Dodaj do ulubionych

samochodziary!!!

25.01.12, 19:42
nadszedł czas zmienić Reńkę na młodszy model.. finanse mam ograniczone, więc i wymagania też uncertain
chcę coś niedużego, ekonomicznego; do codziennej jazdy dla mnie i Młodej (fotelik). Rocznikowo 2006-2008.
Podoba mi się Honda Civic, ale ceni się cholera tongue_out

Jakieś pomysły, sugestie??

Obserwuj wątek
    • dziewczyna_bosmana Re: samochodziary!!! 25.01.12, 20:08
      Tanie w utrzymaniu będzie auto na gaz, może strzelaj w ople czy tańsze od nich skody. Tylko nie daj się złapać na "super auto w niskiej cenie". Oglądałam takie kwiatki i w komisach i u osób prywatnych. Sprzedawane są odpicowane z wierzchu ruiny mechaniczne i po ostrych wypadkach. Do kupna weź jakiegoś faceta co zna się na mechanice i nie zachwyci go wybłyszczony lakier. Chętnie bym z Tobą powybierała to auto, już się sporo sztuczek sprzedawców nauczyłam i z mechaniki podszkoliłam smile
    • ez-aw Re: samochodziary!!! 25.01.12, 20:09
      Ja mam KIA i jestem bardzo zadowolona. Nie wiem jak teraz ceny, ale ja kupowałam dość tanio. Nie mam kłopotów z naprawami (normalne przeglądy, czasem coś do wymiany). Tyle ze to samochód do jazdy po mieście (pisze o RIO), ma mały silnik i małe przyspieszenie.
      • kotka.zielonooka Re: samochodziary!!! 25.01.12, 21:26
        HONDA! honda!!1 Ja jestem mega fanką smile
        • esofik Re: samochodziary!!! 25.01.12, 21:35
          Honda jest zajebista ale trzyma cenę, nawet te z 2006
          • kotka.zielonooka Re: samochodziary!!! 25.01.12, 23:23
            Heh, bo to naprawde dobre auta. (ale moze jestem nieobiektywna smile)

ps. KIA nigdy nie miałam ale duzo osób chwali.
            ps2. nie znosze Toyot uncertain
    • jowitka345 Re: samochodziary!!! 25.01.12, 21:32
      ja mam opla corsę( 4 drzwi) ... po mieście super, kocham mojego opelka smile
    • esofik Re: samochodziary!!! 25.01.12, 21:38
      a kto się wozi Citroenem C3??? u dilera jest fajny, za fajną cenę i z małym przebiegiem
      • sewa.49 Re: samochodziary!!! 25.01.12, 22:08
        Toyote yaris polecam. Ekonomiczny i wydajny samochod.
        Dzisiaj mialam okazje sie przejechac fordem fokusem wyprodukowanym na jesieni zeszlego roku. Ale czad...normalnie jakbym jakims sputnikiem leciala big_grin
        • pysiaczek1234 Re: samochodziary!!! 25.01.12, 23:21
          Toyota jakakolwiek! Civik podobno awaryjny bardzo, nie miałam to nie wiem ale tak powiadają specjaliści wink
          Citroena też mieliśmy i niestety tak samo awaryjny, Ople też nie mają najlepszej opinii.
          Na prawdę poszukaj dobrej i fajnej toyotki. Mój tato zakupił ostatnimi czasy Corolle i jest mega zadowolony i faktycznie fajnie się nią jeździ.
          Moja sąsiadka ma fajnego Forda i jak na razie nie zawodzi, tego z tych nowych modeli,nie pamiętam rodzaju tongue_out
          • pysiaczek1234 Re: samochodziary!!! 25.01.12, 23:22
            O właśnie ten nowy Fokus! Bardzo fajnie wygląda i jeździ się nim też fajnie.
          • esofik Re: samochodziary!!! 26.01.12, 14:29
            z toyot to tylko RAVka.. kocham miłością ogromną, ale niestety silnik 2.0 daje po kieszeni sad
    • olinka20 Re: samochodziary!!! 25.01.12, 22:29
      A swistaki patrzyłas?
      Maja b. dobre wyposazenie, ale tez nie schodzą z ceny.
      A i ładne są i isofix mająwink
      • opium74 Re: samochodziary!!! 26.01.12, 08:26
        Miałam sporo samochodów i akurat hondy dobrze nie wspominam. Drogie częsci, dośc usterkowa.
        Miałam dwie cytryny /obecna też cytryna/ kupowane jako nówki i obie super. Obecny kombi 2 litry diesel pali na trasie 6 litrów suspicious
        Jaki masz budżet?
        Ja patrzyłam dla mojej mamy za Clio II, zaprzyjaźniony mechanik polecał te z silnikiem 16V bo 8V są bardziej usterkowe.
        Znajomi mieli megankę w dieslu i bardzo sobie chwalili.

Ja samochody używane kupowałam też wg klucza: jakiego mam mechanikia big_grin
        Miałam super faceta od opla to kupowałam ople, facet wyjechał do niemiec....
        Teraz mam fajnych mechaników od 4x4 i drugiego od francuzów.

Fajny mechanik to: w miarę blisko, solidny, dobry, potrafiący doradzić, niedrogi.
        • esofik Re: samochodziary!!! 26.01.12, 14:40
          budżetu zbyt dużego nie mam uncertain poprawi się dopiero we wrześniu, ale nie wiem czy Reńka dojeździ, a nie chcę pakować w nią kasy, skoro chcę zmienić.
          silnik mógłby być 1.4
          Leon też jest fajny, zwłaszcza te po 2007

ps. mechanika mam fajnego ale niestety z drugiej strony miasta uncertain
          • opium74 Re: samochodziary!!! 26.01.12, 15:04
            Clio wydaje się być fajny. Np. taki:
            allegro.pl/renault-clio-1-5dci-86km-climatronic-5drzwi-zobacz-i2063477005.html
    • jot-emka Re: samochodziary!!! 26.01.12, 09:27
      Z czystym sumieniem polecam Ci Renault Twingo. Kocham je całym sercem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka