cudko1 09.11.11, 10:43 planuję zakup takowego dzisiaj kobitki co by tu wklepywać? co polecacie, czego same używacie, nie żebym wierzyła w ich rzeczywiste działanie, no ale może pozwolą choć ciut dłużej cieszyć się bezzmarchowymi okami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna_bosmana Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 10:49 Nie używam niczego na zmarszczki więc nie poradzę. Stosuję dwa kremy ze sklepu zielarskiego, nawilżający z pomarańczą na dzień i odżywczo półtłusty z lawendą na noc. Zmarszczek nie mam ale to u mnie rodzinne. Odpowiedz Link
cudko1 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 10:57 no ja też NA RAZIE nie mam, ale jakoś przyuważyłam, że ta skóra wokół oczu nie jest już z tak jędrna no więc zmarszczek mogę się spodziewać lada chwila, wiem wiem, niby czasu nie zatrzymam, ale jakby go tak trochę przyhamować? więc trzeba zacząć działać Odpowiedz Link
hedna Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 11:14 polecam L'OREAL Triple Active,nawilżający,szybko się wchłania,przyjemny. Odpowiedz Link
hedna Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 11:15 Cena też ok,coś ok.20zł Odpowiedz Link
cudko1 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 08:08 L'OREAL Triple Active mam na dzień i na noc - poprawny rzekłabym Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 11:17 Nasłuchałam się kiedyś że nie powinno się przesadzać z nawilżaniem skóry bo od nadmiaru wody robi się ciężka i opada tworząc zmarszczki i worki. Podobno dużo lepsze jest natłuszczanie skóry, robi się rzekomo jędrniejsza, i mniej podatna na uszkodzenia. Ile w tym prawdy nie wiem, pewnie dowiem się za parę lat. Tak czy siak zasłyszana teoria wydaje się być rozsądna Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 09:39 Pod oczy to cos z Avene polecam, Ystheal lub Eluage. Drogawe ale wydajne bardzo, no i konkretnie p/zmarszczkowe. Pod młode oczy tez się nadaje. Odpowiedz Link
beata985 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 14:31 od kiedy dziewczyny na forum poleciły dermosan nie używam innego kremu... efekt chyba zadowalający, bo pomimo starzenia się cera jakby lepsza.....a może to geny??? Odpowiedz Link
i_b13 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 17:09 nie używam osobnego pod oczy, odkąd kosmetyczka uśmiadowmiła mnie, że są one słabsze niż krem do twarzy z tej samej serii. Słabsze po to, zeby nie uczulać. A że mnie żaden nie uczulu pod okami to maziam się tym samym co do twarzy. Zmarch nie posiadam mimo 35 prawie lat. Mam za to popękane naczynka i na to Bandi na zmiane z Eris I najwazniejsze to mieć dobre serum. Ostatnio używam Olay i jestem zadowolona, a odkąd użyłam próbki, czaję się się na Biodermę czerwoną przeciwzmarchową - cudo. Odpowiedz Link
cudko1 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 08:07 a serum to zamiast kremu? Odpowiedz Link
cudko1 i_b13 10.11.11, 08:10 też mam naczynka popękane - i to jest chyba moja największa bolączka - większa niż rosnący tyłek i co dają Ci coś te kremy na naczynka? Odpowiedz Link
i_b13 Re: i_b13 10.11.11, 09:50 serum używam zamiast kremu, bo to co mam Olay jest dość odżywczy i nie ściąga mi po nim skóry te na naczynka Pharmaceris Active Capilaril krem kojąco-wzmacniający (30 ml, koło 30 zl) i takiż Bandi (75 ml, płaciłam 65 zł na allegro) - po kilkutygodniowej kuracji efekty: nie ściąga mi skóry, nie szczypia mnie policzki, nie widzę nowych popękanych naczynek, obecne są jakby bledsze. Swoją drogą całe lato przesiedziałam w cieniu - w ciąży byłam i smarowałam sie też filtrami wysokimi, żeby przebarwień nie dostac. To pewnie też sprawiło, że więcej nie popękalo. Dla mnie najważniejsze, że obecnie nie szczypie mnie dziób i nie mam ściągniętej skóry na policzkach, choć pierwsze kilka dni po uzyciu tych kremów był taki efekt. Teraz jest znacznie lepiej. A naczynka doskonale kryje podkład mineralny Loreala kolor N4 i wcale nie widac podkładu Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 09:43 Która to Bioderma. Odpowiedz Link
i_b13 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 09:54 allegro.pl/bioderma-matriciane-serum-30-ml-i1904951557.html cena od 59 wzwyż do nawet 100 widziałam próbka była świetna, jedwabista, lekka, wchłaniała sie błyskawicznie - ja takie lubię Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 18:10 Lubie Ziaje 30+ Sopot cos tam - w niebieskim opakowaniu. Fajny jest tez La Roche Posay z wit C. Zmarch nie mam, ale zapobiegam. Odpowiedz Link
doral2 Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 09.11.11, 20:14 wklepuję pod oczy dokładnie to samo co na resztę facjaty. w dupie mam opinie dermatologów, kosmetyczek i tak dalej. jakbym se tak wklepywała to co oni radzą, to bym musiała mieć pierdyliard preparatów i nic innego nie robić tylko wklepywać od rana do wieczora. a w gruncie rzeczy nie chodzi o to, by te kosmetyki nam robiły dobrze, tylko o o to by firmy kosmetyczne zarabiały. ament. Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: proszę mi polecić - krem pod oczy :):) 10.11.11, 09:45 No racja, racja. Jak ktos nie ma wrazliwej okolicy oczu to mozna smarowac tym co twarz, nawet lepiej. Krem typowo pod oczy wazny jest dla wrazliwców. Odpowiedz Link