Dodaj do ulubionych

UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!!

03.01.12, 20:33

no wezta baby-sprobujcie chociaz!!!
tak przez 5 minut.
czym jest 5 minut wzgledem wiecznosci,poswieccie sie...dajcie szanse sobie i tym biednym zwierzatkom....i mi-potrzebujemy was!!!!!!!!!!!
www.gry.pl/gra/Wiejskie-Zycie.html
kocham was....jestyescie piekne, mile, dobre iiiii naj,naj,naj
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 20:37
      Ani tam nie wchodze!!!!
      Znowu sie wciagne, a nie mogetongue_out
    • prigi Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 20:38
      o nie , nie nie i jeszcze raz nie.
      ostatnio jak weszłam na chwilę w podobną grę,to plewiłam grządki, podlewałam nasionka, chodziłam z plonami na bazar i tak przez kilka godzin dziennie
      do tej pory muszę ze sobą walczyć, aby nie wejść na ZIsmile

ps. a jak moja gra może ci pomóc, bo może się poświęcę jednak suspicious
      • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 20:43
        oj bardzo mi pomoze, bedziesz moja sasiadka i bedziemy sobie sprawialy prezenty....ja ci jablonke ty mi owieczke....
        no chodz, fajnie jest!!!big_grin
      • jatato Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 21.02.12, 20:00
        Bardzo ważny link podaję ja smile))

Wielkie testowanie produktów
        • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 21.02.12, 20:06
          co nas dzieci obchodza???suspicious
          pole trzeba obsiac, nawiezc...sasiadowi dac dupy, wez kobieto! nie ten watek nie te baby tongue_out
          • rudamarta4 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 21.02.12, 21:13
            mearuless napisała:

> co nas dzieci obchodza???suspicious
            > pole trzeba obsiac, nawiezc...sasiadowi dac dupy, wez kobieto! nie ten watek ni
            > e te baby tongue_out

Mea, padłam, poplułam kompa i ogólnie ryję ze śmiechu tongue_outtongue_outtongue_out
        • esofik Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 21.02.12, 20:59
          my jemy tylko chlebek z własnorecznie wysianej kukurydzy, mleczko świezo dojone od łaciatej, kiełbaska ze świnki utuczonej na słodkich ziemniaczkach
          same robimy dżemy i ciasta
          koleżanki to nawet same dziergają sweterki wełniane z własnych owieczek
          samo zdrowie dla nas i naszych maluchów tongue_out
    • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 20:48
      A co tam trza robic mea?bp ja ciemna jestesmi rolnikiem nie jezdem:p
      • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 20:54
        wszystko ci powiedza...a pozniejsama zalapiesz.
        jawsie znam z obrazkow i przejazdow nad morze:d
        a daje rade....spróbuj-swietne jest, dzieci juz tydzien nie umyte i jedza to co w lodowce znajda [niedlugo lod] bo ja koniczyne sadze i mleko przetwarzambig_grin
        • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 20:59
          Dobre dobre,krowa cudna.
        • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 21:03
          jakby co...to ja jestem ......................martunka77..................zapisac-do sasiadow dołączyć!!!!!!!!!!!!!!!
          cmok!
          • esofik Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 21:34
            jestem i ja big_grin
            pod tym samym nickiem
            ale nie wiem jak Ciebie dodać do sąsiadów uncertain
            • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 22:04
              eso mamuska wyslalam...
            • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 04.01.12, 16:40
              wyslalam ci owce, dodatkowo pomoglam nawiezc.
              • esofik Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 04.01.12, 20:59
                dzięki za owieczkę, bidula głoduje, bo przenica dopiero zaczęła kiełkować big_grinbig_grin

podrzuciłam trochę krowego łajna, żeby ogórki lepiej rosły big_grinbig_grin
                • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 13:11
                  Ty wiśnio. Nie dość, że na to wlazłam, tracę czas, to nie odpowiadasz jak Cie dodałam do znajomych
                  FOCH
                  • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 13:57
                    juz,juz kochana!!!!!!!! mam cie-wybacz na roli robota ciezka nie zawsze mam czas na poczte wlezcbig_grin
                    • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 14:01
                      w prezencie wyslalam ci jabłońbig_grin
                      • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 15:11
                        Nie umiem wysłać prezentu sad
                        • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 17:37
                          alez umiesz!!!!!! dostalam od Ciebie jablonke...big_grin
                          • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 17:40
                            Esofik i mamuśka - do Was też poszło zaproszenie. Jest źle - zaczyna mnie wciągać tongue_out
                            • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 17:44
                              hehehehehe szatanski smiech....ciesze sie bo ja juz nic innego nie robiebig_grin
                  • esofik Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 16:00
                    a ja to co??? znajda?? tongue_out
                    też chcę być Twoją sąsiadką big_grinbig_grin

ps. Mea dzięki za jabłonkę smile
          • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 21:43
            Hej wyloggowalam sie i nie wiem jak wejsc na swoja farme,pomocy!!!!
    • magiczna_marta Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 21:29
      ni chuja!

a jak Ty tam w szpileczkach po tych ugorach pomykasz, co?
      • olinka20 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 21:37
        Ma kalosze na szpilkach!!!!!
    • akasya Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 21:50
      Nooo taaaa, to ja po to omijam szerokim łukiem myszki fejsbukową farmę, żeby się w jakąś inną pakować? Nie, nie, nie - praca czeka do napisania i kilka fajnych książek czeka... Na pewno nie. Mowy nie ma. Nawet nie kliknę i nie zajrzę.

Może jutro tylko raz zerknę...? wink
      • sewa.49 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 21:55
        Na razie mam cos wazniejszego do roboty suspicious
        Wczoraj dostalas wiadomosc na ten temat wink
        Tak ze udanego pielenia i dojenia krowy zycze big_grin
        • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 03.01.12, 22:01
          ok znalazlam siebie i jestem pod bela1980 jesli dasz rade to zaraszaj bo ja nie mogeuncertain
    • fajnyrobal Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 04.01.12, 13:13
      Ni chusteczki haftowanej! Chyba , że odwalisz za mnie całe zamówienia i tłumaczenia suspicious
      • pysiaczek1234 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 22:37
        a ja jestem -pysiaczek1234- i nie wiem jak dodaćsąsiadów, jak chciałaś żebym wlazła to teraz mnie dodaj i reszta też bo nie mam sąsiadów nic a nic
        • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 22:58
          juz dodalam Cię!!!!!!!!!!!!
          ide prezencik wysylac na pwoitanie-flache ci wysle ok???
          • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 23:02
            wiesz co....wyslalam ci owce-wiedz idz i sadz pszenice, bo biedak z glodu zdechniebig_grin
            • pysiaczek1234 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 23:06
              owce dostałam ale ciebie w znajomych nie mam dalej :p
              • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 23:08
                musisz sie wylogowac i zalogowac a!!!!!!!!!!!!!!!! ja na prezenty chce tylko sruby i trybiki bo mi do budowy maszyny potrzebabig_grinbig_grin
                dziekuje.
              • pysiaczek1234 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 23:08
                a flachę razem z tą owcą zrobimy big_grin i się odwdzięczymy
                • pysiaczek1234 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 23:15
                  Nie wiem teraz jak wleźć :p hasła nie pamiętam od wczoraj big_grin
                  Nie wiem czy na tym poziomie da się śrubki wysyłać ale zobaczymy :p
    • madame_zuzu Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 23:16
      chyba Was potentegowałobig_grin Myslalam ze szał na farmerów roznej maści minął, a tu szok!
      jak tam kalafiory?suspicious
      • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 05.01.12, 23:33
        my kalafiorow nie sadzimy!!!!!!!!!!!!!!!
        to jest prawdziwa farma!!!
        ide zbierac koniczynetongue_out
        • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 00:21
          Mea - na te śruby musisz poczekać. Za mały mam poziom.
          • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 00:33
            ok.
            doladowalam dukaty z tel.meza....o good zabije mniesuspicious
            kupie sobie lejek i sloik. jeszcze tylko 8 srub i 8 trybikow.
            • zuzia36 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 13:46
              czas zbierac koniczynę a nie mogę wejść sad
    • ardiss1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 14:00
      O jezus maria nooosmile)
      poczytuję Was od jakiegoś czasu i weszłąm w tn b. ważny link..
      I kurna koniec. wpadłam. sadze koniczyne, mleko produje,maszyne mam do sera i ciągle sprawdzam, czy urosło.. no masakra. obiadu nie bedzie dziśsmile
      • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 14:44
        bardzo dobrze!big_grin
        u mnie tez obiadu nie ma bo zajelam sie produkcja kawy.
        jak sie nazywasz na wiejskim zyciu? to ci zaproszenie wysle i prezencik jakis ladnywink
        • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 14:59
          Mea nie dość, że weszłam w ten wredny link, założyłam farmę to jeszcze wysłałam Ci zaproszenie, ale jakoś nie widzę, żebyś była moją sąsiadką wink
          • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 15:06
            Ja tam też jestem ez-aw.
            3-mamuska - wysłałam Ci zaproszenie, a Ty nic.
            Tedesca1 i ardiss1 jakie macie tam nicki? Chcę powysyłać zaproszenia. Później będę podlewać ogródek i flaszkę podam wink

Do tych którzy są już jako przyjaciele - w pudełku prezentów można stworzyć własną listę prezentów, które chcecie otrzymać. Tak łatwiej będzie wysłać komuś, to co jest mu potrzebne.
            • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 15:10
              tedesca123
              • ardiss1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 15:28
                ja jestem ardisss
                • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 23:16
                  tedesca123 ,ardisss wyslalam zaproszenia.
            • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 15:43
              dziewczyny teraz wychodzę, odwdzięczę się później, muszę jeszcze obadać jak to się tym sąsiadom pomaga smile
            • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 23:14
              ez-aw napisała:

> Ja tam też jestem ez-aw.
              > 3-mamuska - wysłałam Ci zaproszenie, a Ty nic.
              juz juz,wczoraj nie wchodzilam bo mnie ksiazka wciagnela no,w koncu prezent gwiazdkowy musze uzywactongue_out
              nawiozlam ci pole no.
              >

>
        • prigi Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 17:37
          jesteście zboczonebig_grin
          dobrze, że nie dałam się namówić na ten pożeracz czasu, bo wpadłabym jak śliwka w kompotsmile
          • esofik Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 17:42
            nie jest, aż tak bardzo czasochłonna tongue_out
            chodź, to winko Ci podeślę tongue_out
    • zuzia36 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 18:51
      u mnie nadal nie działa uncertain
      • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 19:48
        chyba działa bo dodałaś mnie do sąsiadów smile
        • zuzia36 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 19:57
          ale na swoją wioche nie moge wejsc sad
          koniczyna mi przerośnie!!!!
          • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:05
            Jako, że nikt nie czyta moich życzeń i nie dodaje tam swoich, to bardzo proszę o przysyłanie mi śrub i trybików. Z góry dziękuje smile
            • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:07
              hahahahahahhahahaha kupilas kawo maszyne i chuj cie strzelil!!!!!!!!!!!-jak mnie! ale wzielam i doladowalam dukaty z mezowego fonu wink
              od jutra zaczynam-obiecujebig_grinbig_grinbig_grin
            • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:11
              To oświeć mnie gdzie to mam czytać smile tyle, że ja jestem kilka poziomów za wami więc pewnie nie pomogę sad
              • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:15
                poprawej stronie masz taki prezent czerwony.
                klikasz na niego i tam jest: zyczenia znajomych" i tak wlazisz i wuala!!!big_grin
                mi przysylajcie tylko winko na razie.
                jak juz bedziecie takie swietne jak ja to krolika.
                aha-wypada podziekowac za kroliczki-wszystkikm powysylalam i nic, zadnej flachy nawetbig_grin
                • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:19
                  Prezent można wysłać jeden dziennie. A ja już dziś wszystkim powysyłałam, więc musisz na winko poczekać do jutra. I bardzo dziękuję smile
                • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:19
                  ej no sprawdź ja wysyłałam flache!!
                  • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:24
                    a wogóle to ja mogę ten prezent wysłać tylko raz?
                    bo chciałam jeszcze raz wysłać i już mi Ciebie nie pokazuje..
                    • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:33
                      Jednej osobie możesz wysłać raz dziennie. Jak mam 5 przyjaciół wysyłam dziennie 5 prezentów (każdy do innej osoby). Jutro znowu będę mogła wysłać każdemu coś.
                      Więc poczekaj do jutra - wtedy mi wyślesz śrubkę czy coś smile
                      Flachę dostałam, dziękuję. Za resztę prezentów tez dziękuję wszystkim.
                      Co Wam jutro wysłać?
                      • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:39
                        mi flache, wpadam w alkoholizm chociaz wirtualny wink
                        aaaaaaaaaa kupialm chlebomaszyne-zajebista sprawa!!!
                        jakie przebicie na chlebuniu-ojojojojoj.
                        ps, chyba jednak to mnie maz w dywanie wyniesie nie ja jego wink
                      • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:41
                        ja zrobiłam listę życzeń tongue_out może być jakaś kura, albo coś drogiego to sobie spieniężę big_grin
                        bo za dużo kasy wydaję i potem nie mam jak pola obsiać big_grin
                        • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 21:55
                          Nie wyświetliła mi się Twoja lista życzeń uncertain
                          Widzę, ze mamy ten sam problem z kasą smile
                          • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 22:06
                            oj no to posprzedawajcie produkty!!!
                            ja mam cos ok 16.000big_grin
                            • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 22:19
                              oj no to sprzedaję, jak mam kasę to sieję i kupuję co tam karzą, a teraz spłukanam nie mam za co zasiać big_grin poza tym Ty jesteś cwaniaku na 13tym poziomie ja na 7, wiadomo, że masz więcej i szybciej big_grin
                          • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 06.01.12, 22:08
                            no właśnie ja Twojej też nie widzę uncertain
                            • ardiss1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 09:32
                              a jak sie dodaje sąsiadów?? kurna, no nie wiem no.. bo mam poóc w nawożeniu sąsiadom, a żadnego nie mam.
                              • ardiss1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 10:00
                                nie mogę kupić chleb-maszyny. u mnie nie ma chyba... albo znaleźć nie mogę...
                                • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 10:17
                                  Wejdź sobie na pocztę (tą którą podałaś przy rejestracji) powinnaś mieć zaproszenie moje. Wystarczy kliknąć zatwierdź, a następnie się wylogować i zalogować jeszcze raz.
                                  Przyjaciół możesz też wyszukać tutaj www.gry.pl/moiprzyjaciele.html i wysłać im zaproszenie. Jak zaakceptują, to pojawią się u Ciebie.
                                  • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 10:17
                                    Chleb-maszyna jest od 14 poziomu. Ja też jej jeszcze nie mogę kupić.
                              • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 10:54
                                Ja cie dodawałam wczoraj, u góry strony jak przejedziesz to widać powiadomienia (na czerwono się świeci), kilikniesz na to to będziesz widziała kto ci co wysłał.
                                • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 11:14
                                  Bardzo dziękuję za śrubkę i proszę jeszcze smilesmile
                                  • ardiss1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 13:47
                                    Drogie Sąsiadki ze Wsismile
                                    bardzo serdecznie was wszystkie witam. winko i ciasto stawiam na przywitaniesmile
                                    dziękuję za wszystkie wysyłać prezenty do wszystkich!

p.s. jezu jak mnie wciągnęła ta gra. Poszła do sklepu, takiego prawdziwego, po jajka. Zapłaciłam za 20 jajek 9,40 i pomyślałam, ze u mnie 1 jajko po 102wink)))) masakrasmile)
                                    W nocy też cały czas sadziłam i zbierałam....
    • zuzia36 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 21:09
      znowu jest cos u mnie nie tak uncertain kupiłam juz dwa ule i co wyjde z gry i za jakis czas wejde znowu mam te same zadania!!!!! wczoraj miałam juz kurnik kupowac a dzisiaj znowu ten pieprzony ul!!!!
      • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 21:25
        olej ten ul. u mnie wisi juz kilka lat i nie kupie ula za fiuta!
        za to sie zalamalamsad
        wyszlam do sklepu za chwile a ewka mi w tym czasie wszystko sprzedala.
        o w morde!suspicious
      • ardiss1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 07.01.12, 21:37
        też tak miałam wczoraj!! ciągle miałam ul kupować. i nawet kupiłam. a poźniej mi zniknął. a jak mąkę pomieliłam, to zniknęła. dziś już ok...
      • ez-aw Zuzia - odbierz zaproszenie do pryjaciół 07.01.12, 21:55
        Mi tak się robiło z pszenicą. Mieliłam, a pieroństwo znów wracało na miejsce. W efekcie sprzedałam pszenicę a nie mąkę sad
        Z ulem nie mam problemów. Myślę, ze trzeba im zgłaszać te błędy, niech poprawiają.
        • zuzia36 Re: Zuzia - odbierz zaproszenie do pryjaciół 07.01.12, 22:59
          odebrałam juz dawno. Nie widać???? znowu mam ten ul. Kupowałam go juz 2 razy. Zniknęła mi tez czesc kasy. Pszenicy przybyło uncertain
          • mearuless Re: Zuzia - odbierz zaproszenie do pryjaciół 07.01.12, 23:03
            mi tez kasa znika.
            wychodze z gry jestem na 15 poziomie.loguje sie znowu i jestem na 14suspicious
            co jest kurwa????????
            • 3-mamuska Re: Zuzia - odbierz zaproszenie do pryjaciół 07.01.12, 23:25
              mearuless napisała:

> mi tez kasa znika.
              > wychodze z gry jestem na 15 poziomie.loguje sie znowu i jestem na 14suspicious
              > co jest kurwa????????
              >
              to tak specjalnie zebys na nas poczekalatongue_out
              • ez-aw Re: Zuzia - odbierz zaproszenie do pryjaciół 07.01.12, 23:53
                > to tak specjalnie żebyś na nas poczekałatongue_out

Dokładnie smile
                Podziwiam pysiaczka, gonię ją i gonię, a ona ucieka tongue_out
                • ardiss1 proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 10:28
                  za Kury pięknie dziękuję- mam już 7 sztsmile)
                  proszę o śrubki i trybiki.
                  Mea, chciałam dodać Cie do znajomych, ale nie mogę znaleźć... ja jestem ardisss
                  śrubki Ci będę wysycać....smile)))
                  • esofik Hey Wieśniary :P 08.01.12, 10:35
                    ja za kury już dziękuję tongue_out mam nadmiar. Teraz chętnie przyjmę śrubki, trybiki i wino big_grinbig_grin

W miarę możliwości wysyłam Wam coś z listy, jeśli nie macie życzeń, wysyłam Wam "magielskim" zwyczajem winko tongue_out

ps. co mam zrobić z deskami?? gzie ten Moulin Rouge??
                  • ez-aw Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 10:35
                    Ja też proszę o śrubki i trybiki - to tak dla przypomnienia wink
                    • pysiaczek1234 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 11:22
                      Wychodzi na to, że jakaś nie teges jestem, kilka dni gry a już 15 poziom a to mea mnie wkręciła powinna być dalej :p
                      • esofik Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 11:39
                        dziwnie exp jest naliczany
                        np. po jednym punkcie za każdą zebraną roślinkę
                        jeśli zasiejesz 10 pszenic, po 12h dostaniesz 12pkt. W tym samym czasie, przy regularnym zbieraniu, za żonkila dostaniesz 12razy więcej punktów. Automatycznie więcej razy nakarmisz krowę, niż owcę
                        • tedesca1 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 11:51
                          Ez-aw a ja Ci dzisiaj chyba coś innego wysłałam, to co było w życzeniach, jutro już będzie śrubka smile

a wy mi powiedzcie jak mam dobić do tych 10ciu znajomych? wyszukałam sobie jakichś i powysyłałam zaproszenia ale skąd mam wiedzieć czy oni grają w tą grę? bo mi się coś zdaje, że mi wynalazło ogólnie ze strony ;/
                      • pysiaczek1234 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 11:48
                        A w ogóle to do czego wam te śrubki? ja jak kupuje maszyne to ona jest w całości, wyłączyły mi się chyba zadania do wykonania? bo ostatnie jakie miałam to znaleźć 10 przyjaciół i nic się więcej nie pojawiło no i nie musze zbierać żadnych śrubek jak wy to robicie
                        • esofik Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 12:03
                          śrubki np. o kawomaszyny
                          dziś dostałam deski do Moulen Rouge, ale nie wiem gdzie tego szukać uncertain

ps. ja przyjaciół-sąsiadów wyszukuję z czata na dole strony
                          • 3-mamuska Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 12:19
                            Jak juz bede mogla to bede srubki wysylac,to wysle,ale poczekajcie na mnie.
                            A ta pania co link podala utluke,jak tylko sie wyspie po nie przespanej nocy no.No i nich paniusia sie obudz i do pracy i bo jej wies zarosla ,zaraz chwsty wyrosna,albo zlodzieje pokradna.
                            A tak na marginesie kupilam 6 dukatow ,uzylam 3 i zostal 1 jakas dziwna ta matematyka u nich.
                            • mearuless Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 12:32
                              ehehehe....no pozno wstalam juz ide gospodarstwo obrabiac...musze tylko oblukac komu te srubki i znalezc ardisss big_grin
                  • mearuless Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 14:11
                    wyslalam ci zaproszenie. jak mnie dodasz beda srubkibig_grin aha! ja tam jestem martuńka77 a ze tam nie ma literki "ń" to jestem martunka77 wink
                    • ardiss1 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 14:53
                      mea alias martunkawink
                      dodała i trybik wysłałam!
                      • pysiaczek1234 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 16:19
                        Ja zamiast robić zadania na zaliczenie Wnioskowania Statystycznego to napierdzielam na wiejskiej grze uncertain
                        Mea Popełnimy mord zbiorowy na Tobie za ten bardzo ważny link!!!!!!!!
                        • ardiss1 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 16:32
                          popieram pysiaczkasmile)
                          • pysiaczek1234 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 16:43
                            No i kto mi wymieni młyn bo mój jak stanie tak kuźwa stoi. Wiesza się, jak odświerzę to wiadomo co aj tam no
                          • mearuless Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 17:55
                            oj no to mam przesranesmile
                            no nic to dziewczynki-do boju!!! zwierzeta czekajabig_grin

ps. NIE CHCE SRUBEK I TRYBIKOW!!! doladowalam z mezowego fonu dukaty i juz sobie pokupowałambig_grin
                            • ez-aw Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 18:09
                              Mea - Tobie dalej się flachy wysyła?
                              • mearuless Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 18:43
                                noooooooooo, ale marze o keczupomaszynie.

laski-juz sie nie mieszcze...czy warto powiekszyc ziemie za 15.000 do 17/17???
                                co byscie zrobily, bo juz mam tlok okropnysuspicious a mam na koncie 20.000. co radzicie?
                          • 3-mamuska Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 20:34
                            ardiss1 napisała:

> popieram pysiaczkasmile)
                            Miestety popieram,chodz juz troche zwolnilam tepo,ale obiecuje ze bede wchodzic rano zebrac posiac i zbic kase i wieczorem,ale nie da sie no korci koszmarnie.suspicious
                    • spicy_orange Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 18:55
                      mea, pomocy. Zasiałam pszenice, zebrałam, wrzucam do młyna żeby zrobić mąkę. Młyn mi mówi że jest pełny po brzegi a mąki mielić nie chce. A mam jej zrobić 10 worków (mam na razie zrobione 5 i przestało się mielić). O co kaman? (jestem dopiero na etapie 4 - zaczęłam 2 godziny temu i dopiero ściubię kase z wysiewu rzodkwi big_grin)
                      • esofik Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 19:02
                        dziś chyba coś namieszali
                        plotki wiejskie niosą (czat), że większość ma problem z młynem. Pewnie coś ulepszali tongue_out
                        • spicy_orange Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 19:23
                          młyn mi sie naprawił i ruszyłam z kopyta, ale za to co innego się spitoliło. Miałam zrobić mąkę - zrobiłam. Miałam zrobić sery - zrobiłam. Miałam postawić ul-postawiłam. miałam zrobić 4 słoiki miodu - zrobiłam. A teraz mnie cofnęło do etapu kiedy muszę zrobić znów mąkę a pszenicę mi zeżarło i nie mam i nawozy które kupiłam i wysiałam też przepadły i słoiki miodu i cały ser. Miałąm kolejne zadanie obsiej przyjaciół - ciekawe czym i jakich przyjaciół jak mnie uwsteczniło. Piiiip
                          • ez-aw Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 19:40
                            Mnie też pare razy uwsteczniało w sobotę. Szału dostawałam. W końcu sprzedałam tą pszenicę bez mielenia, zapisałam, wylogowałam. a później już mi sie bruździł. Tylko punktów mi szkoda, bo ze 100 poszło uncertain

spicy_orange - jaki masz na Farmie nick? Daj nas do przyjaciół to pomożemy, podeślemy królika czy owcę. Łatwiej będzie.

Ja bardzo proszę o nie wysyłanie mi zwierząt, bo już nie mam gdzie ich pomieścić smile
                            • spicy_orange Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 19:56
                              czerwone_kozaki big_grin jak ktoś chce być moim sąsiadem to polecam swoje towarzystwo smile
                              • ez-aw Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 21:12
                                Wysłałam zaproszenie.
                              • zuzia36 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 21:15
                                zaraz wysyłam zaproszenie.
                                Powiedzcie mi co to sa te op w lewym dolnym rogu pod świnią z sercami??? a co to jest ta świnią???
                                • esofik Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 21:22
                                  OP możesz sobie ustawic jakąś maszynę/zwierzaka żeby automatycznie wrzucało ci surowce i odbierało gotowe produkty, albo jak chcesz za jednym zamachem zebrać plony z 9-ciu pól

świnka - nie wiem

orange - wysłałam zaproszenie
                                • spicy_orange Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 21:24
                                  dzięki. Poszłam mocno do przodu, kupiłam sobie jakiegoś buhaja za 2 tys i już mu żonkile rosły żeby go nakarmić i znów mnie cofnęło do mielenia ziarek!!!! W dodatku cała pszenice diabli wzięli i nie mam z czego umielić a na konto wróciły mi jakieś marne ochłapy. Ofkors nie ma ula. CHAMSTWO!!!!

ps. zaakceptowałam wasze zamówienia - dzięki smile
                                • ez-aw Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 21:24
                                  Jakas świnia miłości, jeszcze nie rozgryzłam.

Pod nią jest automatyzacja. Klikasz i na pojawia Ci się co możesz zautomatyzować. Przykład: dajesz karmienie krowy i robienie sera. więc automat robi to za ciebie do czasu: a) skończenia punktów automatyzacji, B) skończenia produktów, C) przerwania. Każde karmienie (3 sztuki rośliny) to 3 szt automatyzacji.
                                  • tedesca1 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 21:51
                                    Ja będe wysyłała prezenty zgodnie z zyczeniami na stronie bo nie spamiętam, która co chce, pamiętam jedynie, że mea winko big_grin więc wam będe wysyłać według życzeń albo winko,

Spicy - wysłałam zaproszenie, odbierz bo potrzebuję jeszcze 3 przyjaciół tongue_out
                      • pysiaczek1234 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 19:19
                        u mnie to samo z młynem chleba robić bez mąki nie mogę.
                        Mea powiększaj i tak kasę zarazodrobisz
                        • prigi Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 21:24
                          czytam was, czytam, i tylko buźka mi się cieszybig_grin
                          zmieniam zdanie;jesteście zboczone do potęgi. i kto by pomyślał, że to ja skończyłam Akademię Rolniczą wink
                        • ardiss1 Re: proszę o śrubki i trybiki 08.01.12, 22:20
                          mea powiekszaj! ja też powiększe. musze tylko kabze zebrać.

ja prosze o trybiki i srubki.

wysyłam wszystkim wg życzeń, wiec róbcie listy na ranosmile)\

p.s. popierdoliło mnie doszczętniesmile))
                          • ez-aw lista na poniedziałek 08.01.12, 23:45
                            Kto może : śrubki i trybiki,
                            Resztę proszę o wino smile
                            • spicy_orange Re: lista na poniedziałek 09.01.12, 00:22
                              u mnie już poniedziałek - czy dostałyście wino ode mnie, bo nie wiem czy umiem big_grin
                              • mearuless Re: lista na poniedziałek 09.01.12, 00:27
                                ja jestem martunka77-zaakceptuj moje zaproszeniebig_grin
                                i wyslij pol litratongue_out
                              • mearuless Re: lista na poniedziałek 09.01.12, 00:31
                                ja dostalam. dziekibig_grin
                              • ez-aw Re: lista na poniedziałek 09.01.12, 00:31
                                Wino dostałam, dziękuję.
                                Co Ci podarować? Królika (dobry zarobek), Owcę? (trochę mniej się zarabia, ale tez dobra), czy zwyczajnie flachę??
                                • spicy_orange Re: lista na poniedziałek 09.01.12, 00:37
                                  dla królików i owiec nie mam żarcia (zablokowane). Flaszki się dobrze sprzedają big_grin

skasowałam młyn - kiedyś musze se go odkupić, ale póki co problemy z niezapisywaniem sie gry minęły jak ręką odjął.

ps. baby czego wy jeszcze nie śpicie? big_grin
                                  • spicy_orange Re: lista na poniedziałek 09.01.12, 00:39
                                    a nie, sory - dla owcy mam. Dzięki smile

przynajmniej się ta pszenica zużyje co jej nie mogę w młynie mielić bo młyn rozwaliłam big_grin

ps. już kombinuje jak będę w pracy zaglądać i dosadzać big_grin
                                    • spicy_orange Re: lista na poniedziałek 09.01.12, 00:55
                                      dziewczyny, tak poza tematem, trochę prywaty:

mój adoptowany podopieczny Junior (trzeci od góry z prawej) jest dziś na głównej:
                                      www.karmimypsiaki.pl/
                                      dorzućcie mu do miski, jak macie możliwość smile

dziękuję
                                      • ez-aw Re: lista na poniedziałek 09.01.12, 07:22
                                        Wysłałam owcę. Miłego karmienia smile
                                        • 3-mamuska Re: lista na poniedziałek 09.01.12, 08:52
                                          Zaraz wysle prezenty, tylko czekam aż chłop wyjdzie z dziećmi do szkoły wink
    • 3-mamuska pomocy!!! 09.01.12, 11:47
      Dodajcie nicoladrozd do listy sasiadow,to moj maz podaje sie za corke,bo gra dla dziewczynbig_grinbig_grin;D
      Od rana siedzi i klika.
      • olinka20 Jestescie nienormalne :D:D:D 09.01.12, 11:54
        jw
      • mearuless Re: pomocy!!! 09.01.12, 11:54
        pozdrowienia dla mezusia-ide go dodac....[rozwalil mnie twoj malozek z samego ranabig_grin ]
        • ez-aw Re: pomocy!!! 09.01.12, 12:05
          Mężowi wysłałam zaproszenie. Pozdrów go od nas smile

Wnerwił mnie dziś młyn, bo ciągle cofa mi punkty i to co zrobiłam. Napisałam zgłoszenie o błędzie. Dostałam wiadomość automatyczną, że mają na to 14 dni. Ciekawe ile czasu im zajmie rozwiązanie problemu.
          Ja chce chlebek suspicious
          • zuzia36 Re: pomocy!!! 09.01.12, 12:11
            tez do nich wczoraj pisałam. Od piątku ciagle mam kupować nowy ul uncertain
            • zuzia36 Re: pomocy!!! 09.01.12, 12:11
              a dzisiaj zginęło mi kilka zasianych koniczynek uncertain
              • 3-mamuska Re: pomocy!!! 09.01.12, 12:24
                zuzia36 napisała:

> a dzisiaj zginęło mi kilka zasianych koniczynek uncertain
                Maz podpowiada ze pewnie dzikie zwierzeta zjadly twoja koniczynke.

• 3-mamuska Re: pomocy!!! 09.01.12, 12:26
                  A mi zgnely 3 dukaty,kupilam 6, 1 mialam za przejscie ,kupila nawoz za 3 i zostal mi tylko 1 .
                  • 3-mamuska Re: pomocy!!! 09.01.12, 12:27
                    Dzieki za mezusiasmile
                • zuzia36 Re: pomocy!!! 09.01.12, 12:29
                  obok stał byk francuski. Myślisz ze nie bały sie i zjadły mu spod nosa????
                  • ez-aw Re: pomocy!!! 09.01.12, 12:50
                    Myślę, że zmieliłaś pszenicę, sprzedałaś mąkę i za ta kasę kupiłaś nasiona. Jeśli tak było, to gdy cofnęło Ci mielenie, to też wszystkie czynności które były z tym związane.
                    Przynajmniej tak było w moim przypadku.
                    • ez-aw Mea 09.01.12, 12:52
                      Zapytaj córkę, czy mogę ją dodać do sąsiadów (i jaki ma nick). Brakuje mi jednej osoby, do 10 sztuk. Będę wdzięczna.
                      Jeśli ktoś inny ma namiary na kogoś nowego, to chętnie zostanę sąsiadem smile
                      • zuzia36 Re: Mea 09.01.12, 13:02
                        a mnie masz??? wysłałam Ci zaproszenie juz dawno
                        • ez-aw Re: Mea 09.01.12, 16:09
                          Zuzia - nie mam. Też wysłałam Ci zaproszenie dawno i program nie pozwala mi wysłać ponownie sad
                          • mearuless no jasne olka bedzie szczesliwa a jej nick tam to 09.01.12, 16:47

olaola2love big_grinbig_grinbig_grin

ale nas przycisnelo...przepraszam wink
                            • spicy_orange Re: no jasne olka bedzie szczesliwa a jej nick ta 11.01.12, 23:22
                              zaproszenie wysłały czerwone_kozaki i cebularnia wink
                              • ez-aw Re: no jasne olka bedzie szczesliwa a jej nick ta 12.01.12, 09:28
                                Też miałam ochotę na ten staw, więc cieszę się że mnie wyprzedziłaś wink

Mea i spicy - zaktualizujcie listę życzeń. Spicy, dla ciebie to chyba teraz trybiki i rurki?
                                • zuzia36 Re: no jasne olka bedzie szczesliwa a jej nick ta 12.01.12, 09:32
                                  bardzo prosze o nawiezienie pszenicy
                                  • zuzia36 Re: no jasne olka bedzie szczesliwa a jej nick ta 12.01.12, 09:33
                                    kukurydzy miało być
                                    • zuzia36 Re: no jasne olka bedzie szczesliwa a jej nick ta 12.01.12, 14:59
                                      naprawili młyn???
                                • spicy_orange Re: no jasne olka bedzie szczesliwa a jej nick ta 13.01.12, 00:10
                                  juz zaktualizowałam. Tak-trybiki i srubki

dziękuję wszystkim za podarki smile
      • spicy_orange Re: pomocy!!! 09.01.12, 13:42
        dodam jak znajdę chwilkę big_grin

ps. dziś do mnie przyjeżdża na tydzień siostra. Ja w pracy, szwagier w pracy - zgadnijcie co jej pokażę zaraz jak przyjdę do domu big_grin
    • amoreska Kiedy wy znajdujecie na to czas? 09.01.12, 17:15
      Przecież sianie, zbieranie kupno i sprzedaż musi tego czasu pożerać strasznie dużo...
      Serio pytam.
    • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 17:24
      czesc obowiazkow takich jak :pranie,sprzatanie,gotowanie,podawanie, zmywanie, opieka nad dziecmi przenioslam na meza.
      poza tym on za to ze nie zadreczam go pytaniami na temat co ,jak i gdzie mam zasiać nie przeszkadza mi w grze. jak wchodzi i patrzy co robie to go od razu zaczynam wprowadzac w tajniki mojej roli i chlopak ucieka do innego pokojubig_grin
      • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 18:23
        big_grin

Amor wieczorem jak zasiadam do kompa, wczoraj wieczorem posiałam, poletko nie jest duże, a teraz sobie zbieram, zasieję i jutro wieczorem zbiorę plony big_grin

Mamuśka potrzebuję Twojego męża!!! brakuje mi 1 przyjaciela big_grin wysłałam wiadomość.
        • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 18:24
          Acha!! zaraz rozsyłam prezenty, macie szanse napisać co Wam potrzebne smile
          • mearuless keczupomaszyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.12, 18:29

dziekuje...ilez ja razy juz o nia prosilambig_grin
            • tedesca1 Re: keczupomaszyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.12, 18:31
              a coś bardziej realnego? tongue_out
              • mearuless Re: keczupomaszyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.12, 18:40
                alkohol tongue_out
                hehehehe juz mnie watroba bolibig_grin
                • tedesca1 Re: keczupomaszyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.12, 18:55
                  Błogosławiona Ta, która mi wysłała keczupomaszyne!!! smile)
                  mam tyle pomidorków, teraz je sobie przerobie tongue_out
              • ardiss1 Re: keczupomaszyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.12, 19:05
                też ktoś mi ją przysłał!!! ale nie wiem kto. nie kumam jak to sprawdzić.
                potrzebuje dwóch sąsiadów- kto chętny??

p.s. ładujecie dodatkowe dukaty? bo jeszcze nie robiłam tego i jade na machaniu łopatąwink)
                • ardiss1 Re: keczupomaszyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.12, 19:21
                  nicoladrozd i olaola2love- wysłałam wam zaproszenia do znajomych.
                  • ez-aw Re: keczupomaszyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.12, 19:45
                    Ja dziś wysyłałam te maszyny. Jak ktoś może, to jutro poproszę. Ale jakoś trzeba się dogadać, by wysłała tylko jedna osoba. Kto na ochotnika? wink
                    • tedesca1 Re: keczupomaszyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.12, 20:02
                      Ja niestety jestem za nisko nie mogę jeszcze wysyłać maszyny.
                      • mearuless kocham wasssssssssssssssssss 09.01.12, 20:05

mam keczupomaszyne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuubig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                        • ez-aw Re: kocham wasssssssssssssssssss 09.01.12, 20:26
                          Mea - w takim razie jutro Ty mi ją wyślij, dobrze?
                          Potrzebuję jeszcze 6 śrub i 4 trybiki, tez się uśmiecham pięknie smile

Wysłałam zaproszenie do Twojej córki, Mea.

I bardzo proszę, wpisujcie co Wam potrzebne, bo mam z tym problem jak wysyłam.
                    • ardiss1 Re: keczupomaszyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.12, 20:50
                      ja pięknie dziękuję za keczupomaszynesmile)
                      • 3-mamuska Re: keczupomaszyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.12, 20:56
                        ardiss1 napisała:

> ja pięknie dziękuję za keczupomaszynesmile)
                        Ja tez dziekuje!!
        • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 20:50
          tedesca1 napisała:

> big_grin
          >
          > Amor wieczorem jak zasiadam do kompa, wczoraj wieczorem posiałam, poletko nie j
          > est duże, a teraz sobie zbieram, zasieję i jutro wieczorem zbiorę plony big_grin
          >
          > Mamuśka potrzebuję Twojego męża!!! brakuje mi 1 przyjaciela big_grin wysłałam wiadomo
          > ść.
          Ok juz,dobrze ze zman jego haslobig_grin
          • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 20:51
            3-mamuska napisała:

> tedesca1 napisała:
            >
            > > big_grin
            > >
            > > Amor wieczorem jak zasiadam do kompa, wczoraj wieczorem posiałam, poletko
            > nie j
            > > est duże, a teraz sobie zbieram, zasieję i jutro wieczorem zbiorę plony :
            > D
            > >
            > > Mamuśka potrzebuję Twojego męża!!! brakuje mi 1 przyjaciela big_grin wysłałam w
            > iadomo
            > > ść.
            > Ok juz,dobrze ze zman jego haslobig_grin
            Bo tak to od 23 trzebaby czekc az z pracy wroci.
            • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 21:42
              Super dziękuję Ci bardzo, zdobyłam 10go przyjaciela i już jest gitara tongue_out

A czy ktoś ma szklarnię?? bo zastanawiam się czy nie kupić, przyspiesza wzrost o 40% ale ciekawa jestem czy całe zbiory czy tylko jakąś część..
              • zuzia36 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 21:53
                właśnie poradźcie w co inwestować????
                • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 22:01
                  Ja na razie duzo pomidorków sadzę, bo są tanie a drogo się je sprzedaje, a teraz jak już mam keczupomaszyne to wogóle miód malina smile
                  a reszte nie widze nic sensownego, bo drogie, drogie surowce a marny zysk.
                  jeszcze owieczka zysk daje ale pszeniczka już droższa jest.
                  • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 22:15
                    no wlasnie...chyba swojego bydlaka opyle.
                    bo sadzic zonkile i zbierac i przetwarzac...i miec za to w sumie 9 zeta to przesada...suspicious
                    co mi radzicie?
                    bo ziemie pszenica obsadze albo chociaz koniczyna-i miod i mleko a z tego i kawa i chleb po super stawkach!!??
                  • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 22:16
                    - Królik - marchew po 75, rośnie 8 h, sprzedajesz angorę po 94 - można obsadzić całe pole 3 razy na dobę, człowiek się nie namęczy (tyle co karmienie), a kasa będzie.
                    - Piekarnik (produkty (ziarna): koniczyna do mleka 15 + pszenica na mąkę 35 + kukurydza na jajka 60) razem = 110. Sprzedaż 285. dlatego taka wściekła jestem, ze nie mogę mąki mielić uncertain
                    - jajka. Kukurydza po 80, sprzedaż jaj po 102 (ale długo rośnie)
                    Ja trochę zarabiam na salami (żonkil tani 15, krótko rośnie 1h, sprzedaję salami po 24) może i mała przebitka, ale dużo punktów, a to też ważne. Tylko klikać dużo trzeba.
                    • zuzia36 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 22:34
                      u mnie jak sie młyn zacina to klikam na swój obrazek ten na dole i juz dobrze działa, tylko moze wtedy dzieją sie te cuda. Teraz nie użyłam młyna wcale zobaczę.
                      u mnie jest owca, królik, kury, krowa i za namową syna nabyłam bawoła big_grin
              • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 21:54
                eeeeeeee bez sensu....za duzo kasy imo.
                ja to bym dom chciala bo to mieszkanie w stodole juz mi bokiem wychodzi-ciagle mam katarsuspicious
                • tedesca1 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 22:13
                  Ja buduje chatę, na JUTRO proszę płytki i drewno!!!! Dzięki smile
                • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 09.01.12, 22:15
                  Ja mam kroliczki i kury,jajka drogie no i jak winko sie dostanie to super,narazie na zonkilach jade i wolowince,pomidory mam pierwsze wiec zobaczymy ,no i baran.
    • mearuless prosze o nawozenie 09.01.12, 22:34

pszenicy i kukurydzy...inne rzeczy szybko rosnabig_grin
      • spicy_orange PROŚBA!! PILNE 09.01.12, 23:02
        dziewczęta, proszę dodajcie do znajomych moją sis big_grin nazwa: cebularnia wink

poprosi o prezenty w postaci butelek wina, bo zbiera kaskę na bawoła. Dziękuję smile
        • 3-mamuska Re: PROŚBA!! PILNE 09.01.12, 23:05
          Zaprosilam jak juz mnie doda to wysle winko.
          • mearuless Re: PROŚBA!! PILNE 09.01.12, 23:07
            ok za;atwione!
          • 3-mamuska Re: PROŚBA!! PILNE 09.01.12, 23:15
            Ok winko wyslalam.
            • ez-aw Re: PROŚBA!! PILNE 09.01.12, 23:19
              Czekam na akceptację zaproszenia.
      • spicy_orange KAWOMASZYNA - prośba 10.01.12, 14:07
        dziewczęta, bardzo proszę o wszelkie części do kawomaszyny:
        lista potrzeb:

1 słoik
        1 lejek
        9 śrub
        9 trybików
        • ez-aw Tylko śruby 10.01.12, 16:35
          Do kawomaszyny brakuje mi już tylko 5 śrubek. Bardzo dziękuję za śrubki i trybiki, które już otrzymałam.
          Podeśle mi ktoś jutro ketchup-maszynę? Będę wdzięczna.
          • zuzia36 Re: Tylko śruby 10.01.12, 20:40
            tez bardzo bardzo prosze o kaczupek
        • ez-aw Spicy 10.01.12, 18:59
          Kliknij sobie na kawo-maszynę. Zobaczysz wtedy, ze możemy Ci podesłać tylko śrubki i trybiki. Lejek i słoik musisz kupić sama za dukaty.
          • spicy_orange Re: Spicy 10.01.12, 23:20
            no to pięknie, bo nie mam ani jednego big_grin
            • ez-aw Śruby, Śruby, Śruby 11.01.12, 10:19
              Dziękuję za trybiki, ale jak pisałam wczoraj mam już wszystkie. Potrzebne tylko śruby i jedna kawomaszyna.
              Z góry dziękuję.
              • zuzia36 Re: Śruby, Śruby, Śruby 11.01.12, 10:24
                Ardiss dzieki za keczup!!!!!!!!!! ale sie syn ucieszy smile
                • ez-aw Re: Śruby, Śruby, Śruby 11.01.12, 10:35
                  Poprawka nie kawomaszyna, tylko keczup maszyna. Bardzo dziękuję.
                  • ez-aw Mam już wszystko 11.01.12, 12:45
                    Teraz winko na opicie wink
                  • 3-mamuska kawomaszyna 11.01.12, 13:27
                    Czy moge kupic za 1 dukata wszystkie 10 srubek i 10 trybikow czy kupuje sie po 1?
                    • mearuless Re: kawomaszyna 11.01.12, 13:55
                      no co ty?????
                      1 dukat jedna czesc a le lejki i cos tam jeszcze zdaje sie sa po kilka dukatow.
                      mozesz nas poprosic o codzienna porcje srob i trybikow-kuz sobie zapisuje....w glowie, zaraz pojde ci srobke wyslebig_grin
                      • zuzia36 Re: kawomaszyna 11.01.12, 14:10
                        Mea kupowałaś ziemie??? warto 17x17???
                        • mearuless Re: kawomaszyna 11.01.12, 14:25
                          no imo watro. nie jest duzo wieksza ale mi sie maszyny pomiescily po bokach.

BABY!!!PROSZE3!!!!ponawozcie mi ogorki!!!!
                          dzieki,
                          • 3-mamuska Re: kawomaszyna 11.01.12, 14:49
                            mearuless napisała:
                            > BABY!!!PROSZE3!!!!ponawozcie mi ogorki!!!!
                            > dzieki,
                            No maz ci podlal ogorasysuspicious
                            • spicy_orange Re: kawomaszyna 11.01.12, 23:11
                              a co się robi z ogórków?

ja od 3 dni nie mogę się wyspać bo tylko sadze i przetwarzam big_grin dziś szefowa zjechała rano i siedziała do 16.30 - musiałam siostrę prosić, żeby mi grządki oporządziła bo na 13 miałam zaplanowany zbiór zboża i produkcje wełny (pora obiadowa w pracy) a ta siedziała mi na głowie wink
                              • zuzia36 Re: kawomaszyna 12.01.12, 09:31
                                ogórki je bawół i daje mleko
                • ardiss1 Re: Śruby, Śruby, Śruby 12.01.12, 15:11
                  ale proszęsmile pewnie miał w życzeniachsmile))
                  • ez-aw Re: Śruby, Śruby, Śruby 12.01.12, 17:54
                    Naprawili mi dziś młyn. Super smilesmile
    • jlo83 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 10.01.12, 17:42
      kurde

nie mam już miejsca na warzywa w ranczo!!
      i nie moge powiększyć, bo mam za mało przyjaciół

witam - iwwka28 big_grin

kurde a miałam tyle wolnego czasu - juz nie mam, o 6 rano ser i ketchup produkuję big_grin
      • ez-aw jlo83 10.01.12, 19:02
        Miło Cię tu zobaczyć. Prosimy wypełnić CV i flachę postawić reszcie magielek (jak już dostałam swoją na farmie wink)
    • mearuless uwaga, uwaga,uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01.12, 20:01

jak siekurwa na staw nacielam.....no wkurwiona jestem strasznie!!!!!!!!!
      musisz kupic kazdy bok stawu,wode kazde po2500.
      pozniej czyli po 16 zakupach staw z kaczka za 8 000\
      ojp-debilka ze mniesuspicious
      ale kto mogl wiedziec????????????????????????????????????????????????
      teraz mam 343 zeta na koncie-zabijcie mniePsad
      • tedesca1 Re: uwaga, uwaga,uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01.12, 20:06
        no właśnie widziałam, że staw sobie strzeliłaś... czyli wiadomo, że lepiej go omijać szerokim łukiem...
        a pytanie jeszcze mam ile Ty potrzebujesz tych keczupomaszyn? big_grin
        bo w zyczeniach znowu miałaś
        • mearuless Re: uwaga, uwaga,uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01.12, 20:07
          a nieeeeeeeeeeeeeeee juz nie. tylko winkobig_grin
          • tedesca1 Re: uwaga, uwaga,uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.01.12, 21:10
            Kurde ale się trzeba narobić, żeby zrobić od razu keczup, serek i salami no i w tym samym czasie nakarmić zwierzatka i zebrac plony tongue_out Umęczyłam się, a jeszcze tyle roboty big_grin
      • zuzia36 Re: uwaga, uwaga,uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.12, 20:35
        Mea a ten staw jakoś zarabia na siebie???
      • esofik Magazyn 17.01.12, 21:01
        czy ktoś pokusił się na magazyn???
        co się w nim przechowuje?? nie wiem czy warto inwestować? uncertain
    • ardiss1 proszęo dodanie do znajmomych: mobber 12.01.12, 22:27
      Bardzo proszę o dodanie do sąsiadówsmile Moj chłop żywy sie wkręcił również i między kładzeniem kafli a jedzeniem obiadu sieje pszenicęsmile) tak się wkręcił.
      Mea, normalnie sepuku na Tobie można by popełnić za ten mega ważny linksmile))
      • ez-aw Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 12.01.12, 23:20
        Chyba jest jakiś błąd, bo wyszukiwarka twierdzi, ze nie ma takiego użytkownika. Więc nie mam jak wysłać mu zaproszenia. Ale on może wysłać nam smile
        • spicy_orange Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 00:14
          ja tez mam błąd
          • zuzia36 Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 12:34
            u mnie tez go nie ma
            • zuzia36 Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 12:36
              ale mam wreszcie Ezaw!!!!!
              • ardiss1 Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 12:47
                ehhhhh... bo guła jestem...
                mobbber... przez 3 b.

dziękuję dziewczynysmile
                • spicy_orange Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 12:55
                  hehe, znaczy dobrze kombinowałam, tylko w druga stronę: próbowałam wpisać mober przez 1 b big_grin
                • mearuless Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 14:57
                  zaproszonysmile
                  • ez-aw Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 15:08
                    Dałam zaproszenie.

Zuzia - - czemu ja Cię nie mam??? sad Jakiego masz tam nicka?
                    • spicy_orange Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 15:29
                      chyba nie popełnie jakiegoś wielkiego fopa, jak powiem, że _zuzia36_ (podkreślnik na początku i na końcu) wink Jakby co, to zuzia nie bij big_grin
                      • ez-aw Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 15:31
                        Dziękuje.
                        Już ja znalazłam. Ale dalej nie mam jako przyjaciół uncertain
                        • 3-mamuska Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 16:32
                          Ok dodany,jak maz wroci to tez dodawink
                          • 3-mamuska Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 16:34
                            A kupowal ktos deszcz i tecze jak to rosnie wtedy wszytsko na raz czy jak nawoz oddzielnie?
                        • zuzia36 Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 20:34
                          nie bede bic
                          tez Cie juz nie mam sad
      • 3-mamuska Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 16:45
        ardiss1 napisała:

> Bardzo proszę o dodanie do sąsiadówsmile Moj chłop żywy sie wkręcił również i międ
        > zy kładzeniem kafli a jedzeniem obiadu sieje pszenicęsmile) tak się wkręcił.
        > Mea, normalnie sepuku na Tobie można by popełnić za ten mega ważny linksmile))
        Moj tez sie wkrecil i jest nicoladrozd wyslal zaproszenie.
        • ardiss1 Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 17:06
          spasiba balszoje dla wsiechsmile)
          • tedesca1 Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 21:26
            Młyn cegalny tylko przyspiesza robienie mąki? wie która?
            • ez-aw Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 21:34
              Chyba tylko przyspiesza.

Chciałam się pochwalić, ze mam pole 19x19 smile
              • zuzia36 Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 22:36
                tez chciałam 19x19 nabyc. Uzbierałam kasy i mi wyskoczyło, ze najpierw 17 musze kupic. Na pocieszenie kupiłam koze, bo jest w promocji
                • spicy_orange Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 22:48
                  ooo, dzięki za info - też zbieram, bo myślałam, że można od razu, ale jak tak to kupuję 17 wink

ps. nie zauważyłam, że jak się ustawi strzałkę, żeby obejmowała 9 pól do sadzenia i zbioru to zżera automatyczne operacje i się z nich totalnie wypstrykałam - teraz siedzę i przerabiam ręcznie 400 żonkili na pieprzone salami jednym buhajem i jedną maszyną do mięsa. Faaaak!
                  • ez-aw Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 22:58
                    Dzięki spicy za ostrzeżenie. Też miałam na to ochotę.
                    • spicy_orange Re: proszęo dodanie do znajmomych: mobber 13.01.12, 23:19
                      ale mówię ci - jak pięęęknie szło - pyk pyk i pole obsiane, pyk pyk i pole zebrane. Aż tu nagle przestało działać - powęszyłam i odkryłam jak to działa big_grin
                      • ez-aw Czemu nikt mnie nie uprzedził 14.01.12, 21:20
                        Że ta cholerna szklarnia potrzebuje aż tyle materiałów???? Nacięłam się jak idiotka i teraz będę zbierać przez ruski miesiąc. Buu..
                        Jak wam idzie zbieranie?
                        • zuzia36 Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 14.01.12, 21:22
                          zadania mi sie skończyły sad nudno bez nich
                        • zuzia36 Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 14.01.12, 21:24
                          a ta szklarnia jest na wszystkie warzywa czy tylko na kilka????
                          • ez-aw Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 14.01.12, 21:40
                            Chyba na wszystkie. Jest napisane tylko, że daje (minus) -40% czasu rośnięcia. Dla mnie bezcenne, przy roślinach po 20 h.
                            • mearuless Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 14.01.12, 23:16
                              ty sie ezaw uspokój...ja ci mowie, radze, daj se siana....i cebularnia tez...bo to sie zle skonczytongue_out
                              • ez-aw Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 14.01.12, 23:40
                                Przecież się uspokoiłam. Dziś mnie 3/4 dnia nie było w domu i dostępu do netu nie miałam.
                                To Ty się weź w garść, bo Cie przeganiają tongue_outtongue_out
                                • spicy_orange Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 14.01.12, 23:45
                                  cebularnia, zwana moją siostrą, już się uspokoiła - pojechali ze szwagrem do domu, a w domu neta nie mają big_grin (tak tak, są takie dziwy na tym świecie). No ale że szwagier w tygodniu pracuje w delegacji i ma cywilizację cyfrową to ma dobytku pilnować - już go widzę, jak zamiast w GTA popyla po farmie w gumofilcach i marchew podlewa big_grin

wy mi się lepiej przyznawajta która ma nicka ardisss, bo dziś obsiewa żonkilem jak szalona i już z tysiąc punktów natrzepała :F
                                  • spicy_orange Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 15.01.12, 00:00
                                    a właśnie: ponieważ mam dziś wolne to sobie zrobiłam budżetowanie produkcji i już mam ogólnie skrystalizowany profil. Jeszcze tylko w wolnej chwili opracuję plan wysiewu żeby mi się zgrywało co z czym potrzebuję i będę bogaaaata big_grin
                                  • ardiss1 Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 15.01.12, 00:06
                                    o jezu to jasmile))

napindalam żonkilami od rana. objawienie mnie wzieło, ze szybko rosną i dają punkty!!
                                    ale już aż rzygać mi się chce. i aspirynę i dwa ibupromny wzięłam bo głowa to myślałam, ze mi sie rozpadnie na kilka kawałków.

jezu. no się wkręciłam jak głupek... i szklarnię chcesmile I mam już gospodarkę 19x19smile))))
                                    • ardiss1 Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 15.01.12, 00:07
                                      A kto to czerwone kozaki?? Bo idą ząb w ząbsmile))
                                      • spicy_orange Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 15.01.12, 01:54
                                        no dyć ja! big_grin mam jakieś upodobanie do kolorów w nickach big_grin

jak chcesz się ze mną jutro ścigać na żonkile, to se drugiego limuzyna kup, bo widzę ze nie nadąża bidaczek na 2 salamiarki produkować wink
                                    • spicy_orange Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 15.01.12, 02:01
                                      > ale już aż rzygać mi się chce.

trza se było automatyzacje puścić na podajnik do byczka i do salami-maszyny. Byś tylko zbierała i siała a reszta sama by się robiła wink ja dziś tak miałam. w międzyczasie se czytam WRESZCIE "mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet". Leżało w przedpokoju na stercie 4 miesiące i się wreszcie doczekało big_grin

ps. jak nie zauważyłyście, to każdy prezent jaki dostajecie można wymienić na 10 punktów automatyzacji - mnie dziś oświeciło wink

to dobranoc
                                      • tedesca1 Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 15.01.12, 07:55
                                        No cebularnia nie ma netu to teraz Ty do 2giej w nocy napierniczasz na farmie big_grin

A mnie to już zaczyna nudzić, jeszcze chwilę się pobawię, też kupiłam szklarnię właśnie na te rośliny, które tak długo rosną.
                                        • ez-aw Czytac kochane, czytać :P 15.01.12, 09:42
                                          Już przy wyliczeniach co się opłaca pisałam, ze ja trzepię punkty na żonkilach. No, teraz już mniej. Ale trzepałam.
                                          Warto też poszerzyć sobie pole. Ja mam 19x19 i punkty szybko lecą. Każde moje zasianie, to 190 punktów. Przetworzenie tego powiększa sumę do 570. Tylko trochę czasu trzeba mieć.
                                          • ez-aw Ardiss 15.01.12, 12:24
                                            Jak wychodzi opłacalność wino-maszyny i perfumo-maszyny? Jest na tym jakiś konkretny zarobek? Jakie są produkty do perfum?
                                            • ardiss1 Re: Ardiss 15.01.12, 12:34
                                              eh ta perfumomaszyna..
                                              kupiłam, bo była w propomocji i myślałam, że tylko lawende dam i git będzie.
                                              A tu kicha- bo musisz kupic ul prowansalski i do tej perumomaszyny robić miód prowansalski z lawendy, dawać do tego lawende i dopiero masz perfumy.
                                              ale kurcze cen teraz nie pamiętam..... jak zrobię to napisze.. ale zeby to jakiś super interes był to nie..sad lepszy piekarnik zdecydowanie.
                                              • ardiss1 Re: Ardiss 15.01.12, 12:35
                                                a winomaszyna jest ok. dajesz tylko winogrona. kupuje za 105 zdaje się, a wino masz za 126. tylko, ze winogrona długo rosną..
                                                • spicy_orange Re: Ardiss 15.01.12, 14:17
                                                  kochana, ja mam notatki zrobione big_grin

aby zrobić perfumy potrzebujesz
                                                  sprzęt: perfumomaszyna i prowansalski ul i wsad: lawenda.

Siejesz lawendę po 45. Zanim ją zbierzesz musi prowansalska pszczoła ci to obskoczyć i narobić fioletowego miodu wink pakujesz do maszyny lawendę i darmowy miód i dostajesz perfumy, które się sprzedają za 76. Jak nie chcesz maszyny, to możesz sprzedawać lawendę po 51 a fioletowy miód po 6.

Porównanie, co się bardziej opłaci: perfumy czy chleb.

czysty zysk na 1 chlebie = 285 - koszty kukurydzy, pszenicy, koniczyny (60 + 35 + 15) = 175
                                                  czysty zysk na 1 lawendzie = 31,

kukurydza rośnie 20 h, lawenda 6. Znaczy kiedy rośnie kukurydza to lawendę można zebrać:
                                                  20/6 = 3,(3) raza. Z tego wynika, że tyle razy zysk z chleba powinien być wyższy, żeby się bardziej opłacało piec chleb niż robić perfumy.

Liczymy:
                                                  175/31 = 5,645

no i tadam... wszystko jasne. Chleb wygrywa.

Jak ktoś zbiera punkty doświadczenia xp to zależy mu nie tylko na kasie, ale też na klikaniu.

Przy produkcji chleba klikasz by: zasiać kukurydzę, pszenicę i koniczynę. Potem klikasz mieląc pszenicę na mąkę, dając kukurydzę kurom na jajka i koniczynę krowie do żłobu. Potem klikasz jajko, mąkę i mleko do piekarnika. Jeden chleb = 9 pktów doświadczenia.

Przy produkcji lawendy klikasz siejąc lawendę. Potem klikasz wrzucając lawendę i miód do maszyny. Punkty doświadczenia: 3. Ale lawenda się obsiewa ponad 3 razy szybciej, więc robi się z tego 9 punktów. Czyli tu jest obojętne co siejemy.

Dobra, już kończę - zboczenie zawodowe aktywne również w weekendy big_grin
                                                  • ardiss1 Re: Ardiss 15.01.12, 14:57
                                                    nie... noooo szacunnnn!!
                                                    obliczenia takie, ze czapki z głów....
                                                    Ja piernicze, podziwiam.... skumałam tyle, że chleb bardziej opłacalnysmile)
                                                    ja typowa humanistka jestem, takich obliczeń to w życiu.
                                                    Ale jak komuś pismo reklamacyjne, tudzież jakież urzędowa napisać to ja służęsmile)
                                                  • spicy_orange Re: Ardiss 15.01.12, 15:09
                                                    Ja w pracy to muszę się zarówno z cyferkami użerać jak i raporty i pisma różniste pisać, więc jako ta kobieta renesansu występuję big_grin Obliczenia machnęłam "na kolanie" Wierz mi, że mój chłop by pewnie był w stanie piękny algorytm rozpisać na największą efektywność farmy, ale on informatyk programista - ma jeszcze dziwniejsze zboczenia niż ja big_grin
                                                  • ez-aw Re: Ardiss 15.01.12, 22:25
                                                    Gratuluję Ardiss big_grinbig_grin
                                                  • ardiss1 Re: Ardiss 16.01.12, 23:41
                                                    Dziękujęsmile) Uczę się od najlepszych!
                                        • spicy_orange Re: Czemu nikt mnie nie uprzedził 15.01.12, 14:22
                                          > No cebularnia nie ma netu to teraz Ty do 2giej w nocy napierniczasz

a bo czytam Millenium big_grin Mam mega wygodne siedzenie do czytania przywleczone pod kompa i tak sobie sieję czytając. W piątek siedziałam do 5 rano, wczoraj do 2 a dziś to do północy tylko bo jutro do pracy wink

a cebularnia mnie prosiła żeby się zająć nią w weekend, więc napierniczam w dwóch tongue_out
    • jlo83 dziewczyny mam pytanie 15.01.12, 13:42
      przeszłam do 18go poziomu i mi napisali, ze mogę kupić nagrobek!
      Bardzo chciałabym kupić sobie do dekoracji nagrobek na ranczo, ale przeleciałam cały sklep i nie ma nigdzie!
      czy ktoś się natknął?? big_grin
      • spicy_orange Re: dziewczyny mam pytanie 15.01.12, 14:17
        big_grin big_grin big_grin
        • spicy_orange Re: dziewczyny mam pytanie 15.01.12, 14:18
          aaa, koleżanko, czy ja cię mam w znajomych? daj nicka to się zakumplujemy smile
          • jlo83 Re: dziewczyny mam pytanie 15.01.12, 14:18
            iwwka28
            chyba mamy, winem się częstujemy non stop big_grin
            • spicy_orange Re: dziewczyny mam pytanie 15.01.12, 14:23
              a no tak, owszem smile
        • jlo83 Re: dziewczyny mam pytanie 15.01.12, 14:18
          no nie ma!
          mam sobie prawdziwy kupić ? big_grin
          • 3-mamuska szklarnia ile elementow? 16.01.12, 09:38
            Tak sie zastanawiam nad ta szklarnia,no bo wiadomo roslinki szybciej rosna,ale nie wiem ile tego dziadostwa trza nazbierac,wie ktos?
            • ez-aw Re: szklarnia ile elementow? 16.01.12, 11:43
              Potrzeba 30 szyb i 30 stosów rurek.
              Koleżanki podsyłają pięknie, więc brakuje mi jeszcze 45 elementów wink
              Oczywiście możesz je kupić za dukaty (1 element to 1 dukat).
              • 3-mamuska Re: szklarnia ile elementow? 16.01.12, 12:41
                ez-aw napisała:

> Potrzeba 30 szyb i 30 stosów rurek.
                > Koleżanki podsyłają pięknie, więc brakuje mi jeszcze 45 elementów wink
                > Oczywiście możesz je kupić za dukaty (1 element to 1 dukat).
                Ok dzieki ,w takim razie zaczynam zbierac szyby i rurki i jak juz nazbieram kupie szklarnie.
                • pysiaczek1234 Re: szklarnia ile elementow? 16.01.12, 15:01
                  Wiecie jaka ja jestem inteligentna? Nie wpadłam na to , że ta się robić mąkę z tego rye i wtedy robi się inny chleb, jak i , że da się robić ser z innego mleka big_grin WOW odkrycie roku nie?
                  • ez-aw Re: szklarnia ile elementow? 16.01.12, 15:28
                    Po ile sprzedajesz ten chleb z ryżu?
                    • pysiaczek1234 Re: szklarnia ile elementow? 16.01.12, 18:51
                      To nie chleb z ryżu a jakieś rye smile Ponad 300 dokładnie teraz nie podam bo sprzedałam chleb. wydaje mi się bardziej opłacalne
          • esofik Re: dziewczyny mam pytanie 16.01.12, 16:01
            ale szalejecie dziewczyny z tymi poziomami smile
            ja na szarym końcu zostałam uncertain

czy to piekarnię trzeba samemu skręcić czy kupię w całości??
            • 3-mamuska Re: dziewczyny mam pytanie 16.01.12, 16:12
              esofik napisała:

> ale szalejecie dziewczyny z tymi poziomami smile
              > ja na szarym końcu zostałam uncertain

maz mnie tez wyprzedza,pola dokupil i siedzi i klika,na wyscigi na zakilach.
              > czy to piekarnię trzeba samemu skręcić czy kupię w całości??
              >
              piekarnię w calosci kupujesz.
    • 3-mamuska szklarnia jeszcze jedno pytanie, 16.01.12, 16:26
      czy mozna ja przestawiac ,czy jak postawisz to na amen,bo nie wiem gdzie bedzie dobrze ,nie chce zeby mi cos zaslaniala.
      • esofik Re: szklarnia jeszcze jedno pytanie, 16.01.12, 16:28
        można przestawiać i kręcić, ale nie można nawozić roślin w szklarni
        • zuzia36 Re: szklarnia jeszcze jedno pytanie, 16.01.12, 21:42
          szklarnie stawia sie na ziemi czy pustym polu???
          • esofik Re: szklarnia jeszcze jedno pytanie, 16.01.12, 21:44
            na pustym polu

podejrzewam (ale jeszcze nie jestem pewna), że gdy bedzie kompletna grządki pojawią sie automatycznie

Everytime I Try To Fly I Fall Without My Wings...
            • ez-aw Re: szklarnia jeszcze jedno pytanie, 16.01.12, 22:19
              Próbowałam w niedokończonej szklarni skopać ziemię i coś posiać. Nie pozwala, więc zobaczymy co będzie jak zbiorę wszystkie części.
              • pysiaczek1234 Re: szklarnia jeszcze jedno pytanie, 16.01.12, 22:27
                ja też dalej zbieram na tą szklarnię części smile bo stoi i stoi i miejsce zawala zanim w niej coś zasieję musi być skończona uncertain
      • spicy_orange Re: szklarnia jeszcze jedno pytanie, 16.01.12, 23:16
        dziewczyny, cebularnia wróciła!! Miała w pracy tydzień odsiadki za nadgodziny, popracowała 2 dni i zaś ma tydzień odsiadki. Przyjechała więc do mnie i trzepie warzywa big_grin ja tez chce pracować w biedronce!!!!
        • ez-aw Re: szklarnia jeszcze jedno pytanie, 16.01.12, 23:35
          Pozdrowienia dla Cebularni. Niech jej ładnie rośnie smile
        • ardiss1 Re: szklarnia jeszcze jedno pytanie, 16.01.12, 23:42
          O Cie Florek... Cebularnia idzie jak dym. atmosfera sie zagęściwink

p.s. moja Ciotka gra w wiejskie życie na Naszej Klasie. Jakie tam ludzie mają gospodarki to fiu fiu...
          • ez-aw Re: szklarnia jeszcze jedno pytanie, 16.01.12, 23:50
            Też takie będziemy miały smile
            • ez-aw Ktoś marudził, ze nie ma zadań. 17.01.12, 11:10

Już sa smilesmile
              • zuzia36 Re: Ktoś marudził, ze nie ma zadań. 17.01.12, 11:17
                widze i juz sie ciesze wink
                • kitka05 Maltivia - nowa farmerka:) 17.01.12, 12:17
                  Dziewczyny, podczytałam przypadkiem wątek i jestem drugi dzień farmerką. Wysłałam do Was zaproszenia. Część z Was jest już moimi sąsiadkami, resztę zachęcam. Jeśli chcecie mi coś wysłać, to proszę o coś co daje dużo kasy, bo mi ciągle brakuje. Za owieczki dziękuję, bo już mam. Piszcie co Wy chcecie, bo wysłałam Wam winko na dobry początek. Wszystkim od których dostałam, dziękuje za prezenty.
                  • 3-mamuska Re: Maltivia - nowa farmerka:) 17.01.12, 15:27
                    Witaj,co do prezentow,mozesz sobie ustawic co chcesz.klikasz na prezent i zyczenia wchodzisz i ustawiasz,to samo my mamy zyczenia ustawione,ja tam chce szyby.
                    • ez-aw Re: Maltivia - nowa farmerka:) 17.01.12, 15:55
                      Najlepiej ustawić w tym prezencie (pudełku). Wtedy nie myślimy co dawać i bardzo szybko to idzie. Jeśli chodzi o prezenty do spieniężenia, najlepsze są chyba wina.
                      • kitka05 Re: Maltivia - nowa farmerka:) 17.01.12, 17:39
                        Dzieki dziewczyny. Już się trochę rozeznałam. tym co nie moge nic z listy życzeń jeszcze wysłać będę podsyłać winko, co by dobrze się pracowało. Ale mnie wciąga, nie mam czasu na nic innegosmile Piękne macie te gospodarstwa.
                        • spicy_orange UWAGA na fałszywe wiśnie!!!! 17.01.12, 20:37
                          w sklepie są 2 rodzaje wiśni: jedne rosną w 5 godzin, drugie w 18. Kupiłam dwie te co szybko rosną (dałam za każdą po 525 monet) i dziś chciałam zrobić z nich dżem. Okazuje się że maszyna do dżemu tych wiśni nie widzi!!! Nie wiem czy widzi te drugie, bo jeszcze nie urosły. Na razie zrobiłam dżem z jabłek smile
                          • mearuless Re: UWAGA na fałszywe wiśnie!!!! 17.01.12, 20:53
                            eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
                            mam piec do chleba.
                            i moge mielic w mlynie pszenice i zyto.
                            ale zobaczylam ze i z kukurydzy moge bulki robic-ale gdzie mam je zmielic>???
                            pogryzc mam? moj mlyn nie posiada opcji mielenia kukurydzysuspicious
                            co jest kurfffa????suspicious
                            • spicy_orange Re: UWAGA na fałszywe wiśnie!!!! 17.01.12, 21:10
                              tez to zauważyłam uncertain cena chleba żytniego mi się podoba wink
                              • 3-mamuska Re: UWAGA na fałszywe wiśnie!!!! 18.01.12, 11:24
                                moj maz mowi ze to chyba do tej maki kukurydzianej trzeba ten mlyn ceglany kupic,ale nie ma go jeszcze,wiec nie wiemy na 100%.
                                • spicy_orange Re: UWAGA na fałszywe wiśnie!!!! 18.01.12, 19:11
                                  te fałszywe wiśnie to są po prostu czereśnie big_grin co za łoś robił te opisy. Jak na liście prezentów widzę "bąbki" to mnie skręca uncertain
        • esofik Już mam :) 18.01.12, 14:52
          już mam szklarnię
          niestety grządki trzeba przekopać samodzielnie - 24pola
          • sewa.49 Re: Już mam :) 18.01.12, 15:00
            Tak wiec przylazlam za Wami wink
            Robie i robie na mym polu, ale jakos opornie mi to idzie suspicious
            Biedna ja... zadnych sasiadow nie mam, a w kupie razniej big_grin
            Jetem pod _sewa49_ i prosze o wsparcie kiss
            Ale mnie wzielo...he,he
            • 3-mamuska Re: Już mam :) 18.01.12, 17:00
              sewa.49 napisała:

> Tak wiec przylazlam za Wami wink
              > Robie i robie na mym polu, ale jakos opornie mi to idzie suspicious
              > Biedna ja... zadnych sasiadow nie mam, a w kupie razniej big_grin
              > Jetem pod _sewa49_ i prosze o wsparcie kiss
              > Ale mnie wzielo...he,he
              No wyslalam zaproszenie.
            • 3-mamuska Re: Już mam :) 18.01.12, 17:46
              sewa.49 napisała:

> Tak wiec przylazlam za Wami wink
              > Robie i robie na mym polu, ale jakos opornie mi to idzie suspicious
              > Biedna ja... zadnych sasiadow nie mam, a w kupie razniej big_grin
              > Jetem pod _sewa49_ i prosze o wsparcie kiss
              > Ale mnie wzielo...he,he
              A i moj maz to nicoladrozd.
          • esofik Re: Już mam :) 18.01.12, 15:36
            aha! pytanie za 100punktów
            po co magazyn? co się w nim przechowuje???
            warto kupić?
            • 3-mamuska Re: Już mam :) 18.01.12, 17:02
              esofik napisała:

> aha! pytanie za 100punktów
              > po co magazyn? co się w nim przechowuje???
              > warto kupić?
              Nikt chyba nie wiem,bo na razie nikt nie kupowal.
          • 3-mamuska Re: Już mam :) 18.01.12, 17:01
            esofik napisała:

> już mam szklarnię
            > niestety grządki trzeba przekopać samodzielnie - 24pola
            >
            Gratulujemy,gratulujemy!!!!
            Ja powiekszylam pole.
            • spicy_orange mąka kukurydziana - google wie skąd brać 18.01.12, 20:58
              za google:

Mąkę kukurydzianą produkuje się w ceglanym młynie i możesz z niej produkować pizze
              • spicy_orange po co jest magazyn - wiem!!! 18.01.12, 21:01
                Kolejne nowości w Wiejskim Życiu! Drodzy farmerzy magazyn daje Wam możliwość przechowywania zwierząt i dekoracji! Potrzebujesz więcej miejsca pod uprawę? Wybuduj magazyn smile

Szkoda że nie maszyn wink
                • 3-mamuska Re: po co jest magazyn - wiem!!! 18.01.12, 22:06
                  No szkoda,ale dobre chociaz to.
                  • 3-mamuska mea... 18.01.12, 22:08
                    ja cie nie wiem co zrobie kobieto,normalnie wlasnie minela 12 godzin jak klikam w farme,no zesz kurna.Ubije no ubije .
                    Maz ma wolne i dzieci w szkole od 9 do 15.30 maz odstawil i przyprowadzil, objad pizza i czas na gre.
                    • mearuless Re: mea... 18.01.12, 22:32
                      hehehhe no i wlasnie ja daleko w tyle za wami, bo ja i poczytac dziecku musze i obiad i spacery.
                      chyba zadzwonie do waszych dostawcow internetusmile
                      • 3-mamuska Re: mea... 18.01.12, 23:05
                        mearuless napisała:

> hehehhe no i wlasnie ja daleko w tyle za wami, bo ja i poczytac dziecku musze i
                        > obiad i spacery.
                        > chyba zadzwonie do waszych dostawcow internetusmile
                        haha,dziecko czytac samo musi ,wiec w ramach bajki sama czyta czytanki,w drodze hymm...mamy wolnego.
                        Na spacery za morko bo pada,a jak wraca ze szkoly i objad to juz po 16 i ciemno,a wtedy spacery odpadaja.
                        A dostawca internetu jest bez szans bo mamy bez limitu,wiec odpada.
                        Ale w niedziele maz byl bohaterem w domu ,bo zalalam kawa intenet(zwalilam na kota,bo postawial kawe na parapecie i czytalam ksiazke w lozku ) i mu sie padochlo internetowi i suszyl biedak(maz) suszarka, przecieral acetonem i reanimowal,i sie udalo.Dobrze ze tez w farme gra bo mial motywacjebig_grin
                        • mearuless Re: mea... 18.01.12, 23:16
                          babo!!! ja dzis odwalilam numer stulecia.
                          bo:
                          moj maz trzyma zawsze telefon w kuchni.
                          jak sie spotkalismy w kiblu na papierosku [ja miedzy zbieraniem koniczyny a karmieniem krowywink ] to go poprosilam o herbate.
                          zrobil ale zostawil w kuchni, poszedl do pokoju i siedzi czyta, wiec ja mysle tak:
                          zadzwonie do niego, bo na polu tyle kurwa roboty sama nie pojde...za daleko.
                          wiec dalam mu sygnal na komore, slysze jak sie podrywa i biegnie do kuchni.
                          za chwile slysze jego smiech, oddzwania -
                          -po co dryndasz jak siedzisz obok?
                          - no zebys mi herbate podal!!!

przyniosl ale lekko wkurzonybig_grin ale jak zobaczyl jak kurwie bo mi sie ogorki pokonczyly to sam wybuchnal smiechem...
                          tak mysle ze w odwrotnej sytuacji bym go od szowinistycznych swin nawyzywalawink
                          • 3-mamuska Re: mea... 18.01.12, 23:20
                            Dobre dobre.My tez czesto dzwonimy lub piszemy,najczesciej z lozka zrob kawe za chwile wstaje,albo dziecku mleko ,do sie kreci,haha.
              • 3-mamuska Re: mąka kukurydziana - google wie skąd brać 18.01.12, 22:05
                spicy_orange napisała:

> za google:
                >
                > Mąkę kukurydzianą produkuje się w ceglanym młynie i możesz z niej produkować
                > pizze

Czyli maz mial racje z tym mlynem.
                • sewa.49 Re: Pomocy!!!!! 19.01.12, 17:03
                  Potrzebuje srubki, trybiki, drewno i plytki wink
                  Chate bede remontowac suspicious
                  Plissssssssss
                  Dziekuje kiss
                  • spicy_orange Piwo!!! 20.01.12, 22:48
                    sewa, idziesz jak burza smile a ja kupiłam sobie maszynę do piwa i jestem w kropce. Potrzeba do niej dokupić 2 kraniki po 6 dukatów i ciśnieniomierz za 8 dukatów. Do tego potrzeba 10 obręczy i 10 desek z darów, zatem zachęcam do wysyłania mi prezentów big_grin
                    • 3-mamuska Dzem i tkacz, 21.01.12, 02:58
                      maszyny do tego sa w calosci czy potrzeba cos dokupic?
                      • spicy_orange dżemomaszyna i ceny dżemów 21.01.12, 10:47
                        dżem jest w całości.

dżemy sprzedaje się za:

winogronowy 135
                        jabłkowy 37
                        pomarańczowy 57
                        wiśniowy 45

robiłam jeszcze borówkowy, ale nie wynotowałam ceny
    • esofik error, error, error 21.01.12, 12:42
      kupiłam przez sms'a dukaty i... nie moge sie zalogować surprised serwer nie rozpoznaje też mojego maila uncertain
      czy tylko ja mam problem??
      • pysiaczek1234 Re: error, error, error 21.01.12, 12:46
        Ja nie mogę się zalogować
      • spicy_orange Re: error, error, error 21.01.12, 12:48
        uff, ucałuję cię za ten wpis <cmok, cmok, cmok>

u mnie i u siostry też error - gramy razem na lapku i kompie albo obie na kompie i już myślałam, że mam bana za multikonto czy coś big_grin a też doładowałam się kasą bo cholerny cisnieniomierz do piwa mi potrzebny był (stara a głupia big_grin)
        • esofik Re: error, error, error 21.01.12, 12:58
          uffff a już myślałam, że tym moim sms'em serwer im rozwaliłam big_grin
          ja muszę pułkę do amgazynu dokupic za 8dukatów

ostatnio rozbiłam questa i tam było zrób za 6D i głupia kliknęłam, bo myślałam, że to znaczy za 6Dni i zeżarło mi 6Dukatów sad
          • spicy_orange Re: error, error, error 21.01.12, 13:01
            ja się na to nacięłam przy jednej z pierwszych misji - zbierz 6 żonkili czy coś - kliknęłam w zrób za 2D a żonkile już rosły big_grin
            • sewa.49 Re: error, error, error 21.01.12, 18:27
              Kopie, sieje, zbieram, produkuje i sprzedaje, maz sie martwi ze chate zapuszcze i obowiazki domowe zaniedbam big_grin
              Zdziwi sie jak rachunek za telefon zobaczy suspicious
              Az sie boje co bedzie tongue_out
              Chyba mu dziki seks zafunduje big_grin
              • esofik Re: error, error, error 21.01.12, 18:40
                jaki sex??? świnie oprzątnąć, krowy wydoić, żonkile zebrać...
                • sewa.49 Re: error, error, error 21.01.12, 20:08
                  Ups...sory zapomnialam, ze u nas na wsi ciemnota i zasciankowosc panuje big_grin
          • esofik Re: error, error, error 21.01.12, 22:58
            o kuźwa pÓłkę teraz dopiero zauważyłam surprised
            a dukatów jak nie było, tak nie ma.. uj strzelił sad
    • esofik Mam magazyn :) 22.01.12, 19:46
      zajebisty jest można maszyny i zwierzęta smile
      pierwszy poziom ma 20 miejsc, można dobudować piętro - na szczęście potrzebne tylko farba, deski i płytki, nie trzeba kupować niczego za dukaty smile
      • spicy_orange Re: Mam magazyn :) 22.01.12, 22:31
        ale masz czysto na grządkach - zobacz na mój rozpiździelnik big_grin

ten magazyn działa tak, że jak potrzebujesz barana to go wyciągasz z magazynu a jak skończy robić wełnę to go wkładasz z powrotem żeby nie zabierał miejsca?

miejsca są na sztuki, tzn niezależnie od wielkości maszyny/zwierzaka wejdzie 20?
        • zuzia36 Re: Mam magazyn :) 23.01.12, 10:27
          oooo fajna sprawa!!!!
        • esofik Re: Mam magazyn :) 23.01.12, 14:39
          spicy_orange napisała:

> ten magazyn działa tak, że jak potrzebujesz barana to go wyciągasz z magazynu a
          > jak skończy robić wełnę to go wkładasz z powrotem żeby nie zabierał miejsca?

dokładnie, wkładasz i wyjmujesz big_grin kiedy potrzebujesz big_grinbig_grin
          maszyny muszą być bez surowców, np kawomaszyny nie mogę schować bo wsypałam kawę, a nie mam mleka do zakończenia produkcji
          >
          > miejsca są na sztuki, tzn niezależnie od wielkości maszyny/zwierzaka wejdzie 20
          > ?
          tak, każda maszyna, zwierz - krowa, królik liczone jest jako 1
          • mearuless Re: Mam magazyn :) 23.01.12, 15:09
            ja odpadam, stacjonarka zepsuta a na lapku mezowym nie dos ze gina mi punkty i kasa to jeszcze nienawidze tego szatanskiego urzadzeniasuspicious
            • spicy_orange Re: Mam magazyn :) 23.01.12, 20:52
              meła, nie rób nam tego - najpierw znajdujesz szatańskie gry a potem uciekasz. Oj!
              • esofik Re: Mam magazyn :) 23.01.12, 22:32
                no właśnie!
                Mea Ty Wieśniaro, Ty nas w to wpakowałaś to teraz zapitalaj na roli razem z nami...
                • zuzia36 maszyna do piwa 24.01.12, 08:33
                  trzeba coś do niej kupować za dukaty????
                  • spicy_orange Re: maszyna do piwa 24.01.12, 10:50
                    tak. 2 kraniki i ciśnieniomierz.

a na pocieszenie ci powiem, że do budowy magazynu potrzeba tyle części za dukaty ze go rok będę stawiać big_grin
      • spicy_orange Re: Mam magazyn :) 24.01.12, 10:52
        > pierwszy poziom ma 20 miejsc, można dobudować piętro - na szczęście potrzebne t
        > ylko farba, deski i płytki, nie trzeba kupować niczego za dukaty smile

te, esofik, trza było jasno napisać że do ROZBUDOWY nie trzeba niczego za dukaty a do BUDOWY i owszem - się wkopałam w budowę a na koncie pusto big_grin
        • zuzia36 Re: Mam magazyn :) 24.01.12, 11:21
          o cholera!!!! to bym sie nadziała!!!!
          to ile tych dukatów trzeba mieć zeby magazyn zbudowac?????
          maszyny do piwska nie kupuje!
          • sewa.49 Re: Mam magazyn :) 24.01.12, 14:35
            he, he, to ja sobie zaspiewam: " i wybuduje sobie szklarnie, szklarnie albo dwie....." jak ten Bolek z kabaretu Laskowika big_grin
            Mam parcie na rurki i szklo wink
            • 3-mamuska Re: Mam magazyn :) 24.01.12, 16:59
              sewa.49 napisała:

> he, he, to ja sobie zaspiewam: " i wybuduje sobie szklarnie, szklarnie albo dwi
              > e....." jak ten Bolek z kabaretu Laskowika big_grin
              > Mam parcie na rurki i szklo wink
              Ja tez mam parcie na rurki i szklo,stawiam juz 3 szklarnie,bo wszystkie warzywka ktore rosna wiecej niz 6-8 godzin beda sadzone w szklarni.
              • esofik Re: Mam magazyn :) 24.01.12, 17:11
                ale pod szklarnią nie można nawozić w ramach pomocy międzysąsiedzkiej!!!
                gdzue ja wyrzucę moją gnojówkę??? tongue_out
        • esofik Re: Mam magazyn :) 24.01.12, 17:12
          upss, sorry... big_grinbig_grinbig_grin
          • zuzia36 uwaga uwaga!!!!!!!!!! 24.01.12, 18:44
            nowy sąsiad arturzasty. prosze dodac i wysyłac konkretne prezenty.
            • sewa.49 Re: uwaga uwaga!!!!!!!!!! 24.01.12, 19:43
              no kurka jak dodac.? suspicious Nie umiem sad
              Jak chce dodac to mi przeszukiwanie moich kontaktow wyskakuje na googlach. Jak mam dodac pojedyncza osobe? Plissssss
              • zuzia36 Re: uwaga uwaga!!!!!!!!!! 24.01.12, 20:13
                jak wejdziesz w swój profil jest zakładka "przyjaciele" i tam wpisuje dokładną nazwe, albo przeszukaj moich znajomych
                • sewa.49 Re: uwaga uwaga!!!!!!!!!! 24.01.12, 20:25
                  Dzieki Ci dobra kobieto udalo sie wink
                  • kitka05 Re: Maszyna do lampionów 25.01.12, 10:52
                    Kochane, jak wchodzę do niektórych sąsiadów pomóc w nawożeniu, to widzę że mają maszynę do robienia lampionów. też chciałam sobie kupić, ale nigdzie jej nie widzę. Kto wie jak ją zdobyć i gdzie? Pomocy!!!
                    • sewa.49 Re: Maszyna do lampionów 25.01.12, 14:50
                      Salami po ile sie sprzedaje, bo nie wiem czy w maszyne inwestowac?
                      • ez-aw Re: Maszyna do lampionów 25.01.12, 15:26
                        Salami po 24. Ale tego dużo się robi, więc mi się opłaca. Dobre do nabijania punktów wink
                        • sewa.49 Re: Maszyna do lampionów 25.01.12, 16:46
                          Acha, a do tej maszyny trzeba jakies czesci za dukaty dokupowac?
                          • ez-aw Re: Maszyna do lampionów 25.01.12, 19:18
                            Jeśli dobrze pamiętam, to nie trzeba monet.
    • zuzia36 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 26.01.12, 13:11
      ale zajęte obsiewaniem i zbieraniem !!!!
    • paula_029 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 26.01.12, 13:53
      weszłam na ten link i zamiast coś pożytecznego w domu zrobić gdy dzieci śpią to sieję, zbieram, hoduję...tongue_out
      jak ktoś chętny żeby mu kwiatki podlewać to zapraszamsmile- paulina029
      • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 26.01.12, 15:20
        My wszyscy jesteśmy chętni poznać nowych sąsiadów, bo od tego zależy możliwość wykupienia większego pola. Prezenty i nawożenie też ważne.
        Zaproszenie wysłałam.

Kto pamięta ile trzeba rurek i szkła na szklarnię?
        • kitka05 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 26.01.12, 15:37
          30 rurek i 30 szyb.
          Ja mam już 500 sąsiadów i niestety więcej przyjąć nie możnasad
          • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 26.01.12, 15:40
            > Ja mam już 500 sąsiadów

Ilu ??????? Aleś zaszalała kobieto smile
          • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 26.01.12, 16:13
            kitka05 napisała:

> Ja mam już 500 sąsiadów i niestety więcej przyjąć nie możnasad

kitka jak ty ich wszytskich podlewasz,ja mam 34 i siedze i klikam w podlewanie,i dlugo mi schodzi.

A wchodze do gry,bo wlasnie wstalam a tu :pracujemy nad gra,no cholera ja mam plony do zebrania no!!!https://emoty.blox.pl/resource/wnerw.gif
            • kitka05 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 27.01.12, 01:02
              Z podlewaniem ciężko, wszystkich codziennie nie zdążę. Ale staram się sprawiedliwie. Za to codziennie wysyłam wszystkim prezenty. A jakie fajne uczucie dostawać tyle prezentów, i kaski szybko przybywa dzięki temu (proszę o ciasto truskawkowe i winko, chyba ze potrzebuję akurat coś zbudować to zmieniam życzenia) smile Aktualnie nie mam zbyt dużo czasu więc sadzę roślinki które dają jednorazowo dużo kaski, ale naklikać dużo się przy nich nie trzeba. W szklarniach sadzę drzewka miłości po 10 godzinach na sztuce 30, sadzę też słodkie ziemniaczki i pasę nimi świniaki (ale tu wspomagam się automatyzacją) na kawałku wieprzowinki zarabiam 51. hoduję też kurki i sprzedaję jajeczka, zarabiam na jajeczku 42. Muszę kupić pole 25X25 bo wciąż mi miejsca brakuje.
              • spicy_orange Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 27.01.12, 18:38
                a jakbyś do jajca dodała mleko i make razową to byś dopiero miała zarobek wink
      • mearuless Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 26.01.12, 15:43
        ja chetna! witamsmile
        • spicy_orange Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 29.01.12, 12:54
          niech mnie która uszczypnie, bo ja chyba śnię! Gra zdefraudowała mi 40 jajek które miałam rozplanowane co do sztuki.. grrr

i jeszcze a propos owoców: wczoraj się śmiałam, że na zdjęciu wygląda jak orzech laskowy, nazywa się peach a rośnie na śliwie - miałam tego 6 szt i co? zniknięte! no ja cię pierniczę.
          • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 29.01.12, 17:19
            W jaki sposób zniknęły te jajka? Jeśli je wyprodukowałaś, to sprawdź, czy Ci nie oddali kukurydzy. Ja tak miałam z mąką, co zmieliłam i zrobiłam chleb, to wracałam do punktu wyjścia, czyli ziarna do zmielenia. Napisałam do nich o błędzie i usunęli.
            Ty też pisz kobieto.
            • spicy_orange Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 29.01.12, 20:09
              już ci piszę:

miałam wczoraj misję o robieniu jajek - 40 szt czy cośtam. Pomyślałam, że weekend jest, to się kukurydzą obsieję jak głupia i tak zrobiłam. Kury namachały mi 109 jajek. Miałam jeszcze 85 mąki pszennej i 60 szt żyta i se wymyśliłam tak:

Na stanie zebrało mi się 18 migdałów i 49 czereśni zwanych w grze wiśniami i zaplanowałam upiec z nich torty w nowej maszynie -tej różowej wielkiej kobyle ze śmigłami smile Zatem potrzebowałam do pieczenia 67 jaj i 67 mąki pszennej.

Po tej operacji zostawało mi 42 jajka, 18 mąki pszennej i 60 szt żyta.
              Zatem wzięłam się za chleb: 18 bochenków pszennych i 24 żytnie bo na tyle było jajek (namieliłam 24 wory mąki żytniej). Reszta żyta w ilości 36 szt miała zostać do piwa i tyle też zasiałam sobie chmielu. Zaczęłam piec torty migdałowe i chleby pszenne licząc bacznie co i jak wink Do chlebów zaglądałam rzadko, bo jeszcze czytałam se forume a na torty puściłam automat. W międzyczasie zamknęłam przeglądarkę ze 2 razy, bo się kapke wieszało. Torty migdałowe poszły pięknie, ale w okolicy 40 tortu z czereśni wyszło mi, że jaja się skończyły a tu połowa pszennych chlebów nie wypieczona a żytnie nawet nie ruszone. No i zonk.

Ale nic to: dosiałam sobie kukurydzy, podsypałam nawozem, zebrałam i jakoś dociągnęłam te torty do finału ale chlebów już nie.

I TERAZ NAJLEPSZE:

po całym zamieszaniu z jajami jak ta pipa pomyliłam guziki w stodole i kliknęłam na "sprzedaj wszystko" - czaisz? Sprzedałam cały magazyn kurfa na zero - i te żyta na chmiel i te mąki na chleby i mleka koziego i zwykłego kilkaset szt, miodu ponad tysiąc i owoce, te co wolno rosną i maszyny do nich nie mam i kurde zapomniałam co jeszcze, ale było tego w cholere. Teraz ani dżemu zrobić ani jogurtu ani sera ani chleba, piwa, kawy, no nic. Nawet salami nie miałam z czego ukręcić big_grin
              • zuzia36 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 29.01.12, 21:57
                a teraz to juz wsie maszyny mają cześci za dukaty???
                • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 29.01.12, 22:38
                  Nie wszystkie. Za dukaty mają: kawo-maszyna, jogurt-maszyna, piwo-maszyna, perfumo-maszyna. Reszty nie mam, więc nie wiem.
                  Bez dukatów są: piekarnik do chleba, salami-maszyna, keczup-maszyna, ser-maszyna.
                  Może ktoś dopisze resztę.
                  • zuzia36 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 29.01.12, 23:07
                    a te maszyny do ciast, do pakowania???
                    • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 29.01.12, 23:46
                      Maszyna do ciasta potrzebuje części, do pakowania nie wiem
                    • spicy_orange Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 30.01.12, 00:09
                      ej, perfumo-maszyna była chyba od razu w całości.
                      Ta różowa pokraka do tortów ma części z "darów" (noże i bar ciasto), czy była w niej jakaś dukatowa nie pamiętam.
                      • ez-aw Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 30.01.12, 09:57
                        spicy_orange napisała:
                        > ej, perfumo-maszyna była chyba od razu w całości.

Jeśli tak jest, to czemu w darach mam "niebieska rura - potrzebne do perfumo-maszyny". Czyli coś jednak trzeba dokupić/otrzymać.
                      • zuzia36 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 30.01.12, 10:30
                        perfumowa maszyna chciała chyba fioletowego miodu, a taki ul jest za dukaty
          • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 29.01.12, 20:01
            spicy_orange napisała:

> niech mnie która uszczypnie, bo ja chyba śnię! Gra zdefraudowała mi 40 jajek kt
            > óre miałam rozplanowane co do sztuki.. grrr
            Mnie tez cos ostatnio za...i
            >
            > i jeszcze a propos owoców: wczoraj się śmiałam, że na zdjęciu wygląda jak orzec
            > h laskowy, nazywa się peach a rośnie na śliwie - miałam tego 6 szt i co? znikni
            > ęte! no ja cię pierniczę.
            >
            ooooo rozwiazalas moja zagatke,za chiny nie moglam dojsc co to takiego.
            • 3-mamuska *kurde zagadka zacimienie umyslu z niewyspania. 29.01.12, 20:11
              3-mamuska napisała:

> spicy_orange napisała:
              >
              > > niech mnie która uszczypnie, bo ja chyba śnię! Gra zdefraudowała mi 40 ja
              > jek kt
              > > óre miałam rozplanowane co do sztuki.. grrr
              > Mnie tez cos ostatnio za...i
              > >
              > > i jeszcze a propos owoców: wczoraj się śmiałam, że na zdjęciu wygląda jak
              > orzec
              > > h laskowy, nazywa się peach a rośnie na śliwie - miałam tego 6 szt i co?
              > znikni
              > > ęte! no ja cię pierniczę.
              > >
              > ooooo rozwiazalas moja zagatke,za chiny nie moglam dojsc co to takiego.
              • ez-aw Re: *kurde zagadka zacimienie umyslu z niewyspani 29.01.12, 21:39
                Tym sprzedaniem rozwaliłaś mnie konkretnie. Współczuję.
            • rudamarta4 Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 29.01.12, 22:55
              Kurde, a miałam tylko zajrzeć na chwilkę smile
              Zatłukę Was!!!
              Proszę o dodanie do sąsiadów smile
              Nick taki sam jak tu smile
              • 3-mamuska Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 30.01.12, 00:48
                Bela juz wyslala,a tak na marginesie mam do zebrania 20000 wolowiny.
                • spicy_orange UWAGA!!! kremo-maszyna 30.01.12, 01:20
                  > tak na marginesie mam do zebrania 20000 wolowiny.

cebularnia już "tylko" 13.000 big_grin

Kupiłam kremo-maszynę. Skład:

2 kontenery po 6 dukatów każdy,
                  1 podpora kontenerów za 10 dukatów
                  10 wież kontenerów - z darów sąsiedzkich
                  15 tub na krem - również z darów

Krem z kremo-maszyny używa się w kawo-maszynie

dobranoc smile
                  • spicy_orange TKACZ!!! 30.01.12, 13:14
                    tkacz jest w całości - znaczy od razu gotowy do działania wink
                    • sewa.49 Re: TKACZ!!! 30.01.12, 15:58
                      To ja przez pomylke sprzedalam maszyne do sera, mialam ja tylko przestawic kurfa suspicious
                      Szodola pelna mleka, a maszyny niet.
                      Pedem zakupilam nowa i kupe kaski poszlo sie j....c.
                      Oj ja glupia....a takie plany mialam big_grin
                      • 3-mamuska Re: TKACZ!!! 30.01.12, 17:37
                        sewa.49 napisała:

> To ja przez pomylke sprzedalam maszyne do sera, mialam ja tylko przestawic kurf
                        > a suspicious
                        > Szodola pelna mleka, a maszyny niet.
                        > Pedem zakupilam nowa i kupe kaski poszlo sie j....c.
                        > Oj ja glupia....a takie plany mialam big_grin
                        Ja tak zrobilam z kechup-maszyna.
                    • 3-mamuska Re: TKACZ!!! 30.01.12, 17:34
                      spicy_orange napisała:

> tkacz jest w całości - znaczy od razu gotowy do działania wink

Dzieki buziaki!!!
                      • rudamarta4 Dukaty 30.01.12, 17:48
                        Skąd bierzecie dukaty? Tylko nie mówcie, że kupujecie??
                        • sewa.49 Re: Dukaty 30.01.12, 18:12
                          kupujemy niestety sad
                          Czy wykonujecie skrupulatnie narzucane cele, ktore trzeba osiagnac ?
                          Kaza mi 30 litrow mleka bawolego wyprodukowac jak ja nawet bawola nie posiadam, albo jakies jogutry ukrecic, a tu maszyny brak.
                          Kupowac, inwestowac osiagac cele, a pozniej co... sprzedawac inwentarz i maszyny? Smieszne talarki za to placa, a gdzie sie z tym wszystkim podziac? Miejsca coraz mniej. Chyba w magazyn zaczne inwestowac... jak studnie skoncze suspicious
                          Co robic, co robic?
                          • spicy_orange MAGAZYN - info 30.01.12, 19:06
                            ja kupuje i się pukam w głowę, bo miałam se kupić w tym miesiącu kolekcjonerskie wydanie Dzieci z Bullerbyn i 2 tomy "Poczytaj mi mamo" big_grin no trudno wink

Magazyn potrzebuje młotka i piły (???) za dukaty reszta gratis.
                            Pierwszy poziom mieści 20 szt
                            drugi poziom dodaje 10 szt miejsca za 10 dachówek, 10 desek i 10 farby
                            trzeci poziom znów dodaje 10 szt miejsca ale już trzeba po 20 szt desek, farby i dachówki. Dalej na razie nie doszłam wink

A propos magazynu
                            • spicy_orange Re: MAGAZYN - info 30.01.12, 19:09
                              ojej, ale mi poprzestawiało tekst - no trudno big_grin
                              • ez-aw Re: MAGAZYN - info 30.01.12, 21:50
                                Ja bardzo chętnie wybuduję magazyn - tylko wcześniej muszę kupić rozszerzenie pola, bo nie mam gdzie magazynu postawić smile
                                • ez-aw Co to są "owoce" ??? 30.01.12, 22:15
                                  Chodzi mi o questa z jogurtami. Mam wyprodukować 50 jogurtów owocowych. Nie ma sprawy. Robię borówkowy - nie łapie system, robię ze śliwek (zbiera się jogurt brzoskwiniowy ???) - też nie to, robię z jabłek - tez nie.
                                  Czy ktoś mi może powiedzieć jakie są owoce??? Bo widać ja się nie znam uncertain
                                  • spicy_orange Re: Co to są "owoce" ??? 30.01.12, 23:17
                                    PO - MA - RAŃ - CZE to som big_grin
                                  • spicy_orange Re: Co to są "owoce" ??? 30.01.12, 23:19
                                    a jogurt ci się robi brzoskwiniowy bo to są peaches - masz w medalach napisane. Czemu rosną na śliwie i wyglądają jak orzechy laskowe, tego nie wie nikt wink
                                    • ez-aw Zepsuła się cena wieprzowiny 31.01.12, 11:46
                                      Do tej pory siałam ziemniaki po 150, dawałam świnkom i sprzedawałam wieprzowinę po 201. A od dziś jest po 191. Buuu, urwali zarobek po 10 na sztuce uncertain
                                      • sewa.49 Re: Zepsuła się cena wieprzowiny 31.01.12, 14:54
                                        Patrz Pani to od swinki wieprzowinaka taka droga,
                                        pewnie magazyny pelne i cena spadla big_grin
                                        Czas zainwestowac w swinke i slodkie ziemniaki posadzic wink

To co z tymi sugerowanymi zadaniami, robicie czy nie? suspicious
                                        • ez-aw Re: Zepsuła się cena wieprzowiny 31.01.12, 15:31
                                          Robię, ale chyba będzie znowu przerwa. Do tej pory pokazywały mi się dwa równocześnie, a teraz zostało tylko jedno. i trochę poczeka sobie na realizację.
                                        • esofik Re: Zepsuła się cena wieprzowiny 31.01.12, 16:57
                                          robię, ale tak przy okazji, generalnie nie opłacają się, a nie ma możliwości odrzucenia uncertain
                                          teraz mam zebrac pomarańcze - troche to potrwa i wyprodukowac jogurt z kozy, ale kozy nie mam uncertain więc zrobię jak uzbieram na kozę tongue_out
                                        • 3-mamuska Re: Zepsuła się cena wieprzowiny 31.01.12, 17:02
                                          sewa.49 napisała:

> To co z tymi sugerowanymi zadaniami, robicie czy nie? suspicious
                                          Ja i maz robimy,jak bylo zadanie z jogurtami to zrobilam za dukaty,bo nie oplaca mi sie maszyny do jogurtow kupowac skoro w osiagnieciach nie ma jogurtow.To samo z piwem.Ale w wiekszosci robimy te na ktore nie trzeba dukatow kupowac.
                                          TYlko w kawo-maszyne sie dalam wkrecic i do niej dokupilam za kase dukaty.
                                          A dukaty zbieram ogladajac filmiki i przechodzac poziomy.
                                          • rudamarta4 Re: Zepsuła się cena wieprzowiny 01.02.12, 17:28
                                            3-mamuska napisała:

> sewa.49 napisała:
                                            >
                                            > > To co z tymi sugerowanymi zadaniami, robicie czy nie? suspicious
                                            > Ja i maz robimy,jak bylo zadanie z jogurtami to zrobilam za dukaty,bo nie oplac
                                            > a mi sie maszyny do jogurtow kupowac skoro w osiagnieciach nie ma jogurtow.To s
                                            > amo z piwem.Ale w wiekszosci robimy te na ktore nie trzeba dukatow kupowac.
                                            > TYlko w kawo-maszyne sie dalam wkrecic i do niej dokupilam za kase dukaty.
                                            > A dukaty zbieram ogladajac filmiki i przechodzac poziomy.

Jakie filmiki? Chciałam zdobyć dukaty i wylukałam coś tam z Tesco. Ale jak dostałam smsa żeby podać PIN, to było w nim napisane, że będę dostawała jakieś tam smsy płatne i zrezygnowałam. A średnio mi się podoba kupowanie dukatów, bo mam na co kasę w realu wydawać smile
                                            • ez-aw Re: Zepsuła się cena wieprzowiny 01.02.12, 17:51
                                              rudamarta4 napisała:
                                              > Jakie filmiki?

Nad grą masz czasem taki obrazek:

http://i39.tinypic.com/2cqh08k.jpg
                                              • rudamarta4 Re: Zepsuła się cena wieprzowiny 01.02.12, 18:47
                                                No mam, ale jaka to ściema jest! Kliknęłam w kilka i co? I lipa! Niestety, nie możemy teraz pani zaproponować żadnej ankiety. Sranie w banie, a moje dane zapisali.
                                                • ez-aw Re: Zepsuła się cena wieprzowiny 01.02.12, 19:04
                                                  Na niektórych poziomach nie ma tych dukatów, na innych są 3 ankiety.
                                                  Pod tym przyciskiem jest napis: więcej ofert. Gdy tam klikam mam to: iframe.sponsorpay.com/PL/2209/offers
                                                  Czyli różne do wyboru i koloru.
                                                • 3-mamuska Re: Zepsuła się cena wieprzowiny 01.02.12, 19:41
                                                  rudamarta4 napisała:

> No mam, ale jaka to ściema jest! Kliknęłam w kilka i co? I lipa! Niestety, nie
                                                  > możemy teraz pani zaproponować żadnej ankiety. Sranie w banie, a moje dane zapi
                                                  > sali.
                                                  Czasem w tym miescu,doladuj/ otrzymaj dukaty swieci na zolty napis,zobacz filmik a otrzymasz dukaty(czy jakos tak),klikiasz na to, leci filmik do 4 minut najdluzszy i jak sie konczy swieci sie napis wiecej kredytow,klikasz w to i wracasz do gry na dukacik wskakuje.
                                                  Czasem jest tak ze sa 3-4 na poziom, a czasem 2-3 poziomy nie ma tego,ale pojawia sie od czasu do czasu.
                                      • kitka20061 Re: Zepsuła się cena wieprzowiny 02.02.12, 00:10
                                        Ja kupiłam sobie wielbłąda afrykańskiego. Karmię go kaktusami po 60/szt, daje mi mleko z którego robię ser i sprzedaję go po 115/szt, czyli zysk 55. Na wieprzowinkę też się wkurzyłam.
    • sylki Re: UWAGA!!!!Podaje b.wazny link!!! 31.01.12, 23:17
      No super, wkręciłam się lekko, przyjmiecie mnie do sąsiadów big_grin?
      mój nick to -sylki-

Wózkomania
      • ez-aw -sylki- 01.02.12, 00:28
        -sylki-
        Gra twierdzi, ze nie ma takiego użytkownika. Coś nie tak z tym nickiem
        • sylki Re: -sylki- 01.02.12, 09:15
          kurcze, to dziwne sad
        • ez-aw Re: -sylki- 01.02.12, 09:22
          A dziś już jesteś smile wysłałam zaproszenie.
          • sewa.49 Re: studnia-uwaga 01.02.12, 15:01
            ale sie wkopalam suspicious
            kupilam wszystko jak panbuk przykazal do studni, wiertlo 15 dukatow, pompa 10 dukatow i co? i jajco, szlag, szlag..... suspicious
            pisza, ze dalej mam zbierac materialy, zeby studnie ulepszyc do 2 poziomu.
            I od poczatku bawie sie w zbieranie
            10 razy kamien
            10 razy rurociagi
            50 razy polewaczka......help.....
            Czy jest tu ktos co mnie zrozumie i pocieszy tongue_out
            A tak sie cieszylam, ze zajme sie rozbudowa magazynu buuuuuu...
            • ez-aw Re: studnia-uwaga 01.02.12, 15:25
              Sewa - to studnia nie działa na 1 poziomie?? Pytam, bo też sie na nią czaję i zatkało mnie to co napisałaś. Tak jest, czy to błąd w grze?
            • sylki Re: studnia-uwaga 01.02.12, 16:29
              Bo to studnia bez dna najwidoczniej wink
              • spicy_orange Re: studnia-uwaga 01.02.12, 17:56
                spokojnie. Nie musisz mieć 50 polewaczek żeby wejść na 2 poziom wink Po prostu na poziomie 1 mozesz zainstalować maksymalnie 50 polewaczek a jak chcesz więcej to wchodzisz w poziom 2 (zbierając kamienie i rury). Za każdy poziom wyżej masz więcej polewaczek.

Polewaczek nie musisz kupować za dukaty, tak jak sugerują - w sklepie z materiałami polewaczki są po 5 000 monet za sztuke - drogo, ja mam na razie chyba 15 szt, z możliwych 75. Chcę dojść do 210 wink

czy w szklarni można montować polewaczkę? wink
                • 3-mamuska Re: studnia-uwaga 01.02.12, 19:36
                  spicy_orange napisała:

> czy w szklarni można montować polewaczkę? wink
                  Dziala moj maz ma w szklarni.
            • kitka20061 Re: studnia-uwaga 02.02.12, 00:04
              Jeśli Cie to pocieszy, to ja tez się tak wkopałam z tą studnią i magazynem. Bo kiedy ja uzbieram te dukaty, kupować nie będę, o nie. Teraz mam coś ponad 300 tysiaków i nie wiem na co wydać żeby znowu się nie wkopać. Jak już wybuduję tą studnie, to chyba się w niej utopięuncertain
          • 3-mamuska Re: -sylki- 01.02.12, 15:02
            Ja wysłałam zaproszenie.A i jeszcze moj maz,bela1980 i nicoladrozd(ukrywa sie bo gra dla dziewczynwink
            • sewa.49 Re: -sylki- 01.02.12, 15:20
              trzciny cukrowej mam troche i nie wiem jak z ta maszyna do cukru jest? kupowac i robic cukier czy se odpuscic? Po ile sie cukier sprzedaje? wink
              Czy do tej maszyny trzeba cos za dukaty kupowac?
              Splukana jestem wrrrrr
              • spicy_orange Re: -sylki- 01.02.12, 18:01
                maszyna do cukru jest w całości. Cukier możesz sprzedać po 138 albo użyć w nowej maszynie do puszkowania: fasoli, wiśni, winogron, mango, oliwy, pomarańczy, śliwek (czyli brzoskwiń wink), ananasów i ziemniaków (maszyna do puszek jest też od razu w całości-wczoraj kupowałam). Cukier idzie też do cukierków ale cukierko-maszyna to składak crying
              • 3-mamuska Re: -sylki- 01.02.12, 19:26
                sewa.49 napisała:

> trzciny cukrowej mam troche i nie wiem jak z ta maszyna do cukru jest? kupowac
                > i robic cukier czy se odpuscic? Po ile sie cukier sprzedaje? wink
                > Czy do tej maszyny trzeba cos za dukaty kupowac?
                > Splukana jestem wrrrrr

Kupuj bo jest w calosci i bedziesz zbierac na osiagniecia.
                • sewa.49 Re: -sylki- 01.02.12, 20:08
                  Dzieki babeczki wink
                  To chyba bedzie 400 post w tym watku big_grin
                  Juz mnie reka boli od tego przewijania suspicious
                  • ez-aw Mea 01.02.12, 22:08
                    Jak że ręka boli od przewijania poprzedniej strony - otwieram następną. Łatwiej będzie suspicious

Co się dzieje z MEĄ? Wciągnęła nas w to wszystko, my tu dzielnie i ciężko harujemy, a ona co? Zwierzęta głodne, plony nie zebrane. Oj brzydko koleżanko..
                    • sylki Re: Mea 02.02.12, 00:13
                      ech, a ja muszę to wszystko przeczytać tongue_out
                    • 3-mamuska Re: Mea 02.02.12, 00:45
                      ez-aw napisała:

>
                      > Co się dzieje z MEĄ? Wciągnęła nas w to wszystko, my tu dzielnie i ciężko haruj
                      > emy, a ona co? Zwierzęta głodne, plony nie zebrane. Oj brzydko koleżanko..
                      >
                      Oj dokladnie to samo dzis myslalam.
                      • 3-mamuska Re: Mea 02.02.12, 00:48
                        3-mamuska napisała:

> ez-aw napisała:
                        >
                        > >
                        > > Co się dzieje z MEĄ? Wciągnęła nas w to wszystko, my tu dzielnie i ciężko
                        > haruj
                        > > emy, a ona co? Zwierzęta głodne, plony nie zebrane. Oj brzydko koleżanko.
                        > .
                        > >
                        > Oj dokladnie to samo dzis myslalam.

A moze pojedziemy do Mey z dywanemsuspicious czy dywan tylko na mezow co?
                        • sewa.49 Re: Mea 02.02.12, 14:01
                          Jak to zrobimy to jej maz sie ucieszy... chyba big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka