Dodaj do ulubionych

zalety i wady

21.03.12, 15:12
pracy w budżetówce, poproszę tu zaprezentować, nie pracowałam nigdy więc zielonego pojęcia nie mam smile

teraz zaraz uciekam ale jutro z chęcią sobie poczytam wasze zdanie na ten temat smile
Obserwuj wątek
    • tedesca1 Re: zalety i wady 21.03.12, 15:42
      no nie wiem gdzie dokładnie zamierzasz pracować, ale aktualnie u mnie zamrożone płace, brak premii i nawet parę groszy inflacyjne, które ustawowo się nam należy - nie wypłacają już kilka lat....
      a zalety, praca od do i pod dachem big_grin
      • bei Re: zalety i wady 21.03.12, 15:51

Pensja na ktorą mozna narzekac, kiedys były 13stki, premie, nie wiem jak teraz ...
        • ez-aw Re: zalety i wady 21.03.12, 17:43
          Osobiście nie pracowałam, ale mam koleżankę.
          Ma: opiekę medyczną (tzw socjal), 13-stki, "wczasy pod gruszą", gdy jedzie na wakacje do ośrodka firmowego płaci połowę stawki (ośrodek fajny ze stadniną koni, jeziorem itp). Nikt jej się nie marszczył na ciążę i wychowawczy. Przestrzegają odbierania urlopów, nie zostaje ona po godzinach.

Wynagrodzenie stałe w długim okresie. Gdy zmienia się rząd, potrafi zmienić się zarząd firmy i kierownictwo. Jak sama twierdzi: jeśli chce długo popracować, to najlepiej być szeregowym pracownikiem, bo kierownictwo za często się zmienia.
    • one-smutasek Re: zalety i wady 21.03.12, 23:01
      Zalet jest nie wiele smile, ja znalazłam tylko dwie: praca od do i przysługujące zwolnienie na opiekę nad dzieckiem nie jest powodem do zwonienia.
      • one-smutasek Re: zalety i wady 21.03.12, 23:03
        niewiele of coursewink
    • upartamama Re: zalety i wady 22.03.12, 11:19
      zalety:
      stała pensja, wypłacana danego dnia miesiąca bez mrugnięcia okiem
      trzynastka
      malutka premia na koniec roku
      z ZFŚS - paczki dla dzieci mikołajowe, duże dofinansowanie do corocznej wycieczki zagranicznej, biletu do teatru
      wczasy pod gruszą (ale to też ZFŚS)
      praca od do

wady
      pensja raczej średnia bez jakichś wielkich podwyżek
      innych wad brak
      • cudko1 Re: zalety i wady 22.03.12, 11:46
        dzięki dziewczyny za info smile
        • kaja2002 Re: zalety i wady 22.03.12, 14:04
          + w oświacie - urlop dla poratowania zdrowia, dofinansowania do wypoczynku dzieci i męża, dofinansowania do np. okularów, pewność pracy i płacy, długie urlopy, mała liczba godzin w etacie (np. w przedszkolu 25, w szkole 18 + 2), no i podwyżki, które Tusk daje nam ciągle wink))
    • ib_k Re: zalety i wady 22.03.12, 16:06
      cudko1 napisała:

> pracy w budżetówce, poproszę tu zaprezentować,

no, bardziej ogólnie nie mogłaś już napisać?

chodzi ci o oświatę, policję, służbę celną, wojsko, administrację?
      • antyka Re: zalety i wady 22.03.12, 16:34
        Co 4 lata stres, ze Cie wywala, bo zmieni sie ekipa rzadzaca i beda szukac swoich...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka