Dodaj do ulubionych

DOBRY plan Nie jest zły :) hehe

23.02.12, 11:22
hehe nie wiem czy śmiać się, gratulować czy potępiać tongue_out

Pocięty papier wart
1,5 miliona euro

Najpierw przy pomocy fałszywego dowodu osobistego założył konto, a następnie wpłacił do banku pocięty papier zamiast pieniędzy. Oszusta, który wyłudził ok. 1,5 mln euro szuka policja.

www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,pociety-papier-wart-15-miliona-euro,36268.html
Obserwuj wątek
    • karra-mia Re: DOBRY plan Nie jest zły :) hehe 23.02.12, 11:28
      od wczoraj gościu jest bohaterem internetubig_grin
    • paula_029 Re: DOBRY plan Nie jest zły :) hehe 23.02.12, 12:19
      Nieźlewinka swoją drogą niech mnie ktoś oświeci-czy do takiego wpłatomatu można byle pociętą gazetę wpłacić a on to jak pieniądze potraktuje?
      • schiraz Re: DOBRY plan Nie jest zły :) hehe 23.02.12, 13:02
        Owszem jak widać. Wpłatomat przyjmuje pieniądze w kopertach więc tak naprawdę "nie widzi" ile ich jest a jedynie przyjmuje deklarację wpłaty od wpłacającego. dokładnie to wygląda tak, że wkładasz kasę do koperty, wbijasz na ekranie ile tego wpłaciłaś, bankomat nadrukowuje na kopertę twoje dane i deklarację wpłaty (już w swym wnętrzu) i tyle.
        • stillgrey Re: DOBRY plan Nie jest zły :) hehe 23.02.12, 14:19
          a czy przed zaksiegowaniem srodkow nie musi ich ktos z banku przeliczyc?
          • schiraz Re: DOBRY plan Nie jest zły :) hehe 23.02.12, 15:07
            Może w przypadku kont firmowych wierzą na słowo? W każdym razie gość miał dobry pomysł (oczywiście nie popieram złodziejstwa a jedynie kreatywność) a jak go złapią to się zdziwię. Przynajmniej ja w takim przypadku wypłacałabym te pieniądze z biletem lotniczym w garści i taksówką pod bankiem.
        • paskudek1 Re: DOBRY plan Nie jest zły :) hehe 23.02.12, 15:20
          w jakich kopertach/ Korzystam z wpłatomatu dla swojego banku oraz w Lucasie (teraz to jest credit costam) i NIGDY nie wpłacałam w kopercie. wręcz przeciwnie, KAŻDY banknot trzeba podac osobno. Jak wpłacałam na swoje konto musialam podac kwotę a maszyna rozpoznawała banknoty i jak wplacam do tego credit costam to tez tak jest. jak pisze że wpłacam 100 a mam np. 2 x 50 to wkładam jedno 50 zeta, maszyna zabiera, wywala komunikat że przyjela to 50 i wkładam następne. Potem drukuje mi potwierdzenie wpłaty.
          • schiraz Re: DOBRY plan Nie jest zły :) hehe 23.02.12, 17:06
            Poczytaj tutaj jak to zrobił, pieniądze wpłacał w paczce lub w tzw "bezpiecznej kopercie" a bank ma 5 dni na przeliczenie gotówki którą od razu księguje na koncie. Także nie podawał banknotów po jednym, bo to nie taki szaraczek jak ty i ja tylko "zaufany klient banku". A ja faktycznie wpłacałam w kopertach, ale księgowane były dopiero po przeliczeniu. Wpłatomat w Wielkopolsce, nadal można wpłacać w kopertach.
            Tekst linka
            • paskudek1 Re: DOBRY plan Nie jest zły :) hehe 23.02.12, 17:38
              sory, nie wiedziałam, że takie istnieją smile zawsze wplacałam tylko w tych co to trzeba gotóweczkę pojedynczo do dziury wetknąć smile
              • schiraz Re: DOBRY plan Nie jest zły :) hehe 23.02.12, 18:14
                I dlatego nie jesteśmy teraz milionerkami wink
    • olinka20 Re: DOBRY plan Nie jest zły :) hehe 23.02.12, 14:17
      Bo jak krasc to miliony!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka