beata985 02.07.11, 20:52 czy ematkowe pamietają tasiemcowy wacik?? www.minijuegos.com/The-Doors/3048 jak lubicie te gry to zapraszam....w kilkoro raźniej i pomoc czasami potrzeba.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: zagramy??? 02.07.11, 21:17 Ekhm...nie znam na tyle dobrze angielskiego. Więc proszę o co tu chodzi? Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 21:33 też nie znam....na czuja gram, trochę syn pomaga ogólnie, trzeba szukać ukrytych przedmiotów, które są wskazówką i przepustką do dalszego przejścia klikamy myszką i szukamy...... Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: zagramy??? 02.07.11, 21:39 No to jesteśmy na tym samym etapie Też gram na czuja, ale nie wiem co z tym kodem w obrazie. Wstukuję różne kombinacje i tylko dochodzę do etapu tapczanu. Mam dwie karty, dwa fragmenty listu i kilka jakiś kostek-elementów. Ale z czym to się je to nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 21:42 żeby rozgryźć kod w obrazie, musisz znaleźc taki sam obrazek/karteczkę....wtedy przyda się telefon Odpowiedz Link
esofik Re: zagramy??? 02.07.11, 22:15 mam zdjęcie obrazu, jest kod, ale nie mogę go rozszyfrować. Nawet z użyciem telefonu Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 22:30 esofik napisała: > mam zdjęcie obrazu, jest kod, ale nie mogę go rozszyfrować. Nawet z użyciem tel > efonu > jaki jest ten kod??? i jak możesz go odczytać na telefonie??.... czasami trzeba poklikać kilka razy bo za pierwszym nie wskoczy mój syn też rozgryzł ale dopiero z moją pomocą p o w o l i wpisał i zaskoczyło Odpowiedz Link
deela Re: zagramy??? 02.07.11, 22:19 no spróbujemy ale jak mnie wciągnie to cię zabiję Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 22:31 deela napisała: > no spróbujemy > ale jak mnie wciągnie to cię zabiję ok, pewnie i tak mnie dorwiesz, bo kręcę się w kółko....utkwiłam.... Odpowiedz Link
deela Re: zagramy??? 02.07.11, 22:49 no juz wiem ale nie wiem JESZCZE jak się dostać do sejfu Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: zagramy??? 02.07.11, 22:32 Chyba jestem wyjątkowo tępa Karty mają takie same symbole jak na drzwiach i jak je użyć/dopasować? Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 22:38 mój syn wylazł już uczeń przerósł mistrza-grałam z nim w to jak był malutki Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 22:40 malgosiek2 napisała: > Chyba jestem wyjątkowo tępa > Karty mają takie same symbole jak na drzwiach i jak je użyć/dopasować? karty kartami, znalazłaś jakieś kostki??? są otwarciem do niektórych drzwi. myszką trzeba je "wsadzić" Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: zagramy??? 02.07.11, 22:43 Tak mam 3 różne kostki w różnych kształtach. Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 22:54 eeeeeeeeeee??? kostki muszą być kwadratowe, pasują do zapadni przy drzwiach, jednej trzeba szukać gdzie indziej Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: zagramy??? 02.07.11, 22:56 Nie, no są złożone z kwadracików o różnym kształcie całościowo. I jakie zapadnie? Drzwi mają tylko symbole namalowane i nic więcej, żadnych np.ala dziurek od kluczy czy tym podobnie. Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: zagramy??? 02.07.11, 23:10 No to napisz cwaniaro jak tego dokonałaś : P Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: zagramy??? 02.07.11, 23:30 deela napisała: > a gdzie jestes? > Trudno opisać. Raz w pokoju z obrazem, potem pokój z wieszakiem, nastepnie pokój z telefonem potem telewizor,lampa i kominek i tak kręcę się w kółko. Mam 3 kostki sześcienne, ale nie wiem czy je się łączy w całość ew.jak je uzyć. Mam też 2 fragmenty listu. Mam 2 karty Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 23:29 jakie części znalazłaś??? tablica musi być cała zapełniona... 6 kart 5 kostek 4 części listu kartka ze szpitala obrazek taki jak na sejfie byłaś w pokoju do góry nogami??? on musi ci się odwrócić,,,,stanie się to jak znajdziesz kostkę......chyba?? Odpowiedz Link
esofik Re: zagramy??? 02.07.11, 23:35 odwróci się jak otworzysz sejf jak znajdziesz wszystkie przedmioty w pokoju z kominkiem dostaniesz kostkę, którą otworzysz kolejny pokój Odpowiedz Link
deela Re: zagramy??? 02.07.11, 23:23 czekaj na górze chyba pomaranczowy nizej łoj nie pamiętam na pewno po lewej zielony a na dlugiej szary i na dole fioletowy, pozostalych dwoch bnien pamietam czy niebieski po lewej i czerwony na srodku czy odwrotnie? Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 23:32 0 niebieski, 1 zielony, 2 pomarańczowy, 3 czerwony, 4 fioletowy, 5 szary tak ma to iść, dobrze mówiłem że karta z 1 pokoju do nr 1, z 2 do 2 itd.. Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 23:38 próbuj przejść przez drzwi....przy jednych jest taka zapadnia....tam musisz kostkę"wsadzić" myszką Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 23:26 esofik napisała: > aaa! co z krzyżem, 5 ojczenasz 10zdrowasiek jak go ułożyć > help!!!!!!! masz wszystkie karty???? musisz dopasować kolejno...... > Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 23:13 malgosiek2 napisała: > Nie, no są złożone z kwadracików o różnym kształcie całościowo. szukaj, kostka musi być kostką....sześcian > I jakie zapadnie? widocznie brakuje Ci jeszcze jednego elementu, który otworzy drzwi > Drzwi mają tylko symbole namalowane i nic więcej, żadnych np.ala dziurek od klu > czy czy tym podobnie. Odpowiedz Link
deela Re: zagramy??? 02.07.11, 23:27 jedna byla kolo tel jedna byla w kominku jeden chyba w drugiej sali z plaszczem na kaloryferze a jeden w glownej sali na kaloryferze Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: zagramy??? 02.07.11, 23:52 A jakie elementy trza znaleźć w pokojach z obrazem czy też lampą i kominkiem? Odpowiedz Link
beata985 Re: zagramy??? 02.07.11, 23:55 musisz mieć 6 kart 4 kawałki listu karta ze szpitala obrazek taki jak obraz na sejfie no i kostki wszystkie cienie tam obok, gdzie odkładają się elementy, muszą być zajęte dawaj dawaj bo spać trza iść powodzenia Odpowiedz Link
stillgrey Re: zagramy??? 03.07.11, 09:59 dobra, wciagnelam sie przez was i utknelam;p dawajcie przejrzysty opis co mam zrobic dalej, bo przeczytalam caly watek i nadal nie wiem mam dwa kawalki listu, jedna karte i 3 kostki w ktorym miejscu moge znalezc druga karte? w drzwiach bynajmniej nie widze zadnych zapadek Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: zagramy??? 03.07.11, 18:12 No i ja utknęłam w pokoju do góry nogami. Jak go przejść? Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: zagramy? Podpowiedź 03.07.11, 19:13 ( jak przejść grę The Doors ) 1. Na początku klikamy na szafkę i z dolnej szuflady bierzemy kartę. (ląduje ona do inwentarza w grupie Ro). Idziemy w lewo i klikamy z prawej, górnej strony kaloryfera - bierzemy pierwszy element kostki. Ponownie idziemy w prawo i bierzemy kawałek listu, który wystaje z podłogi. Idziemy do jedynych otwartych drzwi (są z lewej strony kaloryfera, w ktorym znaleźliśmy kostkę). 2. Bierzemy z kaloryfera kolejną część kostki. Klikamy na płaszcz, podnosimy rękaw i wyjmujemy z kieszeni kolejny kawałek listu. Idziemy w prawo i klikamy na kominek - bierzemy kolejną część kostki. Idziemy w prawo, klikamy na telefon i bierzemy ostatnią część kostki - połączy się w całość i będzie głównym elementem grupy R1 w inwentarzu. 3. Idziemy w prawo i spod pierwszego od prawej siedziska kanapy bierzemy kartę. Otrzymaną wcześniej kostkę wkładamy do specjalnego miejsca, które jest z lewej strony dzrzwi. (chodzi o te drzwi sa koło płaszcza). Dźwignia przesunie się w dół, więc możemy już wejść do kolejnego pomieszczenia. 4. Klikamy pod biurko i bierzemy trzeci fragment listu. Otwieramy najniższą z szuflad i zabieramy jakieś akta. Idziemy w prawo i z ostatniej książki, leżącej na drugiej od góry półce bierzemy kartę. Idziemy w prawo i na zegarze ustawiamy godzinę z akt (czyli 6:00), poczym otrzymujemy kostkę, która spadnie w jednej trzeciej wysokości zegara. Idziemy w prawo i spod lampy wyciagamy kolejną kartę. Otrzymaną wczesniej kostkę z zegara wkładamy do specjalnego miejsca z lewej strony drzwi i wchodzimy do kolejnego pomieszczenia. 5. Idziemy dwukrotnie w lewo i bierzemy zdjęcie obrazu, którego wcześniej widzieliśmy na korytarzu. Wracamy więc do korytarza, klikamy na obraz i znajdujemy za nim sejf. Kodem są cyferki z klawiatury telefonu odpowiadające wyrazowi S C A P E spod zdjęcia z obrazkiem: S - 7, C - 2, A - 2, P - 7, E - 3 czyli kod to: 72273. Wpisujemy go do sejfu i bierzemy kolejną kostkę. Wracamy do pokoju, w którym wszystko było do góry nogami - teraz wszystko jest już normalnie. 6. Spod poduszki bierzemy kartę, a z szafki nocnej kolejny, czwarty fragment listu. Idziemy w lewo i klikamy pod szafę. W zamku umieszczamy kostkę trzecią kostkę i przez szafe wchodzimy do kuchni. W prawym rzędzie, na drugiej półce od dołu znajdujemy kolejną kartę. Idziemy dwukrotnie w lewo, zamykamy białą szafę i z drugiej od dołu półki bierzemy płaski model kostki. 7. Układamy karty z symbolami na kostce. Przechadzamy się po domu i sprawdzamy jakie symbole znajdują się na jakich drzwiach. Kolejność ułożenia odpowiada kolejności, w jakiej odwiedzaliśmy dane pokoje. Dla ułatwienia pokażę jak je ułożyć: 8. Kostkę montujemy w zamku przy drzwiach w kuchni i klikamy na drzwi. Wchodzimy na górę klikając dwukrotnie na schody. Klikamy na kolejne drzwi i zabieramy ustatni fragment listu, który wisi na kolejnych drzwiach. Klikamy w inwentarzu na ostatni fragment listu, klikamy na całościowy list i wybudzamy się. KONIEC! Odpowiedz Link