Dodaj do ulubionych

jak się wymiksować z Rady Rodziców

22.09.11, 14:52
Nie jestem typem aktywistki, nigdy nie czułam się dobrze w sprawowaniu jakichś tam funkcji
a zebranie dzisiaj i wybory będą....
znając życie, połowy rodziców na zebraniu nie będzie właśnie z tego powodu, że będzie wybór 3 klasowej.....też miałam zamiar nie iść no ale bez przesady.....
zostaje druga połowa naiwnych, która stawi się na zebraniu........
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 14:59
      może ma masz małę dziecko/pracujesz ciągle po godzinach/jesteś już w trójce u innego dziecka - tylko te powody przychodzą mi na myśl by się wymiksować.

A tak poważnie to przecież to wcale nie jest jakieś czasochłonne. No bo co ta trójka robi u was? Kwiatki kupuje na dzień nauczyciela itp uroczystosci i tyle.
      • beata985 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 15:01
        ale tu nie chodzi o czasochłonnośc tylko o brak przebojowości i umiejętności wyszczekania ....
        czy jak to tam nazwać.....
        no musi być osoba, która potrafi coś zorganizować, załatwić itp...
    • zuzanka79 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 15:02
      zgłoś się od razu do komisji skrutacyjnej i uzupełnienia protokołu z wyborów RR. Komisja nie kandyduje tongue_out to najbezpieczniejsze rozwiązanie.
      • beata985 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 15:07
        a co to jest i z czym się to je????suspicious
        no widzicie, nie nadaję się....
        tu musi być osoba zaangażowana, wychodząca z inicjatywą...a ja stres przeżywam jak mam zorganizować uw domu imprezę dla samych swoich.....
    • mamba30 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 15:06
      yyyyy, może udaj niepełnosprawną umysłowo? tylko nie wiem, co na to Twój dzieć big_grin
      • beata985 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 15:09
        big_grinbig_grin
        nie przejdzie, już mnie tam znają....chociaż znając mojego syna, może nauczycielka pomyśleć, że sfiksowałambig_grinbig_grin
        • mamba30 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 15:12
          w ub. roku starszy syn rozpoczął naukę w liceum i na zebraniu organizacyjnym byłam już z całkiem sporym brzuchem. Nikt nawet na mnie nie spojrzał w tej materii, chociaż wychowawca ogłosił, że mój bachorwiu został przewodniczącym klasy smile

Wsadź se jakąś poduszkę i wio big_grin
          • beata985 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 15:19
            mamba30 napisała:

> w ub. roku starszy syn rozpoczął naukę w liceum i na zebraniu organizacyjnym by
            > łam już z całkiem sporym brzuchem.
            czy Ty mi coś sugerujesz w tym kierunku????big_grinbig_grin
            ehhh kłamać nie cierpię a i tchórzostwo wstrętne....a może odbębnić w tym roku i w przyszłym mieć spokój /zakończenie gimnazjum wiec pewnie szopki będą/
            • mamba30 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 15:39
              nie chcem ale muszem? e nieeee, daj spokój, przecież rodziców jest sporo, niektórzy chcą, a tylko się krygują big_grin

zawsze to jakiś sposób, a potem taki fajny Miszel np. będzie big_grin
              • doral2 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 15:45
                usiądź na ostatniej ławce i symuluj rozstrój żołądka albo ból głowy.
                namaluj sobie czarne cienie pod oczami, załóż chustkę a la stara babcia big_grin
                • i_b13 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 16:06
                  taaaaa, ja wysłałam mojego na zebranie i ostrzegłam, że w tym roku żadnych funkcji nie pełnimy, bo nie mamy na to czasu. W następnym ok, ale nie w tym. Ja za 4 tygodnie rodzę, on stale w rozjazdach.
                  Wrócił - dumny jak paw - że do Rady Rodziców został wybrany. Pogratulowałam serdecznie smile
                  • tedesca1 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 18:23
                    A moje poszło do przedszkola i tak sobie myślałam, że jeśli nie będzie chętnych do tej rady no to już się zgłoszę. Jak kobitka się zapytała czy ktoś chce byś w radzie to nawet nie zdążyłam ręki podnieść, tyle było chętnych big_grin
                    • beata985 Re: jak się wymiksować z Rady Rodziców 22.09.11, 19:21
                      no i to jest super podejście a nie jakieś chowanie się po kątachtongue_out
                      u nas przeszło bez bólu-została 3 z zeszłego rokubig_grinbig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka