Dodaj do ulubionych

proszę mi polecić - krem pod oczy :):)

09.11.11, 10:43
planuję zakup takowego dzisiaj kobitki co by tu wklepywać? co polecacie, czego same używacie, nie żebym wierzyła w ich rzeczywiste działanie, no ale może pozwolą choć ciut dłużej cieszyć się bezzmarchowymi okami tongue_out suspicious
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_bosmana Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 10:49
      Nie używam niczego na zmarszczki więc nie poradzę. Stosuję dwa kremy ze sklepu zielarskiego, nawilżający z pomarańczą na dzień i odżywczo półtłusty z lawendą na noc. Zmarszczek nie mam ale to u mnie rodzinne.
      • cudko1 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 10:57
        no ja też NA RAZIE nie mam, ale jakoś przyuważyłam, że ta skóra wokół oczu nie jest już z tak jędrna no sad więc zmarszczek mogę się spodziewać lada chwila, wiem wiem, niby czasu nie zatrzymam, ale jakby go tak trochę przyhamować? smile więc trzeba zacząć działać suspicious
        • hedna Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 11:14
          polecam L'OREAL Triple Active,nawilżający,szybko się wchłania,przyjemny.
          • hedna Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 11:15
            Cena też ok,coś ok.20zł
          • cudko1 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 08:08
            L'OREAL Triple Active mam na dzień i na noc - poprawny rzekłabym
        • dziewczyna_bosmana Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 11:17
          Nasłuchałam się kiedyś że nie powinno się przesadzać z nawilżaniem skóry bo od nadmiaru wody robi się ciężka i opada tworząc zmarszczki i worki. Podobno dużo lepsze jest natłuszczanie skóry, robi się rzekomo jędrniejsza, i mniej podatna na uszkodzenia. Ile w tym prawdy nie wiem, pewnie dowiem się za parę lat. Tak czy siak zasłyszana teoria wydaje się być rozsądna smile
        • przeciwcialo Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 09:39
          Pod oczy to cos z Avene polecam, Ystheal lub Eluage. Drogawe ale wydajne bardzo, no i konkretnie p/zmarszczkowe. Pod młode oczy tez się nadaje.
    • beata985 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 14:31
      od kiedy dziewczyny na forum poleciły dermosan nie używam innego kremu...
      efekt chyba zadowalający, bo pomimo starzenia się cera jakby lepsza.....a może to geny???suspicious
      • i_b13 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 17:09
        nie używam osobnego pod oczy, odkąd kosmetyczka uśmiadowmiła mnie, że są one słabsze niż krem do twarzy z tej samej serii. Słabsze po to, zeby nie uczulać. A że mnie żaden nie uczulu pod okami to maziam się tym samym co do twarzy. Zmarch nie posiadam mimo 35 prawie lat. Mam za to popękane naczynka i na to Bandi na zmiane z Eris
        I najwazniejsze to mieć dobre serum. Ostatnio używam Olay i jestem zadowolona, a odkąd użyłam próbki, czaję się się na Biodermę czerwoną przeciwzmarchową - cudo.
        • cudko1 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 08:07
          a serum to zamiast kremu?
        • cudko1 i_b13 10.11.11, 08:10
          też mam naczynka popękane - i to jest chyba moja największa bolączka - większa niż rosnący tyłek uncertain

i co dają Ci coś te kremy na naczynka?
          • i_b13 Re: i_b13 10.11.11, 09:50
            serum używam zamiast kremu, bo to co mam Olay jest dość odżywczy i nie ściąga mi po nim skóry
            te na naczynka Pharmaceris Active Capilaril krem kojąco-wzmacniający (30 ml, koło 30 zl) i takiż Bandi (75 ml, płaciłam 65 zł na allegro) - po kilkutygodniowej kuracji efekty: nie ściąga mi skóry, nie szczypia mnie policzki, nie widzę nowych popękanych naczynek, obecne są jakby bledsze. Swoją drogą całe lato przesiedziałam w cieniu - w ciąży byłam i smarowałam sie też filtrami wysokimi, żeby przebarwień nie dostac. To pewnie też sprawiło, że więcej nie popękalo. Dla mnie najważniejsze, że obecnie nie szczypie mnie dziób i nie mam ściągniętej skóry na policzkach, choć pierwsze kilka dni po uzyciu tych kremów był taki efekt. Teraz jest znacznie lepiej.
            A naczynka doskonale kryje podkład mineralny Loreala kolor N4 smile i wcale nie widac podkładu
        • przeciwcialo Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 09:43
          Która to Bioderma.
          • i_b13 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 09:54
            allegro.pl/bioderma-matriciane-serum-30-ml-i1904951557.html
            cena od 59 wzwyż do nawet 100 widziałam
            próbka była świetna, jedwabista, lekka, wchłaniała sie błyskawicznie - ja takie lubię
    • mme_marsupilami Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 18:10
      Lubie Ziaje 30+ Sopot cos tam - w niebieskim opakowaniu.
      Fajny jest tez La Roche Posay z wit C.
      Zmarch nie mam, ale zapobiegam.
      • doral2 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 20:14
        wklepuję pod oczy dokładnie to samo co na resztę facjaty.
        w dupie mam opinie dermatologów, kosmetyczek i tak dalej.
        jakbym se tak wklepywała to co oni radzą, to bym musiała mieć pierdyliard preparatów i nic innego nie robić tylko wklepywać od rana do wieczora.
        a w gruncie rzeczy nie chodzi o to, by te kosmetyki nam robiły dobrze, tylko o o to by firmy kosmetyczne zarabiały.
        ament.
        • przeciwcialo Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 09:45
          No racja, racja. Jak ktos nie ma wrazliwej okolicy oczu to mozna smarowac tym co twarz, nawet lepiej. Krem typowo pod oczy wazny jest dla wrazliwców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka