teraz po całym dniu na nogach to napierdala jak diabli, ból rwąco-wkurwiający. Zastanawiam się czy przez te święta jeszcze pomęczyć te leki przeciwzapalne czy jutro iść na ostry dyżur. Poprawa jest, no ale wg lekarza miało już nie boleć.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Porada lekarska potrzebna 22.04.11, 20:44
      jak napierdala to nie ma na co czekać.
      • magiczna_marta Re: Porada lekarska potrzebna 22.04.11, 20:46
        2 dni nie bolało już, dopiero dziś jak się nałaziłam z młodzieżą, bo kurtka wodna, nie miał się kiedy kapeć w rowerze zrobić uncertain
        • otojestemtu Re: Porada lekarska potrzebna 22.04.11, 21:26
          Jakiś czas temu coś mi dzieciaka w nocy w pychol upierdzieliło. Stan zapalny, ból, jęk, spuchnięte pół pychola. Leki takie jak twoje, lekarka powiedziała żebym sobie pająka koło łóżka poszukała i to z tych tłustych, okropnych, a nie jakiegoś tam małego. No i kurde znalazłam, faktycznie skurczybyk siedział w rogu za łóżkiem, był paskudny i wielki, wciągnęłam do odkurzacza i zatkałam skarpetką żeby nie uciekł big_grin Mniejsza z tym, chciałam napisać że oprócz tych leków to jeszcze trybiotykiem smarowałam. Zeszło po tygodniu.
          • magiczna_marta Re: Porada lekarska potrzebna 22.04.11, 21:47
            O kuźwa, to żeś mnie nastraszyła, bo ja mam w pokoju w którym to się najprawdopodobniej stało mega hiper gęstą wykładzinę z długim włosiem. I jak tu go wytropić?
            Duży był ten pająk Twój? Tak w centymetrach.
            • otojestemtu Re: Porada lekarska potrzebna 22.04.11, 22:15
              Nie chciałam cię nastraszyć ino powiedzieć żebyś sobie tribiotyk kupiła big_grin Nie no spoko, nie ma co panikować, ja mieszkam na parterze, nad piwnicą w starej kamienicy, chcąc nie chcąc zawsze jakiś skurczybyk się trafi więc do końca nie wiadomo czy to wina pająka. Nie jestem znawcą, ale z racji tego gdzie mieszkam trochę o nich wiem smile W wykładzinie bym nie szukała, raczej w ciemnych kątach. Co do wielkości to nie był jakiś straszny, że 10cm, może jakieś 4, ale był gruby i włochaty, bleeee. W razie czego odkurzacz miej pod ręką i nic ci nie zrobi big_grin Ja do dziś się śmieję z siebie że ten odkurzacz skarpetką jeszcze zatkałam, ale znając siebie drugi raz zrobiłam bym tak samo
    • ez-aw Re: Porada lekarska potrzebna 22.04.11, 21:54
      Idź Marta. Pomyśl, ze masz dzieci i musisz być na chodzie. Co zrobisz, jak mocno będzie bolało? Z kim zostawisz dzieci by iść do lekarza? Trzy dni wolne to długo, jeśli kogoś boli.
    • kocio-kocio Re: Porada lekarska potrzebna 23.04.11, 01:38
      Moja mama tak reaguje na meszki.
      Po takiej sprzed 3 lat ma dziurę jak wypaloną papierosem.
      • opium74 Re: Porada lekarska potrzebna 23.04.11, 12:45
        a może to sumienie było?? suspicious mówi się że sumienie w nocy gryzie wink
        • magiczna_marta Re: Porada lekarska potrzebna 23.04.11, 13:54
          Osz małpo Ty suspicious
          Dziś nie boli, no ale nie złaziłam się jeszcze, tylko po zakupy i trochę po domu, robotę sobie na siedząco wynajduję. Nie chcę obarczać rodziców młodymi, a z nimi przecież na ostry dyżur nie pójdę, bo rozniosą szpital, no i ogólnie po co ich narażać na jakieś syfy.
          • 25augustyna Re: Porada lekarska potrzebna 24.04.11, 10:24

Marta ! Z taką noga nie wolno dużo chodzić !!! Nie nadwyrężać !!! Smarować Altracetem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka