Dodaj do ulubionych

Anonimowe Cv?

04.11.11, 13:45
Generalnie jestem za. Choć faktycznie sa zawody, w których wygląd ma znaczenie - tylko że to można sprawdzić już na rozmowie. Chciałabym, by u nas zrobiono taki eksperyment (a może nie tylko eksperyment). Moze w ten sposób wreszcie przestano by dyskryminować osoby starsze lub matki.

praca.wp.pl/title,Czy-CV-powinno-byc-anonimowe,wid,12637126,wiadomosc.html
Co sadzicie?
Obserwuj wątek
    • rose.rouge Re: Anonimowe Cv? 04.11.11, 14:03
      Cytat z artykułu:
      Poza tym rekruterzy sprawdzają kandydatów w portalach społecznościowych, śledzą z kim dana osoba się przyjaźni i kontaktuje, czasem wynajmują detektywów, by dowiedzieć się czy kandydat jest np. zadłużony.
      ...Zaczynam dostrzegać, że Internet to ZŁO! wink
      https://wstaw.org/m/2011/11/03/anigif1.gif
      • ez-aw Re: Anonimowe Cv? 04.11.11, 14:14
        Z tymi detektywami to przesada. Ale faktycznie sprawdzają. W jednej z firm, w której pracowałam sekretarka przed wyborem kandydata szukała i przekazywała szefowi różne info z netu o kandydatach. Nie wiem, czy miało to wpływ na wybór, ale sprawdzano.
        • doral2 Re: Anonimowe Cv? 04.11.11, 19:09
          na zgniłym zachodzie już od dawna nie daje się w cefałkach fotografii, jako elementu dyskryminującego kandydatów.
          my jak zwykle sto lat za murzynami uncertain
          Ez, macie jakiś wakat??
          • ez-aw Re: Anonimowe Cv? 04.11.11, 19:23
            Ja pisałam Doral, o byłej firmie, w której kiedyś pracowałam.
            Teraz u nas wszystko wstrzymane, bo nie ma prezesa (odwołali), więc nie wiadomo co będzie. Sama nie wiem, czy będę miała do czego wracać uncertain
          • annajustyna Re: Anonimowe Cv? 04.11.11, 23:21
            W Niemczech sie daje, a i info o stanie cywilnym bardzo milo widziane, ba, religie podac tez nie zaszkodzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka