17.01.12, 17:25
byłam dzis z dzieciem na klinice u urologa na kontroli i jak sie okazało ze sun ma wodniaka lewego jąderkasadsadsad kufa zabieg kwiecien/maj, mam dosc, ile jeszcze tych zabiegow przedemna? a ma dop 5 latsad teraz siedze i przegladam rozne rodzaje znieczulen bo na kregosłup[owe sie niezgadzam
Obserwuj wątek
    • ez-aw Re: :(:( 17.01.12, 18:40
      Współczuję.
      Ja w marcu idę z synem na drenaż uszu i też się boję. Niby zwykły zabieg, ale zawsze to znieczulenie ogólne.
    • aniuta75 Re: :(:( 17.01.12, 18:50
      sad
      • doral2 Re: :(:( 17.01.12, 19:39
        wodniaki czasami się wchłaniają...
        nie trać nadziei smile
        • a-ronka Buzka mój miał 17.01.12, 20:27
          i owszem,był uśpiony narkozą ale zabieg trwał....15 minut.
          Muszą uśpic bo rozcina powłokę,wyciaga płyn i zaszywa.

Wodniak MOZE się wchłonąć ale każda woda czyli basen,jezioro,morze,kąpiel w wannie WYCIĄGA wodę do jądra.To kwestia czasu a 99% się nie wchłania.

Pisz na priv to powiem co i jak.Nie bój się,nie boli,nie ma śladu i jedyny mankament to po operacji nie mozna około pół roku jeżdzic rowerem.
          • bei Re: Buzka mój miał 17.01.12, 21:04
            Oj...wspolczuję stresu.

Moj zdrowy synek przeszedł dwa zabiegi, szczęsciem polączono je i pod jednym znieczuleniem (torbiel przy oku i podciecie wezidelka napletka)
            Na NFZ nie chciano zabiegow łączyc, proponowano dwa , w dwa rozne dni i dwa znieczulenai ogolne. Przeciez powinno im zalezec na oszczednosci i raz uzywac sali i zepolu operującego. No ale to taka metoda, by więcej z NFZ wyrwac kaskisad
            Z kieszeni jak tylko mogą tez nieźle wyrywająsad
            • buzka25 Re: Buzka mój miał 17.01.12, 21:32
              no stresa mam niesamowitego, i to nie bedzie jego 1 znieczuleniesad, miał juz tego troche, a jesli chodzi z jazda na rowerze to nie ma problemu bo pomimo ze ma 5 lat niepotrafi, ma problemy z rownowaga, rozmawiałąm z nasza pania neurolog potwierdza to ze dzieci z ta wada moga nie umiec jezdzic na 2 kołowym rowerze, co innego 3 kołowy rehabilitacyjny, ale narazie nas nie stac i nie ukrywam ze juz sie troche wstydzi jezdzic z podporkami, a bez sie boisad
              • a-ronka Re: Buzka mój miał 18.01.12, 10:30
                Bużka,takie 3 kołowe rowery są napewno do wypożyczenia w ośrodkach rehabilitacji. Poza tym staraj się o unijne pieniądze dla synka. Musisz skontaktować się z ośrodkiem rodzinnym i tam przedstawić sytuację.
                • buzka25 unijne pieniadze 18.01.12, 14:44
                  co masz na mysli jesli chodiz o unijna kase????? bo jesli chodzio dofin z PCPRu to u nich krucho z kaska, na 3 kołowych bardzo dobrze sobie radzi tak samo jak na rowerku z podporkami (bo takowy posiada) ale juz chciałby bez podporek ale sie nie da, na wiosne znow bedziemy cwiczyc bez, pomimo ze sie nie nauczy ale rownowage bedziemy stabilizowacsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka