Dodaj do ulubionych

Przysmaki..:P

17.11.11, 09:04
ecostam.blox.pl/2010/08/Koszenila-barwnik-z-robakow.html
tongue_outtongue_out
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_bosmana Re: Przysmaki..:P 17.11.11, 09:30
      Widziałam w jakimś programie, chyba o E dodatkach, proces produkcyjny tego barwnika. Tylko że ja z tej grupy której nie przerażają takie rzeczy tongue_out
      • jowitka345 Re: Przysmaki..:P 17.11.11, 09:34
        No ale czy to jest dopuszczalne i nie trujące???
        • opium74 Re: Przysmaki..:P 17.11.11, 09:39
          e tam - białko i trochę chityny big_grin
          z tego co czytałam to ten barwnik jest dość powszechnie używany
          • olinka20 Re: Przysmaki..:P 17.11.11, 09:42
            Głownie w jogurtach owocowych.
            Nauczyłam sie dawno czytac opakowania tychze jogurtów i unikam z robactwemwink
        • dziewczyna_bosmana Re: Przysmaki..:P 17.11.11, 09:41
          Dopuszczalne jest a czy nie jest trujące to okaże się pewnie za jakiś czas. Papierosy kiedyś też nie były trujące, wręcz modne smile
          • jowitka345 Re: Przysmaki..:P 17.11.11, 09:43
            W sumie to po aferze z MOM-em w słoiczkach gerbera juz nic nie powinno mnie zdziwić co?
            • dziewczyna_bosmana Re: Przysmaki..:P 17.11.11, 09:58
              Młoda czasem jada obiadki słoiczkowe i tak sobie myślę że nie ma wielkiej różnicy czy syfowaty jest słoiczek czy mięso ze sklepu. Nie mam dojścia do super pewnego czy ekologicznego mięsa, dostaję tylko od teściowej nie nawożone ziemniaki i marchew. Mięso je sklepowe, część warzyw tak samo. Nic jej nie będzie tak jak tysiącom dzieci karmionych normalnie, bardziej martwi mnie jej ogólna niechęć do jedzenia i kompletny bunt łyżeczkowy. Osobiście staram się eliminować z jedzenia część syfu o którym wiem, nie wszystko da się odstawić bo musiałabym wcale nie jeść niektórych rzeczy. Prawda jest taka że wszyscy kiedyś wylądujemy w piachu a ja nie mam ochoty spędzać połowy życia zastanawiając się nad każdym kęsem, korzonków też żreć nie zamierzam tongue_out
    • marghe_72 Re: Przysmaki..:P 17.11.11, 14:21
      w tak przez wszystkich lubianych danonkach toto na przykład siedzi
      i jest zdrowsze od aromatów i innych cudów w nich zawartych wink
    • mona_mayfair Re: Przysmaki..:P 17.11.11, 15:56
      Nie ruszaja mnie robiaki, nic a nictongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka