Dodaj do ulubionych

Cuda, panie cuda!!

15.02.12, 21:06
Własnie wpuscilam psa do domu i zobaczyłam przez uchylone drzwi jak po mojej zapyziałej uliczce przemknął pług!
Jest szansa, ze jutro wydostane sie z ulicy bez trudnosci big_grin
A u was jak?
Odsniezają?
Czy spią?
Obserwuj wątek
    • i_b13 Re: Cuda, panie cuda!! 15.02.12, 21:10
      śpią
      • doral2 Re: Cuda, panie cuda!! 15.02.12, 21:18
        po mojej ulicy pług przejeżdża dwa razy.
        na początku zimy i na końcu. uncertain
        • dorcia1234 Re: Cuda, panie cuda!! 15.02.12, 21:26
          przejeżdża
          najczęściej wtedy gdy już odśnieżę chodnik i wrzuca mi na niego z powrotem to białe gówno.
          Albo o 4 rano i budzi porządnych ludzi
        • olinka20 Re: Cuda, panie cuda!! 15.02.12, 21:27
          Przypomniały mi sie czasy jak prezes firmy odsniezajacej mieszkał blisko mojej ulicy i najszybciej im bylo dojechac nasza drogą.
          Wtedy nawet solili!!!
    • kfiatuszkowa A u nas Pani, chujnia :/ 15.02.12, 21:32
      4 razy do tych matołów dzwoniłam prosząc żeby ciągniko-pługa przysłali bo uliczka nie dość, że wąska, ślepa, w dodatku wzdłuż pola, więc wiatr ciągle nawiewa śnieg z pola... Ja moim kochanym złotym niezastąpionym scenic'iem z trudem ale przebrnęłam a mąż golfiarzem został tyczeć... Na głównych też zaspali ale auta rozjeżdżają toto.
      • dorcia1234 Re: A u nas Pani, chujnia :/ 15.02.12, 21:42
        he he
        w zeszłym roku SzM czekał na jakiś cholernie ważny transport. Dzwoni do niego kierowca z informacją, że utknął przed jakąś górką i czekają na piaskarkę. Po dwóch godzinach zadzwonił, że piaskarka przyjechała ale bez piasku... cuda panie cuda
        • kfiatuszkowa Re: A u nas Pani, chujnia :/ 15.02.12, 21:51
          Cóż... Takie rzeczy, to tylko w Polandii...
    • one-smutasek Re: Cuda, panie cuda!! 15.02.12, 21:51
      To u mnie takich cudów nie ma. W tamtym roku jak już cała nasza uliczka tonęła w zaspach chłopaki wzieli za łopaty i sami odśnieżali. Jeden sąsiad ma też znajomego z takim sprzętem i czasami prosił go żeby przyjechał bo już nie dajemy rady dzieci do szkoły wozić. W tym roku odśneżyli raz!!! I to też po wcześniejszych telefonach z awanturą do urzędu miasta(i żeby nie było mieszkam w wawieuncertain więc nie jestem sobie w stanie wyobrazić co dzieje się na wsiach)
    • anna_sla Re: Cuda, panie cuda!! 15.02.12, 21:53
      dają radę big_grin Szkoda, że nie w każdej uliczce, ale...
    • fajnyrobal Re: Cuda, panie cuda!! 15.02.12, 22:15
      U nas nie tylko drogę odśnieżają co 15 min ale i chodnik lizali do gołego betonu. Koło innych bloków w okolicy nie ma już tak dobrze.I sprzątaczka z uporem maniaka przy tej śnieżycy odgarniała dojścia do klatek od 7 do 15. A dlaczegóż to jesteśmy tak uprzywilejowani? A dlategóż, że piętro niżej pode mną mieszka... viceprezydent miasta big_grin
      • opium74 Re: Cuda, panie cuda!! 16.02.12, 08:37
        ja mieszkam na uliczce która ma status "prywatne" Co oznacza że ani odśneiżanie ani naprawy z gminy nam się nie należą.
        Kij z tym, problem zaczyna się w miejscu gdzie nasza uliczka łączy się z gminną..... pług który odśnieża uliczkę gminną nie podnosi tej łyżki z przodu jak mija nasz wjazd więc my żeby wyjechać musimy przebić się przez hałdę śniegu leżąca w poprzek wyjazdu...... cudowności...
    • karolina17w Re: Cuda, panie cuda!! 16.02.12, 09:30
      Wy to macie dobrze smile Ja mieszkam po sąsiedzku z burmistrzem ( i byłym polonistą moim z LO), kawałek dalej mieszka dyrektor PGiM'u (on jest odpowiedzialny min a odśnieżanie) a o pługu mogę pomarzyć - ani widu ani słychu. Wczoraj nam ładnie napadało, chodnik sami odśnieżamy, ale za to dziś ślisko.
    • mamolka1 Re: Cuda, panie cuda!! 16.02.12, 10:57
      Wczoraj ok 22 jak już przestało tak sakramencko sypać po placu kółka kręcił mi piękny pługotraktor - ale ja mieszkam w takim miejscu, że psim obowiązkiem szanownego miasta jest odśnieżanie mojego placu w pierwszej kolejności...
      Część śniegu leży sobie i tak ale przynajmniej jest porządnie ubity
      • akasya Re: Cuda, panie cuda!! 16.02.12, 23:04
        Przed blokami odgarnia dozorca i nawet traktuje je piaskiem. A po uliczce coś chyba przejechało, ale nie wiem czy był to pług czy samochody rozjeździły... W każdym razie, o dziwo, daje się wyjechać/przejechać/dojechać.
    • hamerykanka Re: Cuda, panie cuda!! 17.02.12, 01:34
      Heh, u nas jak zawieje, raz czy dwa na rok, to tylko terenowki i inne 4x4 chodza, boo nie odsniezaja-czekaja az stopnieje, no chyba ze wyjatkowo trzyma przez pare drzwi, no to wtedy nawet widze odsniezenie, typu pryzma wysokosci samochodu na srodku jezdni i po bokach.
      Lubie wtedy sobie pojezdzic po prawie pustych drogachsmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka